Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sodankäynti

Mitä järkeä ostaa hävittäjiä 10 miljardilla??

Jos oletetaan tilanne että rakas itänaapurimme päättäisi hyökätä rakkaan isänmaamme kimppuun, tilanteessa jossa Suomi olisi sen ainoa rintama. Oletukseen kuulu myös että sen ei tarvitsi pelätä erityisesti muiden rintamien avautumista.  Vaikken olekkaan mestari-strategikko kuin videopeleissä, niin väitän että ne 60 modernia hävittäjää eivät taivaalla ole kovin pitkään. Ehkä eivät koskaan edes taivaalle pääsisi? 

Identiteetitön sodankäynti (Non-Identity Warfare)

Odysseuksen tarinassa kyklooppi piti vankinaan Odysseusta ja hänen miehiään. Kyklooppi söi kaksi miehistön jäsentä joka päivä. Viekas Odysseus päätti lahjoa kykloopin viinillä ja saikin häneltä lupauksen säästää Odysseus viimeiseksi. Kyklooppi kysyi lahjan antajan nimeä, johon Odysseus vastasi: ”Nimeni on Ei kukaan”. Kun Odysseus viimein puhkaisi kykloopin silmän yöllä ja pakeni, ei kyklooppi kyennyt nimeämään hyökkääjää. ”Kuka sinut sokaisi?” kysyivät toiset kykloopit. ”Ei kukaan”, vastasi sokea kyklooppi.

Suomalainen maanpuolustus makaa talvisodan poterossa - hengettömänä

Puolustusvoimiemme toimintakykyä heikentävät suomalaisen maanpuolustuksen menneisyyteen jämähtäneet, tehottomat ja kansalaisia eriarvoistavat toimintamallit. Poliitikoiltamme ja Puolustusvoimilta meni neljä vuotta runoilla kirje reserviläisille sodan ajan sijoituksesta.

Hidastaisiko Euroopan valloituskaan Venäjän nykyhallinnon kaatumista?

Kuvitellaan tilanne, jossa Venäjä hyökkäisi täydellä teholla Suomeen, Baltian maihin ja Ukrainaan ja saisi nämä kaikki maat miehitettyä ja vallattua. NATOkin lopulta taipuisi alun vastarinnan jälkeen Baltian maiden luovutukseen rauhansopimuksessa, koska Putinin hallinto antaisi niin kovat ja uskottavat uhkaukset ydinsodan aloittamisesta, että NATO-maat päättävät laiminlyödä 5. artiklan täytäntöönpanon.

Nyt Venäjällä on enemmän puskuria ja suurempi vaikutusvalta Itämerellä. NATO:a on nöyryytetty ja Putinin kansansuosio on huipussaan onnistuneen valloitusretken johdosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä