Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Liha

Se tunne, kun luulit olevasi eettinen vegaani

Olen sekasyöjä, jonka painotus vaihtelee kausittain vahvasti eläimiin painottuvasta vahvasti kasviksiin painottuvaan. Saattaisin olla vegaani, ellei vegaaninen ruokavalio lisäisi eläinten kärsimyksen määrää planeetalla. Seuraavassa selvennän ajattelukaaviotani edellisen väitteeni takana.

Se tunne, kun luulit olevasi eettinen vegaani

Meillä on eri suunta!

1. Emme halua haittamaahanmuuttoa!

 

Kun liikaa otetaan, niin epätoivottuja henkilöitä tulee paljon.

Joka puolila Suomea turvallisuus on huonontunut.

On väkivallantekoja , raiskauksia, ahdisteluita jopa terrori-isku!

Kansanjuhlia koristeltu kuorma-autoin, poliisit saaneet rynnäkkökiväärit ja panssari autot, mutta kansalle hoetaan: Ei anneta pelolle valtaa!”

 

Se on muutoksen aika. Sanotaan ei haittamaahanmuutolle ja palautetaan turvallisuus.

 

Talonpojan tappolinja

Antti Rinne vahvisti eilisillan Ylen vaalitentissä tavoitteensa nostaa lihan verotusta. Rinne puhui "kestävän kehityksen arvonlisäverosta" lihalle ja hänen mukaansa "Suomessakin meidän täytyy huolehtia päästöistä, jotka tulevat meidän lihantuotannosta".

Demareiden ehdotus lihan lisäverotuksesta on Veikko Vennamon sanoin talonpojan tappolinja. Suomalaiset sika-, nauta- ja siipikarjayrittäjät laitettaisiin tuollaisella verouudistuksella suureen ahdinkoon. Ei käy!

SDP haluaa bensaveron ylös - ei mitään järkeä

Tänään järjestetyssä puoluejohtajien vaalitentissä kysyttiin pitääkö bensiinin ja dieselin veroa nostaa seuraavalla vaalikaudella. Kukaan ei varmasti yllättynyt, että vasemmistoliitto ja vihreät vastasivat myöntävästi MTK:n järjestämässä tapahtumassa.

Kasvisruokaa konservatiiveille

Lapselle on hyvä opettaa erilaisia makuja ja ruoan tekstuureja. Näin myös näen että armeijassa tulisi tehdä. Sikanaudasta tehdyllä makaronilaatikolla kasvatettu pojankloppi täytyy pakottaa kokeilemaan kaikenlaista. Ihan vain siksi, että hän pystyisi tarpeen vaatiessa syömään sitä mitä on tarjolla, eikä vain sitä mistä nyt sattuu tykkäämään.

Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle

Liperiläinen lihajalostaja Karelian Lihajaloste laukoi suorat sanat suomalaisesta lihan laadusta. ”Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle” yhtiön toimitusjohtaja Sami Puustinen sanoi maaseudun tulevaisuudelle.

Naudanlihan syöminen on ilmastoystävällisempää kuin kurkun

Internet on nykyään pullollaan erilaisia ilmastolaskureita, joilla voi laskea esimerkiksi käyttämiensä elintarvikkeiden hiilijalanjäljen. Olemme myös saaneet lukea, että naudanlihaa syövät ja maitoa juovat ovat pahiksia niiden "tuhoisten ilmastovaikutusten" takia. Mutta onko todella näin?

Ruuan alkuperä tulisi ilmoittaa myös julkisesti tuotetuissa ruokapalveluissa

Julkisilla elintarvikehankinnoilla on merkittävä kansantaloudellinen rooli. Ruokahankintojen osuus 35 miljardin euron julkisten hankintojen vuosittaisesta arvosta on 350 miljoonaa euroa. Tästä summasta keskimäärin 15 prosenttia kohdistuu oman maakunnan ja 65 prosenttia muiden kotimaisten elintarvikkeiden hankintaan.

Viikonloppuna paljastui, että Brasilialaiset lihantuottajat olivat lahjoneet vuosien ajan viranomaisia ja poliitikkoja, jotta nämä eivät huomioisi mädäntyneen ja salmonellaa sisältävän lihan vientiä ulkomaille.

Brassilihaskandaalin tuotteita myynnissä myös Suomessa - vetoomus kuluttajille

Maailmaa viime päivinä kohahduttanut brasilialaislihaskandaali osoittaa, että lihan alkuperällämaalla on väliä. Kahta suurta lihantuottajaa, BRF:ää ja JBS:ää, sekä useita pienempiä tuottajia epäillään lahjonnasta. Nämä yritykset ovat jo useita vuosia lahjoneet viranomaisia, jotta nämä katsoisivat läpi sormien mädäntyneen ja salmonellaa sisältävän lihan vientiä ulkomaiden markkinoille.

Älkää koskeko meidän saunapalvattuihin lihoihin!

Sydämessäin kuohahti, kun luin, että EU suunnittelee saunapalvin valmistamisen kieltämistä.

Pah, pah, pah sentään! 

Tuskin kukaan ihminen Suomessakaan saunapalvattuja lihatuotteita niin paljon vatsaansa ahmii, että pah-yhdisteillä olisi jotain vaikutusta.

Onko kukaan ajatellut, kuinka paljon bakteereja tulee eteläeurooppalaisiin kinkkuihin, kun niitä kuivataan missä sattuu? Kaiken maailman kärpäset niiden ympärillä pörrää. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä