Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Egypti kulkee kohti islamilaista teokratiaa

Egyptin kuohunta huolestuttaa Israelia. "Sortajavaltion epäilyjä", sanovat eräät, mutta mikä saa israelilaiset epäilemään Egyptin kansannousua?

Egypti ja Israel ovat olleet rauhanomaisissa väleissa verrattain vähän aikaa. Vuosien 1948, 1956, 1967 ja 1973 sodissa Egypti johti arabimaiden vahvinta, joskin strategisesti epäonnistunutta armeijaa.

Egyptin presidentti Anwar Sadat solmi Israelin kanssa Camp Davidin rauhansopimuksen vuonna 1978. Se on edelleen merkittävin rauhansopimus, jonka Israel on arabiosapuolen kanssa tehnyt.

Israelin ja Egyptin välinen rauhansopimus on nyt vaakalaudalla.

Mubarakin hallinto on ollut pitkä, julma ja epädemokraattinen. Vahvin kilpaileva vaihtoehto ei ole juuri sen parempi - islamilainen teokratia, jota ajavat lukuisat järjestöt.

Anwar Sadat murhattiin 1982. Syyllisiä olivat egyptiläiset islamistit, jotka vastustivat rauhaa Israelin kanssa. Murhaaja, luutnantti Khalid Islambouli julistettiin Iranissa marttyyriksi ja yksikään arabijohtaja ei osallistunut Sadatin hautajaisiin.

Islambouli kuului Egyptin islamilainen jihad -nimiseen järjestöön, ja hänen pikkuveljensä yritti murhata nykyisen presidentin Hosni Mubarakin vuonna 1995. Nykyään järjestön johtaja on Ayman Al-Zawahiri, joka sulautti organisaation Al-Qaidaan vuonna 1998.

Egyptin islamilainen jihad on vain yksi lukuisista maassa toimivista terroristi- ja islamistijärjestöistä. Islamistit vainoavat jo Egyptin kristittyä kopti-vähemmistöä.

Muslimiveljeskunta on Egyptin suosituin oppositioryhmä ja tukee avoimesti Hamasin aseellista kampanjaa Israelia vastaan, vaikka kyseessä on Yhdysvaltain ja Euroopan unionin mukaan terroristijärjestö. Se tukee myös rahallisesti useita islamistiryhmiä. Ei ihme, sillä Hamasin vuoden 1988 perustamispöytäkirjassa todetaan järjestön olevan "Muslimiveljeskunta Palestiinassa".

Suomen media luonnehtii Veljeskuntaa maltilliseksi, mutta länsimaisella mittapuulla se on kaikkea muuta. Hamas kuvaa itseään humanistiseksi ja muita uskontoja suvaitsevaksi, kunhan "ne eivät estä Hamasin tavoitteiden toteutumista", kuten Israelin valtion tuhoa. Muslimiveljeskunan maltillisuus on samaa tasoa.

Veljeskunnan korkea-arvoinen jäsen on jo kehoittanut egyptiläisiä valmistautumaan sotaan Israelia vastaan. Muhammad Ghannemin mukaan Suezin kanava tulisi sulkea välittömästi. Israel on saanut vapaasti käyttää kanavaa maiden välisen rauhansopimuksen mukaan. Kanavan sulkeminen vaikuttaisi merkittävästi esimerkiksi öljyn hintaan.

Muslimiveljeskunnan perustaja ja oppi-isä Hassan al-Banna totesi, että "islam on uskoa ja palvontaa, maa ja kansalaisuus, uskonto ja ja valtio. Se on hengellisyyttä ja kovaa työtä. Se on koraani ja miekka" (Shaker El-sayed: Hassan al-Banna: The leader and the Movement).

Veljeskunta ei ole koskaan kieltänyt tai hylännyt al-Bannan visiota.

Iranin ulkoministerin mukaan Egyptiin syntyy islamilainen hallinto Israelia ja länsimaita vastaan.

Iran on oikeassa. Vielä muutama vuosikymmen sitten hunnutettu nainen oli Kairossa harvinaisuus.

Hassan al-Bannan visio on lähellä toteutumista - Egyptistä tulee islamilainen teokratia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

ihmiset haluavat Egyptissä enemmän rahaa ja mikään hallitus ei tätä pysty toteuttamaan. Seurauksena lienee liukuminen islamiin.

buuri johannesbuurista

Tuota kun seuraa saa käsityksen, että kaikki 'iloitsevat' ja odottavat, että nyt arabidiktaattorit syrjäytetään.

Kukaan ei vaan tunnu huomaavat, että nykyisten diktaattorien tilalle on tulossa vieläkin suuremmat diktaattorit.

Pettyvät ne jotka kuvittelevat, että paremmat ja vapaammat ajat olisi noissa arabimaissa tulossa.

hannu lehtinen

Vuolteen Viljamin profetia
vuodelta 1924:
-Vuonna 1950 tapahtui, että Kalajokilaakso-nimisen sanomalehden
toimittaja löysi tämän vanhan ennustuksen vanhoja
Kaleva-lehden numeroita tutkiessaan ja totesi Viljamin ennustuksen
pitäneen paikkansa tähän asti ja julkaisi sitten ennustuksen
omassa lehdessään.
Profetian sisältö: Lehtiartikkelissa toimittaja kertoi, että tämä körttiukko ennusti
merkillisiä asioita, että viidentoista vuoden kuluttua
Suomi joutuisi venäläisten hyökkäyksen kohteeksi ja tätä sotaa
nimitettäisiin historiassa ”talvisodaksi” ja se kestäisi noin
100 päivää.
Hän kertoi talvisodan jälkeisestä välirauhasta ja uudesta pitemmästä
sodasta, joka alkaisi kesäkuussa 1941 ja myöskin
Lapin hävityksestä.- Sotien jälkeen 1945 alkaa kukoistava jälleenrakennuskausi,
joka kestää kymmeniä vuosia.
Venäjä elää silloin mahtinsa toista kauttaan, eikä sitä kukaan
pysty voittamaan, sitten kuitenkin tapahtuu räjähdys Venäjän
sisällä ja kommunismi luhistuu.
Sitten puhkeaa uusi sota saman sukupolven eläessä,
joka oli kokenut edelliset sodat ja se sota alkaa Israelista
ja Egyptistä, ja se vetää syövereihinsä koko maapallon, se
on tuhoisampi kuin mitkään edelliset sodat.
Tuossa sodassa käytetään hirmuista uutta tuhoasetta,
joka aiheuttaa kärsimyksiä kaikille kansoille, kukaan ei
selviä voittajana tuossa sodassa. Se sota on kauhea mutta
lyhyt ja se sota on lopuillaan, kun vieraan valtion joukot
nousevat maihin Porin kaupungin seutuvilta ja Suomi
miehitetään.
Tässä sodassa Britteinsaaret lähes vajoavat mereen.
Toisessa suurvallassa Yhdysvalloissa tapahtuu myöskin yllättäviä
asioita.
Näin profetoi Vuolteen Viljami.

hannu lehtinen

Sitten puhkeaa uusi sota saman sukupolven eläessä,
joka oli kokenut edelliset sodat ja se sota alkaa Israelista
ja Egyptistä, ja se vetää syövereihinsä koko maapallon, se
on tuhoisampi kuin mitkään edelliset sodat.
Tuossa sodassa käytetään hirmuista uutta tuhoasetta,
joka aiheuttaa kärsimyksiä kaikille kansoille, kukaan ei
selviä voittajana tuossa sodassa. Se sota on kauhea mutta
lyhyt ja se sota

näin viljam vuolte 1924 hän oli profeetta nyt näyttää että tähän suuntaan ollaan menossa

hannu lehtinen

http://markkujk.vuodatus.net/blog/2772837

Israelin kansa tulee olemaan viimeisinä aikoina johtajien synnin tähden tuomittu kansa. Jos parannusta ei tule, niin Israel joutuu sotaan vuonna 2012. Sota alkaa niin, että nousee karismaattinen islamilainen johtaja, joka kokoaa kahden miljoonan miehen armeijan. Nämä hyökkäävät Israeliin ja puoli toista miljoonaa juutalaista kuolee tässä sodassa ja Israel miehitetään. Israel joutuu lähtemään maastaan pakoon 9-12 kuukaudeksi, ei kuitenkaan kaikki. Tämän aikana Israel aloittaa ydinsodan. Se laukaisee ydinaseen ympäröiviin arabimaihin ja kahdessa päivässä kuolee 10-15 miljoonaa arabia. Saasteiden seurauksena kuolee vielä kymmeniä miljoonia. Ahdistus Israelin kansalla on kova ja sen ahdistuksen keskellä Jumala puuttuu asioihin, niin kuin Sakarjan kirjassa sanotaan(luvut 12-14). Jumala tekee ihmeen ja sen seurauksena Messias saapuu

Käyttäjän etelavuori kuva
christian söderberg

” Egypti kulkee kohti islamilaista teokratiaa”

..tätä globaali raha eliitti hakee siinä tapauksessa jos heidän hankkeilleen vastustus tulee olemaan liian suuri. ..ja varmasti se sitä tulee olemaan joten uusi laaja sota on myös hyvin tuottoisa vaihto ehto raha-eliitille ..tämän jälkeen, kun kaikki on sodasta väsyneitä ja kärsiviä, raha-eliitin toimet menee paljon helpommin läpi, ja he saavat hankkeensa huomattavasti pienemmillä kuluilla ja bisnes-kenttää on taas todella paljon, kun kaikki pitää rakentaa uusiksi..

Britit ( ja Eurooppalainen raha-eliitti) ja Jenkkien Pentagon on manipuloinut radikaalia-islamia jo 50-60 vuotta, ja tänä päivänä sitä käytetään luomaan kaaosta ja terroria, jotta saataisiin maailman silmissä oikeutus viedä miehitysjoukkoja lähi-itään, keski-aasiaan ja Afrikkaan tukemaan globaalistien (yksityinen raha-eliitti) geo-poliittisia hankkeita ..eli radikaali-islamistiryhmät on pitkälle länsi-tiedustelupalveluiden kontrolloimia ja manipuloimia ..toki mm. Venäjäkin tätä harrastaa.

Britit ja Jenkit käytti fundamentaalia islamia jo Iranin vallankumouksessa 50-luvulla ja Egyptissä jo aiemmin Nasseria vastaan ..Iranissa kansallistettiin öljy josta Britit evät pitäneet, ja Nasser kansallisti Suezin kanavan ..josta ei myöskään pidetty

Iranin Ajatollah Khomeini oli lännen nukke.

..ja kuten jo mainitsin ..länsi-tiedustelu (+ Israelin Mossad) manipuloi Muslimien Veljeskuntaa joka murhasi Anwar Sadatin

Tässä hyvä linkki-artikkeli aiheesta
THE CIA'S USE OF MILITANT MOSLEMS OVER A PERIOD OF 50 YEARS
http://aangirfan.blogspot.com/2010/09/cias-use-of-...
-
-

Egyptissä Mubarakia yritetään vaihtaa uuteen lännen nukkeen, ja mahdollisesti ajaa maa sisällissodan partaalle käyttämänä vastavoimana kontrolloimaansa radikaalia-islamia
Kun vallan vaihto toimitetaan mahdollisimman suurella kaaoksella, ehkä jopa sisällissodalla ..tällöin raha-eliitillä on parempi mahdollisuus kontrolloida tilannetta oman agendansa mukaan.

Kun pelissä on Suezin-kanavasta, samalla kun Afrikan sarvi on jo merirosvojen ja Al qaidan (..lue : Al CIA-da)vaikutusalueella (Somalia & Jemen) ..on tässä jo kylliksi syytä/oikeutusta tuoda NATO joukot paikalle ..varmasti YK:n mandaatilla
Radikaalin-Islamin luoma uhka Israelia kohtaan auttaa myös miehitysjoukkojen siunaukseen Suezille ja varmasti toiminta lisääntyy myös Punaisen meren toisessa päässä eli Afrikan sarvella

..jos/ja kun maailma protestoi tätä, raketin lailla ylös kohoava öljyn barelli-hinta (noin 200 dollaria +) varmasti auttaa monia myöntymään länsivaltojen miehitysjoukkoihin Afrikassa ..toki, eihän nämä ole ”miehitysjoukkoja” koska se hoidetaan varmasti YK:n siunauksella, mutta samalla alkaa proxy-taistelu Afrikan luonnonvaroista kun Jenkki ja Eurooppalaisten on saatava Kiinalaiset pois alueelta
..luonnollisesti tämä kaikki voi eskaloitua uudeksi Maaliman Sodaksi

..tämä kaikki on ennalta suunniteltua

Tässä pari juttua englanniksi Egyptin tilanteesta ja niistä kakista kuvioista siellä kulisseissa, joista media ei puhu pätkääkään
-
-

Tarpley: Egypt Uprising is US-UK Destabilization Campaign
http://www.infowars.com/tarpley-egypt-uprising-is-...

Days of Rage, Oil Prices, and the Suez Canal
http://www.infowars.com/days-of-rage-oil-prices-an...

Obama Scrambling To Replace One Crony Egyptian Government With Another
http://www.prisonplanet.com/white-house-egypt-disc...

-
-
..ja tässä esimerkkejä lähihistoriasta siitä kuinka länsi-tiedustelupalvelut ja niiden liittolaiset ovat manipuloineet radikaalia-islamia ..ja länsi raha-eliitin ja heidän liittolaistensa geo-politiikasta:

Hillary Clinton myöntää: USA aseisti Islamisti taistelijoita Neuvostoliittoa vastaan, joista sitten Taliban ja Al Qaida sai alkunsa

http://etelavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38704-h...

Ulkopuolisilla osuutta Kirgisian tilanteeseen? Syynä Keski-Aasian luonnonvarat
http://etelavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/36863-u...

-
-

Syyskuun 11. iskuilla aloitettiin suunniteltu lähi-idän / keski-aasian mihitys World Trade Center tornitalot räjäytettiin, eikä muslimi-terroristit olisi mitenkään voineet panostaa kolmea tornitaloa kenenkään huomaamatta.
9/11: World Trade Center kaksoistornit sortuivat liki vapaapudotus nopeutta:
http://etelavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43541-9...
=
=
9/11: Romahtaneet World Trade Center tornitalot ..Rakennus 7:
http://etelavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/09...
=
=
9/11: World Trade Center rauniot ja viikkoja sulana pysynyt metalli
http://etelavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43945-9...

Ville Sten

Jopa Suomen media luonnehtii Muslimiveljeskuntaa maltilliseksi mutta eihän se näin voi olla! Ennakkoluulot sanovat muuta.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Jos maltoit lukea kirjoitukseni ennakkoluuloiltasi, niin huomasit että viljelin siellä sellaisia asioita kuin perusteluja. Niitä ei näy sinun kommentissasi.

Ville Sten

Jos malttaisit edes yrittää ajatella omalla päälläsi huomaisit että yhdenkään olennaisen "perustelusi" lähteenä ei ollut Muslimiveljeskunta itse vaan kaikki olivat muiden mielipiteitä heistä. Jos elät maailmassa jossa jpost on tämän asian suhteen luotettava lähde niin kannattaa varmaan jättää asian ajaminen vähän fiksummille.

Mikko Mäkinen

Tässä Ville Stenille tietoa mukavasta ja maltillisesta Muslimiveljeskunnasta: http://mmakinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60028-muk...

Ville Sten

Voi pahus! Varteenotettavat lähteet vaan jotenkin taas unohtuivat.

buuri johannesbuurista

Kuten huomaamme yllä olevista 'kommenteista', monet (ainakin 3) jo etukäteen ilakoitsevat tästä Israelin kuvitellusta/ennustetusta tuhosta ja kaikkien juutalaisten hävittämisestä.

Eipä siihen voi muuta sanoa kuin että: En ole juutalainen, en ole uskovainen - mutta sellaiset toiveet eivät tule toteutumaan. Pahasti pettyvät unen näkijät ja salaliittoihin uskojat.

En eka kommentissa kehdannut todeta, mutta tämä 'innostus' ja tämä egyptiläisten mellakoitisijoiden puolesta eläminen ja hehkutus mediassa ja tietyissä piireissä on kiimaista vain siksi, että kiimaiset haaveilevat juutalaisten kyykytyksestä.

Siitä hehkutetaan vain siksi, että hekumoidaan Israelin tuhosta.

Ei kukaan hekumoitisjoista välitä tavallisista egyptiläisistä - eivät ymmärrä edes pientä osaa, juutalaisviha on heidän motiivi.

Ainakin minua oksettaa tämä sonta, että tapahtui maailmassa mitä tahansa, niin aina sama virsi jatkuu "juutalaisten vika", "mossad", etc.

*** Anteeksi, tämäkin meni taas ihan häneksi. Tiedän, ei pitäisi vastata ärsykkeeseen ärsykkeellä, ei. Mutta ei noita aina jaksa...

turunen (nimimerkki)

"Muslimiveljeskunnan perustaja ja oppi-isä Hassan al-Banna totesi, että "islam on uskoa ja palvontaa, maa ja kansalaisuus, uskonto ja ja valtio. Se on hengellisyyttä ja kovaa työtä. Se on koraani ja miekka" (Shaker El-sayed: Hassan al-Banna: The leader and the Movement)."

Tuossa lauseessa islam on määritelty hyvin ytimekkäästi ja selkeästi. Miksi emme uskoisi tuota hurskasta miestä ei-muslimi Jaakko Hämeen-Anttilan tai pseudomuslimi Husein Muhammedin kaltaisten höpöttäjien sijasta?

Maltillista islamia ei ole olemassa. On ainoastaan muslimeja, jotka elävät uskonsa mukaisesti ja niitä, jotka ovat luopuneet aidosta islaminuskosta. Egyptissä ja monessa muussakin arabimaassa kahlataan pian veressä. Ja sitä verta vuodattavat nuo hurskaat muslimit.

Harri Y

Olen päättänyt äänestää persuja koska se on ainoa puolue millä on täsmällinen kanta pakkoruotsiin. Päätöstäni häiritsee nää elosalamat, ei helvetti kun jollain on varma tietämys tulevasta, kristallipallo jne. Ei kukaan todellisuudessa tiedä mihin Egypti kulkee, tässä kohtaa maailmanhistoria on aivan yhtä arvaamatonta kuin oli muurin murtuessa. Mietin äänestyskäyttämistäni uudestaan, idiootteja on noloa äänestää.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Jos olen opiskellut kansainvälisiä suhteita ja erityisesti Lähi-idän alueen politiikkaa, olisi suotavaa, että tällaisessa tilanteessa annan oman näkemykseni siitä, mihin tilanne kehittyy. Sitä kutsutaan visioksi.

Piditkö tyhmänä niitä, jotka muurin murtuessa ennustivat Neuvostoliiton hajoavan, vaikka heillä ei ollut "varmaa tietämystä"?

Harri Y

OK, otin liian tosissani, se olikin vain visio. Yksi teoreettinen, epätodennäköinen skenaario.

Yhteen lauseeseen voisin vielä kommentoida: "Veljeskunta ei ole koskaan kieltänyt tai hylännyt al-Bannan visiota".

Muistat varmaankin hyvin mistä esim. Timo Soinin halutaan jatkuvasti irtisanoutuvan, mitä kieltää ja hylätä. Oletko todella sitä mieltä että se mitä et kiellä, niin olet automaattisesti sen puolesta?

Esim. eräässä kaukaisessa maassa nimeltä Suomi on vaikuttanut poliitikkoja nimeltä Holkeri, Viinanen, Liikanen... jotka ajoivat mokailuillaan tämän maan lähes selvitystilaan, oletko huomannut että nykyiset poliitikot olisivat jotenkin kieltäneet tai hylänneet ko. henkilöiden mielipiteet?

Mua on aina naurattanut kun kerrotaan että Amerikka on hieno maa koska siellä saa epäonnistua ja silti saa uuden tilaisuuden, muka päinvastoin kuin Suomessa. Höh, Suomessa mokailut vaietaan ja hyssytellään, epäonnistujille annetaan joku palkintovirka ja sitten 50v ko. henkilön kuoleman jälkeen joku historoitsija uskaltaa sanoa että itse asiassa ne teki aika helvetin huonoja päätöksiä.

PS. Sorry epäsopiva kielenkäyttö, ei pitäisi sortua moiseen.

Jari Vuorinen

Kuules Harri ei äänestyspäätös voi olla tuosta visiosta kiinni.Taidat provosoida.Ulkoministeri Stubb on hajuton ja mauton.On hienoa ,että Simon elo jakaa visionsa.Toisin kuin Stubb,joka keskittyy EU:n unelmavävyn rooliin.Minusta miehellä pitää olla munaa sen verran ,että uskaltaa myös visioida.Tästä paljastuu todellinen tahtotila.

Käyttäjän elukka kuva
elukka elukka

Siimoni tuotti esiin asian, jossa Suomikin rypee, mm. Ruotsin ja Englannin tavoin. Roisto- ja murhaajalaumasta (muslimiveljeskunta) on annettu ah, niin rauhaisa käsitys mediassa.

Samanlaista p*sk** jauhoi eräät Hitleristä ennen 2. maailmansotaa.

Anis Harran

Simon, millä perusteella väität, että Muslimiveljeskunta tulee valtaan jos nykyiset mielenosoittajat - monista puolueista, sekä muslimeja että kristittyjä - onnistuvat saamaan aikaan muutoksen Egyptissä?

Tiedätkö sattumalta, tai oletko tullut lukeneeksi, että Zawahiri on Muslimiveljeskunnan vihamies? Ja juuri siksi Islamilainen jihad erosi siitä? Sadat nimittäin pääsi sopimukseen Muslimiveljeskunnan kanssa väkivallattomuudesta ja Sadatin aikana Egyptissä kaikki meni eteenpäin: taloudessa, politiikassa, kulttuurissa... Paremmin kuin Nasserin tai Mubarakin aikana.

Millä perusteella väität, että Mubarakin hallinto on se, mikä estää islamistit nousemasta valtaan, ja että demokratia ja poikkeustilan poistaminen johtaisi jonkun islamistiryhmän diktatuuriin? Hamas ja Gaza ei oikein kelpaa esimerkiksi. Palestiina on konfliktitilassa, Hamas on aseellinen taistelujärjestö ja Gazan vallankaappaus ei johtunut demokratiasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset