Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Hornet-kaluston korvaaminen

Li Andersson on hornethorinoissaan väärässä

Ajattelin jo hiljentyä joulun viettoon, mutta koska suomalainen vasemmisto ei näköjään nuku koskaan niin täytyy vielä avata sanainen arkkuni.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvosteli kovin sanoin Suomen tärkeintä puolustusmateriaalihankintaa. Hänen mielestään Hornetien korvaaminen on ylimitoitettu ja vaarantaa Suomen kansantalouden.

Hornetit voidaan korvata vain samalla määrällä hävittäjiä

Suomi valmistelee Hornetien korvaamista uudella monitoimihävittäjällä. Kyseessä on yksi suurimpia puolustusmateriaalihankintoja, kuten aikanaan oli Hornetien osto. Onneksi Esko Ahon hallituksella riitti kykyä tehdä isänmaan puolustuksen kannalta ehkä merkittävin päätös keskellä syvää lamaa.

Presidenttiehdokas Matti Vanhanen

Yleisesti ottaen presidentti Sauli Niinistön vierailua Valkoisessa talossa on pidetty menestyksenä. Seurasin itsekin suorana presidenttien tidotustilaisuutta viime yönä. Sain sen käsityksen, että maiden väliset suhteet ovat hyvällä tolalla.

Vaikuta ja voita - myös hävittäjävalinta

Ilmavoimien nykyisen hävittäjäkaluston eli F-18 Hornetien seuraajan valinta ottaa aika ajoin kierroksia ja käy välillä jopa jälkipoltolla.

Viiden seuraajakandidaatin (Gripen, Eurofighter, F-35, Super-Hornet, Rafale) ulostulot ylittävät takuuvarmasti uutiskynnyksen. Eikä mikään ihme. Kyseessä on pelkästään koneiden osalta 7-10 miljardin hanke puhumattakaan koko elinkaarikustannuksista.

Monitoimihävittäjien korvaaminen osin ohjus lennokeilla

Valtioneuvoston puolustusselonteko hyväksyttiin eduskunnassa 16.2.2017. Siinä todetaan muun muassa, että Hornet-kaluston suunniteltu elinjakso päättyy vuosina 2025-2030. Hornetit korvattaisiin vuodesta 2025 alkaen suorituskykyisillä monitoimihävittäjillä. Hankintapäätös selonteon mukaan tehdään 2020-luvun alussa. Hankinnan kustannusarvio on 7-10 miljardia euroa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä