Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Perussuomalaiset Nuoret ratsastaa pakkoruotsilla eduskuntaan

Hufvudstadsbladetin mukaan keskusta haluaa koota suurimmat puolueet keskustelemaan pakkoruotsin käsittelystä vaalikampanjoissa. Puoluesihteeri Timo Laaninen toivoo, että eduskuntaan ei yritettäisi ratsastaa pakkoruotsilla.

 

Keskustan järjestämä puoluekartelli häpäisee länsimaalaisen demokratian, johon ei sovi vaalikeskustelun minkäänlainen ennaltamäärääminen. Puheenjohtaja Mari Kiviniemen uusi ja avoin keskusta muistuttaa vahvasti Matti Vanhasen vanhaa ja sulkeutunutta.

 

Kansan äänen unohtaminen ei ole keskustalle harvinaista – opetusministeri Johannes Virolainen sopi kulissien takana Rkp:n kanssa pakkoruotsista 1970-luvun peruskoulu-uudistuksessa. Siitä lähtien suomalaiset ovat saaneet maistaa pakkoruotsin karvasta kalkkia.

 

Perussuomalaiset Nuoret uskoo, että ensi vaaleissa eduskuntaan nousee ennätyksellisen paljon nuoria, kieliopintojen valinnanvapautta kannattavia ehdokkaita. Uuden sukupolven myötä pakkoruotsin loppu on vain ajan kysymys – mitä nopeammin, sen parempi.

 

Perussuomalaiset Nuoret vaativat jo vuonna 2009, että Suomesta tehdään virallisesti yksikielinen maa. Nykyinen kielilainsäädäntö ei vastaa kansalaisten todellista tahtotilaa – tutkimusten mukaan valtaosa suomenkielisistä ja merkittävä osa ruotsinkielisistä haluaisi luopua pakkoruotsista.

 

Perussuomalaiset Nuoret ratsastaa eduskuntaan pakkoruotsilla, koska se on kansan tahto. Rkp:n kanssa tehtävien lehmänkauppojen aika on ohi ja kansanvallan aika on alkanut.

 

(Perussuomalaisten Nuorten hallituksen kannanotto 9.1.2011)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Näin on. Suomi yksikieliseksi, kuten kansa tahtoo.

Pelkästeen tämä kielikysymys osoittaa jo sen ettei tämä meidän "demokratia" oikein toimi. Kansan enemmistön tahtoa ei kunnioiteta yhtään, jos se ei sovi vallassaoleville ja heidän lehmänkauppoihinsa.

Pekka Manner

Kepun Virolainenhan oli se pakkoruotsin "isä", tosin Virolainen oli tyhmä ja helppo höynäytettävä. Ruotsalaiset lupasivat että suomalaisten asemaa parannatetaan ja suomenkielestä tulisi virallinen kieli. Tämä tapahtui 1960-luvun lopulla. Turha sanoa että svedut pettivät taas kerran.

Mielenkiintoista on kepun ja kokoomuksen tahtoa rajoittaa vaaliaiheita. Kertoo omaa kieltään siitä, että nämä kaksi ovat sopineet jotain "kassakaappiin".

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Pakkoruotsin poistumisen lähtölaskenta on alkanut ja kohta sitä vaativat muutkin kuin Perussuomalaiset. Ruotsin-suomalaisilla on hyvät asemat suomalaisessa yhteiskunnassa, mutta pakkotoimet valtaväestöä kohtaan eivät ole tätä aikaa, se ei edistä heidän asemaansa.

Vieras (nimimerkki)

Vastahan sitä pakkoa oltiin tuomassa salassa kansalta tämän peruskoulu uudistuksen myötä joka oli verhottu draama nimiseksi oppiaineeksi, ainoa tarkoitus olisi ollut aikaistaa tämän toisen kielemme opetusta jo toiselta luokalta alkavaksi, tämän paljasti erään koulun rehtori vahingossa jo viime syksynä kun kouluun tutustumiset vanhemmille olivat.

Ei ollut kyse mistään draamasta vaan pakkoruotsin aikaistamisesta, melko härskiä toimintaa, jos uudistus olisi mennyt läpi, olisi kansa saanut verenpaineiden rakettimaisen nousun joululahjaksi päättäjiltä, voiko kansaa enempää enää halveksua kun säätämällä jonkin sumuverhon takana lakeja joista ei varmasti kansa tykkää.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Muistan ajan kun pakkoruotsi tuli. Sen seurauksena moni muuten hyvin ylioppilaskirjoituksissa pärjännyt reputti ruotsissa ja jäi yliopistokoulutuksesta rannalle.

Keskusta mokaa taas maineensa ehdottamalla jotain niin päätöntä kuin vaaliteemojen rajoittaminen. Taas yksi osoitus kuinka pihalla eduskunnan porukka on, luulevat jo elävänsä havittelemassaan puoluediktatuurissa.

Kannatan ilman muuta persunuorten "ratsun" käyttöä. Näyttäkää nuoret niille, että rahalla saa, mutta hevosella pääsee.

Liian kiltti (nimimerkki)

Muistan itsekin, miten aikoinaan moni matemaattisesti lahjakas syrjäytyi, kun ei selvinnyt yo-pakkoruotsista. Me suomenkieliset olemme tähän asti olleet aivan liian kilttejä ja alistuneet johtavien puolueiden saneluun ja RKP-lehmänkauppoihin. Miksi keskusta haluaa edelleen jatkaa kabinettipolitiikkaa ja kansan aliarvioimista ?

Kaija Kuopila (nimimerkki)

Tottakai kansanäänen tulee kuulua, eikä suhmuroida asioita selän takana.
Nykyiset RKPn ministerit Thors ja Wallin ovat suhmuroineet niin ahkerasti suomalaisten yli kävellen, ettenpä hämmästyisi, jos ruotsinkielen asema muuttuisi. Minusta mieluummin pitäisi lopettaa RKP, joka on haitallinen puolue suomalaisille. Ruotsin kieli on yhteispohjoismainen kieli, eli sitä puhutaan Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Ajattelen, että EU on laajennut liian nopeasti ja se kaatuu. Silloin Suomen tulisi lähentyä pohjoismaita ja ehkä liittoutuakin. Tietekin kaikki muutkin pohjoimaalaiset, kuten suomalaisetkin puhuu tosin englantia, mutta ei ruotsinkielestä ole haittaa kuten RKPstä.

Reijo Tossavainen

Herää vahva epäilys, että Keskusta ja Svenska Bättrefolkpartiet ovat löytäneet tulevan vaalikauden pelossa toisensa.

Onko Keskusta luvannut pakkoruotsin säilymisen ja RKP vastapalveluksena tuen kaikelle mitä Keskusta ajaa?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Eikös Kiviniemeäkin rahoittanut turkistarhaus ole suosittua puuhaa länsirannikolla?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Vastustan pakkoruotsia, ja piraattipuolue ei rajoita mielipidettäni.

Mutta aika huono siitä olisi tehdä vaaliteemaa, saati ratsastaa mokomalla luuskalla. Jos 16-vuotiaat saisivat äänestää, tilanne olisi aivan toinen.

Vieras (nimimerkki)

Sitten pääsisivät äänestämään vanhoilislestadiolaiset nuoretkin joita on PALJON, ei ole vaikea arvata kenelle nämä äänet olisivat menneet.

iiris. (nimimerkki)

Hyvä, että keskusta pitää pakkoruotsia esillä mediassa. Antaa keskustan järjestää kokouksensa. Se on vain lisää julkisuutta pakkoruotsi pois -asialle. Meni keskustan järjestämä tilaisuus miten tahansa ja osallistuu siihen ketä tahansa, niin se tulee olemaan hyodyksi pakkoruotsin poistamista kannattavien menestykselle vaaleissa.

Jari Leino

Tuo Keskustan puoluesihteeri Laanisen toivomushan on vähän sama kuin toivoisi, että eduskuntaan ei yritettäisi ratsastaa demokratialla.

Eliasj (nimimerkki)

Älä huoli, kyllä ne sitäkin vielä ehdottavat. ;)

Vierasmies (nimimerkki)

Uskomattoman törkeä kommentti. Olen harkinnut keskustan äänestämistä, mutta tuo kommentti kyllä vei halut. Ääneni saa joku muu.

Muutenkin on aivan uskomatonta, miten poliittinen eliitti kuten Katainen taistelee pakkoruotsin edestä kansan tahtoa ja maan etua vastaan. Nyt keskustakin yrittää salakuljettaa pakkoruotsia ensi hallituskaudelle. Ihmisten loputonta sumutusta......

Katsokaapa vaan mistä maasta nytkin on Helsinki täynnä turisteja jotka tuovat rahaa maahamme. Ruotsistako?? hah hah

Vieras (nimimerkki)

"Perussuomalaiset Nuoret ratsastaa eduskuntaan pakkoruotsilla, koska se on kansan tahto."

Onko kansan tahdosta kalluppia? Minä tahtoisin talousasioita.

Jari Niemi (nimimerkki)

Ei kannattaisi ihan kauheasti elämöidä - jos hallitukseen haluatte. Ilmassa on jo muutenkin monia merkkejä siitä, että hallitus pyritään muodostamaan ilman perussuomalaisia jos vaalitulos sen vain mitenkään mahdollistaa. Jos Vihreät ja RKP ottavat vaalivoitot niin ne menevät heittämällä hallitukseen ja nykypohja jatkaa. Ja perussuomalaiset jäävät rannalle. Te olette liian vaikea ja yhteistyöhaluton puolue, ettekä edes yritä näytellä sopuisaa. Tämä pakkoruotsikysymys on yksi mahdollisuus pelata itsenne ulos hallituskuvioista.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Pitää elämöidä! Pitäisi elämöidä ja arvostella rajummin hallituksen salakähmäistä politiikkaa.

Koko maan väestörakenteeseen ja kulttuuriin draftisesti vaikuttava ulkomaalaislaki hyväksyttiin salaa, ilman kansalaiskeskustelua. Sillä välin kun hallitus kokoomuksen johdolla leipoo valtiosta konsernia, kansalle on heitetty ajanvietteeksi sukupuoli, kieli, terrori ja muut räpellykset keskusteltavaksi, jopa ennen kielletty "maassa maan tavalla"-kirjoittelu on nyt mediassa sallittu ilman rasistin leimaa.
http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/V%C3%A4%C3...

Persut, ratsastakaa millä haluatte, kunhan sekoitatte eduskunnan ahneitten juppinatsien pakan viimeisen päälle!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Te olette liian vaikea ja yhteistyöhaluton puolue, ettekä edes yritä näytellä sopuisaa. Tämä pakkoruotsikysymys on yksi mahdollisuus pelata itsenne ulos hallituskuvioista."

Hui. Nyt perussuomalaiset eivät enää uskalla puhua pakkoruotsista.

Ilmeisesti pitäisi puhua ympäripyöreitä ja paljon sanomatta mitään kuten useimmat nykyisistä kansanedustajista täällä.

Vieras (nimimerkki)

Seuraavassa hallitusohjelmassa ei puhuta pakkoruotsista sanaakaan. Ei enempää sen poistosta kuin säilyttämisestä. Nämä pakkoruotsijutut on persujen peräpään paukahduksia.

Vieras (nimimerkki)

Jari Niemen tyyppiset kommentit kuuluvat 60-luvulle. Peruskoulu sai voimakasta negaatiota oppikoulua ihannoivien puolesta. Myötämielisyyttä saatiin pakkoruotsin avulla. Sitähän ei opiskeltu kanslaiskoulussa, jonka käyneitä oli enemmistö Ruotsiin työn perässä muuttaneissa. Koska olen toiminut oppikoulun opettajana siirtymävaiheen aikana tunnot ovat vielä mielessä. Pakkoruotsi ei ole ollut onnistunut vaihtoehto eikä missään nimessä tätä päivää.
Tossavainen iski asian ytimeen. Nykyisen hallituspuolueiden vaalirahasotkut pitävät kovin yhdessä kimpassa. Eihän SDP:lläkään ole puhtaita papereita.
Jari Niemen kommentissa tulee esiin todellinen demokratian halveksunta. Vähän niin kuin pikkulapset hiekkalaatikolla. Emme leiki sinun kanssa ellet tee niin kuin me haluamme.

Liian kiltti (nimimerkki)

Nyt se Huusi-lehti jo julkaisi uutisen, että Simon Elo on kirjoittanut blogiin.. Mitä nuo pakkoruotsittajat kuvittelevat saavuttavansa pakkoruotsillaan ? 40 vuotta on näyttänyt, ettei pakko toimi.
Eikä toimi Suomen virallinen kaksikielisyyskään.
Miksi jatkamme valheessa elämistä ?

Keisarillahan ei edelleenkään ole vaatteita ensinkään,
vaikka RKP:n kankurit kuinka kutoisivat ja vanhojen puolueiden kamariherrat hymistelisivät.

- Men han har ju ingenting på sig ! sade ett litet barn.

- Herre Gud, hör bara den oskyldiges röst! sade fadern; och den ene hviskade till den andre, hvad barnet hade sagt.

- Han har ingenting på sig, är det ett litet barn som säger; han har ingenting på sig !

- Han har ju ingenting på sig! ropade slutligen allt folket; och det kröp i kejsaren, ty han tyckte, att de hade rätt; men han tänkte som så: Nu måste jag hålla god min till processionens slut. Och så höll han sig ännu rakare, och kammarherrarne gingo och buro på släpet, som alls icke fans."

http://www.hca.eu/index.php?option=com_content&tas...

Mossad (nimimerkki)

Faktaa: n. 98% äänestäjistä kannattaa pakkoruotsin poistoa! (kysymus EI ole perustuslaista).

Tämä on myrkkyä säätiövetoisille puolueille. On keksittävä jotain. Puoluesihteeri Timo Laaninen haluaa komitean (siikret sörvis) kokoamaan valtapuolueet yhteiseen päätökseen (kartelli), että asiaa ei mieluusti edes kommentoida. Aina voi vedota peruslakiin, vähemmistöraukkojen tilanteeseen ja bälä-bälä.

Eli, vaikka Persut saisivat 25% äänistä, vastassa on 75%:n kartelli.

Siis lyhyesti: pakkoruotsi ei poistu eikä säätiölaki muutu, ennenkuin Persut saavat 50+ äänistä.

JST (nimimerkki)

Pakkoruotsi on otettava esille TV:n vaalikeskusteluissa ja vaalikiertueilla turuilla ja toreilla.

Tämäkin sensurointipalaverointi sataa persujen laariin, kun vaan laitetaan nettiin tietoa tästäkin kusetusyrityksestä.

Mossad (nimimerkki)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset