Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolineutraaliavioliittolaki

Maailmankuvani avioliitosta ei muutu

Torstaina eduskunnassa käsiteltiin kansalaisaloitetta sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta. Istunto kesti viisi tuntia. Tässä oma puheeni, jonka voi kuunnella täällä.

Sukupuolineutraaliavioliittolaki nurin seuraavassa eduskunnassa

Ei yllättänyt, että heti alkoi vyörytys kotimaa24 blogisivulla keskusteluista murentaa kirkon virallinen ja perinteinen käsitys avioliittolaista vain miehen ja naisen välisenä liittona. Itse ajattelen niin ettei peliä vielä ole loppuun saakka pelattu.

Sananvapaus homoliittokeskustelussa

Tiedotusvälineet ja useat homoliittoja ajavat ovat luoneet Suomeen ilmapiirin, jossa monet kansalaiset kokevat sosiaalista painetta olla kertomatta vastustavansa homoliittoja. Tätä on edesauttanut tiedotusvälineiden ja sukupuolineutraalia avioliittolakia ajavien tahojen harjoittama vastustajien systemaattinen leimaaminen suvaitsemattomiksi, homofobisiksi, sydämettömiksi, vanhanaikaisiksi toisten rakkauden kieltäjiksi  ja ihmisoikeuksien ja tasa-arvon vastustajiksi.

En Tahdo 2014: Ensimmäiset 10 naulaa sukupuolineutraalin avioliittolain arkkuun

En tiedä, milloin mediassa alettiin vaatia suureen ääneen sukupuolineutraalia avioliittolakia, mutta muistan itse kuulleeni vaatimuksista ensimmäisen kerran vuonna 2011. Sen jälkeen koska sitä on pakolla yritetty tunkea suomalaisten kurkusta alas hyvin laajoilla mediakampanjoilla ja koska monen sitä puolustavat argumentit ovat tunteellisuudessaan hyvin lapsellisia, käännyin kertakaikkisesti sitä vastustavalle kannalle. Olen kerännyt oheen ensimmäiset kymmenen hyvin tavallista julkisuudessa olevaa perustelua sukupuolineutraalille avioliitolle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä