Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kreikalle potkut euroalueesta

EU-maat ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF valmistelevat Kreikalle kolmivuotista 120 miljardin apupakettia. Bloomberg puhuu 600 miljardin apupaketista. Suomen osuus 120 miljardista olisi 1,7 miljardia euroa. Jopa Helsingin Sanomat kuvailee summaa "yksinkertaisesti valtavaksi". Toisaalta samaan aikaan Suomi käyttää joka vuosi kehitysapuun noin miljardi euroa, joka on eräiden mielestä liian vähän. Kaikki on siis suhteellista.

Kerro minulle, Zorbas, miten tähän on tultu? Syynä ovat Euroopan unionin löperö valvonta, Kreikan tietoinen valehtelu muille EU-maille ja Kreikan oma, suorastaan typerä talouspolitiikka. Kreikka kätki kansantalouden ja julkisen velan tilastoja manipuloimalla - se halusi Euroopan unioniin, koska uskoi voivansa jatkaa talouspolitiikkaansa muiden euromaiden tarjoaman vakauden turvin. Kreikka halusi käyttää muita maita hyväksi. Sitä se haluaa myös nyt, hattu kourassa.

Joku voisi pohtia, että mehän lainaisimme Kreikalle rahaa hyvällä korolla, voittoahan siinä vain tulee. "Rehellisesti sanottuna, ei", vastasi Ifo-instituutin tutkija, taloustieteilijä Hans-Werner Sinn, kun häneltä kysyttiin, että maksaako Kreikka lainat takaisin. "Kreikka ei pysty panemaan budjettiaan kuriin ja joutuu pyytämään Saksalta, että lainat annetaan anteeksi", saksalainen Sinn ennakoi. Pääministeri Matti Vanhanen jatkaa valehteluaan. Hänen mukaansa Kreikan auttaminen ei ole tappiollista Suomelle. Kuka tätä uuniperunamiestä enää uskoo?

Katastrofista toiseen

Perussuomalaisten EU-kritiikille ja unionin hajoamisennusteille on Stubbilaisissa piireissä lähinnä naureskeltu. Hymy alkaa hyytyä, kun EU-maiden epärehellinen politiikka ja unionin ilmiselvä kyvyttömyys valvontaan tulevat kaiken kansan tietoisuuteen. Esimerkiksi Italian julkinen velka on 1,2 kertaa niin suuri kuin maan bruttokansantuote. Espanjassa se on "vain" neljä viidesosaa, mutta maan budjettivaje on tänä vuonna 12,5 prosenttia bruttokansantuotteesta. Kreikan budjetin vaje oli jopa 14 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Kreikan taloudenpito on ollut surkuhupaisaa, kuten Yle kertoo. Virkamiehet saavat yleensä vuodessa 14 kuukauden palkan. Pääsiäisenä ja kesällä saa ylimääräisen puolen kuun palkan, joulun alla koko kuukauden. Laki käytännössä estää virkamiesten irtisanomisen. Samalla he voivat jäädä eläkkeelle jo alle 50-vuotiaina.

Virkamiehen kuollessa tyttäret saavat jatkaa hänen eläkkeensä nostamista. Tätä etuisuutta nauttii Kreikassa 40 000 naista ja se maksaa valtiolle 550 miljoonaa euroa vuodessa. Kaikenkarvaiset komiteat ovat kreikkalainen erikoisuus, jotka työllistävät 10 000 ihmistä ja maksavat valtiolle 220 miljoonaa euroa vuodessa. Erään tehtävä on valvoa Kopais-järveä, joka kuivui 1930-luvulla. Olisihan luonnollisesti pitänyt arvata, että suomalaiset ovat Kreikankin tilaan syyllisiä, eivät kreikkalaiset itse. Tietysti on uskomatonta, että Kreikan kaltainen maa on voinut päästä EU:n ja euroalueen jäseneksi.

Kreikassa moni ala on onnistunut lobbaamaan valtiolta luokituksen, jossa kyseinen homma määritellään erityisen raskaaksi tai haitalliseksi, Taloussanomat kertoo. Mukana ovat muun muassa salamin tuotanto sekä valtiollisen tv-kanavan juontotehtävät. Luokitus oikeuttaa eläköitymään nuorempana. Uusimpien tilastojen mukaan Kreikassa 55–64-vuotiaista miehistä arviolta 42 ja naisista 26,2 prosenttia on enää työelämässä. Suomessa tämänikäisistä ihmisistä 56 prosenttia oli toissavuonna  töissä.

Kreikka ulos euroalueesta

Edellä mainitut esimerkit sinetöivät sen, että voisimme varmasti heittää "lainatuille" 1,7 miljardille hyvästit. Perussuomalaisten ja minun henkilökohtainen kantani Kreikan tukipakettiin on selkeä. Raskaasti ja tietoisesti valehdelleelle Kreikalle tulisi antaa potkut euroalueesta. Kreikka on niin pieni kansantalous, etteivät sen vaikeudet ole kohtalokkaita koko euroalueelle tai Euroopan unionille. Se on hyväksyttävä uhri, sillä valehtelemalla Kreikka valitsi oman tiensä. Zorbas on jo kertonut kaiken mitä meidän tarvitsee tietää. Kreikka tarvitsee devalvaation ja sitä varten oman rahayksikön.

"Europakkopaidassa toteutettavista leikkauksista tulee niin suuret, että kreikkalainen yhteiskunta ei sitä kestä," puheenjohtaja Timo Soini totesi. Perussuomalaiset äänestävät eduskunnassa paketin kansallista hyväksymistä vastaan. Mikäli et halua Kreikalle avointa piikkiä, ainoa vaihtoehtosi tulevissa eduskuntavaaleissa on Perussuomalaiset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Kommentti (nimimerkki)

Kannatan blogin esittämiä toimenpiteitä Kreikalle.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Ja Iivana nauraa.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Me emme kykene erottamaan Kreikka, vaan kykenemme ainoastaan itse eroamaan euroalueesta.

frank (nimimerkki)

Asia tosiaan sattuu olemaan niin että markkinoita vastaan ei voi pitkään taistella, siinä häviää aina. Kreikan valuutta tulee romahtamaan, oli se sitten euro tai joku muu. Nykypolitiikalla purjehditaan iloisesti kohti varmaa euron hyperinflaatiota.

Partalainen (nimimerkki)

Totuus alkaa paljastua suomen kansalle! Keskustapuolueen petos maksatetaan, juuri sinulla. Eihän tästä tilanteesta voi muunlaista johtopäätöstä tehdä. Vielä hetki sitten uutisissa Vanhanen valehtelee, ettei kyse ole muusta kuin lainoittamisesta. 300miljardia velkaa, jota ei pystytä hoitamaan kansallisesti. 120miljardia siihen lisää, paraneeko maksu- ja velanhoitokyky tällä, epäilen ja olen täysinvarma, että sinäkin maksat Kreikkalaisten elämäntyyliä.

Petsaus (nimimerkki)

" Laki käytännössä estää virkamiesten irtisanomisen "

Näinhän toimitaan myös suomessa, jossa myös mm. kuntataloudessa irtisanominen on käytännössä mahdotonta.

Hyvä esimerkki oli tästä se, kun 2:n promillen kännissä työssä ollut hoitaja irtisanottiin, mutta liitto hoiti asian siten, että irtisanominen oli laiton ja ko. hoitaja sai runsaat korvaukset mm. 2 vuoden palkan etc...

EU on mahdottomuus ja mitä nopeammin se hajoaa sen parempi.

Suomi saa osansa vielä ajallaan, koska tätä maata hallitsee SAK ei hallitus ja meidän julkinen koneisto on mitoitettu 10-15 miljoonalle ihmiselle, tosin meitä on vain n. 5 miljoonaa.

Suomi ryssii ihan Kreikan tapaan, mutta täällä on oivallettu asia joka on himoveroitus ja varsinkin keskituloisilta joiden selkänahasta suomi pysyy pystyssä.

EU:n tulevaisuus on pikimusta ja suomi uppoaa sen mukana.

Mika.H (nimimerkki)

Meidän ainoa turva on Saksa. Kreikkalaisiin ei Suomi vaikuta pätkääkään, mutta Saksan ääntä nuokin kuuntelevat jos mitään ikinä kuuntelevat.

Uuniperunan puheet ovat vastenmielisiä. Onneksi jalka on pipi ja uuniperuna pääsee ansaitsemaansa hiljaisuuteen.

Suomi voisi kerrankin leikkiä muutakin kuin mallioppilasta, mutta tuo taitaa olla turha toive.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, Kreikka kun ei ole ongelmineen ihan yksin...

ps. ja jos jeesustelemme Kreikan ongelmilla niin olisikohan syytä tarkastella oman valtiomme menoja verrattuna tuloihin?

Jari S (nimimerkki)

Joku voisi pohtia, että mehän lainaisimme Kreikalle rahaa hyvällä korolla, voittoahan siinä vain tulee. ”Rehellisesti sanottuna, ei”, vastasi Ifo-instituutin tutkija, taloustieteilijä Hans-Werner Sinn, kun häneltä kysyttiin, että maksaako Kreikka lainat takaisin.

Noin siinä varmasti käy, ei mitään mahiksia maksaa sitä takaisin.

Taloudesta kiinnostuneille suosittelen muuten Etanan Sääasemaa...
http://euroetana.blogspot.com/

Jukka Turunen (nimimerkki)

Kreikan kaltaisia kehitysmaita ei olisi koskaan pitänyt ottaa osaksi EU:ta. Kreikka ulos - olen täysin samaa mieltä.

wer (nimimerkki)

Pohjoisten maiden yhteinen talousliitto! Saksa, hollanti, skandinaaviset maat. Välimeren mafiosot, "erilaisen työkäsityksen omaavat" valtiot voivat liittoutua Pohjois-Afrikan kanssa (Mediterranian Union). Pääsevät kaltaistensa seuraan.

Saksan markka pystyyn!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Auttaisiko kreikka meitä. Entä afrikan valtiot??

Sinne syydetään yksipuolisesti rahaa surutta. Oli hyvä kommentti tuo "stubbilaiset".

Miten leveästi "eurooppalainen" nyt nauraa kun helleenit kuppaa meiltä kassan tyhjäksi?? Venäläiset ainakin nauravat avoimesti, että tsuhnat osaavatkin olla typeriä.

Minkä teemme kun johdossa on pelkästää eu-uskovaisia. Mulla on yksi ääni ja käytän sen perussuomalaisten tukemiseen.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Ehdotan palaamista pohjoismaiseen yhteistyöhön, sillä kulttuurikin taitaa sopia yhteen paremmin.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Onneksi olkoon Esa, olit tosi hyvä siinä A-talkissa:) :)

Mutta sitten tuohon Kreikka-asiaan:

1. Onko Suomen EU:n piirissä pakko maksaa tuollaisia tukia Kreikalle? Siis pakottaako joku direktiivi meidät siihen?

2. Entä, jos ei Suomi osallistuisikaan eurollakaan moiseen tukipakettiin? Mitä se käytännössä aiheuttaisi maallemme?

3. Voivatko jotkut EU-maat olla osallistumatta kokonaan tuollaisten tukien maksuun?

4. Ellei tällaista pakkoa EU:n taholta Suomelle ole, niin miksi ihmeessä me sitten syytäisimme sinne pohjattomaan kaivoon tuollaisia summia rahaa?

Odotan innolla, osaako kukaan vastata tarkasti noihin kysymyksiini?

terv. Eeva

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

13

"3. Voivatko jotkut EU-maat olla osallistumatta kokonaan tuollaisten tukien maksuun?"

Joo kaikki ne EU-maat jossa on vielä oma valuutta käytössä.

Toimi Kankaanniemi (nimimerkki)

Euroon Kreikka pääsi valehtelemalla tilastonsa kansainvälisten pankkien avustuksella ja muiden EU-maiden tyhmyydellä. Kreikka sai jatkaa holtitonta talouttaan, vaikka tilastovalehtelu paljastui jo vuonna 2004.
Suomalaiset pankit ja eläkeyhtiöt menettävät muutaman miljardin, jos Kreikka menee konkurssiin. Tämä on yksi syy siihen, että Vanhanen ja Katainen haluavat Suomen ottavan Kreikan velkoja vastuullemme. Suurin syy on se VALTAVA arvovaltatappio, jonka kepu, kok ja demarit, jotka ajoivat Suomen EU:hun ja euroon, kärsivät, jos euro hajoaa.
Ei kai kukaan ajattele, että pääsyy Vanhasen ja Kataisen intoon pelastaa Kreikka olisi "rakkaus" kreikkalaisia kohtaan. Kun eivät "rakasta" omaa kansaansa niin vielä vähemmän helleenejä!
Raimo Ilaskivi kirjoittaa tällä samalla blogisivustolla asiaa. Vanhanen sanoi, että "Kreikan avustamatta jättämisvaihtoehtoa ei ole olemassakaan" ja kieltää siitä vaihtoehdosta puhumisen. Ilaskivi puhuu ja niin minäkin. Eduskunnassa tulen puhumaan siitä myös ja voimallisesti. Saapa nähdä, pystyykö pääministeri estämään edes valtavassa pelossa eläviä kepulaisia puhumasta Kreikan konkurssiin päästämisestä! Vaalit on lähellä.
Kreikka ei kerta kaikkiaan pysty täyttämään lupauksiaan. Siellä hallitus kaatuu hyvin pian ja uusi unohtaa edellisen lupaukset. Kansa on kaduilla ja tuhoaa omaisuutta ja ihmisiä.
Levottomuudet uhkaavat laajentua muihin euromaihin, jos ne alkavat syöttää varojaan noihin maihin ja unohtavat omat köyhänsä. Valitettavasti kepulaisten, sossujen ja kokoomuslaisten mainostama "EU = historiallinen rauhanprojekti", jollaiseksi Timo Soinikin sen tunnusti, mistä häntä heti moitin, kääntyy rauhattomuuden (toivottavasti ei sodan) projektiksi.
On kaksi todellista vaihtoehtoa: joko Kreikka tai Suomi ulos eurosta ja EU:sta! Näistä on syytä keskustella.
Vastustin 1994 EU:hun liittymistä uhraten ministerin paikkani. Olen siitä edelleen ylpeä tai ainakin erittäin tyytyväinen! EU:lle käy samoin kuin valheelle rakennetulle Neuvostoliitolle!

semi (nimimerkki)

Euroliittoa vaivaa sama sokeus mikä vaivasi Neuvostoliittoa, hirveä laajentumisen halu, ilman että mietitään mitä ongelmia se tuo mukanaan. Neuvostoliiton historia voisi antaa paljon oppia siitä mitä kolikon toinen puoli tuo mukanaan. Me elätämme pitkälle ne jotka olivat osa Neuvostoliiton impperiumia ja mikään ei ole muuttunut näissä maissa paitsi se että ne huutavat kovemmin kuin Neuvostoliiton lipun alla.

EU on ihan hyvä mutta tämä laajentuminen on vienyt sen samaan roska astiaan mistä Venäjä on päässyt eroon ja sitten pelätään että Venäjä valloittaa nämä raha reiät takaisin, tuskin se niitä enään haluaa. Me halusimme ja tässä mennään, samalla nuotilla kuin Neuvostoliitto mutta demokratian EU,n lippua heiluttaen.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Malkaa voi aina etsiä muiden silmistä, mutta - halusimme tai emme - EU olemme me. Kun Neuvostoliitto hajosi, rahana käytettiin käytännössä patjan alle piilotettua länsivaluuttaa. Missä ovat meidät säästömme, vaihdammeko rahat yuaneiksi tai dollareiksi? ; )

Neuvostoliiton kansat tukeutuivat länteen, joka tuki vallankumousta kaikin tavoin - meillä ei tätä vaihtoehtoa ole. Luulenpa, että Kreikan kriisi on askel kohti keskitettyä eurooppalaista valtiota, ei suinkaan Kreikan erottamista.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Saatte pojat nähdä, että tästä tulee vielä kahina!

Se kahina ei sitten ole mikään pieni, kun unioni kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Nyt olisi kyllä kansanedustajien aika ajaa kansan etuja ja pistää hallitus uusiksi.

Kyllästynyt (nimimerkki)

Täällä Ruotsissa ollaan nyt aivan hipihiljaa valuuttaunionin erinomaisuudesta, kun koko homma on menossa persiilleen. Sitä ennenhän mainostettiin, että Ruotsi jää aivan paitsiolle, ellei siihen liitytä. Onneksi jäimme pois. Minusta olisi aivan ihanaa, jos Suomi eroaisi siitä ja koko EU:sta, olisihan todella hienoa jos Pohjoismaat liittoutuisivat vankemmin keskenään ilman muita Euroopan maita. Ruotsissa on enää yksi varteenotettava puolue, joka kannattaa Ruotsin eroamista EU:sta, kun Miljöpartiet käänsi takkinsa. Olemme pärjänneet paremmin kuin monet euromaat, kun meillä on oma kruunu, minkä asian kaikki myöntävät, vaikka sitten pitkin hampain.

Kyllästyneelle (nimimerkki)

Ruotsi on ehkä hoitanut raha-asioitaan hyvin, mutta maahanmuuttopolitiikka on sitä luokkaa, että on teillä siellä aikamoinen aikapommi itsellännekin. Tuntuu surkuhupaisalta puhua pohjoismaisesta yhteistyöstä, kun Ruotsi alkaa yhä enmmän ns. valumaan kartalla alaspäin.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Perussuomalaiset ovat vaan yksinkertaisesti olleet koko ajan oikeassa niin maahanmuutosta kuin EU:stakin.

christian söderberg (nimimerkki)

"Kreikka halusi käyttää muita maita hyväksi. "

...ja nyt siellä köyhtyvä työväki siis osoittaa mieltä tyhjästä? ...vuolevat oikeasti kultaa? ..joo-pa joo

On vähän hölmöä puhua KREIKASTA syyllisenä, kun se on keikkalainen ja kansainvälinen raha-eliitti joka on Kreikan ajanut tuohon jamaan, ei kreikkalaiset duunarit.

Ja raha-eliitti on kansainvälinen kollektiivi, ei sidottuna mihinkään kansaan tai maahan. ...eli typerää puhua että joku kansa/maa on syyllinen (mutta tätä kieltähän käyttää kaikki auktoriteetti ...ja nehän on aina oikeassa, eli niiden sanomisia on siis turvallinen, papukaijan lailla, toistaa.)

Samalla lailla kun suomessa politiikot tekee omaa sisäpiirin diiliä arkadianmäellä ja ulkoistaa palveluita korporaatio-kavereille ..niin tod. näk. samoin kreikassa ..vai kuinka luulet asioiden todellisuudessa olevan??

onhan Suomen (keskus) Pankkikin oikeastaan yksityisten rahalaitosten kulissi (sampo pankki ...eli Danske bank)

sorry, pikku kuittailu, mutta kun olet alan opiskelija, niin ota oppituntina poliittisesta historiasta.

VArmasti puhut ihan asiaa, mutta kun syyllinen on nimetty väärin, niin silloin syytön voi joutua "vankilaan" ..eli hiukka tarkkuutta "faktoihin"

vihje: Rothschild-pankkiirit

toivottavasti et pahastunut karkkeasta käytöksestä ...vointeja

Jouko Piho

#10

Uskon, että EU hajoaa niin, että Saksa ja Pohjoismaat lähtevät omille teilleen.
Sen jälkeen on hyvin mahdollista, että EU laajenee etelään eli Pohjois-Afrikkaan, jolloin muodostuu Eurabia, muinaisen Rooman valtakunnan alueen kaltainen Välimeren ympärillä oleva imperiumi, johon myös Turkki liittyisi.
Pohjoiset maat voisivat muodostaa sen vastapainoksi Pohjolan liiton, jonka tulisi kuitenkin olla löyhä valtioiden liitto, ei mikään tiivis liittovaltio. Eli jokainen maa olisi täysin itsenäinen ja jokaisella maalla olisi oma valuutta, mutta muutoin olisi paljon yhteistyötä, mahdollisesti myös puolustuksen saralla.

Jukka-Pekka Wuorikoski

EU ja "Eurooppan kulttuuri" kaatuu sinne mistä se kerran nousi eli Kr€ikkaan! On vain ajan kysymys milloin EU on nurin! Todennäköisesti se tapahtuu jo vuoteen 2014 mennessä! Eipä kannattaisi lainata meidän eläkerahoja eteenpäin - ei tässä tilanteessa eikä muutenkaan!
Suomessakin olisi kohteita...!!! Esim. suomalaiset!!!
Eipä siis päästä eläkkeellä ollessa edes Kr€ikkaan!
P.S.
Täällä tapahtuu nyt jatkuvia rikoksia kansallisvaltiota ...ja nopeasti köyhtyvää kansakuntaa kohtaan!!! Suomi polo!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ei Kreikkaa tarvitse Euroopan unionista erottaa. Euroopan unionin 27 jäsenvaltion joukossa mm. Ruotsi, Tanska, Yhdistynyt kuningaskunta, Latvia, Liettua, Viro, Puola, Tšekki, Bulgaria ja Romania sekä Unkari eivät kuulu EMU:uun. 27-11=16.

Ei se EMU nyt niin suosittu ole kuin Suomessa virheellisesti tahallaankin luullaan.

budhisti (nimimerkki)

Kun seuraan jonkin aikaa tästä "kreikka, the spoiled child" -juttua, niin huvitti niin paljon, että pakko hieman irvistella EU:sta. Sorry!

Kun 90 luvusta lähtien Kiinan talous kasvoi, EUssa ihmiset ovat toitottaneet kuinka Kiina tulee romahtamaan "kasvumahdottomuuteensa, ihmisoikeuksiin, liikaväestöön jne.". Miksi Kiina eivät romahtaisi? Onhan SuurNeuvostoliittoakin romahti? Tälläisiä kommenttejä olen kuullut paljon. Myös USA on moitinut/mollanut Kommunistejä maita.

Entä nyky hetki? Mitäs Kiinalle käy? Kiina jatkaa omia "huikeita" talouskasvuja. Toki Kiinalla on omia ongelminsa myös ratkaistavaksi. Mutta toistaseksi on mennyt ihan hyvin.

Kysymykseni on : Romahtaako ensin EU vain Kiina?

USA? Kiina on nykyään sen suurrahoittaja.

PS. Ehkä läntiset on tuhlaanut aikansa toisten vikojen etsimiseen, mutta samalla unohtivat kääntyä katseensa itseensäpäin "mikä mättää itsensä myös on ?".

hopo (nimimerkki)

Jos Kreikkaa, Bulgariaa, Romaniaa ei saada EUuusta pihalle, Suomen eroaminen EUusta täytyy ottaa harkintaan. No, sekään tuskin onnistuu. Ja valitettavasti kepuumuksen johdolla itsekäs Suomen etujen ajaminen ei tule onnistumaan.

Pete2 (nimimerkki)

Simon & Toimi puhuvat asiaa kumpikin.

Kaikki kyllä tiesivät jo vuosia sitten miten Kreikka ja muut vastaavat ovat talouttaan hoitaneet. Kukaan ei vaan uskaltanut sanoa mitään.

Perunasalaatti sais jäädä pysyvästi sairaseläkkeelle, jätekasan kera.

Jos haluat erota eu:sta, niin muuta eu:n ulkopuolelle, tai ainakin EMU:n. Vaikka UK, siellä puhutaan ymmärrettävää kieltä (ei ruotsia). Kansainliitto on kova juttu vaikka siitä ei täällä kukaan ymmärräkään mitään. Naapuritkin ovat paremmat, Ranska & Irlanti vs. ruotsi & venäjä.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Kova ja asiallinen analyysi.

Kyllästynyt (nimimerkki)

Vastaus viestiin #20:
Tässähän nyt oli raha-asioista kyse, ja kyllä minä syyttäisin juuri EU:ta tämän aivottoman maahanmuuttopolitiikan tuputtamisesta. Mikäli Pohjoismaat eroaisivat EU:sta, voitaisiin nykyinen mamupolitiikkakin stopata ja rakentaa uusiksi alusta lähtien yhteinen ja vähän järkevämpi! Eihän tämä käy, meidän sosiaalivarantomme ovat kokonaan katoamassa. Ja nyt vielä nämä helleeniset talousjutut kaiken muun "hyvän" lisäksi... Adjö, kaikki "laina"rahat.

Jaakko Kontinen (nimimerkki)

Korkeat korot , konkurssit ja työttömyys ovat tervettä kehitystä, vain siten pääsemme hyvään eurokuntoon, "mainitsi
Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen lounaskeskustelussa Oikeusministeri Hannele Pokalle heinäkuussa 1992.
"Entä kuinka käy niille ihmisille ja yrityksille jotka eivät pysty maksamaan velkojaan? kysyi Oikeusministeri.
"Se ei ole Suomen Pankin asia, vastasi Pääjohtaja ja pisteli salaattia poskeensa"
Lähde ; Uusi Rovaniemi lehti.Uutinen julkaistu Laupias Samarialainen lehdessä.

- (nimimerkki)

"Suomen osuus 120 miljardista olisi 1,7 miljardia euroa. Jopa Helsingin Sanomat kuvailee summaa ”yksinkertaisesti valtavaksi”. Se on selvästi suurempi summa kuin esimerkiksi Suomen vuotuinen puolustusbudjetti."

Ja jäätelötötterö maksaa miljoona euroa. Kannattaa tietää mitä puhuu, jottei leimaudu kökköä toistavaksi papukaijaksi. Kuinka paljon on Suomen puolustusbudjetti 2010?

Hertta-Ässä (nimimerkki)

Tulisi ja tulisi... ihan turha pauhata. Käyttäkää aikanne johonkin hyödyllisempään niin ehkä teidänkin ansiostanne Suomen talous voi jatkaa kasvuaan kuten tänäkin vuonna! Siitä se lähtee, eikä mistään valittamisesta ja toisten ihmisten mollaamisesta.

KVG (nimimerkki)

Kun olet netissä, ei tarvitsisi kysyä onko hauki kala tai paljonko on Suomen pulustusmenot. Googlaapi vaan "puolustusbudjetti 2010" . Vastaus on: 2,709 miljardia euroa.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

#34

Muistin vuotuisen puolustusbudjetin väärin, mutta en vanhasmaisesti ole sentään unohtanut ja myönnän virheeni.

Oscari (nimimerkki)

Jokainen tiesi, että Kreikka ei täytä eikä tule täyttämäänkään rahaliiton ja Euron ehtoja missään vaiheessa. Se oli kuin itsestään selvää, että maa pääsee mukaan. Ongelma on maan puolustusmenot ja Nato, joka ne pitää korkeina. Ja vihollisena on toinen Natomaa, eli Turkki. Sielläkin rahaa palaa sotimiseen.

Mitä tästä kaikesta opimme? Natokiima ei kannata, se tuhoaa talouden.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset