Perussuomalaiset http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132314/all Wed, 18 Oct 2017 11:14:15 +0300 fi Vantaan Perussuomalaiset ei ole hajoamassa, vaan vahvistumassa http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244632-vantaan-perussuomalaiset-ei-ole-hajoamassa-vaan-vahvistumassa <p>Kaikki ei ole aina sellaista, miltä se näyttää tai annetaan ymmärtää.Vaikka kymmenisen Vantaan</p><p>Perussuomalaisten jäsentä loikkasi Sinisiin, uusia jäsenhakemuksia on tullut jo yli 30. Yhdistyksen perustuksen yksi nurkka meni rikki, mutta se on nyt vahvistettu. Talo pysyy pystyssä.</p><p>Vantaan Perussuomalaisten ry:n syyskokouksessa valittiin uusi hallitus, jonka puheenjohtaja on kokenut kunnallispoliitikkomme Johannes Nieminen. &nbsp;Yhdistyksen hallitus aloittaa intoa puhkuen täysin puhtaalta pöydältä. Hallituksessa ei ole puheenjohtajaa lukuunottamatta yhtään hallituksen jäsentä parin-kolmen viime vuoden ajalta.</p><p><a href="https://vantaa.perussuomalaiset.fi/hallitus/">Hallituksen kokoonpano</a>&nbsp;löytyy sivuiltamme.&nbsp;</p><p>Tervetuloa teltallemme Myyrmäen Maalaismarkkinoille ensi lauantaina 21.10. klo 9-14. Teltta sijaitsee Paalutorilla.</p><p>Tule tapaamaan Vantaan Perussuomalaisten vaikuttajia ja toimijoita. Paikalla on kansanedustajamme Mika Niikko ja kaupunginvaltuutettujamme.</p><p><a href="http://kaiarilundell.blogspot.fi/2017/10/vantaan-perussuomalaiset-ei-ole.html">http://kaiarilundell.blogspot.fi/2017/10/vantaan-perussuomalaiset-ei-ole.html</a></p><p>&nbsp;</p><p>* * *</p><p>HS 17.10</p><p><a href="https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005412456.html"><em>Perussuomalaiset hajoaa ydinkannatusalueellaan Vantaalla - yhdeksän aktiivia loikkaa Sinisiin</em></a></p><p><em>Vantaan Perussuomalaisista irtoaa yhdeksän aktiivijäsentä perusteilla olevaan Siniset-puolueeseen.&nbsp;</em></p><p><em>Nimekkäin lähtijä on Vantaan perussuomalaisten pitkäaikainen työmyyrä, entinen kaupunginhallituksen jäsen&nbsp;Arja Niemelä. Hän ja suurin osa alueyhdistyksen hallituksesta erosi kesken kauden syyskuun lopussa.&nbsp;</em></p><p><em>Kym&shy;men&shy;henki&shy;seen hal&shy;lituk&shy;seen jäi vain kaksi jäsentä jatkamaan kauden loppuun vuoden vaihteeseen.&nbsp;</em></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kaikki ei ole aina sellaista, miltä se näyttää tai annetaan ymmärtää.Vaikka kymmenisen Vantaan

Perussuomalaisten jäsentä loikkasi Sinisiin, uusia jäsenhakemuksia on tullut jo yli 30. Yhdistyksen perustuksen yksi nurkka meni rikki, mutta se on nyt vahvistettu. Talo pysyy pystyssä.

Vantaan Perussuomalaisten ry:n syyskokouksessa valittiin uusi hallitus, jonka puheenjohtaja on kokenut kunnallispoliitikkomme Johannes Nieminen.  Yhdistyksen hallitus aloittaa intoa puhkuen täysin puhtaalta pöydältä. Hallituksessa ei ole puheenjohtajaa lukuunottamatta yhtään hallituksen jäsentä parin-kolmen viime vuoden ajalta.

Hallituksen kokoonpano löytyy sivuiltamme. 

Tervetuloa teltallemme Myyrmäen Maalaismarkkinoille ensi lauantaina 21.10. klo 9-14. Teltta sijaitsee Paalutorilla.

Tule tapaamaan Vantaan Perussuomalaisten vaikuttajia ja toimijoita. Paikalla on kansanedustajamme Mika Niikko ja kaupunginvaltuutettujamme.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2017/10/vantaan-perussuomalaiset-ei-ole.html

 

* * *

HS 17.10

Perussuomalaiset hajoaa ydinkannatusalueellaan Vantaalla - yhdeksän aktiivia loikkaa Sinisiin

Vantaan Perussuomalaisista irtoaa yhdeksän aktiivijäsentä perusteilla olevaan Siniset-puolueeseen. 

Nimekkäin lähtijä on Vantaan perussuomalaisten pitkäaikainen työmyyrä, entinen kaupunginhallituksen jäsen Arja Niemelä. Hän ja suurin osa alueyhdistyksen hallituksesta erosi kesken kauden syyskuun lopussa. 

Kym­men­henki­seen hal­lituk­seen jäi vain kaksi jäsentä jatkamaan kauden loppuun vuoden vaihteeseen. 

]]>
52 http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244632-vantaan-perussuomalaiset-ei-ole-hajoamassa-vaan-vahvistumassa#comments Kuntapolitiikka Perussuomalaiset Vantaa Wed, 18 Oct 2017 08:14:15 +0000 Kai-Ari Lundell http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244632-vantaan-perussuomalaiset-ei-ole-hajoamassa-vaan-vahvistumassa
Karman laki kurmottaa Halla-ahoa http://miesenergiaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244616-karman-laki-kurmottaa-halla-ahoa <p>Perussuomalaiset ja Halla-aho ovat tökkineet jäseniä melkoisen kiivaaseen tahtiin aina kun jossain on huhuiltu jonkun persun olevan edes tekemisissä Sininen tulevaisuus -porukkaan kuuluvien kanssa. Omien jäsenten vainoaminen ja ripittäminen ei ole normaalia, mutta eri ryhmien ja ihmisten välinen toiminta on, sillä useimmille politiikka on harrastus muiden muassa. Vain poliittinen eliitti ottaa siitä leivän.&nbsp;</p><p>Perussuomalaisten sisäinen pakokauhu on saanut jo hysteerisia oireita, kun puheenjohtajaa myöten ollaan jokaisen juorun perässä. Sinällään koomista, että todennäköisesti juuri Halla-ahon vaino innoitti kyvykkään poliittisen puuhamiehen, Pekka Sinisalon vaihtamaan leiriä. Entisenä pitkäaikaisena persuna ja nykyisin sinisiä fanittavana toivotan Pekan tervetulleeksi työhön, jolla on tarkoitus, sillä perussuomalaisten käpykaartilaisuuspolitiikalla (pakoon hallitusvastuusta) Suomen asioita ei kohenneta, vaikka puolue mieluusti huutakin toreilla, että &quot;Suomi ensin&quot;. Tämä vaan ei näkynyt puolueen valinnoissa, kun piti myös omalta kohdalta niin tehdä. Onneksemme sinisten linja pitää ja Talvisodan perintö elää vahvana.&nbsp;</p><p>Sinällään Halla-ahon itkupotkuraivarit pettämisestä ovat varsin koomisia, kun tämä Karman lakiin kompastuneen tyypin on vast&#39;ikään todettu pettäneen Eiran kotijoukkojaan kymmenisen vuotta jalkavaimon kanssa ja junailleen puheenjohtajakisan kysymyksien täsmävastaukset yhteistyössä puoluetoimiston putkimiehen kanssa.&nbsp;<br />Kun Halla-ahon perusarvot ovat tukevasti omien pettämisessä, niin onko se edes ihme, että kenttäväki vastaa samoin? Vanha perussuomalainen vitsauskin kertoo, että &quot;saat mitä tilaat&quot;.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perussuomalaiset ja Halla-aho ovat tökkineet jäseniä melkoisen kiivaaseen tahtiin aina kun jossain on huhuiltu jonkun persun olevan edes tekemisissä Sininen tulevaisuus -porukkaan kuuluvien kanssa. Omien jäsenten vainoaminen ja ripittäminen ei ole normaalia, mutta eri ryhmien ja ihmisten välinen toiminta on, sillä useimmille politiikka on harrastus muiden muassa. Vain poliittinen eliitti ottaa siitä leivän. 

Perussuomalaisten sisäinen pakokauhu on saanut jo hysteerisia oireita, kun puheenjohtajaa myöten ollaan jokaisen juorun perässä. Sinällään koomista, että todennäköisesti juuri Halla-ahon vaino innoitti kyvykkään poliittisen puuhamiehen, Pekka Sinisalon vaihtamaan leiriä. Entisenä pitkäaikaisena persuna ja nykyisin sinisiä fanittavana toivotan Pekan tervetulleeksi työhön, jolla on tarkoitus, sillä perussuomalaisten käpykaartilaisuuspolitiikalla (pakoon hallitusvastuusta) Suomen asioita ei kohenneta, vaikka puolue mieluusti huutakin toreilla, että "Suomi ensin". Tämä vaan ei näkynyt puolueen valinnoissa, kun piti myös omalta kohdalta niin tehdä. Onneksemme sinisten linja pitää ja Talvisodan perintö elää vahvana. 

Sinällään Halla-ahon itkupotkuraivarit pettämisestä ovat varsin koomisia, kun tämä Karman lakiin kompastuneen tyypin on vast'ikään todettu pettäneen Eiran kotijoukkojaan kymmenisen vuotta jalkavaimon kanssa ja junailleen puheenjohtajakisan kysymyksien täsmävastaukset yhteistyössä puoluetoimiston putkimiehen kanssa. 
Kun Halla-ahon perusarvot ovat tukevasti omien pettämisessä, niin onko se edes ihme, että kenttäväki vastaa samoin? Vanha perussuomalainen vitsauskin kertoo, että "saat mitä tilaat". 

]]>
4 http://miesenergiaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244616-karman-laki-kurmottaa-halla-ahoa#comments Arvot Jussi Halla-aho Keman laki Perussuomalaiset Vainoaminen Tue, 17 Oct 2017 19:47:55 +0000 Mikki Nieminen http://miesenergiaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244616-karman-laki-kurmottaa-halla-ahoa
Kannattajakorttien kerääminen on turvattava myös tulevaisuudessa http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244600-kannattajakorttien-keraaminen-on-turvattava-myos-tulevaisuudessa <p><br />Sininen tulevaisuus r.y pyrkimys puolueeksi aiheutti pienen kohun Perussuomalaisten r.p. ilmoitettua että ne jotka on allekirjoittanut kannattajakortin Sinisen tulevaisuuden r.y:n rekisteröitymistä puolueeksi, tullaan erottamaan puolueesta.</p><p>&nbsp;</p><p>Vaikka Perussuomalaisten ilmoitus on tiukasti katsottuna perusteltu, käveli Perussuomalaiset tällöin käytännössä tietyn rajan ylitse josta ei ole enää paluuta. Nyt vilpittömässä mielessä allekirjoitettu kannatuskortti voi aiheuttaa turhaa haittaa kannattajalle vaikkei sitä ole siihen alunperin tarkoitettu.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Nyt herääkin kysymys ketkä voivat kerätä ja tutkia näitä tietoja ja voivatko jotkut luoda tästä rekisterin joita käytetään allekirjoittajia vastaan myöhemmin jossakin toisessa kontekstissa ? Kannattajakortit ovat rekisteri itsessään ja kannatuskorttien keräämistä varten luotaessa yhdistyksen tulee tarkoin&nbsp; määritellä rekisterin käyttöä koskevat reunaehdot. Kannattajakortti rekistereitä ei ole tarkoitettu sitä varten että kuka tahansa pystyisi tarkistamaan allekirjoitettujen henkilösyyttä taikka alkuperää.</p><p>&nbsp;</p><p>Kannatuskortteja ei saa käyttää ketään vastaan tai kenenkään toisen hyödyksi ja Oikeusministeriön tulee tarkistaa ajankohtainen lainsäädäntö, siitä onko lakeja syytä tarkentaa jotta vastaavan kaltaisilta episodeilta vältettäisiin tulevaisuudessa. Ja kannattajakorttien kerääminen olisi mahdollista myös jatkossa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>
Sininen tulevaisuus r.y pyrkimys puolueeksi aiheutti pienen kohun Perussuomalaisten r.p. ilmoitettua että ne jotka on allekirjoittanut kannattajakortin Sinisen tulevaisuuden r.y:n rekisteröitymistä puolueeksi, tullaan erottamaan puolueesta.

 

Vaikka Perussuomalaisten ilmoitus on tiukasti katsottuna perusteltu, käveli Perussuomalaiset tällöin käytännössä tietyn rajan ylitse josta ei ole enää paluuta. Nyt vilpittömässä mielessä allekirjoitettu kannatuskortti voi aiheuttaa turhaa haittaa kannattajalle vaikkei sitä ole siihen alunperin tarkoitettu. 

 

Nyt herääkin kysymys ketkä voivat kerätä ja tutkia näitä tietoja ja voivatko jotkut luoda tästä rekisterin joita käytetään allekirjoittajia vastaan myöhemmin jossakin toisessa kontekstissa ? Kannattajakortit ovat rekisteri itsessään ja kannatuskorttien keräämistä varten luotaessa yhdistyksen tulee tarkoin  määritellä rekisterin käyttöä koskevat reunaehdot. Kannattajakortti rekistereitä ei ole tarkoitettu sitä varten että kuka tahansa pystyisi tarkistamaan allekirjoitettujen henkilösyyttä taikka alkuperää.

 

Kannatuskortteja ei saa käyttää ketään vastaan tai kenenkään toisen hyödyksi ja Oikeusministeriön tulee tarkistaa ajankohtainen lainsäädäntö, siitä onko lakeja syytä tarkentaa jotta vastaavan kaltaisilta episodeilta vältettäisiin tulevaisuudessa. Ja kannattajakorttien kerääminen olisi mahdollista myös jatkossa.

]]>
10 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244600-kannattajakorttien-keraaminen-on-turvattava-myos-tulevaisuudessa#comments Kannattajakortit Perussuomalaiset Vaalit Tue, 17 Oct 2017 14:46:20 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244600-kannattajakorttien-keraaminen-on-turvattava-myos-tulevaisuudessa
Puhdistus Perussuomalaisissa? http://teresammallahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244552-puhdistus-perussuomalaisissa <p><object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qy4SQui7Lw4?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/qy4SQui7Lw4?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed></object></p><p>Vaikka se ei suomalaisessa politiikassa kovin muodikasta olekaan, niin mielestäni asiat pitäisi ottaa asioina ja argumentit argumentteina, tuli aloite mistä tahansa puolueesta. Mielestäni monet vasemmiston arvoliberaalit ajatukset ovat hyvinkin kannatettavia siinä, missä olen toisinaan symppaillut median riepottelemia Perussuomalaisia jo ihan siksikin, että yritän katsoa politiikkaa tämän perinteisen puoluehegemonian ulkopuolelta. Ja tietysti myös siksi, että persujen politiikassa on herravihaisen ja työväenluokkaisen populismin lisäksi ollut paljon hyvin perusteltua konkretiaakin, ei vähiten nykyisen puheenjohtajansa Jussi Halla-ahon ansiosta.</p><p>Mutta nyt vetää Halla-aho ja persut kyllä sen verran alta riman, kun omaa jäsenrekisteriä lähdetään käyttämään sisäisten puhdistusten työkaluna. Millaisen viestin tämä lähettää perussuomalaisten kentälle, kun puolueen puheenjohtajisto seuloo jäsenrekisteriä &ldquo;pettureiden&rdquo; löytämiseksi puolueesta.</p><p>En minä siitä vasemmisto-opposition natsin ja rasistin rääkymisestä ole erityisen innoissani ollut, mutta ei Perussuomalaisille myöskään aina voi tuolla yllätyksenä, miksi tuollaiset stigmat tarttuvat teihin niin tiukasti. Vai millaiseen yhteiskuntaan tällainen omien joukosta pettureiden seulominen ja oman puolueen riveissä tehdyt puhdistukset oikein mielestänne voisivat viitata?</p><p>Viimeisen vuoden ajan minua on kosiskeltu Perussuomalaisiin monta kertaa ja aina olen sanonut, etten aio moista edes harkita ennen kuin älyvapaimmat agitaattorit, kuten Hakkaraiset, Niikot ja Kiemungit ovat kasvaneet aikuisiksi tai lähteneet puolueesta. Mutta nyt Persujen puheenjohtaja väläyttelee sellaisia otteita, ettei minua kannata enää kysellä edes vitsillä. Vai mikä ihmeen kannustin yksityisyyttään ja vapauttaan arvostavalla ihmisellä olisi sitoutua puolueeseen, joka rahoittaa jäsenmaksuilla puoluetoimistolla harrastetun Stasi-larppauksen?</p><p>Minä olen allekirjoittanut ainakin Piraattipuolueen ja Liberaalipuolueen kannattajakortit, muistaakseni myös Feministisen puolueen kortin. Tieteessä ei ole parempaa tapaa löytää totuuksia kuin ravistella luutuneita asenteita ja ajatuksia alistamalla ne kritiikille ja kilpailulle, sama koskee luonnollisesti myös politiikkaa.</p><p>Ymmärtäisin erottamisen tilanteessa, jossa puolueen jäsen aiheuttaisi puolueelle taloudellista vahinkoa tai vaikkapa yrittäisi mustamaalata puoluettaan tekaistuin syytöksin. Jos jäsen kuitenkin tulee erotetuksi puolueesta siksi, että yrittää ylläpitää persujenkin ahkerasti promotoimaa kansanvaltaa tukemalla pienpuolueiden mahdollisuutta nousta haastamaan vallanpitäjiä, niin ehkä se vasemmistopuolueiden märkä unelma persujen rautasaappaiden kopseesta ei olekaan aivan pelkkää mielikuvitusta?</p><p><a href="https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005410769.html" rel="nofollow">https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005410769.html</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> www.youtube.com/watch?v=qy4SQui7Lw4

Vaikka se ei suomalaisessa politiikassa kovin muodikasta olekaan, niin mielestäni asiat pitäisi ottaa asioina ja argumentit argumentteina, tuli aloite mistä tahansa puolueesta. Mielestäni monet vasemmiston arvoliberaalit ajatukset ovat hyvinkin kannatettavia siinä, missä olen toisinaan symppaillut median riepottelemia Perussuomalaisia jo ihan siksikin, että yritän katsoa politiikkaa tämän perinteisen puoluehegemonian ulkopuolelta. Ja tietysti myös siksi, että persujen politiikassa on herravihaisen ja työväenluokkaisen populismin lisäksi ollut paljon hyvin perusteltua konkretiaakin, ei vähiten nykyisen puheenjohtajansa Jussi Halla-ahon ansiosta.

Mutta nyt vetää Halla-aho ja persut kyllä sen verran alta riman, kun omaa jäsenrekisteriä lähdetään käyttämään sisäisten puhdistusten työkaluna. Millaisen viestin tämä lähettää perussuomalaisten kentälle, kun puolueen puheenjohtajisto seuloo jäsenrekisteriä “pettureiden” löytämiseksi puolueesta.

En minä siitä vasemmisto-opposition natsin ja rasistin rääkymisestä ole erityisen innoissani ollut, mutta ei Perussuomalaisille myöskään aina voi tuolla yllätyksenä, miksi tuollaiset stigmat tarttuvat teihin niin tiukasti. Vai millaiseen yhteiskuntaan tällainen omien joukosta pettureiden seulominen ja oman puolueen riveissä tehdyt puhdistukset oikein mielestänne voisivat viitata?

Viimeisen vuoden ajan minua on kosiskeltu Perussuomalaisiin monta kertaa ja aina olen sanonut, etten aio moista edes harkita ennen kuin älyvapaimmat agitaattorit, kuten Hakkaraiset, Niikot ja Kiemungit ovat kasvaneet aikuisiksi tai lähteneet puolueesta. Mutta nyt Persujen puheenjohtaja väläyttelee sellaisia otteita, ettei minua kannata enää kysellä edes vitsillä. Vai mikä ihmeen kannustin yksityisyyttään ja vapauttaan arvostavalla ihmisellä olisi sitoutua puolueeseen, joka rahoittaa jäsenmaksuilla puoluetoimistolla harrastetun Stasi-larppauksen?

Minä olen allekirjoittanut ainakin Piraattipuolueen ja Liberaalipuolueen kannattajakortit, muistaakseni myös Feministisen puolueen kortin. Tieteessä ei ole parempaa tapaa löytää totuuksia kuin ravistella luutuneita asenteita ja ajatuksia alistamalla ne kritiikille ja kilpailulle, sama koskee luonnollisesti myös politiikkaa.

Ymmärtäisin erottamisen tilanteessa, jossa puolueen jäsen aiheuttaisi puolueelle taloudellista vahinkoa tai vaikkapa yrittäisi mustamaalata puoluettaan tekaistuin syytöksin. Jos jäsen kuitenkin tulee erotetuksi puolueesta siksi, että yrittää ylläpitää persujenkin ahkerasti promotoimaa kansanvaltaa tukemalla pienpuolueiden mahdollisuutta nousta haastamaan vallanpitäjiä, niin ehkä se vasemmistopuolueiden märkä unelma persujen rautasaappaiden kopseesta ei olekaan aivan pelkkää mielikuvitusta?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005410769.html

]]>
51 http://teresammallahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244552-puhdistus-perussuomalaisissa#comments Jäsenrekisteri Kannattajakortit Perussuomalaiset Puhdistukset Siniset Tue, 17 Oct 2017 05:00:00 +0000 Tere Sammallahti http://teresammallahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244552-puhdistus-perussuomalaisissa
Perussuomalaisten kannattajakorttisyynäys demokratiamielessä mautonta toimintaa http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244520-perussuomalaisten-kannattajakorttisyynays-demokratiamielessa-mautonta-toimintaa <p>Perussuomalaiset vahvistivat lehtitietojen mukaan tänään maanantaina, että he aikovat käydä läpi kaikki Sininen tulevaisuus ry:n kannattajakortit. Perussuomalaisten tarkoituksena on erottaa niitä jäseniään, jotka ovat kannattajakortin allekirjoittaneen. Tarkoista määristä ei ole tietoa. Vaikka kannattajakortit ovat julkisia, pidän niiden syynäämistä toisten puolueiden toimesta demokratiamielessä hyvin mauttomana toimintana.</p><p><strong>Mikä on kannattajakortti?</strong></p><p>Puoluekontekstissa kannattajakortti on suomalaisen äänioikeutetun henkilön viranomaisia varten allekirjoittama määrämuotoinen lomake. Lomakkeen tarkoituksena on se, että sen allekirjoittaja ilmaisee, että on hänen mielestään ihan ok perustaa tällainen puolue. <strong>Vastoin melko yleistä käsitystä kannattajakortin allekirjoittamisella ei liity puolueen jäseneksi.</strong> <a href="http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1969/19690010#P3">Kannattajakortista säädetään hieman kursorisesti puoluelaissa</a>. Kortin lopullisesta muodosta päättää oikeusministeriö. Tarkempia tietoja on esim. <a href="http://www.vaalit.fi/fi/index/puolueet/puolueenperustaminen.html">vaalit.fi -sivustolla</a>. Kun kannattajakortteja on kerätty vuoden sisään 5000 kappaletta, yhdistys pääsee käytännössä hakemuksesta <a href="http://www.vaalit.fi/fi/index/puolueet/rekisteroidytpuolueet.html">puoluerekisteriin</a>.</p><p><strong>Perussuomalaisten toiminta korttiasiassa</strong></p><p>Pidän perussuomalaisten suunnittelemaa syynäystä korttiasiassa PR-mielessä todella huonona vetona, ja demokratiamielessä jopa mauttomana toimintana. Kannattajakorttien allekirjoittamisen tarkoitus ei välttämättä ole olla aktiivinen tuenilmaus jollekin tietylle puolueelle, vaan myös eräänlaisen vastustuksen puutteen osoittaminen. Toisensanoen sen kertominen, että on ok jos tällainenkin puolue on olemassa ja että demokratia monimuotoistuu. Tämä suuntautuminen on näkynyt henkilökohtaisesti omissa toimissani; allekirjoitan joka ainoan puolueen kannattajakortin, mikä eteeni tuodaan. Ei meillä piraateissa tästä nouse pahaa verta.</p><p>Ymmärrän, että tilanne perussuomalaisten sisällä kaksilla rattailla opportunistisesti ajelevista sinisten sympatisoijista on kiperä. Jokaisessa pitäisi olla sen verran luonnetta, että tunnustaisivat avoimesti värinsä ja seuraisivat yhtä puoluetta tämäntyyppisissä tilanteissa. Se olisi myös äänestäjien etu. Toivon kaikesta huolimatta, että perussuomalaiset selvittävät jäsenyyskiistansa muilla tavoin kuin muiden puolueiden kannattajakortteja syynäämällä.</p><p>Janne Paalijärvi - <a href="http://paalijarvi.fi/" target="_blank" title="http://paalijarvi.fi/">http://paalijarvi.fi/</a><br />Facebook: <a href="https://www.facebook.com/paalijarvi" target="_blank" title="https://www.facebook.com/paalijarvi">https://www.facebook.com/paalijarvi</a><br />Twitter: <a href="https://twitter.com/paalijarvi" target="_blank" title="https://twitter.com/paalijarvi">https://twitter.com/paalijarvi</a></p><p>&nbsp;</p><p><strong>Lisäys 2017-10-16 klo 14.32</strong>: Tarkemmin lakikirjaa tutkittuani pidän mahdollisena, että koko syynäysoperaatio voi olla jopa rikollista tomintaa. Suomen henkilötietolaissa on niinsanottu <a href="http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523#L3P11">arkaluontoisten tietojen käsittelykielto</a>. Miten tämä sitten liittyy asiaan? Mikäli perussuomalaiset keräisivät listan allekirjoittaneista jäsenistään, heille muodostuu henkilörekisteri. Mutta. Laissa kielletään erikseen <em><strong>&quot;henkilön yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta tai ammattiliittoon kuulumista&quot;</strong></em> koskevien tietojen kerääminen. Koska tällaisen rekisterin tarkoitus on henkilöiden poliittinen tunnistaminen, minun on vaikea nähdä tällaista toimintaa toteutuessaan juridisesti minään muuna kuin laittomana toimintana. Huh huh.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perussuomalaiset vahvistivat lehtitietojen mukaan tänään maanantaina, että he aikovat käydä läpi kaikki Sininen tulevaisuus ry:n kannattajakortit. Perussuomalaisten tarkoituksena on erottaa niitä jäseniään, jotka ovat kannattajakortin allekirjoittaneen. Tarkoista määristä ei ole tietoa. Vaikka kannattajakortit ovat julkisia, pidän niiden syynäämistä toisten puolueiden toimesta demokratiamielessä hyvin mauttomana toimintana.

Mikä on kannattajakortti?

Puoluekontekstissa kannattajakortti on suomalaisen äänioikeutetun henkilön viranomaisia varten allekirjoittama määrämuotoinen lomake. Lomakkeen tarkoituksena on se, että sen allekirjoittaja ilmaisee, että on hänen mielestään ihan ok perustaa tällainen puolue. Vastoin melko yleistä käsitystä kannattajakortin allekirjoittamisella ei liity puolueen jäseneksi. Kannattajakortista säädetään hieman kursorisesti puoluelaissa. Kortin lopullisesta muodosta päättää oikeusministeriö. Tarkempia tietoja on esim. vaalit.fi -sivustolla. Kun kannattajakortteja on kerätty vuoden sisään 5000 kappaletta, yhdistys pääsee käytännössä hakemuksesta puoluerekisteriin.

Perussuomalaisten toiminta korttiasiassa

Pidän perussuomalaisten suunnittelemaa syynäystä korttiasiassa PR-mielessä todella huonona vetona, ja demokratiamielessä jopa mauttomana toimintana. Kannattajakorttien allekirjoittamisen tarkoitus ei välttämättä ole olla aktiivinen tuenilmaus jollekin tietylle puolueelle, vaan myös eräänlaisen vastustuksen puutteen osoittaminen. Toisensanoen sen kertominen, että on ok jos tällainenkin puolue on olemassa ja että demokratia monimuotoistuu. Tämä suuntautuminen on näkynyt henkilökohtaisesti omissa toimissani; allekirjoitan joka ainoan puolueen kannattajakortin, mikä eteeni tuodaan. Ei meillä piraateissa tästä nouse pahaa verta.

Ymmärrän, että tilanne perussuomalaisten sisällä kaksilla rattailla opportunistisesti ajelevista sinisten sympatisoijista on kiperä. Jokaisessa pitäisi olla sen verran luonnetta, että tunnustaisivat avoimesti värinsä ja seuraisivat yhtä puoluetta tämäntyyppisissä tilanteissa. Se olisi myös äänestäjien etu. Toivon kaikesta huolimatta, että perussuomalaiset selvittävät jäsenyyskiistansa muilla tavoin kuin muiden puolueiden kannattajakortteja syynäämällä.

Janne Paalijärvi - http://paalijarvi.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

 

Lisäys 2017-10-16 klo 14.32: Tarkemmin lakikirjaa tutkittuani pidän mahdollisena, että koko syynäysoperaatio voi olla jopa rikollista tomintaa. Suomen henkilötietolaissa on niinsanottu arkaluontoisten tietojen käsittelykielto. Miten tämä sitten liittyy asiaan? Mikäli perussuomalaiset keräisivät listan allekirjoittaneista jäsenistään, heille muodostuu henkilörekisteri. Mutta. Laissa kielletään erikseen "henkilön yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta tai ammattiliittoon kuulumista" koskevien tietojen kerääminen. Koska tällaisen rekisterin tarkoitus on henkilöiden poliittinen tunnistaminen, minun on vaikea nähdä tällaista toimintaa toteutuessaan juridisesti minään muuna kuin laittomana toimintana. Huh huh.

]]>
85 http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244520-perussuomalaisten-kannattajakorttisyynays-demokratiamielessa-mautonta-toimintaa#comments Demokratia Perussuomalaiset Suomi Mon, 16 Oct 2017 11:12:19 +0000 Janne Paalijärvi http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244520-perussuomalaisten-kannattajakorttisyynays-demokratiamielessa-mautonta-toimintaa
Sananvapautta puolustavan Luukkasen kaksinaismoralismi - poisto ja bänni http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244468-sananvapautta-puolustavan-luukkasen-kaksinaismoralismi-poisto-ja-banni <p>Sananvapautta ajava Luukkanen poistaa kommentit, jotka osoittavat hänen johtaneen tarkoituksella harhaan. Tehdessään sen puolustaessaan sananvapautta ollaan kaksinaismoralismin ja tarkoituksellisen harhaanjohtamisen ytimessä ja syvällä.</p><p>Eilisessä blogissaan Luukkanen esitti väittämän:</p><p>&quot;Artikkeli antaa ymmärtää, että erään puolueen sosiaalisen median toiminnan tarkkailu on kuulemma sovittu &rdquo;puolueiden kanssa&rdquo; ennen vaaleja. Olisi hyvä tietää minkä puolueiden ja mihin lakiin tämän tarkkailu perustuu? Milloin tämä sopimus on tehty ja onko siitä kirjallista todistusaineistoa? Kuka ja mikä poliitikko antoi Pimiälle tehtäväksi urkkia Perussuomalaisia? Kuka sanoi &rdquo;puskii!&rdquo;?&quot;</p><p>Katsoin Uuden Suomen kirjoituksen, jossa luki:</p><p>&quot;Asian käsittely juontaa juurensa viime marraskuulle, jolloin yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto, Ihmisoikeusliitto sekä Etnisten asioiden neuvottelukunta sopivat yhdessä puolueiden kanssa, että kuntavaalien aikana seurataan ehdokkaiden kirjoittelua sosiaalisessa mediassa.&quot;</p><p>Näillä lainauksilla osoitin, että hänen antaa ymmärtää on tarkoitushakuinen tulkinta, jolla hän mahdollistaa jälleen perussuomalaisten uhriutumisen. Puolueiden kanssa oli sovittu ja kaikkien puolueiden ehdokkaita seurattiin - ei vain perussuomalaisia.</p><p>Hän poisti kommenttini.</p><p>Jo eilen Luukkanen esitti epäilyksiä, etteivät ihmiset pääse kommentoimaan hänen blogiaan ja Usari kenties jotenkin estäisi sen. Tänään hän jatkoi samalla linjalla todeten ensimmäisessä kommentissaan:</p><p>&quot;jaaha...taas ihmiset lähettäneet viestejä, että eivät voi kommentoida tätä artikkelia...))))&quot;</p><p>Vastasin tähän jotakuinkin seuraavasti:</p><p>Katsoin facebook-sivujesi kommentit enkä löytänyt yhtään kommenttia, jonka mukaan ihmiset eivät pääsisi kommentoimaan blogiasi.</p><p>Lisäsin vielä, että hänellä on erikoinen taktiikka, kun eilisen bloginsa hän jakoi itse viidesti facebookissa ja tämän päiväisen oli jakanut itse jo kahdesti. Ja että saahan näinkin kiinnostusta osoittavan facebook-jakojen määrän nousemaan.</p><p>Lopputuloksena oli kommentin poisto ja bänni hänen blogeihinsa.</p><p>Tyylikästä ja eettistä toimintaa sananvapautta ajaessa. ;-)</p><p>Usarin ylläpito/toimitus voisi varmaan ottaa kantaa Luukkasen esittämiin epäilyihin kommentoinnin onnistumattomuudesta ja kenties jopa siitä kuinka heidän artikkelissaan annetaan ymmärtää monia asioita, joita ainakaan minä en niistä suoraan ymmärrä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Sananvapautta ajava Luukkanen poistaa kommentit, jotka osoittavat hänen johtaneen tarkoituksella harhaan. Tehdessään sen puolustaessaan sananvapautta ollaan kaksinaismoralismin ja tarkoituksellisen harhaanjohtamisen ytimessä ja syvällä.

Eilisessä blogissaan Luukkanen esitti väittämän:

"Artikkeli antaa ymmärtää, että erään puolueen sosiaalisen median toiminnan tarkkailu on kuulemma sovittu ”puolueiden kanssa” ennen vaaleja. Olisi hyvä tietää minkä puolueiden ja mihin lakiin tämän tarkkailu perustuu? Milloin tämä sopimus on tehty ja onko siitä kirjallista todistusaineistoa? Kuka ja mikä poliitikko antoi Pimiälle tehtäväksi urkkia Perussuomalaisia? Kuka sanoi ”puskii!”?"

Katsoin Uuden Suomen kirjoituksen, jossa luki:

"Asian käsittely juontaa juurensa viime marraskuulle, jolloin yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto, Ihmisoikeusliitto sekä Etnisten asioiden neuvottelukunta sopivat yhdessä puolueiden kanssa, että kuntavaalien aikana seurataan ehdokkaiden kirjoittelua sosiaalisessa mediassa."

Näillä lainauksilla osoitin, että hänen antaa ymmärtää on tarkoitushakuinen tulkinta, jolla hän mahdollistaa jälleen perussuomalaisten uhriutumisen. Puolueiden kanssa oli sovittu ja kaikkien puolueiden ehdokkaita seurattiin - ei vain perussuomalaisia.

Hän poisti kommenttini.

Jo eilen Luukkanen esitti epäilyksiä, etteivät ihmiset pääse kommentoimaan hänen blogiaan ja Usari kenties jotenkin estäisi sen. Tänään hän jatkoi samalla linjalla todeten ensimmäisessä kommentissaan:

"jaaha...taas ihmiset lähettäneet viestejä, että eivät voi kommentoida tätä artikkelia...))))"

Vastasin tähän jotakuinkin seuraavasti:

Katsoin facebook-sivujesi kommentit enkä löytänyt yhtään kommenttia, jonka mukaan ihmiset eivät pääsisi kommentoimaan blogiasi.

Lisäsin vielä, että hänellä on erikoinen taktiikka, kun eilisen bloginsa hän jakoi itse viidesti facebookissa ja tämän päiväisen oli jakanut itse jo kahdesti. Ja että saahan näinkin kiinnostusta osoittavan facebook-jakojen määrän nousemaan.

Lopputuloksena oli kommentin poisto ja bänni hänen blogeihinsa.

Tyylikästä ja eettistä toimintaa sananvapautta ajaessa. ;-)

Usarin ylläpito/toimitus voisi varmaan ottaa kantaa Luukkasen esittämiin epäilyihin kommentoinnin onnistumattomuudesta ja kenties jopa siitä kuinka heidän artikkelissaan annetaan ymmärtää monia asioita, joita ainakaan minä en niistä suoraan ymmärrä.

]]>
87 http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244468-sananvapautta-puolustavan-luukkasen-kaksinaismoralismi-poisto-ja-banni#comments Arto luukkanen Etiikka ja moraali Kaksinaismoralismi Perussuomalaiset Sananvapaus Sun, 15 Oct 2017 10:48:59 +0000 Niko Kaistakorpi http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244468-sananvapautta-puolustavan-luukkasen-kaksinaismoralismi-poisto-ja-banni
Ei ole helppoa perussuomalaisilla, ei! http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244175-ei-ole-helppoa-perussuomalaisialla-ei <p>Jos perussuomalainen käy tapaamassa sinisten ministereitä Imatralla tai osallistuu kotikaupungissaan ministeri Sampo Terhon syntymäpäiville, on hänen erottava puolueestaan tai hänet erotetaan. Näin puoluesihteeri Riikka Poutsalo-Slunga.</p> <p><a href="https://yle.fi/uutiset/3-9872638" title="https://yle.fi/uutiset/3-9872638">https://yle.fi/uutiset/3-9872638</a></p> <p>Erikoiseksi asian tekee se, että puoluetoimisto ei asiassa ottanut yhteyttä perussuomalaisten paikallisyhdistykseen, vaan käy asiasta keskustelua ainoastaan lehtien palstoilla.</p> <p>Sinisten tilaisuudessa Imatralla kävi yhteensä toistakymmentä perussuomalaisten puolueaktiivia. Saammeko nyt nähdä oikein joukkoeroamisen tai -erottamisen?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jos perussuomalainen käy tapaamassa sinisten ministereitä Imatralla tai osallistuu kotikaupungissaan ministeri Sampo Terhon syntymäpäiville, on hänen erottava puolueestaan tai hänet erotetaan. Näin puoluesihteeri Riikka Poutsalo-Slunga.

https://yle.fi/uutiset/3-9872638

Erikoiseksi asian tekee se, että puoluetoimisto ei asiassa ottanut yhteyttä perussuomalaisten paikallisyhdistykseen, vaan käy asiasta keskustelua ainoastaan lehtien palstoilla.

Sinisten tilaisuudessa Imatralla kävi yhteensä toistakymmentä perussuomalaisten puolueaktiivia. Saammeko nyt nähdä oikein joukkoeroamisen tai -erottamisen?

]]>
145 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244175-ei-ole-helppoa-perussuomalaisialla-ei#comments Jari Lindström Perussuomalaiset Riikka Poutsalo-Slunga Sampo Terho Sininen tulevaisuus Mon, 09 Oct 2017 12:45:25 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244175-ei-ole-helppoa-perussuomalaisialla-ei
Perussuomalaisten apajille lähteminen voi johtaa ilmapiirin kovenemiseen http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244116-perussuomalaisten-apajille-lahteminen-voi-johtaa-ilmapiirin-kovenemiseen <p>Pääministeripuolue Keskustan eduskuntaryhmä julkaisi 28.9 <a href="http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=dff8a621-09e0-4986-930c-10507b1a28a7"><u>turvapaikkapoliittiset linjauksensa</u></a>. Linjaukset muistuttavat hyvin pitkälle Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman henkeä. Keskustalla on akuuttina kriisinä kannatuksen roima laskusuhdanne, minkä monet ovat nähneet linjausten taustalla.</p><p>Todellisessa poliittisessa päätöksenteossa Keskustan uusi linja ei arvioiden mukaan tule näkymään. Tähän vaikuttaa konkreettisesti muun muassa EU:n kautta tulevat sitoumukset, joiden rikkominen johtaisi maan varsin outoon valoon &ndash; vrt. esimerkiksi Unkari.</p><p>Keskustan eduskuntaryhmän linjapaperi luo ansan ainakin kahta kautta.</p><p>Keskusta on ajautunut kalastamaan Perussuomalaisille tyypillisillä apajilla, mikä saattaa johtaa asenteissa ilmenevään kovenemiseen ja sitä kautta yhteiskunnallisen ilmapiirin polarisoitumiseen entisestään. Tämä tulee väistämättäkin hyödyttämään myös Perussuomalaisia.</p><p>Toisaalta todellista turvapaikkapolitiikkaa ohjaavien poliittisten realiteettien asettamat rajoitteet tekevät ennen pitkää kansalaisille selväksi sen, että Keskustan linjapaperi on lopulta pelkkää paperia; populismia, jolla ei ole mitään käytännön merkitystä. Myös tämä tilanne &ndash; pettymys &ndash; tulee hyödyttämään sitä, jonka apajille on lähdetty kalastamaan, nimittäin Perussuomalaisia. Tämäkin tietäisi ilmapiirin polarisoitumista.</p><p>Jälkimmäinen skenaario syö auttamatta Keskustan kannatusta, mikä syö myös hallituksen uskottavuutta. Tämä ei varmastikaan ole ollut Keskustan tavoite.</p><p>Olisi ollut suotavaa, että pääministeripuolue Keskusta ei olisi ajautunut tämänkaltaiseen ratkaisuun, joka ilmentää poliittista epätoivoa ja ajaa suomalaista mielipideilmastoa epätoivottuun suuntaan.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pääministeripuolue Keskustan eduskuntaryhmä julkaisi 28.9 turvapaikkapoliittiset linjauksensa. Linjaukset muistuttavat hyvin pitkälle Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman henkeä. Keskustalla on akuuttina kriisinä kannatuksen roima laskusuhdanne, minkä monet ovat nähneet linjausten taustalla.

Todellisessa poliittisessa päätöksenteossa Keskustan uusi linja ei arvioiden mukaan tule näkymään. Tähän vaikuttaa konkreettisesti muun muassa EU:n kautta tulevat sitoumukset, joiden rikkominen johtaisi maan varsin outoon valoon – vrt. esimerkiksi Unkari.

Keskustan eduskuntaryhmän linjapaperi luo ansan ainakin kahta kautta.

Keskusta on ajautunut kalastamaan Perussuomalaisille tyypillisillä apajilla, mikä saattaa johtaa asenteissa ilmenevään kovenemiseen ja sitä kautta yhteiskunnallisen ilmapiirin polarisoitumiseen entisestään. Tämä tulee väistämättäkin hyödyttämään myös Perussuomalaisia.

Toisaalta todellista turvapaikkapolitiikkaa ohjaavien poliittisten realiteettien asettamat rajoitteet tekevät ennen pitkää kansalaisille selväksi sen, että Keskustan linjapaperi on lopulta pelkkää paperia; populismia, jolla ei ole mitään käytännön merkitystä. Myös tämä tilanne – pettymys – tulee hyödyttämään sitä, jonka apajille on lähdetty kalastamaan, nimittäin Perussuomalaisia. Tämäkin tietäisi ilmapiirin polarisoitumista.

Jälkimmäinen skenaario syö auttamatta Keskustan kannatusta, mikä syö myös hallituksen uskottavuutta. Tämä ei varmastikaan ole ollut Keskustan tavoite.

Olisi ollut suotavaa, että pääministeripuolue Keskusta ei olisi ajautunut tämänkaltaiseen ratkaisuun, joka ilmentää poliittista epätoivoa ja ajaa suomalaista mielipideilmastoa epätoivottuun suuntaan.

]]>
7 http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244116-perussuomalaisten-apajille-lahteminen-voi-johtaa-ilmapiirin-kovenemiseen#comments Keskusta Perussuomalaiset Polarisoituneisuus Turvapaikkapolitiikka Sun, 08 Oct 2017 13:07:29 +0000 Vesa-Matti Louekoski http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244116-perussuomalaisten-apajille-lahteminen-voi-johtaa-ilmapiirin-kovenemiseen
Hallitus hutiloi liikenteen uudistukset http://janimakela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244042-hallitus-hutiloi-liikenteen-uudistukset <p>Liikenteen sujuvuus on yhteiskuntamme toiminnan perusedellytys. Valtiovallan tulee huolehtia siitä, että pitkien etäisyyksien ja harvan asutuksen maassamme ovat liikenneverkko ja edellytykset kansalaisten tasa-arvoiselle liikkumiselle kunnossa. Nykyinen hallitus on kerta toisensa jälkeen osoittanut tässä asiassa tempoilua ja ideologian asettamista tosiseikkojen edelle.</p><p>Tuorein esimerkki tästä on kaavailu VR:n pilkkomisesta henkilöjunaliikenteen kilpailuttamiseksi. Tätä hallitus perusteli Euroopan unionin vaatimuksella, esittäen kuitenkin paljon enemmän kuin EU tosiasiassa vaatii. Hallituksen mallissa VR:n kalusto, huolto ja kiinteistöt erotettaisiin jatkossa omiksi yhtiöikseen, jotka olisivat jopa ulkomaalaisten veroparatiisiyhtiöiden palveluksessa alueellisen monopolin muodostamiseen.</p><p>Tällä tavoin toteutettuna uudistus olisi suorastaan vahingollinen. Valtionyhtiön arvo romahtaisi ja nykyisen käytössä olevan kaluston kunto heikkenisi. Kyse ei olisi aidosta kilpailusta, joka voisi hyödyttää kuluttajia. Lippujen hinnat todennäköisesti nousisivat tai kannattamattomia vuoroja karsiutuisi raskaasti. Uudistus ei todellakaan toisi lisää rahaa kaivattuun rataverkon kunnostukseen.</p><p>Samanlaisia tarpeettomia ja vaikeasti peruttavia hyppyjä tuntemattomaan on tullut liikenneasioissa ennenkin. Taksiuudistuksen lopputulosta ei tiedä kukaan, postilakiin jäi monia avoimia kysymyksiä. Tuntuu kuin yhden kauden ministeriksi ilmoittautunut Berner (kesk) painostaisi puolivalmiita ratkaisuja läpi kiireellä. Hätiköintiä koko maan etua ajattelematta &ndash; perävalotakuulla?</p><p>Perussuomalaiset toimivat jatkossakin johdonmukaisesti kansalaisten turvallisen ja kohtuuhintaisen liikkumisen puolesta. Liikennettä ei saa vaikeuttaa lisää myöskään ympäristövaatimuksilla. Hallituksen linjana on kasvattaa entisestään yksityisautoilijan maksurasitusta &ndash; tätä vastustamme. Auto on monille suomalaisille välttämättömyys käytännön elämän ja työnteon kannalta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Liikenteen sujuvuus on yhteiskuntamme toiminnan perusedellytys. Valtiovallan tulee huolehtia siitä, että pitkien etäisyyksien ja harvan asutuksen maassamme ovat liikenneverkko ja edellytykset kansalaisten tasa-arvoiselle liikkumiselle kunnossa. Nykyinen hallitus on kerta toisensa jälkeen osoittanut tässä asiassa tempoilua ja ideologian asettamista tosiseikkojen edelle.

Tuorein esimerkki tästä on kaavailu VR:n pilkkomisesta henkilöjunaliikenteen kilpailuttamiseksi. Tätä hallitus perusteli Euroopan unionin vaatimuksella, esittäen kuitenkin paljon enemmän kuin EU tosiasiassa vaatii. Hallituksen mallissa VR:n kalusto, huolto ja kiinteistöt erotettaisiin jatkossa omiksi yhtiöikseen, jotka olisivat jopa ulkomaalaisten veroparatiisiyhtiöiden palveluksessa alueellisen monopolin muodostamiseen.

Tällä tavoin toteutettuna uudistus olisi suorastaan vahingollinen. Valtionyhtiön arvo romahtaisi ja nykyisen käytössä olevan kaluston kunto heikkenisi. Kyse ei olisi aidosta kilpailusta, joka voisi hyödyttää kuluttajia. Lippujen hinnat todennäköisesti nousisivat tai kannattamattomia vuoroja karsiutuisi raskaasti. Uudistus ei todellakaan toisi lisää rahaa kaivattuun rataverkon kunnostukseen.

Samanlaisia tarpeettomia ja vaikeasti peruttavia hyppyjä tuntemattomaan on tullut liikenneasioissa ennenkin. Taksiuudistuksen lopputulosta ei tiedä kukaan, postilakiin jäi monia avoimia kysymyksiä. Tuntuu kuin yhden kauden ministeriksi ilmoittautunut Berner (kesk) painostaisi puolivalmiita ratkaisuja läpi kiireellä. Hätiköintiä koko maan etua ajattelematta – perävalotakuulla?

Perussuomalaiset toimivat jatkossakin johdonmukaisesti kansalaisten turvallisen ja kohtuuhintaisen liikkumisen puolesta. Liikennettä ei saa vaikeuttaa lisää myöskään ympäristövaatimuksilla. Hallituksen linjana on kasvattaa entisestään yksityisautoilijan maksurasitusta – tätä vastustamme. Auto on monille suomalaisille välttämättömyys käytännön elämän ja työnteon kannalta.

]]>
1 http://janimakela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244042-hallitus-hutiloi-liikenteen-uudistukset#comments Henkilöjunaliikenne Perussuomalaiset Postilaki Taksiliikenteen vapauttaminen Yksityisautoilu Sat, 07 Oct 2017 04:56:08 +0000 Jani Mäkelä http://janimakela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244042-hallitus-hutiloi-liikenteen-uudistukset
Haen Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajaksi vuodelle 2018 http://juhakarjalainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243869-haen-perussuomalaisten-nuorten-varapuheenjohtajaksi-vuodelle-2018 <p>Haen Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtajaksi vuodelle 2018 järjestön syyskokouksessa Porissa 04.11.2017 - 05.11.2017.</p> <p>Olen 27-vuotias Perussuomalaisten Nuorten hallituksen varapuheenjohtaja, humanististen tieteiden kandidaatti sekä reservin vänrikki. Opiskelen Oulun yliopistossa historiaa. Asun tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskuksessa Oulussa. Olen syntynyt Oulussa, kasvanut Limingassa, suorittanut asepalvelukseni Rovaniemellä ja asunut hetken Tampereella käyden siellä kuntavaalit Perussuomalaisten riveissä. Tämän lisäksi olen asunut 7 kuukautta Saksan pääkaupungissa Berliinissä opiskelijavaihtoni aikana. Mainitsemisen arvoista on suhteellisen sujuva arkisaksan kielitaitoni. Vuonna 2016 toimin Oulun ja Kainuun Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtajana ja hallituksen jäsenenä sekä vuonna 2017 Pirkanmaan Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Tämän lisäksi toimin vuoden 2017 aikana myös Tampereen Perussuomalaisten hallituksen varajäsenenä. Määrällisesti ja laadullisesti merkittävin toimeni Perussuomalaisissa Nuorissa on ollut työpaikkani järjestösihteerinä syyskuun 2016 - ja huhtikuun 2017 välisenä aikana. Vapaa-ajallani seuraan ajoittain salibandyä verkosta ja paikan päältä sekä kuuntelen hyvää musiikkia.</p> <p>Poliittiselta kannaltani olen ensisijaisesti kansallismielinen, toissijaisesti oikeistolainen. Aatettani kutsutaan usein kansallisliberalismiksi. Yhteiskuntafilosofiani vankkana perustana on usko suomalaisuuteen, vapauteen, tieteeseen ja valistusaatteeseen. Poliittisista teemoista tärkeinä pidän länsimaisten arvojen puolustamista, sananvapautta, kansallismielisyyttä, EU-vastaisuutta, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa, uskottavaa turvallisuuspolitiikkaa sekä työhön ja yrittäjyyteen kannustavaa talous- ja sosiaalipolitiikkaa. Haluan olla eturivissä tekemässä Suomesta länsimaisista arvoistaan ylpeästi kiinni pitävää vahvaa ja vapaata kansallisvaltiota. Suomalaisten ei tule olla koskaan vähemmistö omassa maassaan. Perussuomalaisissa Nuorissa edellä mainittuja tavoitteita on ajettu vuosien saatossa ansiokkaasti.</p> <p>Selkeitä vahvuuksiani ovat filosofis-historiallisesta koulutustaustastani kumpuava syvällinen ymmärrys yhteiskunnallisiin asioihin, osaaminen kannanottovalmistelutyössä, kokemus kansainvälisistä asioista, sosiaalisen median aktiivinen ja taitava käyttö, blogi-aktiivisuus ja kyky ylittää ajoittain uutiskynnys järjestöllekin merkittävissä asioissa, järjestön toimijoiden tunteminen, taito verkostoitua hedelmällisesti myös järjestön ulkopuolisten toimijoiden kanssa, hyvä asenteeni kentällä kiertämistä ja matkustamista kohtaan, oma-aloitteisuuteni toiminnan kehittämiseksi, paksu nahka sekä säännöllinen ja aikaasaava ote työhöni.&nbsp;&nbsp;</p> <p>Mikäli tulen valituksi, aion panostaa järjestön kehittämiseksi kolmeen kärkihankkeeseen: 1) Jäsenistön kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen. 2) Järjestölle haasteellisten piirien ja alueiden tukemiseen. 3) Yhteistyön syventämiseen puolueen ja nuorisojärjestön kesken.</p> <p>Ensimmäistä kokonaisuutta edistetään muun muassa jäsenistön sisäisillä verkkokoulutuksilla. Vuonna 2018 panostetaan entistä enemmän koulutusten korkeaan laatuun. Perussuomalaisten Nuorten on voitava ennakkoluulottomasti hyödyntää jäsenistön lisäksi myös järjestön ulkopuolisia kouluttajia ja asiantuntijoita. Verkkokoulutuksiin on syytä tarvittaessa myös syytä osoittaa rahallista panostusta järjestön resurssien rajoissa. Jäsenistön perinteisesti vahva rooli tässäkin on huomioitava kysymällä koulutuksiin liittyviä mielenkiinnon kohteita heti alkuvuonna.</p> <p>Toisessa kokonaisuudessa haluan edistää Perussuomalaisille Nuorille haastellisten alueiden toiminnan kehittämistä. Keinoja on monia. Pyrin itse vuoden aikana mahdollisuuksien mukaan käymään paikan päällä näillä alueilla esimerkiksi alueilla järjestettävissä Ryhtiliikkeissä. Vastuun hajauttaminen useammalle toimijalle on kuitenkin tätä päivää, minkä vuoksi pyrin kartoittamaan myös aktiivisesti muun järjestöjohdon mahdollisuuksia vierailla painopisteiksi asettamillani alueilla. Fyysinen läsnäolo ei kuitenkaan ole ainoa tapa auttaa piirejä. Neuvoja, kannustusta ja ideoita on mahdollista välittää myös verkkoyhteyksien avulla.</p> <p>Kolmas kokonaisuus painottuu erityisesti nuorisojärjestön johdon ja puoluejohdon yhä syvemmälle yhteistyölle. Heti alkuvuodesta on pyrittävä järjestämään yhteistapaaminen puolueen puheenjohtajiston ja nuorisojärjestön hallituksen kesken. Toimintavuoden aikana pyrin edistämään myös sitä, että vähintään nuorisojärjestön puheenjohtajistolla mutta mahdollisuuksien mukaan myös nuorisojärjestön hallituksella on hyvä yhteys puolueen puheenjohtajistoon verkon avulla ajankohtaisia tilannekatsauksia varten.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Haen Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtajaksi vuodelle 2018 järjestön syyskokouksessa Porissa 04.11.2017 - 05.11.2017.

Olen 27-vuotias Perussuomalaisten Nuorten hallituksen varapuheenjohtaja, humanististen tieteiden kandidaatti sekä reservin vänrikki. Opiskelen Oulun yliopistossa historiaa. Asun tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskuksessa Oulussa. Olen syntynyt Oulussa, kasvanut Limingassa, suorittanut asepalvelukseni Rovaniemellä ja asunut hetken Tampereella käyden siellä kuntavaalit Perussuomalaisten riveissä. Tämän lisäksi olen asunut 7 kuukautta Saksan pääkaupungissa Berliinissä opiskelijavaihtoni aikana. Mainitsemisen arvoista on suhteellisen sujuva arkisaksan kielitaitoni. Vuonna 2016 toimin Oulun ja Kainuun Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtajana ja hallituksen jäsenenä sekä vuonna 2017 Pirkanmaan Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Tämän lisäksi toimin vuoden 2017 aikana myös Tampereen Perussuomalaisten hallituksen varajäsenenä. Määrällisesti ja laadullisesti merkittävin toimeni Perussuomalaisissa Nuorissa on ollut työpaikkani järjestösihteerinä syyskuun 2016 - ja huhtikuun 2017 välisenä aikana. Vapaa-ajallani seuraan ajoittain salibandyä verkosta ja paikan päältä sekä kuuntelen hyvää musiikkia.

Poliittiselta kannaltani olen ensisijaisesti kansallismielinen, toissijaisesti oikeistolainen. Aatettani kutsutaan usein kansallisliberalismiksi. Yhteiskuntafilosofiani vankkana perustana on usko suomalaisuuteen, vapauteen, tieteeseen ja valistusaatteeseen. Poliittisista teemoista tärkeinä pidän länsimaisten arvojen puolustamista, sananvapautta, kansallismielisyyttä, EU-vastaisuutta, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa, uskottavaa turvallisuuspolitiikkaa sekä työhön ja yrittäjyyteen kannustavaa talous- ja sosiaalipolitiikkaa. Haluan olla eturivissä tekemässä Suomesta länsimaisista arvoistaan ylpeästi kiinni pitävää vahvaa ja vapaata kansallisvaltiota. Suomalaisten ei tule olla koskaan vähemmistö omassa maassaan. Perussuomalaisissa Nuorissa edellä mainittuja tavoitteita on ajettu vuosien saatossa ansiokkaasti.

Selkeitä vahvuuksiani ovat filosofis-historiallisesta koulutustaustastani kumpuava syvällinen ymmärrys yhteiskunnallisiin asioihin, osaaminen kannanottovalmistelutyössä, kokemus kansainvälisistä asioista, sosiaalisen median aktiivinen ja taitava käyttö, blogi-aktiivisuus ja kyky ylittää ajoittain uutiskynnys järjestöllekin merkittävissä asioissa, järjestön toimijoiden tunteminen, taito verkostoitua hedelmällisesti myös järjestön ulkopuolisten toimijoiden kanssa, hyvä asenteeni kentällä kiertämistä ja matkustamista kohtaan, oma-aloitteisuuteni toiminnan kehittämiseksi, paksu nahka sekä säännöllinen ja aikaasaava ote työhöni.  

Mikäli tulen valituksi, aion panostaa järjestön kehittämiseksi kolmeen kärkihankkeeseen: 1) Jäsenistön kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen. 2) Järjestölle haasteellisten piirien ja alueiden tukemiseen. 3) Yhteistyön syventämiseen puolueen ja nuorisojärjestön kesken.

Ensimmäistä kokonaisuutta edistetään muun muassa jäsenistön sisäisillä verkkokoulutuksilla. Vuonna 2018 panostetaan entistä enemmän koulutusten korkeaan laatuun. Perussuomalaisten Nuorten on voitava ennakkoluulottomasti hyödyntää jäsenistön lisäksi myös järjestön ulkopuolisia kouluttajia ja asiantuntijoita. Verkkokoulutuksiin on syytä tarvittaessa myös syytä osoittaa rahallista panostusta järjestön resurssien rajoissa. Jäsenistön perinteisesti vahva rooli tässäkin on huomioitava kysymällä koulutuksiin liittyviä mielenkiinnon kohteita heti alkuvuonna.

Toisessa kokonaisuudessa haluan edistää Perussuomalaisille Nuorille haastellisten alueiden toiminnan kehittämistä. Keinoja on monia. Pyrin itse vuoden aikana mahdollisuuksien mukaan käymään paikan päällä näillä alueilla esimerkiksi alueilla järjestettävissä Ryhtiliikkeissä. Vastuun hajauttaminen useammalle toimijalle on kuitenkin tätä päivää, minkä vuoksi pyrin kartoittamaan myös aktiivisesti muun järjestöjohdon mahdollisuuksia vierailla painopisteiksi asettamillani alueilla. Fyysinen läsnäolo ei kuitenkaan ole ainoa tapa auttaa piirejä. Neuvoja, kannustusta ja ideoita on mahdollista välittää myös verkkoyhteyksien avulla.

Kolmas kokonaisuus painottuu erityisesti nuorisojärjestön johdon ja puoluejohdon yhä syvemmälle yhteistyölle. Heti alkuvuodesta on pyrittävä järjestämään yhteistapaaminen puolueen puheenjohtajiston ja nuorisojärjestön hallituksen kesken. Toimintavuoden aikana pyrin edistämään myös sitä, että vähintään nuorisojärjestön puheenjohtajistolla mutta mahdollisuuksien mukaan myös nuorisojärjestön hallituksella on hyvä yhteys puolueen puheenjohtajistoon verkon avulla ajankohtaisia tilannekatsauksia varten.

]]>
3 http://juhakarjalainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243869-haen-perussuomalaisten-nuorten-varapuheenjohtajaksi-vuodelle-2018#comments Nuoret Nuorisopolitiikka Perussuomalaiset Perussuomalaiset Nuoret Varapuheenjohtajakisa Wed, 04 Oct 2017 03:00:00 +0000 Juha Karjalainen http://juhakarjalainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243869-haen-perussuomalaisten-nuorten-varapuheenjohtajaksi-vuodelle-2018
Uusi maalaisliitto on syntymässä http://miikkakeranen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243788-uusi-maalaisliitto-on-syntymassa <p>Hallitus tarjosi suomalaisille erinomaista kesäteatteria vuonna 2017, kun Halla-aho joukkoineen heitettiin pihalle suurieleisesti. Hallitus uhkasi kaatua, pääministeri lensi lentokonetta ja koko maa pidätti henkeään. Lopputulema oli kuitenkin vain perussuomalaisten eduskuntaryhmän pirstaloituminen ja saman vanhan hallituspolitiikan jatkuminen.</p><p>&ldquo;Arvot&rdquo; oli se repliikki, jota kesäteatterin näyttelijät kovimpaan ääneen huusivat. Arvojen vuoksi Halla-aho ei enää kelvannut yhteistyökumppaniksi. Jo kesällä nämä puheet kuitenkin näyttivät unohtuneen, sillä keskustan, perussuomalaisten ja sinisten yhdistymisellä haaveilusta olemme kuulleet ainakin jo heinäkuussa keskustan <a href="http://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustan-kurvinen-ilkassa-maaseutupoliittinen-voima-sirpaloituu-6.3.264334.66472da4ed">Antti Kurviselta,</a> elokuussa sinisten <a href="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708152200327547_pi.shtml">Jussi Niinistöltä </a>ja syyskuussa keskustataustaiselta <a href="http://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustavaikuttaja-valayttaa-keskustan-sinisten-perussuomalaisten-ja-kansalaispuolueen-yhdistymista-alkiolaista-allianssia-6.3.289980.08b7cabda8">Kari Hokkaselta</a>.</p><p>Puolueiden yhdistyminen saattaa päälisinpuolin vaikuttaa vain vaalistrategialta. Mielestäni se on kuitenkin merkki siitä, että puoluepoliitikan napa-alueet ovat siirtymässä, ja keskusta pelkää paikkansa puolesta uudessa poliittisessa tilanteessa. Antakaas, kun selitän:</p><hr /><p>Demokratioissa on eroja. Maat, joissa käytetään <strong>enemmistövaalitapaa</strong>, ovat käytännössä <strong>kaksipuoluejärjestelmiä</strong>. Enemmistövaalissa jokaisesta vaalipiiristä valitaan vain yksi ehdokas, joten vaalipiirejä on yhteensä satoja. Kun vain yksi valitaan, ohjaa se äänestäjiä valitsemaan kahden pääpuolueen ehdokkaiden väliltä. Yleensä kaksipuoluejärjestelmissä valtapuolueina toimiikin jonkinlainen oikeistokonservatiivinen puolue ja sosialistinen puolue. Se noudattaa siis melko perinteistä vasemmisto-oikeisto-jakoa.</p><p>Enemmistövaalitavoissakin on eroja, mutta usein käytetty<em> &quot;first-past-the-post&rdquo; </em>eli <strong>pluraliteettijärjestelmä</strong> tarkoittaa sitä, että eniten ääniä saanut valitaan jo ensimmäisellä kierroksella. Syntyy <em>&ldquo;spoiler effect&rdquo;</em>, jossa systeemin ja pääpuolueiden haastajat ovat lähinnä vain haitaksi. Jos Suomessa olisi vastaava tilanne, meillä pääpuolueet voisivat olla esimerkiksi kokoomus ja sdp. Jos kisaan lähtisi mukaan myös vasemmistoliitto, se luultavasti vaan veisi osan demarien äänistä ja varmistaisi näin kokoomuksen voiton. Tilanteen voisi pelastaa esimerkiksi <strong>siirtoäänivaalitapa</strong>, jos vain poliittista tahtoa löytyy, mutta miksipä valtapuolueet asemastaan vapaaehtoisesti luopuisivat?</p><p>Suomen vaalilaissa on omat puutteensa, kuten korkeat äänikynnykset, mutta meidän monipuoluejärjestelmän pelastaa <strong>suhteellinen vaalitapa</strong>. Meillä valintaa ei tarvitse tehdä kahden puolueen välillä, vaan muun muassa eduskuntaan pääsee erikokoisia puolueita. Kuntien valtuustoissa on edustettuna myös (vielä) eduskunnan ulkopuolisia puolueita.</p><hr /><p>Puheet keskustan, perussuomalaisten, sinisten ja Väyrysen kansalaispuolueen yhdistämisestä ovat mielestäni ennakointia siitä, että Suomi siirtyy hiljalleen kohti kaksinapaista puoluejärjestelmää. Siirtymä ei välttämättä ole varsinainen muutos vaalijärjestelmään, mutta sitäkään vaihtoehtoa ei pidä sulkea pois. Näiden puolueiden liittouma ei kuitenkaan edustaisi perinteistä maltillista oikeistoa, vaan pikemminkin arvokonservatiivia nationalismia. Tästä voi siis tehdä päätelmän, että sen vastapuolena toimisi arvoliberaalit, kansainväliset puolueet.</p><p>Vasemmisto-oikeisto-jako ei ole tarpeeton tapa tarkastella puolueita, mutta se on yksinään liian suppea. Lisäksi jaon taustalla olevat perustavanlaatuiset kysymykset, kuten työ ja varallisuus, ovat suuressa muutoksessa. Jako ei välttämättä kuitenkaan enää tulevaisuudessa edusta sitä janaa, jonka vastapuolille suuret puolueet haluavat itsensä asemoida. Ratkaisevaa onkin muun muassa suhtautuminen kansainvälisyyteen, kaupungistumiseen ja vähemmistöjen oikeuksiin.</p><p>Jos keskusta ja perussuomalaiset sekä niiden light-versiot liittoutuisivat, korostaisi se muissa puolueissa tätä &ldquo;uutta&rdquo; poliittista jakolinjaa. Uusi maalaisliitto saisi tukea luultavasti ainakin kristillisdemokraateilta ja hajaääniä myös vasemmistopuolueista ja kokoomuksesta. Vastapuolekseen se saisi varmasti ainakin vihreät, mutta melko varmasti myös kokoomuksen ja rkp:n enemmistön. Pahiten jakolinja iskisi luultavasti vasemmistopuolueisiin, joissa on mielestäni vahvasti kannattajia linjan molemmin puolin.</p><p>Uusi maalaisliitto saattaa olla jo tekeillä. Vaikka ehkä emme näe Suomessa koskaan kahta suurpuoluetta, saattaa hyvin syntyä blokkeja, jossa uusi maalaisliitto haluaa olla vahvoilla. Kun vasemmisto-oikeisto-jako menettää merkitystään, täytyy kapitalisteilla tai kommunisteilla pelottelun sijaan maalata piruja EU-virkamiehistä, sukupuolineutraaleista vessoista ja vahvoista kaupungeista maakuntien sijaan.</p><p>&nbsp;</p><p><br /><em>Kirjoittaja on vihreä kaupunginvaltuutettu ja puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja.&nbsp;</em></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Hallitus tarjosi suomalaisille erinomaista kesäteatteria vuonna 2017, kun Halla-aho joukkoineen heitettiin pihalle suurieleisesti. Hallitus uhkasi kaatua, pääministeri lensi lentokonetta ja koko maa pidätti henkeään. Lopputulema oli kuitenkin vain perussuomalaisten eduskuntaryhmän pirstaloituminen ja saman vanhan hallituspolitiikan jatkuminen.

“Arvot” oli se repliikki, jota kesäteatterin näyttelijät kovimpaan ääneen huusivat. Arvojen vuoksi Halla-aho ei enää kelvannut yhteistyökumppaniksi. Jo kesällä nämä puheet kuitenkin näyttivät unohtuneen, sillä keskustan, perussuomalaisten ja sinisten yhdistymisellä haaveilusta olemme kuulleet ainakin jo heinäkuussa keskustan Antti Kurviselta, elokuussa sinisten Jussi Niinistöltä ja syyskuussa keskustataustaiselta Kari Hokkaselta.

Puolueiden yhdistyminen saattaa päälisinpuolin vaikuttaa vain vaalistrategialta. Mielestäni se on kuitenkin merkki siitä, että puoluepoliitikan napa-alueet ovat siirtymässä, ja keskusta pelkää paikkansa puolesta uudessa poliittisessa tilanteessa. Antakaas, kun selitän:


Demokratioissa on eroja. Maat, joissa käytetään enemmistövaalitapaa, ovat käytännössä kaksipuoluejärjestelmiä. Enemmistövaalissa jokaisesta vaalipiiristä valitaan vain yksi ehdokas, joten vaalipiirejä on yhteensä satoja. Kun vain yksi valitaan, ohjaa se äänestäjiä valitsemaan kahden pääpuolueen ehdokkaiden väliltä. Yleensä kaksipuoluejärjestelmissä valtapuolueina toimiikin jonkinlainen oikeistokonservatiivinen puolue ja sosialistinen puolue. Se noudattaa siis melko perinteistä vasemmisto-oikeisto-jakoa.

Enemmistövaalitavoissakin on eroja, mutta usein käytetty "first-past-the-post” eli pluraliteettijärjestelmä tarkoittaa sitä, että eniten ääniä saanut valitaan jo ensimmäisellä kierroksella. Syntyy “spoiler effect”, jossa systeemin ja pääpuolueiden haastajat ovat lähinnä vain haitaksi. Jos Suomessa olisi vastaava tilanne, meillä pääpuolueet voisivat olla esimerkiksi kokoomus ja sdp. Jos kisaan lähtisi mukaan myös vasemmistoliitto, se luultavasti vaan veisi osan demarien äänistä ja varmistaisi näin kokoomuksen voiton. Tilanteen voisi pelastaa esimerkiksi siirtoäänivaalitapa, jos vain poliittista tahtoa löytyy, mutta miksipä valtapuolueet asemastaan vapaaehtoisesti luopuisivat?

Suomen vaalilaissa on omat puutteensa, kuten korkeat äänikynnykset, mutta meidän monipuoluejärjestelmän pelastaa suhteellinen vaalitapa. Meillä valintaa ei tarvitse tehdä kahden puolueen välillä, vaan muun muassa eduskuntaan pääsee erikokoisia puolueita. Kuntien valtuustoissa on edustettuna myös (vielä) eduskunnan ulkopuolisia puolueita.


Puheet keskustan, perussuomalaisten, sinisten ja Väyrysen kansalaispuolueen yhdistämisestä ovat mielestäni ennakointia siitä, että Suomi siirtyy hiljalleen kohti kaksinapaista puoluejärjestelmää. Siirtymä ei välttämättä ole varsinainen muutos vaalijärjestelmään, mutta sitäkään vaihtoehtoa ei pidä sulkea pois. Näiden puolueiden liittouma ei kuitenkaan edustaisi perinteistä maltillista oikeistoa, vaan pikemminkin arvokonservatiivia nationalismia. Tästä voi siis tehdä päätelmän, että sen vastapuolena toimisi arvoliberaalit, kansainväliset puolueet.

Vasemmisto-oikeisto-jako ei ole tarpeeton tapa tarkastella puolueita, mutta se on yksinään liian suppea. Lisäksi jaon taustalla olevat perustavanlaatuiset kysymykset, kuten työ ja varallisuus, ovat suuressa muutoksessa. Jako ei välttämättä kuitenkaan enää tulevaisuudessa edusta sitä janaa, jonka vastapuolille suuret puolueet haluavat itsensä asemoida. Ratkaisevaa onkin muun muassa suhtautuminen kansainvälisyyteen, kaupungistumiseen ja vähemmistöjen oikeuksiin.

Jos keskusta ja perussuomalaiset sekä niiden light-versiot liittoutuisivat, korostaisi se muissa puolueissa tätä “uutta” poliittista jakolinjaa. Uusi maalaisliitto saisi tukea luultavasti ainakin kristillisdemokraateilta ja hajaääniä myös vasemmistopuolueista ja kokoomuksesta. Vastapuolekseen se saisi varmasti ainakin vihreät, mutta melko varmasti myös kokoomuksen ja rkp:n enemmistön. Pahiten jakolinja iskisi luultavasti vasemmistopuolueisiin, joissa on mielestäni vahvasti kannattajia linjan molemmin puolin.

Uusi maalaisliitto saattaa olla jo tekeillä. Vaikka ehkä emme näe Suomessa koskaan kahta suurpuoluetta, saattaa hyvin syntyä blokkeja, jossa uusi maalaisliitto haluaa olla vahvoilla. Kun vasemmisto-oikeisto-jako menettää merkitystään, täytyy kapitalisteilla tai kommunisteilla pelottelun sijaan maalata piruja EU-virkamiehistä, sukupuolineutraaleista vessoista ja vahvoista kaupungeista maakuntien sijaan.

 


Kirjoittaja on vihreä kaupunginvaltuutettu ja puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja. 

]]>
9 http://miikkakeranen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243788-uusi-maalaisliitto-on-syntymassa#comments Blokkipolitiikka C21 Keskusta Perussuomalaiset Uusi maalaisliitto Mon, 02 Oct 2017 08:05:03 +0000 Miikka Keränen http://miikkakeranen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243788-uusi-maalaisliitto-on-syntymassa
Perussuomalaisten linja on esitetty http://mikkokangasoja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243696-perussuomalaisten-linja-on-esitetty <p>Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tiivistänyt linjan <a href="https://www.perussuomalaiset.fi/news/jussi-halla-ahon-puhe-puoluevaltuuston-kokouksessa/">näin</a>:</p><p><em>Me uskomme kansallisvaltioihin ja siihen, että oma kansa on luonnollinen viiteryhmä ja koheesion lähde. Koska suomalaiset rahoittavat julkisen valtansa, julkisen vallan tehtävä on edistää suomalaisten etua. Tämä erottaa meidät vasemmistosta. </em></p><p><em>Oikeistosta meidät erottaa usko kansakunnan sisäiseen solidaarisuuteen. Me emme halua luokkayhteiskuntaa, jossa asuinalueet eriytyvät ja rikkaat linnoittavat itsensä muurien taakse. Me haluamme Suomen, jossa kaikilla suomalaisilla on hyvä olla ja jossa kaikki pidetään menossa mukana. Solidaarisuuden on kuitenkin oltava kansakunnan sisäistä, koska muuhun meillä ei ole resursseja.</em></p><p>&nbsp;</p><p>Puolue ajaa oikeudenmukaisuus-teemalla eteenpäin. Sen tiimoilta vaaditaan vakuutuslääkäreitä kuriin ja apua hometaloista sairastuneille.</p><p>&nbsp;</p><p>Pakolaiskiintiötä esitetään lopetettavaksi, kunnes turvapaikanhakijatulva on ohi. Federalismin aaltoa puolue vastustaa, koska se on myös Suomen edun vastainen johtaen vakinaiseen rahan pumppaamiseen tukiaisina meiltä etelään.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tiivistänyt linjan näin:

Me uskomme kansallisvaltioihin ja siihen, että oma kansa on luonnollinen viiteryhmä ja koheesion lähde. Koska suomalaiset rahoittavat julkisen valtansa, julkisen vallan tehtävä on edistää suomalaisten etua. Tämä erottaa meidät vasemmistosta.

Oikeistosta meidät erottaa usko kansakunnan sisäiseen solidaarisuuteen. Me emme halua luokkayhteiskuntaa, jossa asuinalueet eriytyvät ja rikkaat linnoittavat itsensä muurien taakse. Me haluamme Suomen, jossa kaikilla suomalaisilla on hyvä olla ja jossa kaikki pidetään menossa mukana. Solidaarisuuden on kuitenkin oltava kansakunnan sisäistä, koska muuhun meillä ei ole resursseja.

 

Puolue ajaa oikeudenmukaisuus-teemalla eteenpäin. Sen tiimoilta vaaditaan vakuutuslääkäreitä kuriin ja apua hometaloista sairastuneille.

 

Pakolaiskiintiötä esitetään lopetettavaksi, kunnes turvapaikanhakijatulva on ohi. Federalismin aaltoa puolue vastustaa, koska se on myös Suomen edun vastainen johtaen vakinaiseen rahan pumppaamiseen tukiaisina meiltä etelään.

 

 

]]>
3 http://mikkokangasoja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243696-perussuomalaisten-linja-on-esitetty#comments Perussuomalaiset Sat, 30 Sep 2017 18:47:09 +0000 Mikko Kangasoja http://mikkokangasoja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243696-perussuomalaisten-linja-on-esitetty
Happamia, sanoi Halla-aho http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243578-happamia-sanoi-halla-aho <p>Timo Soinin kahdenkymmenen vuoden työn rippeitä ja omia hallituspestejään lähti pelastamaan parinkymmenen kansanedustajan joukkio, jonka manööverille on irvailtu runsaasti niin somessa kuin mediassakin. Ja totta tosiaan, Sinisten puolueeton eduskuntaryhmä ministereineen on ollut erikoisinta toviin. Ehkä äänekkäin pilkan orkestroija on perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja, Jussi Halla-aho.</p><p>Kaikki ei toki ole mitään ystävällisen lämmintä kuittailua. Sinisten kannattajakortin allekirjoittamisesta napsahtaa potkut puolueesta, ilmoitti puoluejohtaja lempiareenallaan Facebookissa. Puoluejohtaja myös muistutti korttien tulevan julkisiksi. Siinä sitten käy läpi tuhansia kortteja etsiäkseen todisteita petturuudesta.</p><p>Sinisten eduskuntaryhmän rovaniemeläisedustaja Torvinen <a href="http://m.iltalehti.fi/politiikka/201709242200414686_pi.shtml">kertoo pelosta, kostosta ja vihasta</a>, mikä varjostaa Sinisten puoluehanketta. Tämänkin Halla-aho ilmoitti Torvisen harhoiksi. Ylipäänsä viime aikoina Halla-ahon kestopuheenaiheen (jota ei tässä erikseen tarvitse mainita) rinnalle on tullut toinen &ndash; Sinisille kettuilu. Kenelle tahansa valtiomiesmäiselle henkilölle tämä olisi turhamaisuutta, mutta kostohenkiselle hajottajajohtajalle se maistuu. On syytä kuitenkin muistaa, että radikaali irtiotto ei synny tyhjiöstä, vaan siihen on syynsä.</p><p>Jussi Halla-aho ei olekaan mikään kokoava voima ja rauhanpiippujen polttelija vaan hajottava persoona, jolle on henkilökohtaisesti oltava lojaali &ndash; rutinuivalistossa tällainen johtohahmo on enemmän sääntö kuin poikkeus. Siellä tunnutaan arvostavan kiusaavia tyyppejä, jonka helmoihin on mukava mennä joukolla heittelemään luumunkiviä pienempien päälle.</p><p>Halla-aho on ilmoittanut <a href="http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/jussi-halla-aho-sinisen-tulevaisuuden-tie-paattyy-seuraaviin-eduskuntavaaleihin/770812/">Sinisten kaatuvan viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa.</a> Hänellä on kiire päästä irvimään, vaikka olisi ehkä hedelmällisempää huolehtia puolueensa ehdokasasettelusta. Parikymmentä kestosuosikkia on poissa, eivätkä äänet testamentoidu mitenkään automaattisesti kenelle tahansa. Myös ääriporukan tuominen vaalikentille olisi varma kompastuskivi, joten harsusta oksasta tulee marjoja riipimän ja katkerista marjoista hilloa keittämän.</p><p>&nbsp;</p> Timo Soinin kahdenkymmenen vuoden työn rippeitä ja omia hallituspestejään lähti pelastamaan parinkymmenen kansanedustajan joukkio, jonka manööverille on irvailtu runsaasti niin somessa kuin mediassakin. Ja totta tosiaan, Sinisten puolueeton eduskuntaryhmä ministereineen on ollut erikoisinta toviin. Ehkä äänekkäin pilkan orkestroija on perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja, Jussi Halla-aho.

Kaikki ei toki ole mitään ystävällisen lämmintä kuittailua. Sinisten kannattajakortin allekirjoittamisesta napsahtaa potkut puolueesta, ilmoitti puoluejohtaja lempiareenallaan Facebookissa. Puoluejohtaja myös muistutti korttien tulevan julkisiksi. Siinä sitten käy läpi tuhansia kortteja etsiäkseen todisteita petturuudesta.

Sinisten eduskuntaryhmän rovaniemeläisedustaja Torvinen kertoo pelosta, kostosta ja vihasta, mikä varjostaa Sinisten puoluehanketta. Tämänkin Halla-aho ilmoitti Torvisen harhoiksi. Ylipäänsä viime aikoina Halla-ahon kestopuheenaiheen (jota ei tässä erikseen tarvitse mainita) rinnalle on tullut toinen – Sinisille kettuilu. Kenelle tahansa valtiomiesmäiselle henkilölle tämä olisi turhamaisuutta, mutta kostohenkiselle hajottajajohtajalle se maistuu. On syytä kuitenkin muistaa, että radikaali irtiotto ei synny tyhjiöstä, vaan siihen on syynsä.

Jussi Halla-aho ei olekaan mikään kokoava voima ja rauhanpiippujen polttelija vaan hajottava persoona, jolle on henkilökohtaisesti oltava lojaali – rutinuivalistossa tällainen johtohahmo on enemmän sääntö kuin poikkeus. Siellä tunnutaan arvostavan kiusaavia tyyppejä, jonka helmoihin on mukava mennä joukolla heittelemään luumunkiviä pienempien päälle.

Halla-aho on ilmoittanut Sinisten kaatuvan viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hänellä on kiire päästä irvimään, vaikka olisi ehkä hedelmällisempää huolehtia puolueensa ehdokasasettelusta. Parikymmentä kestosuosikkia on poissa, eivätkä äänet testamentoidu mitenkään automaattisesti kenelle tahansa. Myös ääriporukan tuominen vaalikentille olisi varma kompastuskivi, joten harsusta oksasta tulee marjoja riipimän ja katkerista marjoista hilloa keittämän.

 

]]>
280 http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243578-happamia-sanoi-halla-aho#comments Kotimaa Jussi Halla-aho Perussuomalaiset Siniset Thu, 28 Sep 2017 13:36:11 +0000 Petra Nyqvist http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243578-happamia-sanoi-halla-aho
Ladatkaa nyt vihdoin ja viimein ne faktat pöytään, PS ja Huhtasaari! http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243542-ladatkaa-nyt-vihdoin-ja-viimein-ne-faktat-poytaan-ps-ja-huhtasaari <p>Jälleen kerran Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari esittää spekulaatioita Euroopan Unionin kehitykseen &ndash; erityisesti liittovaltioistumiseen &ndash; liittyen ja ehdottaa unionista eroa.</p><p>Huhtasaari esittää väitteen toisensa jälkeen ilman pienintäkään aikomusta esittää jokaisen suomalaisen kupoliin mahtuvaa faktapohjaista jäsentelyä niistä konkreettisista asioista, jotka tukevat näitä väitteitä.</p><p>Sen sijaan, että PS ja Huhtasaari haluaisivat meidän suomalaisten sen tarkemmin ymmärtävän, mistä on kysymys, ladataan eteen väitepaketti, joka pitäisi sellaisenaan niellä.</p><p>Ei vaikuta ihan reilulta peliltä suomalaisia kohtaan.</p><p>Milloin te, PS ja Huhtasaari, lataatte ne faktat pöytään?</p><p>Teidän mukaan muut puolueet ja media yrittävät pimittää Suomen kansalta olennaista EU:hun liittyvää tietoa.</p><p>Aiotteko tekin pimittää?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jälleen kerran Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari esittää spekulaatioita Euroopan Unionin kehitykseen – erityisesti liittovaltioistumiseen – liittyen ja ehdottaa unionista eroa.

Huhtasaari esittää väitteen toisensa jälkeen ilman pienintäkään aikomusta esittää jokaisen suomalaisen kupoliin mahtuvaa faktapohjaista jäsentelyä niistä konkreettisista asioista, jotka tukevat näitä väitteitä.

Sen sijaan, että PS ja Huhtasaari haluaisivat meidän suomalaisten sen tarkemmin ymmärtävän, mistä on kysymys, ladataan eteen väitepaketti, joka pitäisi sellaisenaan niellä.

Ei vaikuta ihan reilulta peliltä suomalaisia kohtaan.

Milloin te, PS ja Huhtasaari, lataatte ne faktat pöytään?

Teidän mukaan muut puolueet ja media yrittävät pimittää Suomen kansalta olennaista EU:hun liittyvää tietoa.

Aiotteko tekin pimittää?

]]>
13 http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243542-ladatkaa-nyt-vihdoin-ja-viimein-ne-faktat-poytaan-ps-ja-huhtasaari#comments EU EU:sta eroaminen Laura Huhtasaari Perussuomalaiset Tosiasiat. Wed, 27 Sep 2017 18:22:50 +0000 Mika Mäenpää-Louekoski http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243542-ladatkaa-nyt-vihdoin-ja-viimein-ne-faktat-poytaan-ps-ja-huhtasaari
Eduskunnan puhemies vaihtumassa mieheen http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243510-eduskunnan-puhemies-vaihtumassa-mieheen <p>Kaikkien aikojen pitkäaikaisin kansanedustajamme Ilkka Kanerva (kok) on nousemassa eduskunnan puhemieheksi ensi vuoden puolella. Perussuomalaiset jättänyt Sinisten &quot;ottotyttö&quot; Maria Lohela saa tehdä tilaa eduskuntaryhmien kokoonpanossa tapahtuneiden muutosten vuoksi.</p><p>Vaikka ex-Perussuomalaiset saivat pitää ministerinpaikkansa, niin eduskunnan puhemiehen paikan suojaamiseen eivät rahkeet nähtävästi riittäneet. Neuvotteluiden kerrotaan olleen vaikeat, joten vallasta on yritetty tosissaan pitää kiinni. On ymmärrettävää, että noinkin merkittävä voimasuhteiden muutos ryhmien kokoonpanossa luo paineita myös tehtävien päivittämiselle.</p><p>Myös SDP on saamassa edustajan puheenjohtajistoon pitkälti samoin perustein kuin Lohela menettää paikkansa. Suurimman oppositiopuolueen jättäminen ulos puheenjohtajistosta herätti närää jo vaalien jälkeen, koska siinä katkaistiin yksi perinne. Perussuomalaisten hajoaminen aiheutti sen, että tässäkin asiassa aletaan taas&nbsp; elämään perinteen mukaisesti.</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/is-eduskunnan-puhemies-vaihtuu-kanerva-syrjayttaa-lohelan/6595244#gs.YqRvELI">https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/is-eduskunnan-puhemies-vaihtuu-kanerva-syrjayttaa-lohelan/6595244#gs.YqRvELI</a></p> Kaikkien aikojen pitkäaikaisin kansanedustajamme Ilkka Kanerva (kok) on nousemassa eduskunnan puhemieheksi ensi vuoden puolella. Perussuomalaiset jättänyt Sinisten "ottotyttö" Maria Lohela saa tehdä tilaa eduskuntaryhmien kokoonpanossa tapahtuneiden muutosten vuoksi.

Vaikka ex-Perussuomalaiset saivat pitää ministerinpaikkansa, niin eduskunnan puhemiehen paikan suojaamiseen eivät rahkeet nähtävästi riittäneet. Neuvotteluiden kerrotaan olleen vaikeat, joten vallasta on yritetty tosissaan pitää kiinni. On ymmärrettävää, että noinkin merkittävä voimasuhteiden muutos ryhmien kokoonpanossa luo paineita myös tehtävien päivittämiselle.

Myös SDP on saamassa edustajan puheenjohtajistoon pitkälti samoin perustein kuin Lohela menettää paikkansa. Suurimman oppositiopuolueen jättäminen ulos puheenjohtajistosta herätti närää jo vaalien jälkeen, koska siinä katkaistiin yksi perinne. Perussuomalaisten hajoaminen aiheutti sen, että tässäkin asiassa aletaan taas  elämään perinteen mukaisesti.

 

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/is-eduskunnan-puhemies-vaihtuu-kanerva-syrjayttaa-lohelan/6595244#gs.YqRvELI

]]>
50 http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243510-eduskunnan-puhemies-vaihtumassa-mieheen#comments Kotimaa Eduskunta Kokoomus Perussuomalaiset Siniset Wed, 27 Sep 2017 06:57:03 +0000 Tuure Piittinen http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243510-eduskunnan-puhemies-vaihtumassa-mieheen