Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Äänestäjien luottamus

Työtön ehdokas - uhka vai mahdollisuus

 

Rikkailla, yrittäjillä, työläisillä ja opiskelijoilla on edustajansa eduskunnassa samoin erilaisista rikoksista tuomituilla.

 

Olisi jo korkea aika saada eduskuntaan myös pätkätyöstä, työttömyydestä, te-toimiston järkkäämistä kursseista, palkattomasta työstä, laittomista potkuista, työsuhderiita-asian käräjöinnistä / voittamisesta ja pitkäaikaistyöttömyydestä omakohtaisesti kärsinyt ja kokemusta saanut henkilö = minä.

 

Jos eduskunnan on tarkoitus kattavasti edustaa koko kansaa, niin myös pienituloisten pitäisi saada sinne edustus.

Tuloerojen pitkäaikainen kasvu estää talouskasvua ja tukee ääriliikkeitä.

Sipilän hallituksen todettiin viime viikolla mm VM:n laskelmien mukaan harjoittaneen politiikkaa, jolla tuloeroja on kasvatettu. Viimeksi Puheenvuoro blogissaan kansanedustaja Harri Jaskari saivarteli, että tupakointia vähentämällä tuloerot tasoittuisivat. Tämä on kuitenkin vain jäävuoren huippu, sillä monelle kansalaiselle voi tulla yllätyksenä että tuloerot ovat kasvaneet voimakkaasti jo 1980-luvulta asti useimmissa kehittyneen talouden maissa.

Kansalaiset luottavat eniten Sauli Niinistöön ja Petteri Orpoon

Kansalaiset luottavat eniten Sauli Niinistöön ja Petteri Orpoon.

Tämä käy ilmi  Kantar TNS:n tekemästä luottamuspuntarista . Tasavallan presidentti  Sauli Niinistöä luotettavana pitää peräti 81 %  vastaajista.

Istuvista puolueiden puheenjohtajista Petteri Orpon luottamus on selvästi korkein (30%). Pääministeri Juha Sipilän luottamus on vain 20 %. Timo Soinin  luottamus nousi  21 %:iin eli ohi Sipilän.   SDP:n  puheenjohtaja Antti Rinteen  luottamus oli 19 %.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä