Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Prostituutio

Sokerideittailua vai peiteltyä prostituutiota?

Ylen Mot:n ja A-studiossa selvitys paljastaa, että sokerideittailun varjolla käydään usein avointa seksikauppaa. Voi aiheellisesti kysyä, onko kyse peitellystä prostituutiosta yksilöllisyyttä ja mielihyvää korostavassa yhteiskunnassa? Minusta kyse on nimenomaan siitä. Myös yhteiskunnan on herättävä ilmiöön vahvalla ohjauksella. Miesten itsekäs tahto maksullisiin seksipalveluihin ylläpitää tyttöjen ja naisten hyväksikäyttöä.

Seksinostokielto olisi tekopyhää ja haitallista

Edellisen hallituksen aikaan armon vuonna 2012 silloinen kielto- ja kyykytys-, anteeksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) esitti, että seksin osto tulee kriminalisoida. Maton alle lakaisua kannattamaan asettui myös Päivi Räsänen (KD), mutta se tuskin yllätti ketään.

Ranska kielsi seksin oston - Suomen seurattava perässä

Ranska on hyväksynyt seksin oston kieltävän lain. Lakia rikkovia uhkaavat jopa 3 500 euron sakot. Kiistely lakiesityksestä ehti kestää liki kaksi ja puoli vuotta.

Paritus on kielletty kaikkialla Euroopassa, mutta Ranskasta tuli vasta viides maa, joka kriminalisoi seksin ostamisen.

Toivottavasti Suomi on kuudes maa, joka lähettää kaupallisen seksin ostajille viestin, ettei toisen ihmisen keho ole kauppatavaraa. 

Prostituutiokin lisääntymässä?

Poliisille lisäresurssit ja lainsäädäntö kohdalleen!

Pitäisikö tuhmat robotit kieltää?

Kathleen Richardsonin näkemys seksiroboteista sai mediajulkisuutta. Noin yksinkertaisesti sanoen hän haluaa kieltää ne. Itse asiassa hän on aktiivisesti ajamassa kampanjaa jossa seksirobotit haluttaisiin kieltää. "Kathleen Richardson perustelee seksirobottien vastaista kampanjaa sillä, että se toistaa prostituoitu-asiakas-suhdetta. Suhde on hänen mukaansa yksipuolinen valtasuhde, eikä se ole oikein.

Laillistettu prostituutio ja Tapanilan sällit.

Voisiko prostituution laillistaminen estää Tapanilan raiskauksen kaltaiset rikokset?

Lähtökohtana on käsitys, että kyseinen rikos oli ennen kaikkea seksuaaliperäinen, ja muutahan ei voi ajatella, koska käräjäoikeus ei perusteluissaan mitenkään ottanut huomioon mahdollisuutta että rikos olisi ollut rasismiin perustuva. Sehän olisi ollut tuomiota raskauttava tekijä.

Maailma naisen silmin ei ole aina kovin kaunis

Avasimme tänään Keskustanaiset kampanjan ‪#‎maailmanaisensilmin. Haluamme nostaa perinteisten naisasioiden rinnalle vaikeampia, ja vaiettujakin aiheita. 

Yrittäjyys kunniaan Suomessakin

Todelliset tekijät Saksan talousihmeen takana paljastuvat pikku hiljaa. Minimipalkkahan siellä on kiskaistu aika lailla minimiin, mutta pornobisneksessä tienataan reilusti yli sen kymmenen euroa tunnissa. Onkohan Sipilällä tämä ajatus takataskussa, kun hän kaavailee yrittäjyyttä Suomen pelastukseksi? Kummastelen vain sitä, ettei kykypuolue Kokoomus ole huomannut tätä valtavaa markkinarakoa:

"Silminnäkijä: Euroopan porttola Yle TV2 http://areena.yle.fi/tv/2449779

Ostatko orjan?

Elämme vuotta 2014. Ja maailmassa on enemmän orjia kuin koskaan aiemmin historiassa. Miksi? Koska ihmiskauppa on maailmanlaajuisesti yksi järjestäytyneen rikollisuuden tuottoisimmista toimintamuodoista. Missä on kysyntää, siellä on tarjontaa.

Onnea homoille! Mitä seuraavaksi?

Tasa-arvoinen avioliittolaki meni ensimmäisestä äänestyksestä läpi, ja on nyt vahvasti matkalla kohti hyväksymistä. Mitä seuraavaksi? Kumotaanko kannabiksen kieltolaki vai laillistetaanko prostituutio?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä