Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Demokraatit

Trump teki diilin demokraattien kanssa

Presidentti Donald Trump näyttää saaneen merkittävän poliittisen voiton tekemällä diilin demokraattien kanssa. Julkisuuteen on kerrottu osapuolten sopineen velkakaton nostosta ja hirmumyrsky Harveyn tuhojen korvaamisesta. Taustalla saattaa olla muutakin.

Trumpin epävakaa käytös riski maailman turvallisuudelle?

Tämänpäiväinen Uusi Suomi kertoo Yhdysvalloissa kiihtyvistä spekulaatioista presidentti Trumpin ympärillä. Pinnalle on alkanut nousta yksi jos toinenkin vaikuttaja, joka pitää Trumpia epäsopivana tehtäviinsä. Nyt on vuorossa demokraattien edustajainhuoneen jäsen Jackie Speier. Hänen mielestään Trumpin epävakaudessa on nähtävissä kansallinen turvallisuusriski. Speier vaatii perustuslain 25.

Suomen Demokraattinen Puolue vai Suomen Labour?

SDP:n puoluekokouksen jälkeen luin Karjalaisesta Pasi Koivumaan oivallisen kolumin “Rinteen johtamalla linjalla SDP on taas Suomen Labour”. Se toi mieleeni Keskustan pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa aikanaan julkaistun kolumnin, jossa arveltiin silloisen puheenjohtajan Jutta Urpilaisen tavoittelevan SDP:n evoluutiota Suomen Demokraattiseksi Puolueeksi.

Hesari uutisoi Clintonin sähköpostien vuodatuksesta mustamaalaten Trumpia

 Olen odottanut, pimittääkö suomalainen media täysin Hillary Clintonin sähköpostivuodon oikean syyllisen. Todellisuudessa on ollut tiedossa jo 14.12.16 lähtien, että tiedot antoi Wikileaksissä toimivalle entiselle brittiläiselle Uzbekistanin suurlähettiläälle Craig Murraylle henkilö, jolla oli laillinen pääsy aineistoon. Tämä henkilö työskenteli demokraattien kansallisessa komiteassa (DNC). Motiivina vuotajalla oli Clintonin säätiön korruptio ja likainen peli, jolla estettiin Bernie Sandersin valinta demokraattien presidenttiehdokkaaksi.

Näkökulma: Miten tässä oikein näin kävi?

Modernin kielitieteen isäksi ja yhdeksi viimeiseksi todelliseksi valistuneeksi kuvailtu Noam Chomsky avasi huhtikuussa vuonna 2010 synkähköjä visioitaan Yhdysvaltain tulevaisuudesta. Filosofi varoitteli kuuntelijoitaan politiikan tilasta sekä siitä, kuinka helppoa karismaattisen mielipuolen olisi päästä valtaan tämän päivän Amerikassa.

Valtasuhteiden muutos näkyy Yhdysvaltain gallupeissa

Toisen vaaliväittelyn alla julkaistu nauha käynnisti "kourintakohun" Donald Trumpin ympärillä, joka on entisestään kasvanut useiden naisten tultua julkisuuteen omien kokemuksiensa kanssa. Joukkoon on mahtunut myös suomalaisia missikandidaatteja. Trumpin menneet kommentit ja nykyiset vastaukset syytöksiin ovat saaneet useat republikaanivaikuttajat irtisanoutumaan (jälleen kerran) hänen presidentinvaalikampanjasta.

Hillary Clinton vei ehdokkuuden - Onnistuvatko demokraatit kokoamaan rivinsä?

Demokraattien kärkiehdokas, 67-vuotias ulkoministeri Hillary Clinton sinetöi paikkansa demokraattien presidenttiehdokkaana vakuuttavien voittojensa jälkeen Kaliforniassa, New Jerseyssä ja New Mexikossa. Eilen pitämässään voittopuheessa Clinton ylisti sitoutumatonta kilpailijaansa Bernie Sanderssia siitä, kuinka mies on onnistunut innostamaan miljoonia nuoria ihmisiä mukaan kamppanjaansa. 

Donald Trump saamassa täyspotin ja republikaanien presidenttiehdokkuuden

Ted Cruz ja John Kasich ovat ryhtyneet koordinoimaan kampanjoitaan estääkseen Donald Trumpin valinnan republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Tulevissa esivaaleissa ehdokkaat eivät tule kampanjoimaan samoissa osavaltiossa, pyrkien näin maksimoimaan toisen kannatuksen Trumpia vastaan. Sopimuksen kautta molemmat ehdokkaat selkeästi myöntävät etteivät he voi voittaa Trumpia esivaaleissa vaan tähtäävät valinnan riitauttamiseen puoluekokouksessa.

Presidenttiehdokkaita yhtä kaikki

Tänään muun muassa Yle ja MTV uutisoivat Yhdysvaltain presidentinvaalien republikaaniehdokkaiden esivaaliväittelystä, jossa muun muassa puolusteltiin kidutusta kuulustelukeinona, pidettiin Guantanamon vankilaa tärkeänä USA:lle ja nostettiin esille

Funky Trumpy

Donald Trump on kerännyt jälleen huomiota maailmalla lausunnoillaan. Hän ilmoitti että voisi vaikka ampua jonkun ja kannatus ei silti laskisi, samoin hän luonnehti Brysseliä "helvetinloukoksi" ja herätti nyt Euroopassakin jonkun verran tunteita. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä