Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Enemmistövalta

Puoluerealismia: Rationaalinen äänijakauma

Suomessa poliitikot ovat onnistuneet houkuttelemaan äänestäjiä helposti tyhjillä lupauksilla. Ymmärrän, että alla oleva osuus saattaa provosoida ja laukaista eritemyrskyn, mutta pyydän lukemaan kyseisen ajatusleikin avoimin mielin.

Miltä Suomen poliittinen kenttä näyttäisi, jos kaikki äänestäisivät yhtä valtapuolueista ja jos jokainen äänestäisi sitä tahoa, joka ajaa hänen etujaan (toimeentuloa ja yhteiskunnallista asemaa painottaen) eniten?

Nokkimisjärjestys (Tilastokeskuksen tilastoista johdettuna)

Onko Suomi Demokratia?

 

Olisi väärin väittää tietäväni vastauksen 100% varmuudella.

 

Voin vain todeta että Suomi on perustuslain mukaan Demokraattinen valtio, eikä tätä perustuslakia ole tähän päivään mennessä tältä osin muutettu.

Suomen vieminen EU - ja Euro järjestelmiin ei ole noudattanut Suomen perustuslakia. Asioista ei ole päätetty demokraattisesti (sitova kansan äänestys).

”Kaikille tilaa riittää” – pelin-politiikkaa kirkossa

Osallistuinpa eilen elämäni epämiellyttävimpään kokoukseen.

Se ei johtunut siitä, että muut osanottajat olisivat olleet epämiellyttäviä ihmisiä. Päinvastoin. Siellä oli mukavia ja hartaita herrasmiehiä.

Kyseessä oli Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuuston ryhmänjohtajien kokous, jossa päätettiin mitä seuraavana päivänä ko. srk:n valtuusto päättää. Paikalla ei ollut yhtään naista. Kirkollinen demokratia eli suurimpia juhlahetkiään.  

**

Demokratian perussääntönä on se, että enemmistö päättää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä