Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta EPP:n kärkiehdokaskisa

Stubb kaatui katais-historiaansa

Kolmen vaihtoehdon ja teesin karuselli [1 – Alexander Stubb kaatui lähimenneisyyteensä. Meidän kotoinen isänmaallis- ja joukkuehenkinen media halusi unohtaa kaiken sen, mitä Manfred Weber tarkoin tiesi – nimittäin Stubbin pääministerikauden, jonka peri toivottomana urakkana EU-Brysseliin paenneelta Jyrki Kataiselta.

Mediakin arvuutteli taajaan oliko Stubbin vai Kataisen hallitus se huonoin vai toiseksi huonoin, ellei peräti historiallisen huono [2, siksi huonosti kummallakin meni.

Euroopan johtajat kokoontuvat tänään EPP:n kongressiin Pasilaan

Tänä aamuna junamatka suuntaa kohti Pasilan messukeskusta, jossa illalla Euroopan kansanpuolueen EPP:n kongressissa debatoivat kaksi Euroopan Komission puheenjohtaja-kärkiehdokasta kokoomuksen Alexander Stubb sekä Saksan CSU:n Manfred Weber. Myös muita Euroopan päättäjiä on tulossa paikalle äänestämään, mm. Angela Merkel, Silvio Berlusconi sekä Donalt Tusk vain muutamia mainitakseni.

Miksi Manfred Weber komission johtoon?

Lähtökohta arvioilleni on asemani riippumattomuus. Minulla ei ole minkäänlaista kiitollisuuden velkaa mihinkään suuntaan, sen enempää Weberin kuin kilpailijansa Alex Stubbin suuntaan. Toki Stubb oin ollut näkökentässäni paljon enemmän kuin Weber, mutta en ole varma, puhuuko tämä seikka Stubbin puolesta vai Stubbia vastaan. Pelkät muodolliset asemat sinänsä eivät kerro tarpeeksi tekijästä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä