*

Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvaellukset

Robert Reich, Ayn Rand, objektivaatio, maahanmuutto

Amerikkalainen talousoppinut Robert Reich, joka oli Bill Clintonin opiskelijatoveri ja toimi myöhemmin hänen hallituksessaan työministerinä, esitellään verkkomediajätti Netflixin suoratoistopalvelussa tuoreessa dokumentissa "Kapitalismi kuntoon". Henkilökuvassa paljastuu muun muassa, että Reichin lähtö ministerinpaikaltaan perustui julkisuudessa esitettyjen perhesyiden lisäksi myös siihen, että hän menetti uskonsa mahdollisuuksiin korjata rahaohjasteisen talouden itsetuhoisia mekanismeja.

Tänään 205.000 hengen lisäys ihmiskuntaan klo 22.00 mennessä

Tästä tuli hyvin lyhyt juttu. Tänään kuoli maailmassa 145.000 ihmistä ja syntyi 352.000 eli ihmispopulaatio kasvoi 205.000 tänään klo 22.00 mennessä. Tänä vuonna väki on lisääntynyt yli 70 miljoonalla. Vielä pari kuukautta vuotta jäljellä kikittäväksi väkeä lisää. Tästä voi kukin kirjoittaa ajatuksensa halunsa mukaan kommenteissa. Minä aloitan kysymällä esimerkinomaisesti miksi tässä kokonaishulluudessa on niin tärkeää, että suomalaisen auto tupruttaa alle 100g/km CO2-päästöjä, kun se ilmiselvästi on täysin merkityksetöntä. PS.

Suomi: tulossa totalitarismi

 

Yhteiskunnan kriisiytymisen perussyy on sosiaalisen eheyden hajoaminen. Kyseessä ei ole mikään erityisillä poliittisilla päätöksillä valittu tie. Esimerkiksi talouden kannalta kriisi on kehityksen kylkiäinen -- taloudellinen kasvu tapahtuu rahaohjasteisesti ja tuo mukanaan tuloerojen kasvun.

Suomi 100 vuotta sananvapautta

Yhteisesti omistamamme mutta harvojen hallitsema YLE lähetti viime torstaina suomalaista sananvapautta käsitelleen keskusteluohjelman. Tarkoitus oli ilmeisesti juhlistaa 100-vuotiasta Suomea.

Tällaisissa keskusteluissa kysymykset sananavapaudesta asettuvat aina aika rajallisiin raameihin -- kuten nytkin, kun puhuttiin lähinnä yksilöiden kokemuksista ja törmäämisestä erilaisiin kipukohtiin. Tällä kerralla keskustelijat oli vielä valittu niin, että puhe sananvapaudesta käpertyi miltei yksinomaan puheeksi uhkaavista niin sanotuista "vihapuheista".

Suomi: loppuelämän päiviä

 

Kekkonen on nykyisin kirosana. Hänestä tuli sellainen heti kuolemansa jälkeen. Niin monella oli jotain hampaankolossa, niin moni oli vain odottanut päivää jolloin uskaltaisi avata suunsa. Se parjauskampanja alkoi yhteiskunnan yläkerrasta, ylimmästä kerroksesta.

Tiede olkikukkona

 

1.

Tarina eurooppalaisella uudella ajalla syntyneiden ja kehittyneiden erityistieteiden vaiheista on eri muodoissa kerrottu likipitäen kaikissa filosofian historioissa, mutta sen olennainen sisältö ei vielä ole kantautunut kaikkien korviin.

Me, muut, ja kansainvälisyys

Jos kansainvälisyyttä on USAn satavuotiset kotoutusmellakat mustien ja valkoisten välillä, en halua  että maamme, kohta entinen lintukotomme  pakkokansainvälistetään.

Kansat ja valtiot muodostuneet suurinpiirtein samanmielisistä ihmisistä  kulttuureineen kuten afrikkalaiset heimotkin.  Rikkautta on kun vierailemme toistemme luona emmekä muuta kutsumattomina toistemme vainioille.  Vihreästi ajatellen on surkeaa, jos kansat siirtyy kääntöpiirien väliltä tänne napapiirille.  Taikka sitten puhe hiilijalanjäljestämme on hölönpölyä.

Kuva Suomesta

Tulevaa kesää  odottaessani ensi kertaa toivon, ettemme olisi antaneet nykyistä kuvaa maastamme, koko maailmalle kuuluvasta sosiaaliturvastamme.

Uudisasukkaat kesällä 2016 jäisivät alle sadantuhannen kun pikalevitykseen maailmalle laitamme kansalaisistamme kertovan Turkan Seitsemän veljestä.

Jos tämä esitykseni ei tehoa, olemme talven tullen vierainemme kusessa.

 

 

 

 

 

 

Euroopan kansainvaellukset

Vietin kylmän sodan kaudella yhteensä kahdeksan vuotta saksankielisellä alueella (Länsi-Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa). Länsi-Saksan talousihme keräsi maahan vierastyövoimaa jo 1950-luvulla. Neuvostosotilaiden miehittämä Itä-Saksa julistautui itsenäiseksi valtioksi vuonna 1949. Maan kansalaiset siirtyivät massoittain töihin länteen. Tästä johtuen Itä-Saksan oi pakko rakentaa Berliinin, pääkaupungin, poikki korkea muuri, josta tuli kylmän sodan rautaesiripun symboli.

 

Pakolaisen uskottavuus

Näinkin voisi olla.  Ruotsi aloittanut vanhan itäisen osansa, Suomen, väkisin liittämisen äiti Svean helmaan.  En tykkää ruotsalaisista ja lähden pakolaiseksi.

Kuljettuani viikkoja lukuisten rauhallisten eurooppalaisten maiden halki,  saavun Egyptin porteille ja sanon olevani pakolainen.

Noinkohan minua uskotaan, vai luulevatko minun hakevan muuta kuin rauhaa.  Olen tehnyt kuitenkin yhden hyvän työn.  Olen matkallani vähentänyt hiilijalanjälkeäni  siirryttyäni kohti päiväntasaajaa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä