*

Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen hallitus

Hallitus on ja olkoon vahva

Nykyisestä hallituksesta on nähty enneuni (ennen 2015 vaaleja), jossa pääministeri Juha Sipilä ohjastaa vahvaa urosporoa, jota käytetään vain vaativiin vetotehtäviin. Unen on tulkittu olevan enne siitä, että hallituksesta tulee vahva.

Marionetin vaikea osa

Suomeen kaivataan kovasti vahvaa pääministeriä, joka ohjaa suomalaiset pois velkakierteestä. Marionetti-pääminiterien, joilla ei ole omaa linjaa on vaikea sellaista urotyötä tehdä. Politiikka on mennyt kansan kosiskeluksi, halutaan olla aina seuraavalla vaalikaudella suosituin puolue. 

Eihän sellaisella linjauksella päästä puusta pitkälle, kun tulee jo karhu vastaan.

Keskustan ja Kokoomuksen arvot muuttuvat lennossa

Vuonna 2015 Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset muodostivat hallituksen. Soini oli Perussuomalaisten johdossa ja puolueessa oli mukana koko nykyinen puheenjohtajisto. Eli Halla-aho, Huhtasaari, Hakkarainen ja Eerola. Halla-aho oli meppinä, muut kansanedustajina. Kukaan nelikosta ei ollut missään nimessä seinäruusuna tai sivuraiteella puolueesta. Kaikki ovat olleet koko ajan siellä ns. nuivassa siivessä ja monesti aika äänekkäästi ja näkyvästi. Julkisuudessa välillä omasta tahdostaan, välillä pyydettynä esim.

Palkattoman työn käyttö lisääntyy ennennäkemättömän paljon!

Vanhan sanonnan mukaan jokainen sukupolvi kirjoittaa historian uudelleen. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikesta vanhasta luovutaan. Sanonta tarkoittaa pikemminkin sitä, että perinteisten asioiden ohessa etsitään uusia hyviä muutoksia, jotka ovat oikeudenmukaisia ja kokonaisuus palvelee kaikkia, ei pelkästään rikkaita tai köyhiä.  

Palkattoman työn käyttö lisääntyy ennennäkemättömän paljon!

Vanhan sanonnan mukaan jokainen sukupolvi kirjoittaa historian uudelleen. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikesta vanhasta luovutaan. Sanonta tarkoittaa pikemminkin sitä, että perinteisten asioiden ohessa etsitään uusia hyviä muutoksia, jotka ovat oikeudenmukaisia ja kokonaisuus palvelee kaikkia, ei pelkästään rikkaita tai köyhiä.  

Todellisen yhden asian puolueen räksytystä

Aikoinaan valheista narahtanut ja puolustusministerin tehtävistä sivuun siirtynyt, mutta silti rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi vallan mainiosti kelpaava Stefan Wallin ei suinkaan ole ensimmäinen, joka on vakuuttunut siitä, että hallitus on hajoamispisteessä. Kokeeneena poliitikkona hän tiedostanee sen, että ounastelemalla istuvan hallituksen hajoamista oppositiosta käsin saa takuuvarmasti palstatilaa.

Ulkomaalaisella ei ole ehdotonta oikeutta oleskella Suomessa

5.1.2017 julkaistu poliisin tiedote (poliisitarkastaja Mia Poutanen) kertoo kaiken oleellisen julkisuudessa väitellystä asiasta. Onko laittomasti maassa olevia ihmisiä olemassa? Saako puhua laittomasti maassa olevista? Mitkä ovat heidän oikeutensa?

Ulkomaalaisella ei ole ehdotonta oikeutta oleskella Suomessa. Perustuu Suomen lakiin, ulkomaalaislakiin.

Enää askel kohti Suomen yksikielistä tulevaisuutta

Suomessa päätetän tänään täyspäivystyssairaaloiden kohtalosta. Vaihtoehtoja on kaksi Pohjanmaalla - Joko Seinäjoella on täyspäivystyssairaala, tai sekä Seinäjoella että Vaasassa on kaiken kattavan hoidon paikka. Selitän alla lyhyesti miksi myöhempi näistä vaihtoehdoista on parempi.

Kenelle voin reklamoida maksuttomasta koulutuksestani?

Opintotukimielenosoituksen alla halusin pohtia laajemmin ylipäätänsä opiskeluani taloudellisessa mielessä. Esitän muutaman huomion, josta ei induktioita vedettäkö, koska nämä koskevat opiskelijana vain minua. Näiden avulla haluan kuitenkin havainnollistaa mahdollisesti pari esimerkkiä siitä, kuinka nurinkuriseksi korkeakouluopiskelu on opiskelijan talouden kannalta menossa.

Hallitus on etääntynyt opiskelijan arjesta – opiskelijat pakkolainan tielle

Ennen eduskuntaan nousua minä olin opiskelija, joka laski tarkkaan jokaisen euron, jonka käytin. Tähän aikaan vuodesta sai jännittää sitä, löytääkö kesätöitä. Kesän tienesteillä syötiin vuoden aikana monta 2,60 euron lounasta Unicafessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä