Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Perussuomalaiset Nuoret: Euroalueen hajoamiseen on varauduttava

Perussuomalaiset Nuoret on huolissaan euroalueen nykytilanteesta ja sen vaikutuksesta Suomen hyvinvointiin. Velkaisten ja epärehellisesti menetelleiden Etelä-Euroopan maiden tukemiseen on käytetty miljardeja euroja, mutta silti euroalueen kriisi syvenee päivä päivältä.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että Suomen hallitus aloittaa välittömästi varautumistoimet siltä varalta, että euroalue menee toimintakyvyttömäksi ja hajoaa. Hallituksen tulee lisäksi tiedottaa avoimesti kansalaisille siitä minkälaisiin varautumistoimiin se on ryhtymässä.

Suomen hallitus on saanut kansalta luottamuksen Suomen asioiden hoitamiseen, ei muiden maiden tai ulkomaisten pankkien pelastamiseen. Siksi hallituksen on aloitettava selvitystoimet mahdollisuuksista turvata talouden toimintakyky ottamalla käyttöön euron korvaava valuutta.

Edellinen pääministeri Mari Kiviniemi totesi Portugalin tukipaketista, että "myrkkyä pitää joskus niellä" (IS 7.4.). Kuinka kauan nykyiseltä valtiojohdolta kestää ymmärtää, että myrkyn nieleminen on hengenvaarallista?

 

(Perussuomalaisten Nuorten hallituksen kannanotto 14.7.2011)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hallitus laittaisi samallaisen velkaan perustuvan järjestelmän pystyyn..ei kuulosta hyvältä. Teidän pitäisi nyt ottaa selvää erillaisista järjestelmistä.Suosittelen Talousdemokratiaa.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

http://www.youtube.com/watch?v=spYLcDlpOBQ&feature...
Toisaalta eräs ratkaisu ongelmaan...
Mutta vakavasti otettuna kusessa ollaan ihan puolueesta riippumatta koko seurakunta. Toiset puolueet vaan ovat meitä narussa vetäneet tähän suonsilmään ja kivipainoilla sinne upottaneet... Toiset yrittäneet järkeä puhua mutta rahapiirit jyrää älyn!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

no juu..pittää paikkansa. Siksi jotain uutta on saatava aikaiseksi,mutta ei mitään näin helkkarin typerää systeemiä mikä nyt on.

http://www.youtube.com/watch?v=uIq2jRzPtYg

Heli Hämäläinen

Kysymys kannattaa esittää hallitukselle siten, että missä hyödykkeessä he haluavat palkkansa maksettavan siinä vaiheessa kun kansalaiset elävät vaihdantataloudessa. Asia kannattaa miettiä hyvin ennen kuin palkka alkaa tulla kuolleina myyrinä, lahoina puunpalasina tai pieninä kivinä.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Suosittelen myös Talousdemokratiaa. Ainakin aiheeseen tutustuminen on aiheellista nykytilanteessa!.

Pohjan Akka

"Siksi hallituksen on aloitettava selvitystoimet mahdollisuuksista turvata talouden toimintakyky ottamalla käyttöön euron korvaava valuutta".

Mistä lähtien Perussuomalaiset on alkanut käyttää samaa kieltä kuin yleensä hallitusvalta?

Tarkoitatteko, että hallituksen pitää ryhtyä selvitystoimiin siitä, MITEN voidaan ottaa käyttöön euron korvaava valuutta?

Eikö hallituksella ole nyt tärkeämpääkin tekemistä?
Oppositio voisi tehdä tämän selvitystyön, kun sitä puoluetuekahan tulee kaikille!

Teemu Tilaeus

Suomi on kuin pikkulintu, jolta varikset rosvoavat. Joudumme pian itsekin talouskriisiin, ellemme hankkiudu eroon eurosta mitä pikimiten. Tämä ei voi jatkua, romahdus on ovella.

Euro toimii vain niin kauan kuin annetaan lisää velaksi. Kukaan ei ole ajatellut, mitä tapahtuu, kun järjestelmä ajautuu kriisiin. Suomi heittäytyi lampaaksi, jota kehrätään parhaillaan monen eurovaltion voimin.
Raha on menettänyt pian arvonsa, sitten sitä ei enää ole.

Talouskriisin myötä elintarvikkeiden hinnat voivat nousta hyvin korkealle, eikä pian kenellekään ole varaa ostaa - tulee nälänhätä.

Jari Vuorinen

Tuo on vaatimus,johon hallituksen on syytä suhtautua vakavasti.

Taitaa olla liian toivorikasta odottaa pääministeriltä tarpeeksi laaja-alaista havaintokykyä tähänastisten näyttöjen perusteella.

Markus Lehtipuu

Suomi voisi luoda kultakantaan perustuvan rinnakkaisvaluutan, joka olisi nimeltään markka.

Kultamarkkoja voisi ostaa päivän kurssiin. Jokaista seteliä ja kolikkoa vastaan olisi Suomen Pankissa kultaa. Ei johdannaismarkkinoita, ei spekulointia eikä devalvaatioita: 1 unssi kultaa olisi 5000 markkaa.

Rinnakkaisvaluutan kurssi euroon vaihtelisi päivittäin, mutta suhde kultaan olisi kiinteä. Markat voisi milloin tahansa vaihtaa kultakolikoiksi, joka on universaali arvon säilyttäjä.

Muita vaihtoehtoja en pidä uskottavina. Euron tulee säilyä Suomessa valuuttana, mutta rinnakkaisvaluutta (kultaan sidottuna) olisi mahdollinen, Toisaalta voisi riittää, jos kultakolikkokauppa yleistyisi. 1/10 unssin kultakolikoiden spread tulisi olla nykyistä pienempi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kullan hintaan vaikuttaa liian paljon ns. indeksimarkkinat, joita kansanomaisesti kutsutaan "paperikullaksi." Tämän vuoksi kullan hinta on aivan liian ailahtelevainen pohja. Fiat-raha käy ihan yhtä hyvin, kunhan sen kontrolli on omissa käsissä, eikä sen kanssa mennä holtittomuuksiin. Luottamus tulee ansioiden kautta. Esimerkiksi jopa Suomesta asti kantautuu sellaista luottamusta osoittavia mielipiteitä Saksan mahdollisesta palaamisesta D-markkaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eikös joskus olla ennenkin kokeiltu kultakantaa? Muistaakseni se meni persiilleen..saattaa olla,että olen väärässä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kun muistelee sellaisia vanhoja viisauksia, kuten "ei vara venettä kaada" voisi helposti pitää varautumista euroalueen hajoamiseen itsestäänselvyytenä. Ongelmana on vain, että jos sen tekee julkisesti kansalaisia tiedottaen, se on ikäänkuin puhdas epäluottamuslause eurolle, eikä siltä osin eroa millään muotoa keskisormen näyttämisestä.

Meidän pitää siis näytellä kaiken olevan hyvin. Credit Writedownsin perustaja Edward Harrison käyttää toistuvasti eurosotkun hoidosta muotoa "pretend and prolong."

Kuten tuossa aiemmin kommenteissa ilmeni, tämä jää tältä osin opposition tehtäväksi. Selvityksen voisi ihan yhtä hyvin tiedottaa kansalaisille sitäkin kautta muodossa "näin mielestämme pitäisi toimia." Seurauksien uumoileminen on toki lähes mahdoton tehtävä, mutta se pitää muistaa tehdä - mielummin jopa hieman pessimistisemmällä otteella. Itsekritiikkiä ei siis saa missään nimessä unohtaa. Asia on aivan liian vakava leikkimieliseen "mitä jos" pelleilyyn.

Kalevi Wahrman

Haluatko VAIHTOEHTOISTA tietoa?

Lähetä sähköposti: kalevi.wahrman@pp.inet.fi

Saan useiden listojen ja purkkien postia joita välitän tekemilleni listoille
jonkinverran valikoiden. Periaatteena on välittää tietoa jota ei "hesari"
julkaise, tai ainakin syventää sitä. Uusin ja täydennän ehtiessäni listoja. Pyynnöstä poistan
osoitteen listalta.
Listoillani on laaja kirjo ihmisiä jotka eri
syistä tarvitsevat/haluavat vaihtoehtoista tietoa.
Terveisin
Kalevi Wahrman
Leipurinmäki 2 B 06650 Hamari
puh. 040 5523099

K Veikko

Laitoin kerran osoitteeni sinun sähköpostiisi, niin sain seuraavalla viikolla vieraita "yllättävältä" taholta.

juri g.

Ei keväällä 1944:kään saanut julkisesti puhua Saksan tappioon valmistautumisesta. Mutta luulisi nytkin Suomen päättäjien kulissien takana valmistelevan irtoamista uppoavasta laivasta. Vai onko tämä toivejattelua?

Käyttäjän jussijaakkola kuva
Jussi Jaakkola

Toivottaasti Perussuomalaiset tekevät varjosuunnitelman, jonka voi lyödä pöytään, kun muut yllätetään housut kintuisa.

Kirsi H.

Tällainen varjosuunnitelma voisi olla "vitamoney / lebensgeld" - kansalaispalkkasysteemi, jonka on kehittänyt saksalainen Bernd Hücksstedt Joytopiasta.

http://www.joytopia.net/fileadmin/zukunftskonzept/...
Konsepti englanniksi

http://www.youtube.com/watch?v=G4mtLCk9lIc&feature...
Luentosarja saksaksi (luennoitsija on vähän tylsä ja luento melko pitkä, ensimmäiset 2 osaa ovat pohjustusta itse asialle, joka alkaa 3. osasta).

Siinä olisi kapitalisteille nieleskelemistä :).

Tämä olisi mun mieleen eniten mutta kyllä tuo Markus Lehtipuunkin ehdotus markan ottamisesta rinnakkaiseen käyttöön minulle kävisi, paremman puutteessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset