Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Älä anna kepun enää pettää

Helsingin Sanomat julkaisi tänään gallupin. Mielenkiintoista.

Gallupin ensimmäinen opetus on, että keisarilla ei ole vaatteita. Sauli Niinistö laskeutuu jalustaltaan ja toinen kierros on tosiasia. Silloin voiton ja tappion ero on hiuksenhieno.

Toinen opetus on, että neljätoista prosenttia ei ole päättänyt, että ketä äänestää. Seitsemäntoista prosenttia ei halua sanoa, että ketä äänestää. Ilmassa muhii Timo Soinin kokoinen yllätys.

 

Kolmas ja tärkein opetus on, että fool me once, shame on you, but fool me twice, shame on me.

Älä anna kepun enää pettää.

Muista mikä puolue oli vallassa, kun Suomi hirtettiin Euroopan unonin tuhoisaan tukipakettipolitiikkaan ja sinun äänesi yritettiiin ostaa liikemiesten suurilla rahoilla.

Muista mikä puolue oli vallassa, kun sinun ääntäsi ei arvostettu, kun sinua ei kuunneltu.

Kasvot voi vaihtaa, mutta puolue on sama.

Euroopan unionin talouspolitiikka vie maanosaa ja Suomea syvempään ahdinkoon. Kuten Soini kirjoittaa, "Soinin linja on Suomen kansan enemmistön linja ja se näkyy ensi sunnuntaina".

Perussuomalaista järkilinjaa ei voi tukea kuin perussuomalaista ehdokasta äänestämällä.

Siinä ei auta minkäänlainen taktikointi. Taktikoija kaatuu omaan näppäryyteensä.

Pää kylmänä vaalipäivään Suomen Soinia presidentiksi äänestäen.

 

Eilen toimittaja Matti Maunu grillasi Timo Soinia maikkarilla. Ei kärynnyt eikä poski punoittanut. Perussuomalaisten rivit sen sijaan suoristuivat entistä tiukemmin oman miehen taakse.

Suomalaiset eivät pidä siitä, että samoja kuluneita aiheita jauhetaan vaalista ja illasta toiseen. Perussuomalaisilta vaaditaan asiatietoutta, mutta samaan aikaan toimittajat puhuvat lillukanvarsista. Se ei ole oikein eikä kohtuullista.

 

Osmo Soininvaaran (vihr) mukaan muiden kuin Niinistön, Pekka Haaviston ja Paavo Väyrysen äänestäminen "on kuin äänestäisi tyhjää".

Oi aikoja, oi tapoja. Soinin vaarassa Soininvaara halventaa demokratiaa.

Jokaisen ääni on arvokas ja merkityksellinen, meni se mille ehdokkaalle tahansa. Jokaisen ääni lasketaan samalla tavalla, meni se mille ehdokkaalle tahansa.

Miksi media ja sen kilpajuoksijat eivät syytä nyt Soininvaaraa demokratian vastaiseksi, kuten Jussi Halla-aholle (ps) harhaanjohtavasti tehtiin?

Timo Soinille annettu ääni antaa suomalaiselle suvaitsevaistolle sellaisen halvauksen, että siitä se ei toivu kuntavaaleihin mennessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Seppo Hildén

Muuten asiallinen blokikirjoitus, mutta otsikko "Älä anna kepun enää pettää" ei oikein osunut, sillä Patea ei voi oikein nykyiseen Kepuun liittää mitenkään, niin eri asoita ajavat. Kepuhan teki kaikkensa jotta pressaehdokkaaksi olisi saatu joku toinen.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Kasvot voi vaihtaa, mutta puolue on sama.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Totuus on ehkä toisenlainen. Yläkierteiset kannatusmittaukset suosivat nyt Väyrystä ja Haavistoa, jotka lähestyvät 20 % kannatusrajaa.

Jos perussuomalainen taktiikka on äänestää Soinia ja gallupissa valehdella, niin se näyttäytyy tuloksissa Soinille alaspäin vajoavana kannatuksena. Ja kukapa nyt hiipuvaan nuotioon klapejaan laittaisi, jos haluaa nähdä roihun.

Niinistöllä on edessään sama laskevan trendin ongelma. Hänen toivonsa on siinä, että vaalipäivä tulisi mahdollisimman pian.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Olen samaa mieltä ettei Soinin peli ole pelattu toisen kierroksen suhteen. Peli vaatii nyt kuitenkin, että perussuomalaiset saavat heitä aiemmin äänestäneet Soinin taakse. Se on vaikeaa kun on todellisia vaihtoehtoja.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Kuten kirjoitin, Perussuomalaista järkilinjaa ei voi tukea kuin perussuomalaista ehdokasta äänestämällä. Jos kannattaa meidän linjaamme, vaihtoehtoa ei ole.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jossain vaiheessa olisi vain järkevää myöntää, että tappio tuli. Toki ainahan voi toivoa ihmeitä, mutta ei se ihme ihan noin vain synny.

Mitä halvaukseen tulee, niin näyttäisi sltä, että halvaus muhii ihan toisessa suunnassa. Mutta älä yhtään hätäile, kyllä te siitä toivutte aikanaan.

Käyttäjän oiskonoin kuva
Juhani Kautto

Ottamatta sen enempää kantaa kuka voitta tai häviää niin eikö ensin pidä katsoa kisa loppuun asti ennen kuin myöntää tappionsa tai julistautuu voittajaksi?

Tulee vaan niin elävästi mieleen mm. takavuosien lätkätappiot Ruotsille. Onneksi niistä on jotain opittu. Siis lätkän puolella.

Jyri Terttu

Näissä vaaleissa valitaan vain yksi presidentti. Täysin turhaan virkaan, mutta kuitenkin. Seitsemän ehdokasta kahdeksasta häviää vaalit. Ja voittaja näyttää olleen selvillä jo pitkään.

Mika Samuel Kiekkijev

Merkillepantavaa on miten gallupit käyttäytyvät aivan samalla tavalla kuin tekivät ennen eduskuntavaaleja.

Viime metreillä alkoi Perusuomalaisten lasku, mutta miten kävikään?

Mielenkiintoista on myös miten Kymen vaalipiirin ovensuukyselyiden tuloksista ei juuri uutisoitu, lienet väärät, koska otanta sinällään vastasi erinomaisesti näitä esillä olevia galluppeja.

Itse olen edelleen sitä mieltä, että toista kierrosta ei tule ja Niinistö menee kerralla läpi. Kokoomukselle vaalipäivä on aina vahva ja sekä Väyrynen, Haavisto, että Soini ovat kaikki ristiriitaisia, paljon tunteita herättäviä persoonia, jotka saavat kaikki vähänkin Niinistöä ajattelevat äänestämään.

Äänestävän väestön ikärakenne myös puoltaa Niinistöä, uskallan väittää, että varsinkin suuret ikäluokat löytävät Niinistöstä enemmän presidentillisiä piirteitä kuin esim. Haavistosta ja toisaalta muistavat Väyrysen töppäilyt aikojen saatossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuule ei tässä suvaitsevaisto ehdi halvaantua kun on niin monta huolta yhteiskunnan kehityksestä. Ei kai sun puolueesi päätarkoitus ole halvaannutta ketään?
Tai onko sillä mitään muuta tarkoitusta kuin halvaannuttaa toisia poliittisia tahoja?

Lasse Lehmusto

Muuten asiallinen blokikirjoitus, mutta otsikko "Älä anna kepun enää pettää" ei oikein osunut.
Tämä kohta juuri oli viisaasti ja oikein kirjoitettu.
En ole koskaan äänestänyt kepua enkä vihreitä, enkä äänestä.
Ei Venäjäkään Breshnevin aikoja haikaile, niitähän juuri hyppyheikki Väyrynen haikailee.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikö se ole jo selvinnyt, että Persujen äänet kanavoituvat näissä vaaleissa enimmäkseen Väyryselle. Keskustan omat kannattajat äänestävät Niinistöä, Haavistoa ja Väyrystä. Luultavasti tuossa suuruus järjestyksessä riippuen omasta asemoinnista edistys - konservatiivisuus - änkyryys akselilla.

Soini on näissä vaaleissa jo pudonnut. Nyt haetaan haastajaa Saulin konservatiivisuudelle. Semifinaalissa on Haaviston kokoaan suurempi kansainvälinen Suomi, jossa arvot pohjautuvat suvaitsevaisuuteen ja edistyksellisyyteen. Vastassa Väyrysen menneisyyteen takertuva änkyröinti, jossa on jo 40 vuoden ajan ryhdikkäästi vastustettu kaikkia yhteiskunnan muutoksia. Turhaan.

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Olisihan se Haavisto hauska presidentti. Suomi pääsisi jokaisen sketsisarjan kärkeen ja saisi porttikiellon muslimimaihin.

Olli Pusa

Olisi se kyllä aika mielenkiintoista, jos Haaviston kaltainen kupla pääsisi toiselle kierrokselle. Siellä se kupla puhkaistaisiin pikaisesti. Eräät mediat ajavat sitä innokkaasti, ehkä ajatellen, että Haavisto on harmiton vastaehdokas. Eikä ainakaan tarvitsisi puhua eurokriisistä, joka on taas kerran kaatumassa syliin.

Tässä pieni kertaus Haaviston saavutuksista karuudessaan.

Ylioppilas Haavisto on pitänyt 6 tunnin esitelmää jossakin ylipistossa. Miten vierailevan professorin nimike on tässä yhteydessä istunut ylioppilas Haavistolle on edelleen epäselvää. Se ei kuitenkaan ole estänyt ylioppilas Haavistoa esiintymästä professorina ja antamalla eri yhteyksissä harhaanjohtavaa kuvaa koulutustaustaan. Tässä esimerkki eräästä "professori" Haaviston esittelysta.

"Pekka Haavisto, Finland

Visiting professor at the University of Bristol. Currently chairing UNEP’s Afghanistan Task Force, previously leading UNEP’s Balkans Task Force and Depleted Uranium Assessment Teams in Kosovo, Serbia and Montenegro. Minister of the Environment and Development Cooperation in Finland 1995-99, member of Finnish Parliament 1987-95. One of the co-founders of the Green Party of Finland, chairman of the Finnish Greens
1993-95. Currently co-chairman of the European Greens, EFGP. Invited to the Panel of Eminent Personalities by the Convention to Combat Desertification to prepare a position paper for Rio+10. Website: http://www.europeangreens.org/Paul"

Näillä harhaanjohtavilla meriiteillä ylioppilas Haavisto on saanut joitakin poliittisia nimityksiä EU:n kautta joihinkin vaatimattomiin avustaviin tehtäviin. Onko näissä nimityksissä "professorin" tittelillä harhautettu EU:n viranomaisia on myös selvittämättä. Eri blogeissa on kerrottu, että tehtävät ovat olleet avustavia rutiinitehtäviä, joissa Haaviston on sinänsä sanottu pärjänneen ihan hyvin. Siis reipas nuori mies, mutta ei tehtävissä mitään presidentillistä ole ollut.

Silti Haavisto markkinoi näillä eväillä itseään "miniahtisaarena" ja suurena rauhantekijänä. Yhteistä molemmissa tapauksissa on, että Haavisto ahntaa harhaanjohatavan kuvan ansioistaan. Epärehellisyyskö on ansio presidentin virkaan?

Kysymys sinulle Simon Elo: Entäpä jos joudut valintatilanteeseen. Hajottamalla eurokriittisten äänet Soinin ja Väyrysen kesken autat kupla-Haaviston pääsyä toiselle kierrokselle ja varmistat ettei siellä puhuta mistään vakavista yhteiskunnallisista kysymyksistä. Oletko varma, ettei ole mitään järkeä varmistaa, että toisella kierroksella on Soini tai Väyrynen? Kannattaisiko miettiä yhteistyötä enemmän kuin vanhoja kaunoja? Muistatko, että ennen näitä vaaleja Väyrynen oli hylkiö kepussa?

Olli Pusa

Selvä. Nauttii siis Naton luottamusta. Mutta mitä hän opettaa? Kopiokoneen käyttöä?

Heikki Ylönen

Börje Uimonen
En nyt oikein tavoittanut ajatusta mitä yritit ehkä sanoa. Itse koen joskun samankaltaista ongelmaa ajatuksieni uoloskirjoittamisessa, ja tulos on sitten mitä sattuu.

Totean vain Haaviston kohdalta sen, että nyt julkitulleiden tietojen valossa mies on Halosen jatke. Kyllä kansan olisi saatava tietää miehen todelliset taustat ja miten tämä on saatu niihin virkoihin ja tehtäviin missä on ollut.

Mielestäni asia on sellainen että olen sen antanut asiantuntevan lakimiehen selvitettäväksi. Voi olla että on porsaanreikiä siihen miksi kaikki on mahdollista, mutta mielestäni tällä miehellä olisi pitänyt itsellään olla selkärankaa pitäytyä ehdokkuudesta.

Haaviston "ura" esim. vale professoriksi ei olisi voinut edetä ilman korkean tason "suojelijaa". Meillä on ollut 12 vuotta varsin kummallista aikaa, joka tulisi nyt kansan havaita.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Rennosti vaan, Simon. Asiaa voi katsella myös toiselta kantilta.

Mikä puolue lunasti ennennäkemättömän suuren vaalivoiton maaseudun ihmisten äänillä, mutta jättäytyi kahdesti oppositioon ja mahdollisti kaupunkilaisten hallituksen syntymisen? Mikä puolue on pitänyt suunsa säpissä hallituksen ajaessa kuntareformia neuvostolaisin elkein? Mikä puolue istutti kunnallisvaliokunnan johtoon pääkaupunkiseutulaista eliittiä edustavan ja verotulojen tasausjärjestelmää ajavan miehen?

Nämä kun pitää mielessä, niin ratkaisukin on aika selvä. Viime hetken vahingontorjuntapuheet nuorisopomolta tuskin enää asiaan vaikuttavat, etenkin kun ne tulevat Espoon suunnasta. Enemmänkin ne tulkitaan samanlaisiksi epätoivoisiksi yrityksiksi kuin Lipposen taannoiset hätähuudot Vasemmistoliitolle.

Käyttäjän oiskonoin kuva
Juhani Kautto

Suosittelen Jussi Jaloselle oppositiovaikuttamiseen tutustumista. Ja vaikka ihan omalla aikataululla. Silleen rennosti vaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Simon Elo on ihastuttanut minua jo kohta vuoden ajan. Yleensä kaikki, mihin hän kyntensä iskee, osoittautuu tarkemmassa tarkastelussa sekä uskoltaan puhtaaksi että joko lähteiltään tai logiikaltaan puutteelliseksi.

Ja harvinaisen hyvin hän onnistuu kuvaamaan myös maalaisia tyhmiksi tolloiksi ja pettäjäkepujen äänestäjiksi. "Shame on me." Sillä maaltahan Keskustankin äänet vielä suurelta osin tulevat. Erinomainen vaalilause: "Tyhmä maalaisjuntti, äänestä meitä, älä kepua".

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Ja mikä puolue ei vaivaudu edes oikeasti käymään presidentinvaalikampanjaa?

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Pitänee kuitenkin äänestää Väyrystä.
Kun alkaa näyttämää siltä, että Haavisto voi päästä muuten toiselle kierrokselle.

Haavisto sinällään on antanut itsetään asiallisen kuvan mielipitellään, mutta on kaksi raskauttavaa syytä miksi en häntä missään nimessä halua presidentiksi.
On aivan anteeksiantamatonta olla vihreä. Luonnon suojelu hyvä asia, mutta lähes kaikki muu siinä puolueessa haisee.
Toiseksi hän on homo. Pienen porukan asiaa on toitotettu muutenkin jo aivan liikaa. mm edellisen presidentin toimesta. Ja pelkästään sen takia, että tällä porukalla on hiukan poikkeava seksuaalinen mieltymys.
Ja homojen hypettäminen vielä merkittävästi aikaa oikeilta ongemilta ja oikeasti heikossa asemassa olevien ihmisten auttamiselta.

Harmi kun ei voi antaa BB tyylistä miinus ääntä sille ehdokkaalle, jota ei missään nimessä halua presidentiksi.

Mutta Niinistön voitto kelpaa mulle ihan hyvin. Hän on tiukan talousmiehen maineessa.
Ja sen tyyppisiä mielipiteitä presidentiltä kaivataan, kun elintasoa valtion toimesta aletaan laskea sille tasolle mihin oikeasti on varaa ilman velan ottoa.

Ja listätään vielä, että Soini on enemmän paikalla PS:n johdossa, kun pressana.

Käyttäjän jyrisoria kuva
Jyri Soria

"Kasvot voi vaihtaa, mutta puolue on sama." Sen lisäksi tietyissä puolueissa kasvotkin ovat samoja kuin aina... Paavojen aika on ohi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kepulien asioista yhteyshenkilö on Florus Wijsenbeek, vaikuttaa luultavasti edelleen Amsterdamissa. Elossa on ainesta, joten älkää kiusatko häntä liikaa.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Toivottavasti Perussuomalaisten johtohenkilöiden rohkeus riittää ylpeyden nielemiseen, jos Soinia ei toisella kierroksella nähdä ja sinne pääsee Paavo Väyrynen. Itse äänestän mielelläni toisella kierroksella Soinia jos hän sinne asettuu Niinistöä (tai Haavistoa) vastaan, ja olen tämän tuonut esiin myös blogissani, vieläpä useaan kertaan ja ensimmäisen kerran jo elokuussa. Mielestäni olisi aika olisi vähitellen aika haudata keskinäiset pilkkakirveet ja sanasodat ja pyrkiä tekemään niissä asioissa yhteistyötä jotka oppositiopuolueita yhdistävät.

Puoluepoliittinen taktikointi ei pidemmän päälle ole järkevää, varsinkin jos sillä varmistetaan Suomelle NATO- ja Euroopan integraatioon ja federalismikehitykseen todella myönteisesti suhtautuva presidentti. Järkevällä yhteistyöllä nykyinen Perussuomalaisten ja Keskustan muodostama oppositio voi olla uskottava voima six-packin kaatamiseksi ja Niinistön presidenttitien katkaisemiseksi.

Heikki Ylönen

On kaksi syytä, miksi Haaviston ei edes pitäisi olla ehdokkaana. Hän ei erota oikeaa väärästä edes sukupuolielämän alueella. Toiseksi hän valehtelee em. asiassa itselleen ja kansalaisille, ja mikä pahinta, jonkun tahon suojeluksessa tai suosituksesta antanut itsestään väärää tietoa kansainvälisesti.

Miehellä ei ole edellytyksiä millekään kierrokselle presidentin vaaleissa. Meillä on nyt paljon petetyksi tulleita kansalaisia, vai haluatko tällaisen presidenttiehdokkaan muuhun kuin Niinistön valinnan vahvistamiseksi omassa heikkoudessaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset