Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Perussuomalaiset Nuoret: Nykymuotoinen kehitysapu nollaan

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että nykymuotoinen valtiojohtoinen
kehitysapu lopetetaan. Nykyisellään kehitysapu ylläpitää korruptiota ja
tehotonta byrokratiaa eikä lisää yksityistä taloudellista toimeliaisuutta
tai peruskansalaisten hyvinvointia. Valtaeliitin tukeminen vie kohdemaan
kansalaisten päätöksentekovaltaa ja murentaa demokratiakehitystä, jota
kehitysavun väitetään tukevan.

Perussuomalaisten Nuorten mielestä ratkaisu on peruskansalaisten
keskinäisessä rajat ylittävässä yhteistyössä.  Mikrolainat, suorat
sijoitukset ja kummilapsitoiminta ovat esimerkkejä toimivista yksilöiden
vaikutusmahdollisuuksista, joissa yhteistyökumppanit tietävät, mihin tuki
menee. Tuloksellinen ja kestävä kehitysyhteistyö on kehitysmaan
peruskansalaisen turva.

”Korostan vapaaehtoista ja omaehtoista auttamisenhalua. Itse
mikrolainoitan ihmisiä Kiva-palvelun kautta ja minulla on kenialainen
kummilapsi,” Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo toteaa.

Peruskansalaisen taloudellisen aseman vahvistaminen luo edellytykset
todelliselle kansanvallalle ja pohjan terveelle talouskasvulle. Tämä
uudenlainen yhteistyö antaa sillanpääaseman suomalaisille pk-yrityksille
kasvaville markkinoille. Nykymuotoisen kehitysavun lopettaminen säästää
vuositasolla Suomen valtiolta noin miljardi euroa.

Perussuomalaisten Nuorten kevätkokous järjestettiin Helsingissä 12.-13.3,
missä pidettiin talouspoliittinen seminaari ja paneeli. Puhujina olivat
KHT-tilintarkastaja Pauli Vahtera (ps), tilastotieteilijä Osmo Soininvaara
(vihr) ja SAK:n EU-asiantuntija Reijo Paananen (sd).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Joni Pelkonen

"Mikrolainat, suorat
sijoitukset"

Milläs Simon varmistaa että tämä touhu ei ole yhtä korruptoitunutta kuin suuresti vastustamansa kehitysapu?

"Peruskansalaisen"

Uusi yhteiskuntaluokka?

Pertti Väänänen

Minun mielästäni kehitysavun antamisen voisi lopettaa, mutta samanaikaisesti pitäisi saada oikeus vähentää verotuksessa kehitysapuun lahjoitetu rahat.

Valtio ei ole yhtään sen viisaampi kehitysavun antaja kuin tavalliset veronmaksajat. Valtion antama kehitysapu on ilmeisesti koordinoitu enimmäkseen kankkulan kaivoon. Jotkut asiantuntevat tahot jopa väittävät, että osa Suoemen antamista kehitysavuista ohjattaisiin takaisin Suomeen joidenkin puolueiden kassaan.

Nokia on kehittämällä halpoja kännyköitä vaikuttanut huomattavasti enemmän kehitysmaiden arkipäivään kuin Suomen valtion antama kehitysapu.

Olen muuten itsekin mukana tukemassa kehitysmaiden pienyrittäjiä Kivan kautta.

Joni Pelkonen

Aikoinaan Kosovon sodan jälkeen alueen pääkaupungissa Pristinassa koettiin avustusjärjestöjen vyöry. Niitä toimi kaupungissa jopa satoja, suurin osa yksittäisiä tai muutaman hengen ryhmiä jotka olivat oma-aloitteisesti keränneet jonkin summan rahaa ja matkustaneet sitten Kosovoon jakamaan apua.

Alueella toimivat myös Punainen risti ja muut suuret avustusjärjestöt.

Pienet avustusporukat saivat aikaan melkoisen kaaoksen, kun aloitekykyiset avunhakijat ravasivat ovelta ovelle hakemassa apua. Avustussummat keskittyivät sitten näille aloitekykyisille, suurin osa jäi kokonaan ilman. Lisäksi pikkuporukoiden tarjoama apu oli usein asiantuntematonta.

Kaoottisesti ajattelevien Persujen olisi hyvä ymmärtää että yhteiskunnallisia instituutioita tarvitaan järjestyksen ylläpitoon. Ilman "korruptoitunutta kehitysapuorganisaatiota" mitään apua ei saataisi vaikeimmin autettaville alueille, ja avun jakautuminen olisi hyvin epätasaista.

Kehitysavulla on rahoitettu mm. kaivoja kehitysmaihin. Yksi kaivo maksaa muistaakseni 1300 euroa. Nykyään 90 % maapallon asukkaista on saatavilla puhdasta vettä. Osuus on moninkertaistunut parissa vuosikymmenessä, kiitos YK:n johdolla käydyn kaivonrakennuskampanjan joka tuli muuten kalliiksi.

Mikään määrä mikrolainoja tai muita yksityisiä omantunnonpuhdistajia ei kykenisi tähän, ellei Simon Elo sitten kykene kustantamaan kokonaisia miljardien eurojen kaivonrakennuskampanjoita omasta pussistaan.

Jukka-Pekka Vasara

Kerrassaan erinomainen vaatimus ! Komppaan 100%!

Käyttäjän patkapau kuva
Juha Särkioja

Kiitos asiallisuuteen pyrkivästä kommunikoinnista. Se on melko harvinaista edustamasi puolueen piirissä.

En kuitenkaan voi tukea esittämäänne suuntausta.

A. Keskitetty, asiantuntijaorgnisaation pohjautuva kehitysapu on saatava kuntoon. Aivan varmasti parannettavaa löytyy rutkasti. Mutta, jos esimerkiksi tänä päivänä sen hyötysuhde on kaikista haasteista johtuen alhainen, sanotaan vaikkapa 20 %, niin silloin looginen päätelmä on, että tukea on lisättävä viisinkertaiseksi, ennemmin kuin vähennettävä...eikö avun perillepääsy ole tärkeintä ?

B. "Mikrolainat, suorat sijoitukset ja kummilapsitoiminta". Yksittäisellä kansalaisella ei ole mitään mahdollisuuksia varmistaa, että sekalaisten pikku organisaatioiden toiminta on rehellistä ja tuloksellista. Olemme täysin mielikuvamarkkinoinnin armoilla. Tässä joukossa on taatusti rehellisiä pelureita, mutta ei mitään kontrolloitua ja läpinäkyvää laatuseurantaa.

C. Olen onnekseni saanut seurata läheltä thaimaalaisen maaseudun elämää yli 10 v ajan. Pari vuotta sitten liityin seurueeseen jolle järjestettiin vierailu suomalaisen tukeman "kummilapsen" perheen luo. Vierailu oli hyvin järjestetty lämminhenkinen tapaaminen. Mutta : selkeästi köyhinkin thaimaalainen maaseutu edustaa maapallon mittakaavassa lähinnä keskiluokkaista hyvinvointia. Kukaan ei kärsi nälänhädästä tai huonosta vesihuollosta. Kaikilla lapsilla, niin tytöillä kuin pojilla, on taattu 9 luokkainen peruskoulu. Olisi paljon tärkeämpää keskittää tuki vaikkapa Intiaan ja keski-afrikkaan. Mutta vapaaehtoinen kummilapsitoiminta perustuu organisaationsa markkinointiin ja yksittäisen lahjoittajan emotionaalisiin päätöksiin eikä näin ollen takaa oikeaa priorisointia.

D. Mikrolainat : en tunne tätä omakohtaisesti muuten kuin että hiljattain Intiassa työskennellänsi törmäsin parin mikrolainaajafirman markkinointiin, joka jätti lievästi sanoen oudon sivumaun. En laittaisi rahojani niihin.

Suomella ei ole varaa perussuomalaisten masinoimaan kaaokseen.

Markus Lehtipuu

Ohjelma on oikea.

Maailma on muuttunut. Suomi tuhlaa itsensä maaksi, jota kohta täytyy muiden auttaa. Mutta koska Suomea ei koska ole autettu, tuskin autetaan silloinkaan.

Jukka-Pekka Vasara

Juuri näin! Tätä eivät vain "feissarit" ja poliitikot puoti-puksuille ja kissalasisille tuoolinlämmittäjille jotka ovat ulkoistaneet jopa hyväntekeväisyyden itseltään pois kerro ollenkaan..

Käyttäjän patkapau kuva
Juha Särkioja

Juuri näin. Suomi hölmöilee itsensä pois johtavien hyvinvointivaltioiden joukosta. Ja Persut vääntävät veistä haavassa.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kehitysavussa on muutamia koomisia piirteitä. Naurattaisi valtavasti, ellen sattuisi olemaan pellenä (veronmaksajana) tässä irvokkaassa näytelmässä nimeltään kehitysapu.

Kiinalla on maailman suurimmat valuuttavarannot eli yli 2000 miljardia euroa. Kuitenkin pieni ja urhea Suomi (joka velkaantuu kovaa vauhtia käteisen johdolla) oli hyväntahtoisesti auttamassa maanjäristyksen uhreja kommunistidiktatuurimaassa. Samoin UM:n sivuilla on pitkä lista hankkeita Kiinassa, johon oli kehitysyhteistyövaroista myönnetty korkotukea hankkeille. Toki tiedän, että näihin liittyy kaupalliset interessit, mutta periaatetasolla tämä on pöyristyttävää.

Erään katastrofin yhteydessä erään avustusjärjestön projektipäällikkö sanoi, että Kiinan maaseutu tarvitsee edelleen meidän (eli suomalaisten veronmaksajien) apua.

Mitä ihmettä?? Siis mikä ihmeen velvollisuus meillä on auttaa kommunistidiktatuuria ja huolehtia heidä sosiaaliturvasta. Ei ole suomalaisten tehtävä.

Olisi tämäkin projektipäällikkö sanonut suoraan, että MINÄ tarvitsen projektia veronmaksajien rahoilla.

Perusnuoret ovat aivan oikealla asialla. Eihän Kiinakaan ole tarjoamassa meille apua vai onko joku nähnyt ruokajonoissa kiinan valtion lähettämiä avustuspaketteja? Avustuspaketit tulevat EU:sta ja maksajana jälleen näytelmän pelle eli suomalainen veronmaksaja.

Edesvastuuttomat veronmaksajien varojen käyttäjät on saatava ulos eduskunnasta.

Marko Kervinen

Ennekuin joku "kukkahattu" älähtää niin afrikkaiset itse halauavat lopettaa suoran avun koska se passivoi afrikkalaiset leireihin. Linkki aiheeseen. http://www.youtube.com/watch?v=inClCwsVwjY

Tämä on vanha juttu, mutta media vaikenee tästä asiasta. On niin mukavaa laittaa voimavaroja hyväntekeväisyyteen ja tuntea itsensä hyväksi.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Vai että oikein vaatii. Mitäs jos nuorison vaatimukseen ei suostuta?
Asioita kannattaa mielummin ajaa, sillon ei synny aiheettomia vastareaktioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset