*

Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Perheenyhdistäminen

Perheenyhdistämisen tiukennus toimii

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan teettämässä selvityksessä arvioidaan, että perussuomalaisten ajama perheenyhdistämisen tiukennus toteutuu. Arvion mukaan tänä vuonna turvapaikan saaneiden 3000 perheenyhdistämishakemuksesta vain 65 täyttää toimeentuloedellytyksen.

Ote maahanmuutosta kiristyy

Eduskunta hyväksyi viime viikolla lopullisesti perheenyhdistämisen ehtojen tiukennuksen ensimmäisen vaiheen ja lakimuutokset, joilla turvapaikkahakemusten käsittely tehostuu sekä hakijoiden oikeusavun ehtoja tiukennetaan. Jo aiemmin ulkomaalaislaista on karsittu kansainvälisiin sopimuksiin perustumaton humanitäärinen suojelu.

Suurimpien lähtömaiden Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuustilanteen uudelleenarviointi on alkanut tuottaa yhä enemmän kielteisiä suojelupäätöksiä. Näitä asioita olen hallitukselta vaatinut, nyt määrätietoisen työn tulokset alkavat näkyä.

Eilinen YLE:n perheenyhdistämispropagandaisku

Kuten arvata saattaa kyseessä oli huikea spektaakkeli, jossa yhtään oikeaa kysymystä ei käyty läpi. Ville Niinistö oli haettu taas viikottaiseen esiintymiseensä. Tuskin johtuu ilmaisesta mainostamisesta viheriäiselle vaan luultavammin hän majailee nykyään jossain Tohlopin kellarissa, josta hänet on vain niin kätevä saada esittämään sirkustaan. Mukana oli myös Pirkko Mattila joka ei uskaltanut sanoa sensitiivisestä aiheesta mitään joten hänet voi sivuuttaa.

Tulorajat eivät koske Suomen kansalaisia

Maahanmuuttaja voi hakea Suomen kansalaisuuden, ei tämä Suomen kansalaisuus niin kamala ole, että ei voisi uhrautua jos perhe täyttyy saada Suomeen.

Tämä nyt tikun nokalla nostettu yksitäistapaus olisi voinut hakea kansalaisuuden ajat sitten.

Migrin sivulta poimittu.

”Keneltä toimeentuloa ei edellytetä?

Turvattua toimeentuloa ei edellytetä

syntyperältään suomalaiselta ja hänen perheenjäseneltään

Persu on oikeassa

Kansanedustaja Leena Meri kommentoi Suomen Uutisissa irakilaisten käännytystapaukseen liittyvää kohua:  "Miksi sisäministeri Petteri Orpo on vaatinut asiassa selvitystä? Asian käsittely on kesken tuomioistuimessa. Normaali käytäntö on, että yksittäisiin viranomaisten päätöksiin ei poliittisella tasolla eikä varsinkaan ministeritasolta puututa, Meri painottaa."

Suomi halveksuu lasten oikeuksia ja kansainvälistä lakia

Tänään lehdestä on saanut lukea, kuinka maahanmuuttovirasto on hajoittamassa maahanmuuttajaperhettä. Tämä on tapahtumassa ennen, kuin perheenyhdistämisen kiristykset ovat tulleet edes voimaan. Tilanne on aivan absurdi. Mieleen nousevat epäuskon ja vihan tunteet: miten tällä tavalla saatetaan toimia? Tämä on väärin ja jotain pitää tehdä, ettei maahanmuuttoviraston päätöstä todella panna toimeen. Ihmisarvoa kunnioittavien poliittisten voimien pitää tehdä kaikkensa, jotta oikeus voittaa.

Suomi tiukentaa turvapaikanhakijan perheenyhdistämistä

Suomen vastuulla on hallitusohjelman mukaisesti vähentää turvapaikanhakijoiden vetovoimatekijöitä, pitää huolta rajaturvallisuudestamme ja laittaa käytäntöön hallituksen turvapaikkapoliittisen ohjelman erinomaiset linjaukset. Ohjelmaan kuuluu perheenyhdistämisen ehtojen tiukentaminen. 

Kuinka paljon ulkomaalaiseen rakastuminen saa maksaa?

Hallitus suunnittelee tulorajan asettamista perheenyhdistämiselle. Kansainvälistä suojelua vaativalta saatetaan tulevaisuudessa vaatia 1700 euron nettotuloja kuukaudessa, jotta hän voisi tuoda lähtömaahan jääneen puolisonsa Suomeen. Jos lähtömaassa odottaa kaksi lasta, nettotulojen pitäisi olla 2600 euroa kuukaudessa.

Vetovoimatekijät - oikein vai väärin?

Toistaiseksi kukaan ei ole suostunut vastaamaan säännöllisen epäsäännöllisesti esittämiini tiedusteluihin koskien sitä, mitä Suomelle pahimmillaan tapahtuisi, mikäli irakilaiset, somalialaiset, afganistanilaiset, syyrialaiset, eritrealaiset, norsunluurannikkolaiset jne. jne. turvapaikanhakijat ja pakolaiset suuntaisivat tiensä jonnekin muualle kuin Suomeen. Kysymys sisältää sen tausta-ajatuksen, että kukaan ei jäisi kuoleman kieliin vaan yksinkertaisesti päätyisi johonkin muuhun turvalliseen maahan, joten pitäkäähän rasistikortti povitaskussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä