Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kuka pelkää Perussuomalaisia?

Suomalaisten sanomalehtien pääkirjoitukset taitavat tulla samalta sylttytehtaalta. Sen verran samanlaisia ajatuksia niissä haudotaan kuten Helsingin Sanomien, Karjalaisen, Kalevan ja Etelä-Suomen Sanomien pääkirjoituksista voi lukea.

Kaikissa esitetään sama väite - Perussuomalaisten nousu ei voi jatkua loputtomasti.

Väite on täyttä totta, mutta eihän mikään kestä ikuisesti.

Kaleva toteaa, että "henkseleiden paukutteluun ei ole aihetta kenelläkään." Perussuomalaisten gallup-kannatus oli vajaa kaksi prosenttia tammikuussa 2007 ja saman vuoden keväällä käydyissä eduskuntavaaleissa 4,1 prosenttia. Siitä kannatus on todennäköisesti kolminkertaistunut. Jos se ei oikeuta pientä henkseleiden paukuttelua, mikä sitten?

Kaleva myös laulaa samaa vanhaa virttä, että puolue on yhtä kuin puheenjohtajansa Timo Soini. Hän on vahvatahtoinen mies, mutta ei sentään Teräsmies. Politiikan tutkijat tyrmäsivät tämän väitteen jo vuoden 2008 kuntavaalien jälkeen. Niissä tai eduskuntavaaleissa Soinia voi äänestää vain yhdellä alueella. Muualla äänestetään puoluetta ja paikallista ehdokasta. Puolueen imago on selvästi parantunut ja ehdokasasettelu korkeatasoisempi.

Karjalaisen mukaan on "vahvat perusteet olettaa, että [kannatuksen] katto on tullut vastaan." Mainituksi "vahvaksi" perusteluksi riittää sama asia josta lehdistö on kirjoittanut vuosikausia - Perussuomalaiset eivät tuo mitään uutta. Samaan aikaan lehdet kirjoittavat, että Perussuomalaisten paine on aiheuttanut muutoksia muiden puolueiden linjaan. Maahanmuutto- ja EU-politiikkaa on tiukennettu. Kuitenkaan Perussuomalaiset ei ole tuonut mitään uutta. Kummallista.

Keskustan kansanedustaja  Hannes Manninen esitti kolmen suuren hallitusta.

"Manninen perustelee tiedotteessa näkemystään viimeaikaisilla gallupluvuilla, joiden perusteella toimivan ja vakaan hallituspohjan löytäminen voi olla kovan työn takana."

Toisin sanoen Perussuomalaisten nousu ja mahdollinen hallituspaikka pelottavat.

Voi jessus, mikä konsensus.

Tässäkö todella on keskustan lääke Perussuomalaisten nousua vastaan? Naittaa yhteen kaikki ne puolueet, joihin suomalaiset ovat lopullisesti kyllästyneet vaalirahakohun myötä. Keskustan, kokoomuksen ja SDP:n yhteishallitus ei voisi olla sateenkaarihallitus. Ainoa sopiva nimi on lantakasa- vai pitäisikö sanoa lautakasahallitus. Niin pitkälle sen valheet haisevat.

Martti Ahtisaaren presidentinvaalikampanjaa johtanut Jussi Lähde huomauttaa, että Perussuomalaiset voi nousta kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Keskustalaisten kannattaa jo siitä syystä varoa puhumasta "kolmesta suuresta" ja niiden muodostamasta hallituksesta - jäävät vielä itse ulos.

Tärkein asia minkä Perussuomalaiset on tuonut suomalaiseen politiikkaan on nimenomaan konsensuksen murtaminen. Yhä useampi suomalainen ymmärtää, että vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Politiikka on ikuista kamppailua erilaisten maailmankuvien ja tavoitteiden välillä. Mikäli ne pyyhitään pois, kuten kolme vanhaa puoluetta ovat tehneet, jäljelle jää vain poliittinen teatteri ja maan tapa. Teatterin aika on ohi.

Manninen perusteli kolmen suuren hallitusta mitä parhaimpaan konsensushenkeen "edessä olevilla suurilla yhteiskunnallisilla haasteilla." Haasteita politiikassa on aina, mutta useimmista länsimaista poiketen Suomessa niiden lääkkeenä nähdään yhteiskunnallista keskustelua ja aktiivisuutta mädäntävä kaikki rajat ylittävä konsensus.

Pääkirjoitustoimittajista ja vanhojen puoluen valtiaista tuntuu varmasti kummalliselta, että kaikesta valistuksesta huolimatta ihmiset haluavat äänestää Perussuomalaisia.

Ajattelevatko ne sittenkin omilla aivoillaan?

Kansalaisten aliarvioiminen ei voi jatkua loputtomasti.

 

PS. Minut valittiin Perussuomalaisten Nuorten syyskokouksessa 9.10.2010 järjestön puheenjohtajaksi. Kiitän tukijoita - homma on nousussa. Tästä se työ vasta alkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Kaikissa esitetään sama väite - Perussuomalaisten nousu ei voi jatkua loputtomasti.

Väite on täyttä totta, mutta eihän mikään kestä ikuisesti.
Korkeintaan tämän kuun loppuun ja sitten se lähtee tippu-
maan reipasta vauhtia vaaleihin saakka.

hulda (nimimerkki)
siviilitarkkailija (nimimerkki)

Yhtään ääntä ei ole annettu. Yhtään ääntä ei ole laskettu. Suuri Gallup-suosio EI materialisoidu äänestyskäyttäytymiseen mikä oikeasti äänestyskopissa on hyvin konservatiivista jahka sinne asti päästään. Perusujen kannatuksen laskun aika tulee kohta jahka vihervasemmistolainen roskamedia saa kaivettua tai tehtyä jonkun klassisen kusetuksen jonka avulla voidaan takoa joku persuehdokas olemattomiin. Eli vihervasemmistolaisen lehdistö propagandakoneen jousi on vasta virittymässä ja keskittyy iskuun juuri ennen vaaleja.

Veikkaan että persujen suurimmat pelkääjät löytyvät kepulihuijarien jätevesiastioista ja kokoomuksen kommunistisiivestä. Mutta niin tai näin, politiikassa on näidenkin niljakkeiden kanssa tultava toimeen. Koska se on politiikan luonne ja kiitokseksi yhteistyöstä kepuli ei ainakaan petä niitä jotka sen tuntevat.

Keskittymällä asiakysymyksiin ja asiallisuuteen persut voivat varmistaa järjellisen ja paremman hallitusneuvotteluaseman. Pelkällä älämölöllä ja kaikenvastustuksella ei pitkälle pötkitä. Olennaista on se mitä Soinin takana oleva porukka pitää itsensä kasassa. Valta korruptoi nopeasti ja nyt on persujen vuoro tulla korruptoiduksi.

Vee (nimimerkki)

"Keskittymällä asiakysymyksiin ja asiallisuuteen persut voivat varmistaa järjellisen ja paremman hallitusneuvotteluaseman. Pelkällä älämölöllä ja kaikenvastustuksella ei pitkälle pötkitä. Olennaista on se mitä Soinin takana oleva porukka pitää itsensä kasassa. Valta korruptoi nopeasti ja nyt on persujen vuoro tulla korruptoiduksi."

Juuri näin.

Kyse on vallasta, ja kuinka sitä käytetään. Mielellään uutisoidaan, mikä puolue saa kuinkakin paljon valtaa, kun pitäisi kiinnostua siitä, kuinka paljon puolueet, laidasta laitaan, kahmivat valtaa kansalaisilta.

Vaikka "protestimielessä" tehokkainta olisikin antaa nyt ääni politiikan uudistajien kärjelle, perussuomalaisille, pitkässä juoksussa puoluekentälle mahtuu myös muita terveitä yrittäjiä. Jos puolue saa äänestäjänsä vakuuttuneeksi, että se ei sulaudu osaksi poliittista eliittiä vaan on kanavana pienen ihmisen ja isojen asioiden välillä, puolueohjelmaksi riittää selväsanaiset periaatteet ihmisen perusoikeuksista joita ollaan puolustamassa. Yksityiskohdilla ole niinkään väliä äänestäjälle: kun kanava on auki vaalien välilläkin, keskustelu päivänpolitiikan linjauksista pysyy käynnissä kansalaisiin saakka.

Paavom (nimimerkki)

Vastaan aina "anonyymisti" vaikka olenkin rekisteröitynyt tänne(kin).

Persuilla (varsinkin meillä nuorilla) on selkeä linja avoimen sananvapauden kanssa ;)

Hienoa että tulit valituksi. On outoa että Perussuomalaiset on otettu teurastattevaksi juuri ns. "vanhan intelligentzian" toimesta. Tai uuden yliopistollisen - toimesta. Monikakkupäältäkaunis..

Alkuheittosi "Suomi on pääsääntöisesti suomalaisten edunvalvontajärjestelmä" oli musiikkia korvilleni. Näinhän on miltei kaikissa muissa valtioissa.

Suomalainen on luonteeltaan erittäin paljon tasa-arvoa hakeva.. Me olemme hyvin "amerikkalaisia" siinä että lähtökohdat hyvinvointiin tulee olla samat. Progressiivisella verotuksella olemme kokeneet ostavamme palveluja toisillemme.. Olemmehan pieni kansa.

Tähän kaikkeen (niinkuin kaikkeen maksamiseen veroilla, on tarvittu/aina tarvitaan, KESKILUOKKAA).
KESKILUOKKAA.

Politiikka korruptoitumattomassa demokratiassa, viittaa aina keskiluokkaan.

Ongelma ei varsinaisesti ole se että duunarit äänestävät Kokoomusta.. Ongelma on kun ihmiset eroavat ay-liikkeistä.. Varsinkin poliittisin perustein (kuten minä). SAK jos jokin on dinosaurus!!! ETUINEEN!!

Keskiluokka määrää. Vaan ei käytä valtaa.. Nyt se (köyhemmän luokan protestiäänien kanssa.. MIKÄ ONKIN MASSIIVI) Tullee lyömään ihmisiä paljon.

Helsinki BOB -mainostoimistot.. Kuten maan kovimmat älyköt ovat paineissa. Miettivät tätä monikulttuurisuuden ideologian lumipalloefektiä.

No. Äänet ne ratkaisevat..

Mutta kun media huutaa oikealle ja vasemmalle.. Älkää uskoko etteikö Kontulan spurgu käy äänestämässä. Totta vitussa käy.

Luuletteko että alkoholi huurruttaa sen OIKEUDENTAJUN ensimmäisenä? Että saa LYÖDÄ?

Luuletteko että yksinhuoltaja-äidillä on solidaarisuutta "syyrialaista sohvaa" kohtaan ja kaikkea sitä salailua?

Luuletteko että ME täällä lähiöissä olemme tyhmiä? Meidän peruskoulu vastaa lukio-tasoa monissa länsimaissa. Olemme viisimiljoonaisia.

Me jos jotkut.. Tyhmätkin.. Eli minä.

Jaassu (nimimerkki)

Hiukka asiaa väliin.

Huomasin http://yrjoperskeles.blogspot.com/ blogin kautta tämän ehdotuksen.
Kyseessä on Muutos 2011-puolueen kannanotto joka vaikuttaa mielestäni perustellulta.
Ehkä persut voisivat jossakin vaiheessa harkita tukea tuolle ?

RESURSSEJA KAIKEN VARALTA
Huomasin, että Muutos 2011 on julkaissut kannanoton, jossa se vastustaa maahanmuuttoviraston esitystä kahden tuhannen tyhjän ”valmiuspaikan” ylläpitämistä vastaanottokeskuksissa. Muutos 2011:n kannanotto on hyvä ja hyvin perusteltu. Se kannattaa lukea ajatuksella.
... ...

juri g.

Kaleva, Karjalainen ja muu mediahan oli sitä mieltä, että Soinin Brysseliin meno pitää perussuomalaisten kannatuksen alhaalla. Entäs kun hän palaa Suomeen vaalityöhön?

Vieras (nimimerkki)

Tietysti se onkin juuri päinvastoin.

Salon Petri (nimimerkki)

Hyvä ajankuvaus Suomen surullisesta tilanteesta.

Itse toivon, että nukkuvien puolue lähtee runsain joukoin liikenteeseen kaikissa tulevissa vaaleissa. Perussuomalaisten voittokulkua voinee pitää oikeutettuna, koska rankkaa perustyötä on tehty vuosien ajan.

Muuttuakseen maan tapa eli konsensus edellyttää mielestäni sen, että koko 2000-luvun vaalirahoitus avataan.

Jo vuosien ajan vellonneen vaalirahaskandaalin ratkaisunavaimet ovat käsittääkseni olleet koko ajan puolueiden omissa käsissä. Niin kuin valtapuolueiden joukossa tiedetään; niin pieni pintaremontti rapsutteluineen ei enää meille tavallisille näkkileivän nakertajille riitä. Niin kuin kaikki ovat varmasti jo itsekin huomanneet.

Kovan kritiikin esittämisen lisäksi on aina hyvä muistaa esittää konkreettisia ratkaisuja tai eteenpäin pääsyn mahdollistamia väliportaita.

Tässä ne tulevat omalta osaltani ja kaikkien Teidän vapaaseen käyttöönne suunnattuina. Niitä saa reilusti kyseenalaistaa, repiä auki ja rakentaa paremmin toimivaan muotoon. Kunhan toimitte tiedon antamisen suhteen viimeinkin rehellisesti ja kaikilta osin avoimesti.

Lakiin perustuvia esteitähän vaalirahoituksen kokonaisvaltaiselle avaamiselle ei ole eikä ole ollut.

1. Vaalirahoituksen salaisuudet julki koko 2000-luvulta
http://ajankuva.blogspot.com/2010/06/vaalirahoituk...

2. Maan tapa? Institutionaalinen korruptio vaiko rehellisyys?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/maan-tapa-ins...

3. Suomi 2.0 – Maan tapa vuonna 2017?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/suomi-20-maan...

Ja kaikkein tärkeintä on muistaa, että kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

Kuten kenen asioita todellisuudessa edustamanne puolueorganisaatio ja sen edustajat hoitavat? Ihan oikeasti.

Vai onko sittenkin parempi pyytää tähän mittavaan yhteiskunnalliseen arviointiin apuun EU? EN? YK?

Vai toimisivatko nuo kaikki kolme isoa organisaatiota parhaiten yhteistyössä? Kerrankin meidän Suomessa ruohonjuuri- ja katutasolla elävien kansalaisten hyväksi?

Tuon kotisivun linkkini kautta, jokainen voi halutessaan tutustua uskomattomaan perustuslain uudistamiseen liittyvän HE 60/2010.

Sen pahimpana toteutumisen uhkana on se, että Suomesta tulee EU:n liittovaltion ensimmäisen osavaltioksi alistunut maa.

Olen erittäin mielelläni tämän asian suhteen väärässä. Mutta tulinpahan ottaneeksi esille.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä kansa tietää -johtuisiko se konsensus siitä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset