Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Talouspolitiikka

Katseet kohti palveluvientiä ja kotimaista arvonlisäystä viennin arvioinnissa

Suomen viennin raportoinnissa tavaraviennillä on ollut pitkään ylikorostunut rooli, vaikka yksi merkittävimmistä Nokian notkahduksen pelastajista on ollut palveluvienti, joka VATT:n tutkimuksen mukaan vastasi viime vuonna 36 prosentista viennin kokonaisarvonlisäystä. Palveluviennin osalta ns kotimainen arvonlisäys on huomattavasti tavaravientiä suurempi. Meidän tulisikin kiinnittää yhä enemmän huomiota sekä palveluliiketoiminnan kasvun edistämiseen että kotimaisen arvonlisän huomioarvon kasvattamiseen viennin arvioinnissa ja talouspolitiikassa.

Myrkkyä opposition hallituksen parjauskampanjalle

STT: HALLITUS ON ONNISTUNUT HYVIN TALOUSPOLITIIKASSAAN !

Suomen Talous  kirii:  kasvu on jo  3,6 prosenttia. Ekonomistin arvio: Pitkän aikavälin kestävä kasvu on 1,5 prosenttia.

Suomen talous pistää koko ajan uutta kirivaihdetta pykälään. Heinä-elokuussa BKT:n kasvu nousi Tilastokeskuksen  mukaan 3,6 prosenttiin vuoden takaisesta. Huhti-kesäkuussa bkt kohosi 3,0 prosenttia.

MYÖS työllisyys on kohenemassa. Tilastokeskuksen mukaan työllisten määrän ennakoidaan kasvaneen 0,5 prosenttia viime vuoden heinä-syyskuusta.

Kenellä/millä on eniten vaikutusvaltaa maailmassa?

Jos listattaisiin maailman vaikutusvaltaisimpia tehtäviä, Yhdysvaltain presidentti nousisi monen listan kärkeen - Hesarin mukaan.  Mille sijalle nousisi  seteli- ja rahapainon eli keskuspankin haltijan virka  USA:ssa, EU:ssa ja Venäjällä?       

TAUSTAKSI: Mikä on EKP:n ja keskuspankkien rooli  finanssikriisissä ja virtuaalikuplataloudessa?(KS. ALLA)

 

Voidaan kysyä, kumpi johtaa Yhdysvaltoja presidentti  vaiko USA:n keskuspankin, Fedin pääjohtaja?

Valtion velka venyy ja paukkuu kuin hallituksen henkselit ja purukumi

Valtiovarainministeri Petteri Orpo iloitsi torstaina siitä, että valtion ensi vuoden tulo- ja menoarvio on enää 2,96 miljardia alijäämäinen. Tästä hallitus kiittää yskimällä käyntiin lähtenyttä talouskasvua, josta se mielellään ottaa kunnian itselleen. 

Henkselien paukutteluun ei ole kuitenkaan aihetta, sillä velkaantumisen hidastuminen on saatu aikaan hurjilla leikkauksilla, jotka ovat koetelleet niin yliopistoja kuin sosiaaliturvaakin.

Valtio tuhosi kansantaloutta - TEM nyt tuhoamassa työnhaun?

Työministeriö jatkaa työttömistä vieraantuneella linjallaan ja aikoo kepittää lisää hakemaan niitä vähiä töitä mitä on. Tuleeko tuho, kuten kansantaloutta on ymmärtämättömyydellä tuhottu?

 

Professorit ehdottavat palkanalennusta - "Matalammat palkat vain väliaikaisia"

Verkkolehti Uusi Suomi uutisoi tänään Talouspolitiikan arviointineuvoston viisihenkisen professoriryhmän tuoreesta raportista, jossa professorit kehottivat päättäjiä kokeilemaan vähimmäispalkkoja matalampien palkkojen sallimista Suomessa.

Muutoksen aika on vuonna 2017

Tänä vuonna olemme voineet huomata, etteivät vanhat politiikan säännöt ja lait pidä enää paikkaansa. Donald Trump voitti Yhdysvaltain presidentinvaalit ja Iso-Britannia äänesti Brexitin puolesta. Näiden merkittävien äänestystulosten pohjalta olisi aika alkaa harkita ja analysoida, miksi äänestäjät eivät ole enää tyytyväisiä valtavirralle tyypillisiin poliittisiin vaihtoehtoihin.

Huutia kurjistamispolitiikalle

Harvoin saa luettavakseen niin kansantajuista tekstiä talousasioista, kuin Olli Ainolan kirjoitus Iltalehdessä. Jopa minä ainakin luulen ymmärtäneeni kirjoituksen sisällön. Olen lisäksi pitkälti samaa mieltä. 

Tämä Juha Sipilän porvarihallitus jatkaa samaa talouden supistuspolitiikkaa kuin J. Kataisen hallitukset ja A.Stubbin pätkäkabinetti. Rahan kiertämistä yhteiskunnassa, varsinkin tavallisten kuluttajien kohdalla leikataan ja pilataan samalla yhteiskuntamme terveitäkin rakenteita ihmisten köyhdyttämisen ideologialla.

Vihreät nuoret julkistivat uuden talouspoliittisen ohjelman

Vihreät nuoret hyväksyivät viikonlopun liittokokouksessaan Helsingissä uuden talouspoliittisen ohjelman! Olin talouspoliittisen työryhmän varapuheenjohtajana alusta asti mukana muovaamassa sen suuntaa, ja voimme nyt ylpeänä esitellä uutta ohjelmaa. Lue ohjelma täältä.

Guggenheim on vain oire suuremmasta sairaudesta

Guggenheimin takana on tämän maan suurin vitsaus ja se on siitä vain oire. Sairaus on verovarojen päätön ja vastuuton käyttö yhdistettynä kyvyttömyyteen veronkannossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä