Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Maahanmuuttajista on tehtävä suomalaisia

Neuvostoliiton utopia kaatui omaan mahdottomuuteensa. Vasemmisto kautta Euroopan on ottanut uudeksi kiintotähdekseen monikulttuurisuuden, ajatuksen eri kulttuurien toisiaan rikastavasta yhteiselosta yhden valtion sisällä.

 

Euroopassa vallalla oleva kulttuurirelativismi on antanut pikkusormen kulttuureille, joiden arvot eivät vastaa länsimaista oikeustajua sekä eurooppalaisia kristillisestä etiikasta ja antiikin filosofiasta kumpuavia arvoja.

 

Suomen ei pidä ylläpitää verovaroin maahanmuuttajien alkuperäistä kulttuuria, vaan panostaa maahanmuuttajien sopeutumiseen suomalaiseen yhteiskuntaan. Maahanmuuttajista on tehtävä suomalaisia sen sijaan että varoja käytetään erilaisiin monikulttuurisuusprojekteihin. Kaikki ei ole oikeutettavissa väittämällä, että tämä kuuluu kulttuuriini. Tämän ovat myöntäneet Angela Merkel, Nicolas Sarkozy ja David Cameron.

 

Suomen poliittinen eliitti kulkee laput silmillä, vaikka monikulttuurisuudesta uhkaa tulla tuntemamme ja arvostamamme eurooppalaisen kulttuurin tuho.

 

(Mielipidekirjoitus on julkaistu Espoon seurakuntien Esse-lehdessä 3.3.2011)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Vilho Juntunen

"Neuvostoliiton utopia kaatui omaan mahdottomuuteensa."

Eihän sen utopia ole kaatunut mihinkään vaan on jäänyt itämään.
Etkö sinä nuori poika ole vielä huomannut, että kapitalismi ja
globalismi on henkitoreissaan. Sen kannattajat yrittävät uskotella
meille tavallisille kansalaisille, että taloudellinen kasvu voi
jatkua loputtomiin ja kapitalismille ei voi olla vaihtoehtoa.
Älkää te perussuomalaiset yrittäkö vedättää Suomen kansaa harhaan.
Valheella on nimittäin lyhyet jäljet.

Timo Koivistoinen

MTV3 Katsomon kautta näkyy 45 -minuuttia ohjelma

Kohdasta 00:32:48 alkaa

http://www.katsomo.fi/?progId=60322

Yläpuolella on aivan tuore kertomus aiheesta.

KANNATTAA KATSOA!!!

N N

Utopian päämaa kaatui ja loput ovat henkitoreissaan ja pysyvät pystyssä ainoastaan armeijan tuella ja omaa kansaa terrorisoimalla. Perussuomalaiset eivät ole kommunisteja, eivätkä kapitalisteja. Tervehenkisellä markkinataloudella ja nykyisellä kapitalismilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Antti summasi omat ajatukseni varsin tyylikkäästi. Ei lisättävää.

Juhani Putkinen

Simon: "Maahanmuuttajista on tehtävä suomalaisia sen sijaan että varoja käytetään erilaisiin monikulttuurisuusprojekteihin."

Järkevä ajatus. Vielä järkevämpää on olla ottamatta Suomeen kaikenkarvaisia mamuja.

Maassa maan tavalla tai maasta pois - on erinomainen ohje.

Jos joku mamu rikkoo millään lailla Suomen lakia, niin tämä on saman tien lähetettävä sinne mistä on tullutkin.

N N

Eikös kokoomusnuorten ehdotus ollut, että yhtä karkoitettua maahanmuuttajaa kohti on otettava kaksi uutta.

Pertti Väänänen

Simon kirjoittaa asiaa! Jos voisin äänestää Uudellamaalla, niin valintani olisi tietenkin Simon!

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Katsoin taustatietojasi ja huomasin, että olet perussuomalaisten johtokaartia. Tiedän teiltä vain Jussi Halla-ahon. Ja Soinin tietysti sekä Kike Elomaan. Koska en tuota Esse-lehden artikkeliasi tavoita kysynkin sinulta, että voitko kertoa tarkasti mitkä ovat ne mainitsemasi erilaiset monikultuurisuusprojektit tällä hetkellä, joihin käytetään suomalaisten verovaroja?

Oh! Miten maahanmuuttajista on tehtävä suomalaisia? Olen ymmärtänyt, että täällä Suomessa ei tehdä juuri mitään kehuttavasti maahantulevien hyväksi. Tunnetko asiaa tarkemmin? Mistä alottaisit suomalaistamisen? Muista vastata. Olen tottunut, että tohtori Halla-aho, joka on kiinnostunut monikulttureista vastaa kunnolla. Hän olettaa, väittelee ja pystyy perustelemaan. Hän käyttää faktatietoja.

Ehdotan ensimmäiseksi suomalaistamisprojektiksi, että anot EU:sta rahaa, että saamme turvapaikanhakijoillemme hyvät saunat meren rannalta ja avantomahdollisuuden. Avantouinti on sellainen meidän suomalaisten juttu, jota me avantouimarit itsekin tuppaamme kaikille suomalaisille. Jonkinlaiseksi terapiaksi siis. Vakavasti ottaen, maahanmuuttajat tarvitsevat terveydenhuollon asiantuntujapalveluja alussa. Heidän tulee saada terapiapalveluja post-traumaattisen kriisin helpottamiseksi pakolaisleirien jälkeen. Ovatko nämä asiat kunnossa?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Tarja Pitkänen olet asettanut hyvin vaikean kysymyksen vastattavaksi.

"Miten maahanmuuttajista on tehtävä suomalaisia? Olen ymmärtänyt, että täällä Suomessa ei tehdä juuri mitään kehuttavasti maahantulevien hyväksi."

Minä olen sitä mieltä, että Suomessa tehdään paljon ja perusteellisesti työtä maahanmuutajien kotouttamiseksi. Ainakin rahaa menee siihen tarkoitukseen uskomattoman paljon. Jos sinä olet ymmärtänyt, että Suomessa ei tehdä juuri mitään kehuttavasti maahantulevien hyväksi. Oleppa hyvä ja kerro jotain.

Minulla on useitakin kokemuksia. Niistä ei tietenkään pidä tehdä yleistyksiä. Olen ollut sairaalassa pari kertaa ja joutunut siellä ikävästi siis minun kannaltani ohitetuksi. Minut oli valmisteltu leikkaukseen, kun maahanmuuttaja tuotiin noin kuuden henkilön seuraamana viereen ja vietiin saliin. Kaiketi se oli paikallaan, mutta minulle ikävää, kun jouduin eri lääkityksillä siirtymään seuraavaan päivään.

Kerran nuori afganistanilainen poika tuotiin samaan huoneeseen. Kun suku oli poistunut halusin levätä. Poika ei olisi sulkenut tv:tä, mutta teki sen kuitenkin jonkun ajan keskustelun jälkeen.

Hyvä ystäväni sai tupakanpyytäjät (somalinuorukaiset) todella silmilleen, kun hän ei antanut heille tupakoitaan. Nuorukaiset valitsivat väärän kohteen, koska tämä entinen boksari puolustautui, minkä voi.

Istuin kerran sairaalan käytävällä odottaen sisäänpääsyä. Vieressäni istui vanhempi nainen, jonka luo tuli hoitaja, joka kertoi, että nyt tulkkia ei tarvita, koska hoidettava ei ole tullutkaan paikalle. Hoitaja pyysi tulkkia ottamaan korvauslomakkeen ja soitti hänelle taksin.

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Simon, siksi kysyin sinulta sillä arvelin, että tiedät tuosta tulo- ja ns kotouttamisvaiheesta. Olen ollut pois Suomesta, en tiedä tämänhetkisiä tosiasioita. Sen tiedän, että eri kultturitaustoista tulevat muuttajat tuovat hyvinkin erilaisia haasteita yhteiskuntaan. Toisissa kulttuureissa ollaan hyvin herkkänahkaisiakin, jos me suomalaiset esitämme perusteltua kritiikkiä. Nykyään meidän täytyy tehdä niin rahan takia, sillä me emme suinkaan ole rikas valtio. Hyvinvointivaltion statusta kyllä pidetään vielä yllä. Ainakin juhla- ja vaalipuheissa.

Päin vastoin meillä on tarve ja oikeus kritiikkiin ja pohdiskeluun. Suomalaiset eivät tietääkseni ole lähtökohtaisesti mainostaneet Suomea, että tulkaa tänne vaan, meillä on rahaa, me olemme kivoja, me olemme kultturikiinnostuneita, meillä on helppo kieli ja meillä on ihana luonto. Näin ei ole.

Kuten sanoit, nuo sairaalakokemukset, joita kerroit eivät sovi yleistettäviksi mutta kyllä ne jotakin kertovat maahanmuuttaneistakin. Nuo tapaukset ovat juuri niitä kulttuurien ikäviä yhteentörmäyksiä. Toisaalta ne kertovat kotikasvatuksen tasosta myös. Ulkomaalaiset tuovat paitsi rahallisia myös ihmistenvälisiä haasteita kantaväestölle. Turha sitä on kaunistella. Minua kiinnostaisi tieteellinen lähestyminen, että mistä kultuureista muuttaneet ovat kaikkein integroituneimpia suomalaiseen yhteiskuntaan ja mitkä vähiten. Siltä pohjalta voisi myöskin auttaa sopeutumaan jos mahdollista.

Nykyään suomalaiset ovat tulleet valppaiski kaikista yhteiskuntailmiöistä ei ainoastaan kansainvaelluksesta. Olin juuri kuntakeskustelussa koskien terveydenhuollon kehittämistä ja tulevaisuuden näkymiä. Siellä esitettiin kovaa kritiikkiä siitä, että alko-taustaiset ihmiset ohittavat niinikään hyvin sairaita päivystysjonoissa. Vaadittiin, että "lopetetaan tuo juoppojen hyysääminen". Valittaja ei suinkaan ollut nuori, vihainen mies (hyvin laaja yleistys perussuomalaisista äänestäjistä)vaan vanha, omaistaan hoitava nainen.

Olin yleisön joukossa. Otin pienellä huumorinvireellä kommentin ja sanoin, että koska me suomalaiset pidämme viinasta kovin eikö se ole oikein, että me hoidamme alkotaustaiset potilaat yhtä tasapuolisesti kuin muutkin akuutissa tilassa olevat sairaat. Niin me teemmekin. Suuret sairaalat ovat perustaneet alkotaustaisille oman ensiapulinjansa, sillä se tasapuolistaa kaikkien potilaiden hoitoonpääsyä. Minulla on tapana muistuttaa silloin tällöin, että hoidetaanpa viinan uuvuttama, päihtynyt matkamies yhtä hyvin ja yhtä ystävällisesti kuin muutkin. Ovathan he maksaneet suuria summia rahaa Suomen valtiolle. Asennemuutos ei maksa mitään mutta se parantaa maailmaa vähäsen.

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Huomasitko Erland, että vastasin sinulle vaikka olin laittanut vastaukseen Simonin nimen? Kun selaan näitä puheenvuorojen otsikkoja luen enimmäkseen jutut joissa on kärkevä otsikko. Tässä Simon Elon aloittamassa puheenvuorossa oli juuri sellainen terävä otsikointi, joka pysähdytti. Senjälkeen tarkkailen tekstiä ja teen yhteenvedon paljonko siitä sain irti. Simonilta en vielä saanut perimmäisiä ajatuksia esille.

Haluan uskoa, että Suomessa tehdään perusteellisesti ja hyvin kotouttamistyötä mutta kun vertailen sitä Norjaan tulleiden kotouttamiseen näen siinä puutteita. Toki norjalaisilla on pitkä kokemus ulkomaalaisista ja tehokas kielikoulutus sekä paljon rahaa. Pahinpia ongelmia täällä Suomessa on, että päteviä suomenkielen opettajia ei ole tarpeeksi. On melkoinen haaste opettaa ulkomaalaisia, joilla on eri äidinkieli.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset