Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Alakoulu

Politikointi kouluissa on kiellettävä!

Puoluepolitiikan tuonti kouluihin on epäasiallista. Kyseessä on suoraan lapsiin vaikuttaminen. Nuo asiasta juurikaan tietämättömät lapsukaiset kuuntelevat ja imevät aikuisten mielipiteitä. Kun asialla on sekä koulun henkilökunta että ammattipoliitikko, on asia vakava. Lapset pitävät opettajien sanaa luotettavana ja näinhän periaatteessa kuuluisikin olla.

Lapset pelinappuloina

Ei mitenkään varsinaisesti yllätä, että Li Andersson löytää pelkkää pahaa siitä, kun ravintolanomistaja Reima Kuisla tarjoaa koululaisille lounaan koulun keittiöhenkilökunnan lakon aikana. Ilta-Sanomien jutun mukaan Andersson pitää tätä lapsien pelinappuloina käyttämisenä.

Yksikään oppilas ei saa joutua tasapäistämisen uhriksi

Viime viikolla kohistiin lehdistössä siitä, että 9-vuotias koulupoika oli tehnyt kotitehtäviään pidemmälle kuin luokan opettaja oli määrännyt. Kyseinen opettaja oli lähettänyt tapauksesta oppilaan vanhemmille viestin “sopimattomasta käytöksestä”. Ikään kuin lisätehtävien tekeminen olisi rangaistavaa, vaikka olisi muita kunnianhimoisempi. Oppilaan vanhemmat - aivan perustellusti - pöyristyivät palautteesta.

Helsinki: älä tapa kolmatta sektoria

Kolmas sektori on tärkeä yhteiskunnallinen sektori, jonka arvoa ei ymmärretä kaupungin päätöksenteossa riittävästi. Kolmas sektori sijoittuu julkisen ja yksityisen sektorin sekä perheiden väliin ja on merkittävässä roolissa hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäjänä.

Minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Mutta eri luokissa?

Lapseni aloittaa torstaina alakoulun. Keväällä hänet ilmoitettiin kouluun normaaliin tapaan paikanpäällä. Oli tehtävä valintoja muun muassa siitä, osallistuuko lapsi uskonnonopetukseen vai elämänkatsomustietoon. Ajatus oli, että uskonnon sijasta lapsi voi osallistua elämänkatsomustietoon.
 
Ennen kouluun ilmoittautumista selvisi kuitenkin, ettei lapsi voi osallistua elämänkatsomustietoon, koska hän on kirkon jäsen. Erotammeko siis lapsemme kirkosta, jotta vaihtoehtoja on enemmän kuin yksi? Eipä tullut edes mieleen, miten tällainen ”bugi” voi olla olemassa.

Suomalainen maahanmuutto"keskustelu" on ollut viime aikoina luokattoman huonoa.

kirjoitetaan päivän Helsingin Sanomissa.

Lause sisältyy uutiseen tai artikkeliin, joka oli otsikoitu"Maahanmuuttajalapset voisivat parantaa koulujen tasoa Suomessa – Englannissa he tekivät sen jo".

Artikkelissa kuvaillaan Englantilaisen koulun tasoa ja koulun tasoa parantavista muutoksista.

 

Liikenneturvallisuutta koulujen lähelle, heti!

Vuosia sitten lapseni kävivät Taivallahden koulua Helsingin Töölössä ja viettivät iltapäiviään Hesperian leikkipuistossa. Kirjoitin tuolloin, en edes muista mihin, että Mechelininkadun ja Hesperiankatujen kulmiin tulee jonakin päivänä alennettuja nopeusrajoituksia ja/tai hidasteita.

Edelleen kirjoitin, että ikävä kyllä hidasteet ja alennettavat nopeudet edellyttävät ihmisuhria. Joskus on tosi ikävä sanoa, että mitä minä sanoin. Kimmokkeen tekstiini taisin saada osin siitä, että Helsingin Laajalahdentien holtiton liikenne pantiin kuriin ihmisuhrin jälkeen.

Tasavallan kansankirkko (ja tunnustuksettomat vihreät kristityt)

"Aurinkopihan päiväkodin lapset pääsivät kuitenkin näkemään piispansauvan koko pituudessaan. Piispa esitteli sitä heille sen jälkeen kun lapset olivat laulaneet vaarin sauvasta."
(Hämeen sanomat, "Piispa esitteli sauvaansa päiväkotilapsille Rengossa")

Nettiopetusmateriaalin taloudellisen tuen lopettaminen tehostaa opetusta

Onko sinulla lapsia tai oletko pienten lasten opettaja? Huolestuttaako sinua uutinen LukiMatin valtion rahoituksen loppumisesta? Ei hätää.

Pakollinen ruotsi tulee alakouluun - mitä järkeä?

Syksystä 2016 lähtien alakoulut ovat velvoitettuja järjestämään ruotsin kielen opetusta 6. luokkalaisille.

Miksi? Mitä erinomaista, globaalia ja dynaamista tällä uskotaan saavutettavan? Koska eivätkö juuri nämä globaaliuden, dynaamisuuden tai eurooppalaisen yhtenäisyyden vaaliminen ole meidän ykkösprioriteettejamme? Näillä parametreillä meidän tulisi ennen kaikkea vapauttaa kielenopiskelua juuri vaikkapa tästä ilmeisestä ruotsin kielen pakkopaidasta. Sellainen päätös olisi opetuksellisesti tukemassa nykyistä intressiämme olla yhä eurooppalaisempi, kansainvälisempi jne. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä