Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Demareiden puheenjohtajakisa

Erkkikään ei ota selvää - mikä on demareiden maahanmuuttolinja?

Demareiden puheenjohtajakamppailussa käydään kovaa vääntöä siitä, mikä loppujen lopuksi on sosialidemokraattista maahanmuuttopolitiikkaa.

Joulukuussa 2015 sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että hän on lukenut hallituksen turvapaikkapoliittiset toimenpiteet ja pitää niitä erittäin hyvinä. Näihin kuului muun muassa perheenyhdistämisen ehtojen tiukennus. Kesällä 2016 Rinne kertoi pitävänsä perheenyhdistämisen tulorajojen tasoa ”järjettömänä”.

Näkökulma: Mitä Rinteen luotsaama SDP voi minulle tarjota?

Kirjoitin viime torstaina Facebookissa julkisen päivityksen SDP:n nykytilasta. Lyhyehkö tekstini poiki roiman määrän kritiikkiä, mutta päätin tästä huolimatta julkaista sen myös täällä blogini puolella. Hämmästelin päivityksessä avoimesti sitä, kuinka pihalla puolueen kenttäväki oikein on, kun se tarjoaa vankkumattoman tukensa SDP:n tämän hetkiselle puheenjohtaja Antti Rinteelle. Kerroin samassa yhteydessä kantavani huolta siitä, kuinka puolueen tulee käymään, kun suuret ikäluokat siirtyvät vehreämmille nurmikentille.

Härnyriori

Timo Harakka on pelkkä miinanpolkija ja härnyriori demareiden puhiskisassa. Hänen tehtävän on härnätä kiima esiin. Kiima joka ei meinannut lainkaan alkaa. Kuka olisikaan parempi härnäämään uusia ehdokkaita sisään kamppailuun, kuin puolueeseen hiljattain loikannut kiipimishaluinen Harakka.

Timo Harakka on jo valmiiksi sopiva, häntä ei siis tarvinnut edes tyrkätä peliin mukaan. Hän on oman lajinsa nero, mutta ei demareiden puheenjohtajasuosikki numero yksi. Voisi jopa luulla, että Antti Rinne on hänen kummisetänsä, niin sopuisasti Antti otti vähemmän ärhäkkään haastajansa vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä