Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Auringon aktiivisuus

Hesari nälvii venäläistä ilmastonmuutostiedettä

 Toimittaja Jussi Konttinen on kirjoittanut artikkelin nimeltä ”Venäjä odottaa jääkautta” tämän päivän Hesariin. Siinä hän muistelee käyntiään vuonna 2008 Venäjän tiedeakatemian alaisessa Jakutian routainstituutissa. Konttinen tapasi akateemikko Veniam T. Balobajevin, jota venäläiset mainostivat johtavaksi ilmastoasiantuntijaksi. Balobajev oli kertonut, kuinka maapallon lämpötila riippuu auringosta ja auringon aktiivisuuden vähetessä menemme kohti 1600-luvun tapaista pientä jääkautta.

Mikä on ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen

Ihmisen vaikutusta ilmastonmuutoksen aiheuttajana on tutkittu 200 vuotta, kun hiilidioksidin infrapunasäteilyä pidättävä ominaisuus oletettiin vaikuttavan ilmaston lämpenemiseen. Kasvihuonekaasujen päästöt ovat ihmisen toiminnan seurauksena nousseet, hiilidioksidin osalta 5 %:iin kun mukaan lasketaan luonnon omat päästöt, joka siis on normaalia hiilen kiertokulkua luonnossa. Merillä on ratkaiseva merkitys ilmakehän hiilidioksiditasoon. Merten lämmettyä enemmän hiilidioksidia on päätynyt ilmakehään.

Menikö poliittinen totuus tosiasioiden edelle

Suomessa Oulun yliopistossa tutkitaan auringon vaikutusta muun muassa ilmastoon.

Auringon kokonaissäteilyn voimakkuus

NASA:n tutkimukset vuodelta 2003 osoittavat auringon kokonaissäteilyn osalta kasvavaa voimakkuutta pitemmältä ajalta. ”Auringon kokonaissäteilyn voimakkuuden (TSI) osalta auringon syklien 21- 23 aurinkominimien välillä (1978 lähtien) tarkka ja pitkän aikavälin aineisto siis osoittaa merkittävää positiivista trendiä (0,05 prosenttia vuosikymmenessä). Tämä merkittävä havainto saattaa auttaa ilmastotutkijoita erottamaan auringon ja ihmisen vaikutuksen ilmastoon.”

Luonnollinen ilmastonmuutos ja Pariisin ilmastosopimuksen mukainen

Pariisin ilmastosopimuksen katveessa Hesari muistuttaa, että on muunkinlaista ilmastonmuutosta, luonnollista. http://www.hs.fi/m/kotimaa/a1475555957942 Auringon aktiivisuus on viimeaikoina pitänyt talvet lämpimänä täällä pohjolassa. Talven lumipeite palaa taas entiselleen, ensi talven ollessa vielä leuto. Hesarin kirjoitus palauttaa mieliin sen tosiasian, että ilmasto on aina muuttunut ja muutoksen takana ovat sykliset vaihtelut.

Ilmastouskonto on erityisen vaarallinen meidän leveysasteillamme

Valitettavasti tämä ilmastouskonto on erityisen vaarallinen yhteiskunnallinen ilmiö meidän leveysasteillamme.

Maailman johtavat astrofyysikot Isossa Britanniassa ovat nyt saattaneet löytää ensimmäistä kertaa matemaattiset keinot ennustaa auringonpilkkuaktiivisuutta luotettavasti. He ovat jakaneet mallinsa nyt tutkijayhteisölle koko maailmassa. Nyt he ennustavat auringon uinahtavan Suureen Minimiin (Grand Minimumiin) 2020 alkaen ja periodi kestää 2053 asti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä