*

Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosialidemokraatit

Työskentelyä 1950-luvun laivatelakalla    

Kirjailija Kaarlo Isotalo kirjoitti 1950-luvulla otsikon aiheesta romaanin nimeltä Telakka. Hän pestautui joksikin aikaa Crichton Vulcanin telakalle levyseppäryhmään saadakseen kirjaansa varten taustatietoa kommunistien ja sosiaalidemokraattien välisestä riitelystä. Se puoli kirjasta olikin niin hyvin kirjoitettu, että miesten puheista tunnistin, kenestä oli milloinkin kyse. Kirjassa esiintyi myös päähenkilönä muuan Nieminen, nuori juuri maalta muuttanut nuorukainen.

Kokoomus petti keskiryhmät kahdesti

Kuntavaalien lähestyessä mieleeni ovat palautuneet tapahtumat kolmen vuosikymmenen takaa.

Vuoden 1988 Helsingin kuntavaaleissa Keskusta kaksinkertaisti paikkalukunsa ja sai neljä valtuutettua. Kokoomus kutsui keskiryhmien edustajat neuvotteluihin, joissa sovittiin valtuuston järjestäytymisestä ja siihen  liittyvästä paikkajaosta.

Sopimus vahvistettiin allekirjoituksin. Pian tämän jälkeen Kokoomus rikkoi sen ja teki kaupat sosialidemokraattien kanssa.

Erkkikään ei ota selvää - mikä on demareiden maahanmuuttolinja?

Demareiden puheenjohtajakamppailussa käydään kovaa vääntöä siitä, mikä loppujen lopuksi on sosialidemokraattista maahanmuuttopolitiikkaa.

Joulukuussa 2015 sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että hän on lukenut hallituksen turvapaikkapoliittiset toimenpiteet ja pitää niitä erittäin hyvinä. Näihin kuului muun muassa perheenyhdistämisen ehtojen tiukennus. Kesällä 2016 Rinne kertoi pitävänsä perheenyhdistämisen tulorajojen tasoa ”järjettömänä”.

Näkökulma: Mitä Rinteen luotsaama SDP voi minulle tarjota?

Kirjoitin viime torstaina Facebookissa julkisen päivityksen SDP:n nykytilasta. Lyhyehkö tekstini poiki roiman määrän kritiikkiä, mutta päätin tästä huolimatta julkaista sen myös täällä blogini puolella. Hämmästelin päivityksessä avoimesti sitä, kuinka pihalla puolueen kenttäväki oikein on, kun se tarjoaa vankkumattoman tukensa SDP:n tämän hetkiselle puheenjohtaja Antti Rinteelle. Kerroin samassa yhteydessä kantavani huolta siitä, kuinka puolueen tulee käymään, kun suuret ikäluokat siirtyvät vehreämmille nurmikentille.

Käytettiinkö Oulussa poliittista hyvävelisuojausta?

Oulun insestijutussa tuomittu Seydou Kouanda toimi Sdp:n edesauttamana käräjäoikeuden lautamiehenä 2001-2008. Mies syyllistyi oman lapsen törkeään hyväksikäyttöön vuosina 1999-2008. Uutisoinnissa on ihmetelty sitä, että miten lapsen hätään ei Oulussa puututtu, vaikka siihen on eri viranomaiskontakteissa useina vuosina kiinnitetty huomiota. On perusteltua kysyä, miksi kynnys asiaan puuttumiseen oli poikkeuksellisen korkea, käyttikö tuomittu poliittista vaikutusvaltaa ja hyvävelijärjestelmää lapsen edun mitätöimiseen ja itsensä suojaamiseen? 

Tolppanen - Pimeydestä valoon?

Demarina tapaus Tolppanen herättää ristiriitaisia tunteita. Toisaalta ymmärrän hyvin ja toisaalta en ollenkaan. Puolueelle tilanne on joka tapauksessa haasteellinen. Aattellisesti avoin rasismi ei mitenkään sovi puolueeseen ja heitä varten on olemassa ne Perussuomalaiset. Mutta jos joku saadaan houkuteltua pimeyden politiikasta valon politiikkaan, niin kyseessä on voitto niin puolueelle kuin maallemmekin.

Demarit ja veroparatiisit

Nyt kohutaan veroparatiiseista.

Sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne on julkaissut kannanoton, jossa tuomitsee jyrkästi veronkierron. Kannanotto päättyy toteamuksiin: "Veronkierron ja veroparatiisien vastaisen työn pitäisi olla jokaisen puolueen yhteinen asia. Tässä työssä on kyse yhteisestä edusta ja SDP toimii siinä eturintamassa."

Toivottavasti demarit tarttuvat väkevästi myös kotimaisiin veroparatiiseihin.

Demareiden on katsottava rohkeasti eteenpäin

Minun SDP:ni on tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa puolueen arvoja unohtamatta. Rohkeasti kantaaottavaa politiikkaa, tunnistaen tulevat ongelmat etukäteen, eikä vain jäädä puolustamaan jämähtäneitä rakenteita. Meidän tulee saada kaikki ihmiset mukaan vaikuttamaan vaaleissa ja erityisesti niiden välissä. Olemme ratkaisseet kiistanalaiset kysymykset energiapolitiikkaan, perustuloon ja yksityistämiseen liittyen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä