Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Demarinuoret

Matalampi veroaste ja enemmän jaettavaa - mahdoton yhtälökö?

Oma poliittinen nuorisokotini, Sosialidemokraattiset Nuoret rytkäytti itsensä eilen valtakunnan päälehdessä läpi verouudistusehdotuksellaan. Pähkinänkuoressa kyse on siitä, että yleistä arvonlisäveroa alennettaisiin kahdella prosenttiyksiköllä ja sen jälkeen siivottaisiin pois paitsi erilaisia verovähennyksiä, myös alennetut arvonlisäverokannat. Perustelu tälle on se, että alennetut alv-kannat ovat usein mielivaltaisia, kohdentuvat huonosti ratkaisemaan niitä ongelmia joita niillä yritetään korjata.

Demarinuorten ALV-kannat

Demarinuoret aikoo kannanotossaan yksinkertaistaa verotusta todenteolla. Alennettujen arvonlisäverokantojen poistaminen (ja yleisen ALV-kannan laskeminen 22%:iin), ei niin yllättäen, on kiistanalaisin noista toimista.

 

"Q: Miksi haluatte nostaa ruoan, lääkkeiden, lehtien jne. hintaa?

Feministinen turvallisuuspolitiikka Suomessa on paradoksi

Demarinaiset ja demarinuoret ottivat Helsingin Sanomissa kantaa feministisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan puolesta (15.6.). Sen lisäksi että mielipidekirjoitus pohjautui perinteiseen tyhjänpäiväiseen oppositioretoriikkaan, se oli myös harvinaisen huono suoritus feministisen metodologian tuntemuksesta. Konkretiaa vailla oleva kirjoitus osoitti demarien pyrkimyksen muita miellyttävään hyvesignalointiin, jossa realismilla ja faktoilla ei ole juurikaan väliä.

 

Kehitetään vanhempainvapaata

Kotihoidontuki herättää jälleen keskustelua. Demarinuoret vaativat (3.10) kotihoidontuen lakkauttamista. Samalla Kokoomusnuoret ovat tuoneet esille, kuinka kotihoidontuki tukee heidän mielestään vanhentuneita rakenteita. Ihmettelen näitä puheita ja vaatimuksia.

Demarinuoret kurvaavat kokoomuksen tontille - Kotihoidon tuesta päästävä eroon

Demarinuoret vaativat kovaan ääneen kotihoidon tuen lakkauttamista. Nuorten mukaan tuki aiheuttaa merkittäviä tasa-arvo ongelmia. Nykymuotoisen kotihoidon tuen käyttäjistä 97 % on naisia, ja se houkuttelee heidän mukaan erityisesti pienituloisia naisia jäämään kotiin ja työmarkkinoiden ulkopuolelle. Demarinuorten mukaan yhteiskunta ei voi ylläpitää sellaista järjestelmää, joka heikentää naisten asemaa työmarkkinoilal ja aiheuttaa merkittäviä tasa-arvo-ongelmia.

Yleisturvasta vauhtia perustulokeskusteluun

Hallitus valmistelee perustulokokeilua ja ajatus perustulosta on muuttunut valtavirran ajatteluksi. Perinteinen perustulo ei kuitenkaan ole ongelmaton järjestelmä. Perinteinen kaikille tasasuuri perustulo nimittäin muun muassa loisi omia kannustinloukkujaan ja olisi kallis toteuttaa toimeentulon kannalta riittävän suurena.

Demarit haluavat tuhota hyvinvointiyhteiskunnan

Aika moni on tänään lukenut hämmästyneenä sosialidemokraattisten opiskelijoiden varapj. Maria Rytkösen näkemyksiä Hesarista.

Ensimmäisen lukukerran jälkeen olin aivan sanaton. Toisen lukukerran jälkeen vieläkin sanattomampi. Silti kirjoitan muutaman rivin.

Rytkönen suhtautuu yrittämiseen hyvin kielteisesti. Hän ei näe siinä juuri mitään hyvää.

Yksi Rytkönen ei olisi sinänsä ongelma, mutta kun hänen mielipiteensä kuvastaa laajemmaltikin tähän yhteiskuntaan pesiytynyttä väheksyvää ja jopa kielteistä asennetta yrittäjyyttä kohtaan.

Perussuomalaiset ei ole geneettisesti väkivaltaisen herrakansan puolue

Otsikko voi vaikuttaa erikoiselta, mutta on aiheellinen eilen esitettyjen varsin erikoisten maahanmuuttokeskusteluun ja perussuomalaisiin liittyvien puheenvuorojen takia.

Eilisen päivän ensimmäisen "facepalmin" aiheutti eurokansanedustaja Jussi Halla-aho, joka päivitti Facebookiin seuraavat kuulumiset ECR-europarlamenttiryhmän kokoontumisesta:

Prostituutio on jo laillista!

SONK eli sosiaalidemokraattiset nuoret, ehdottivat eilen prostituution laillistamista. Erilaisia ehdotuksia on tullut ennenkin, mutta jostain syystä tällä kertaa asiasta syntyi myös keskustelua.

Ihan ensimmäisenä todettakoon, että prostituutio on jo laillista suomessa. Varmaankin SONK halusi siten vain puuttua seksityöntekijöiden huonoon asemaan työmarkkinoilla. Hyvä niin.

Bordellit ja eläimiin sekaantuminen hyväksyttäviksi?

Päivän uutinen kertoo, että "sosialidemokraattiset opiskelija-aktivistit haluavat parantaa seksityöläisten asemaa laillistamalla prostituution". Siis bordelli joka paikkakunnalle, ja isoimmille kaksi tai useampi.

Demarit eivät mene yhtä pitkälle kuin Vihreät. Heidän nuorisojärjestön johtohenkilö ehdotti parisen vuotta sitten, että eläimiin sekaantuminen pitäisi hyväksyä tai että siitä pitäisi ainakin keskustella. Siis...?

Nämä eivät ole mätäkuun juttuja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä