Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Europarlamentti

Ei kiintiömeppiä Ahvenanmaalle

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät ovat linjanneet, ettei Ahvenanmaa saa seuraavissa eurovaaleissa omaa kiintiöpaikkaa europarlamenttiin. Sinisten, keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät päättivät asiasta eilen.

Siniset vastustaa kaikkea epäoikeudenmukaisuutta, ja sitä Ahvenanmaan oma kiintiöedustaja Euroopan parlamentissa olisi. Suomessa on yksi meppi noin 420 000 kansalaista kohden. Jos Ahvenanmaan 30 000 ihmistä saisivat oman äänitorvensa, heidän edustuksensa parlamentissa olisi 14-kertainen muihin suomalaisiin verrattuna. Luku on järjetön.

Kaikki Suomen mepit Piraattipuolueen linjalle kesäajan poistamisessa

Luvassa kellojen säätöä, laitteiden tarkistelua, aikatauluakrobatiaa. Puolen vuoden päästä sama ruljanssi mukaanlukien myöhästelyillä ja muulla sekoilulla. Verenpaine nousee, otsaan kasvaa tatti. Kyseessä on siis palloilu kesäajan ja talviajan välillä. Siirrymme pois kesäajasta ensi yön aikana.

Suomen kunniakonsuli, professori Leonidas Donskis (1962-2016)

 

Kaunasin Vytautas Suuren yliopiston filosofian professori Leonidas Donskis kuoli äkilliseeen sairauskohtaukseen  Vilnan lentokentällä 21. syyskuuta 54-vuotiaana.  Hän oli matkalla Pietariin esittelemään uutta kirjaansa, Donskis oli paitsi kotimaassaan Liettuassa myös kansainvälisellä tasolla arvostettu yhteiskuntafilosofi, aatehistorioitsija ja kulttuurikriitikko.

Saksan AfD-politiikkoja uhkaa ero europarlamenttiryhmästään

EKR-europarlamenttiryhmän (Euroopan konservatiivit ja Reformistit) johto on vaatinut AfD-meppien Beatrix von Storchin ja Marcus Prezellin eroa EKR-ryhmästä. Syynä tähän on von Storchin ja Prezellin puheet ampuma-aseiden käytöstä pakolaisia vastaan. Heidän tulisi erota ryhmästä maaliskuun loppuun mennessä. Elleivät he näin tee, ryhmä äänestää asiasta. Tämä koskee itse asiassa koko AfD- puoluetta, koska sillä ei muita europarlamentaarikkoja ole.

Väärät lakit ja veronkierto kiinnostivat suomalaisia europarlamentissa

Pitkä rivi koreita koppalakkeja lepää europarlamentin vierailukeskuksen pöydällä.

 

- Mitäs sulkahattuja nämä ovat? Olisiko tässä ensimmäinen matkamuisto? Tytti Saarela veistelee.

 

Kohta kännykän salamavalo räpsähtää ja muistikortille tallentuu hauska poseeraus. Suomalaisvieraan päässä on lakki, joka muistuttaa etäisesti italialaisen santarmin, karabinieerin, hattua.

 

- Erikoiset on nämä EU:n rekvisiitat, eräs vieras tuumii.

 

Tanssikutsusta voi myös kieltäytyä

Gin tonic on hyvä juoma. Niitä tarjoiltiin Brysselissä muutama viikko sitten, kun viestintätoimisto Miltton kutsui suomalaisia vaikuttajia juttusille.

 

En mennyt.

 

Moni meni. Kuulin, että gin tonic oli ollut tällä kertaa vähän liian kirpeää. Että ei ihan juuri kohdallaan.

 

Milttonin tilaisuutta isännöi EU-veteraani Jan Store. Pitkän virkamiesuran ulkoministeriössä tehnyt Store päätti syksyllä lopettaa eläkepäivänsä ja ryhtyä lobbariksi. Nyt mies istuu lasi kädessä europarlamentaarikkojen kanssa.

 

Valtuutettu - valtuusto?

Yle kertoo tänään uutisessaan , että Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen, Jussi Halla-aho, on valtuuston ylivoimainen poissaolokuningas. Hän ei ole osallistunut yhteenkään valtuuston kokoukseen yli vuoteen.

Onneksi olkoon Anneli!

Anneli Jäätteenmäki valittiin keskiviikkona Euroopan parlamentin varapuhemieheksi.

Kun Olli Rehn oli ilmoittanut luopuvansa jäsenyydestään Euroopan parlamentissa, Keskustan valtuuskunta järjestäytyi uudelleen. Sovimme, että esitämme Anneli Jäätteenmäkeä parlamentin varapuhemieheksi. Minut valittiin valtuuskunnan puheenjohtajaksi ja myös sen edustajaksi puoluehallituksessa ja puoluehallituksen työvaliokunnassa.

Paavo Väyrynen on rehti poliitikko, joka piti lupaukset äänestäjilleen

Paavo Väyrynen on kova jätkä, koska ei lähde eduskuntaan, mikäli ei saa ministerinsalkkua. Väyrynen nimittäin toimii juuri, kuten äänestäjilleen lupasi. Väyrynenhän sanoi selkeästi ennen vaaleja, että ei lähde eduskuntaan, mikäli ei saa ministerin salkkua. Tämä oli täysin selvää hänen äänestäjilleen, jotka äänestivät häntä eduskuntaan tuntien ja tietäen Paavon metkut.

Persujen munaton europolitiikka ja ECR

Tänään Hesarin gallupissa Perussuomalaiset saivat 16,1% kannatuksen ja puolue oli neljänneksi suosituin. Yksi merkittävä tekijä alhaiselle kannatukselle on mielestäni puolueen epäselvä eurolinja. Puolueen edustajat kyllä kritisoivat euroa ja sen aiheuttamia ongelmia, mutta uskottavaa ratkaisua ongelmaan, eli Suomen eroa valuuttaunionista, ei puolue ole suostunut esittämään. Jos puolue alkaisi rohkeasti ajamaan paluuta markkaan, perussuomalaiset pääsisivät taas poliittisen keskustelun keskiöön ja siten kannatus lähtisi taas nousuun. Miksi siis puolue ei suostu euroeroa esittämään?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä