*

Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailmankuva

Totuuden Hyväksyminen Ihmiselle on usein vastenmielinen kokemus

Ihmisen oma tahto, taistelee elämän totuutta vasten. Ihminen vääntää ja kääntää omaa tahtoa, omia haluja, omia kohteita ja jopa himoja, kunnes saavuttaa omat himotut päämäärät. Tunteet ovat ne polttoaineet mitkä ajavat ihmistä taistelemaan totuutta vasten. Joskus 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50 tai enemmän vuotta.  Kunnes kääntyy uudessa uskossa Luojan tahdon suuntaan, ja alkaa noudattamaan luonnon oikeudenmukaisuutta luonnon oikeudenmukaisuuden raamien sisällä.   

Bolsevikkien Filosofian Siemenet

Mistä aineksista maailmankuva rakentuu ihmisen mieleen?

Kristittyjen anteeksipyyntöjä odotellessa...

Näin Pride -viikolla voi olla hyvä muistuttaa siitä että nykyään homoseksuaalit pääsevät naimisiin. Tämä ratkaisu oli jotain jolle kauhisteltiin vakavasti ennen lainsäädännön tulemista. Kristityt liittivät siihen paljon kaikenlaista.

Maailmankuvani avioliitosta ei muutu

Torstaina eduskunnassa käsiteltiin kansalaisaloitetta sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta. Istunto kesti viisi tuntia. Tässä oma puheeni, jonka voi kuunnella täällä.

Ylen vinoutunutta uutisointia

Ylen uutisissa kerrottiin, että Tullin mukaan pk-yritysten viennin ja tuonnin arvo nousivat prosentin edellisen vuoden vastaavasta ajanjaksosta. 

Yle jätti kertomatta asian toisen puolen:  ”Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna suurten yritysten viennin arvo laski yhdeksän prosenttia ja tuonnin 10 prosenttia." (Tulli)

Tämä on valitettavasti vain yksi esimerkki. Vinoutuneisuutta on enenevässä määrin.

Kun oma maailmankuva järkkyy

Olen koittanut päästä jyvälle, millainen ajatuksenjuoksu uuden 1.3.2017 voimaantulevan avioliittolain vastustajilla oikein on. Itseä hämmästyttää, kuinka jopa akateemiset ja fiksulta vaikuttavat ihmiset pystyvät sivuuttamaan kiistattomat puoltavat faktat spn-avioliittolaista. 

Heille ei tunnu riittävän laaja tiedepiirien konsensus, että homoseksuaalit vanhemmat ovat vähintään yhtä hyviä kuin heteroseksuaalit, ei MLL:n, Pelastakaa Lapset ry:n tai lapsiasiainvaltuutetun kannanotot, ei arkkipiispan myönteinen suhtautuminen, ei kansalaisten enemmistön mielipide.

Ihmettelyn ihanne

 He eivä tiedä mitä tekivät  -teosta luin mielenkiinnolla vuosi sitten. Jussi Valtoselta Finlandia voittajalta hyvä kirjoitus. Hän kirjoittaa ihmettelyn ihanteesta, joka iski häneen 19-vuotiaana. Niin tutulle tuntuva ajatus. Niin valloittava ja mukaansa tempaava. Se vie eteenpäin ja synnyttään haluja tutustua  uuteen, tukea tutkimuksen vapautta.

Metodista - ja tieteen rajojen määrittelijöistä

Kun kirjoitin aiemmin iäisyydestä, sain kommentteja siitä miten tiede ei voi tutkia kaikkia, tiettyjä aiheita. Kuten iäisyyttä. Toisalta kun kirjoitin siitä miten ihminen ei pääse ihmisyydestään ulos, sain kuulla siitä että "skientistillä" on ongelma metodiikan valinnassa. Nämä kysymykset tavallaan liittyvät yhteen.

3 yleistä harhaluuloa maailmasta – testaa itsesi!

Törmäsin TED-yhdistyksen kiinnostavaan konferessipuheeseen eli TEDtalkiin, joka käsittelee länsimaisen ihmisen maailmankuvaa. TED-konferenssin puhuja, ruotsalaisprofessori Hans Rosling esittää puheensa aluksi yleisölle kolme yksinkertaista monivalintakysymystä globaalista kehityksestä. Samoja kysymyksiä on esitetty ruotsalaisille ja yhdysvaltalaisille ihmisille Roslingin tekemässä kyselyssä.

 

Kysymykset liittyvät luonnonkatastrofeihin, koulunkäyntiin ja köyhyyteen globaalisti.

 

Onko maailma sellainen millaisena sen koemme?

Viime aikoina olemme saaneet huomata että ainakin erään mr. Putinin maailmankuva on hyvin erilainen kuin erään mrs. Merkelin, niin ainakin totesi mrs. Merkel julkisuudessa olleiden tietojen mukaan jokin aika sitten. Luulenpa vähän että mr. Putin on samaa mieltä, vaikka tietoa hänen mielipiteestään tähän asiaan ei ole minun saatavillani ole ollutkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä