Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kokoomusnuoret tukkanuottasilla

Kokoomusnuorissa kuohuu. Puheenjohtaja Wille Rydmanin järkevät ajatukset monikulttuurisen Suomen huonoista puolista eivät saa vastakaikua useilta nuorilta kokoomusvaikuttajilta.

Joukko taannoisessa puheenjohtajavaalissa Rydmanin vastaehdokasta Tomi Sandströmia tukeneita kokoomusnuoria kritisoi Rydmanin ajatuksia. Heidän mukaansa "jutusta [saa] kuvan, että kokoomusnuoret ovat puheenjohtajansa kanssa samoilla linjoilla." He haluavat tuoda esille sen, että Kokoomusnuorista löytyy "nykyaikainen näkemys maahanmuuton ja monikulttuurisuuden merkityksestä ja arvosta yhteiskunnassamme".

Erikoisinta on, että Rydmanin vastaisten joukkojen mielestä "Suomi tarvitsee uutta, ulkopuolista työvoimaa, vaikka työn tuottavuus nousisi ja syntyvyys lisääntyisikin". Perusteluna väitteelle on ilmeisesti väitetty työvoimapula, mutta sellaista ei tosiasiassa ole odotettavissa.

Kirjoittajien mielestä puhe kiintiöpakolaisten paluusta kotimaahansa on väärin. En ymmärrä miksi, sillä pakolaisuuden ajatushan on nimenomaan se, että kotimaan turvallisuustilanteen parannuttua kotimaahan palataan takaisin. Pakolaisten pysyvä asettautuminen Suomeen olisi pakolaisuuden alkuperäisen ajatuksen vastainen. Työperustainen maahanmuutto on asia erikseen.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet muun muassa Rydmanin taannoinnen vastaehdokas Sandström, Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtaja ja Uudenmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja. Kannanotolla Sandström petaa itselleen asemia seuraavassa puheenjohtajataistossa, jossa hän odottaa Kokoomusnuorten "suvaitsevaiston" tukevan häntä.

Rydman ei siis saa tukea omiltaan. Olen Rydmanin kanssa samaa mieltä, mutta ihmetyttää kuinka hän ei ilmeisesti ole keskustellut linjasta riittävästi liiton muiden vaikuttajien kanssa. Tällainen viestintä antaa Kokoomusnuorten kannasta ristiriitaisen ja nurkkakuntaisen kuvan, mikä varmasti on tässä tilanteessa oikea vaikutelma.

Kokoomusnuoret eivät yksinkertaisesti tiedä, miten suhtautua monikulttuurisuuden varjopuoliin. Rydmanin vastaiset joukot huomauttavat, että "puolueen periaateohjemassakin puolustetaan voimakkaasti monikulttuurista Suomea". Siinä hän on täysin oikeassa.

Rydmanin vastaiset joukot myös kysyvät, että "onko yhteiskunnan kehityksen vastustaminen todellista poliittista edelläkävijyyttä?" Kyllä, mikäli tämä yhteiskunnallinen kehitys on pidemmällä tähtäimellä yhteiskunnalle haitallista. Historiassa on runsaasti esimerkkejä siitä, millaista jälkeä syntyy, kun hallinto tai kansalaiset eivät ole nousseet vastustamaan yhteiskunnalle haitallista kehitystä.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Nina Suomalainen (kok.) kirjoittaa Facebookissa pitävänsä Rydmanin ajatuksia "vihanlietsontana". Suomalaisen mukaan "epäkohtia voi tuoda esiin. Se on eri asia kuin hajoittava, kiihottava, repivä, lyttäävä, raivoava vihan lietsonta. Suuret johtajat osaavat erottaa nämä kaksi. Populistiset ja lyhytnäköiset pikkupoliitikot eivät".

Perussuomalaisten Nuorten linja on murtumaton - maassa maan tavalla, elintasopakolaisuus on kitkettävä ja monikulturismi on länsimaille vahingollinen ideologia. Kannatamme hallittua työperäistä maahanmuuttoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

TL (nimimerkki)

"Kannanotollaan Sandström petaa itselleen asemia seuraavassa puheenjohtajataistossa, jossa hän odottaa Kokoomusnuorten ”suvaitsevaiston” tukevan häntä."

Ei tämä asetelma poikkeaisi mitenkään edellisistä vaaleista. Niissähän Sandström oli nimenomaan "suvaitsevaiston", vai pitäisikö sanoa anti-Rydman-porukan ehdokas. Oikeus voitti, mutta samasta syystä maahanmuuttokysymyksissä on aika turha odottaa KNL:ltä minkäänlaista yhtenäistä linjaa, kun vaaleissa häviölle jääneet haluavat tuoda näkemyksensä esiin.

jäniksenkäpälä (nimimerkki)

Huoh...
Johan tässä melkein riemuitsi järjen löytymisestä Kokkareissa...

Kolpakko (nimimerkki)

No onneksi kokookuksella on jostain muustakin mielipiteitä kuin maahanmuutosta. Perussuomalaisten blogit täällä Uuudessa Suomessa alkavat olla aika tuskastuttavia lukea, kun kaikissa on sama asia esillä. Ilmeisesti perussuomalaiset sitten aikovat ratkaista kaikki Suomen ongelmat tällä:

"Perussuomalaisten Nuorten linja on murtumaton - maassa maan tavalla, elintasopakolaisuus on kitkettävä ja monikulturismi on länsimaille vahingollinen ideologia. Kannatamme hallittua työperäistä maahanmuuttoa."

Ai ei tarvitse lukea jos ei pidä? No kuulkaa, onhan minullakin vielä (ennen perussuomalaisten valtaannousua) mielipiteenvapaus. Kauan elököön monikultturismi!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Oliko KNL:lla mielipidettä esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuuston ruokavalioasiaan?

DS (nimimerkki)

Noh, itsepä kokkarit kärsivät kun eivät suostu kansaa kuuntelemaan.

Toisaalta, persut eivät ole saaneet mitään aikaan, edes ruohonjuuritasolla.

Odotellaan Muutosta.

mastodontti (nimimerkki)

#5 Valtakunnallisella tasolla ei viiden hengen oppositio juuri muutoksia aikaiseksi tee, eikä muutos 2011 ainakaan auta voimatonta oppositiota. Perussuomalaiset ovat olleet kunnallisella tasolla äärimmäisen tärkeitä, ainakin omalla paikkakunnallani. Puollustaneet arvoja ja pientä ihmistä, toisin kuin mikään muu puolue.

Auria (nimimerkki)

Mitä, jatkaako etsivä nuori Simon pian taas matkaa puoluekartalle ikuisesti kiertävän juutalaisen tavoin? Kristuskin sentään pysähtyi Eboliin.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

#1

Olet varmasti oikeassa. Mielenkiintoista nähdä millainen tilanne on Kokoomusnuorten seuraavassa puheenjohtajavaalissa.

#3

Nuo teesit koskivat tietysti tätä kyseistä aihetta. Olen ottanut blogissani kantaa myös muihin aiheisiin. Saa ja kannattaa lukea, vaikka ei pitäisikään.

#5

Perussuomalaiset ei ole Kokoomuksen tapaan ollut hallituksessa päättämässä linjauksista, mutta äänesti yksimielisesti esim. uutta ulkomaalaislakia vastaan ja on vaatinut maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin eroa.

En usko, että ilman Perussuomalaisten muodostamaa uhkaa vanhoille puolueille tästä kysymyksestä olisi keskusteltu edes tämänkään verran. Useimmat haluaisivat yksinkertaisesti lakaista aiheen maton alle.

#7

Tapoihini kuuluu tukea fiksuja mielipiteitä tulivat ne sitten mistä puolueesta tahansa. Ja miten juutalaiset tähän liittyvät?

af Hat (nimimerkki)

#7

"Tällainen viestintä antaa Kokoomusnuorten kannasta ristiriitaisen ja nurkkakuntaisen kuvan, mikä varmasti on tässä tilanteessa oikea vaikutelma."

Siis suoranaista loikkarimentaliteettia! Lue ensin, katkeroidu sitten.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Nina Suomalainen on isänmaataan ja suomalaisia vihaava planttu jonka henkinen koti on vasureiden ja vihreiden eedenistä itään. Surkeaa mutta tyypillistä kommunistikokoomuksen edustusta.

Suomessa ei ole, ei ole ollut eikä tule työvoimapulaa.

Käyttäjän ojala kuva
Tommi Ojala

Anteeksi nyt vaan Simon, mutta tuo ei ole Sandströmin tekstiä. Jos aiot valehdella, niin tee se niin ettet jää kiinni. Sandström on vain allekirjoittaja muiden joukossa.

"Tällainen viestintä antaa Kokoomusnuorten kannasta ristiriitaisen ja nurkkakuntaisen kuvan, mikä varmasti on tässä tilanteessa oikea vaikutelma." Jos väittää Kokoomusnuorten liittona olevan lähellä äärioikeistoa, niin aivan varmasti saa kuulla kunniansa julkisuudessa.

Frank (nimimerkki)

”onko yhteiskunnan kehityksen vastustaminen todellista poliittista edelläkävijyyttä?”

Ja minä tyhmä kun kuvittelin politiikan olevan juuri tuon yhteiskunnan kehityksen ohjaamista, ei ajopuuteoriaan tarrautumista :-)

Frank (nimimerkki)

#11: "Jos väittää Kokoomusnuorten liittona olevan lähellä äärioikeistoa, niin aivan varmasti saa kuulla kunniansa julkisuudessa."

Sekoomuksen talouslinjathan ovat täkäläisittäin äärioikeistolaisia. Vai kuka vetää vielä oikeistolaisempaa linjaa?

kommentoija (nimimerkki)

Kokoomus on valitettavasti pääasiassa monikulttuurisuutta vaaliva sekalainen ja epämääräinen joukko "muka-oikeistolaisia" poliitikkoja. Puolue on ilman uskottavaa yhtenäistä poliittista linjaa, joka nakertaa kovasti sen uskottavuutta. Suomeen pitäisi saada aidosti oikeistolainen puolue, jolla on myös maahanmuuttopolitiikka hanskassa. Kokoomus on nykyisellään samanlainen humaani vasemmistopuolue kuin kaikki muutkin Suomen nykypuolueista.

Tomi Sandström (nimimerkki)

En valitettavasti tässä vaiheessa ehdi kommentoida tähän blogiin ja sen väitteisiin sen enempää kuin painottamalla, että tässä ei nyt ole kysymys yksin minun mielipiteestäni.

Kuten vastineen lopussa lukee, sen ovat muotoilleet ja nimillään allekirjoittaneet:
Anne Taavitsainen, Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtaja
Tuomas Viljamaa, Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja
Olli Marjalaakso, Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja
Emma Kimiläinen, Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja
Elias Erämaja, Uudenmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja
Tomi Sandström, Vantaan Kokoomusnuoret
Elina Hölttä, Etelä-Savon Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

Joten on turhaa tehdä tästä Rydman-Sandström-vastakkainasettelua, koska se ei sitä ole. Se juna meni jo, kun puheenjohtajakisa ratkesi. Tässä on kysymys ihan puhtaasti toisen näkemyksen esiintuomisesta, mikä on ihan sallittua. Mielestäni avoin keskustelu on parempaa politiikkaa kuin nurkissa supiseminen.

Tämän verran tässä vaiheessa. En nyt ehdi sen enempää tähän blogitekstiisi syventymään kuin korjaamaan siinä virheellisesti luodun mielikuvan.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

#11 ja 15

Tarkoitukseni ei ole ollut valehdella. Minun saamieni tietojeni mukaan kirjoittaja oli Sandström. Pahoittelen virhettä ja korjasin virheellisen kuvan tekstistä. Kiitän myös Sandströmiä siitä, että hän kommentoi kirjoitustani.

Joka tapauksessa puheenjohtajaehdokas Sandström oli tälllä kannalla, mikä mielestäni osoittaa, että Kokoomusnuorissa on kaksi kilpailevaa leiriä.

Huohh! (nimimerkki)

Ensin Pöntinen, sitten Rydman... Ehdin jo luulla, että järjen ääni on saamassa valtaa kokoomuksessa. Nähtävästi luuloni ovat aiheettomia.

Näyttää siltä, että tulevissa vaaleissa vain perussuomalaiset, sekä mahdollisesti muutos 2011, ajavat suomalaisten etuja.

Esa Kärnä

Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä että "maassa maan tavalla". Liian monessa puolueessa on kyvyttömyys nähdä tosiasioita.

Iikka (nimimerkki)

Miten toi mun mielestä haiskahti vähän siltä, että kokoomus yrittää olla kallellaan kahteen suuntaan. Pelätään sitä, että persut kasvattaa kannatusta, joten tölvitään vähän tollasta. Sitten puolueen isot pojat tulee välittömästi korjaamaan, että "toi ei oo meidän virallinen linja". Kivasti saadaan kihtelysvaaralaisten aikamiespoikien - jotka ei ole pakolaista nähneetkään - äänet, mutta samalla kaupunkien city-liberaalit voi turvallisesti jatkaa kokoomuksen äänestämistä, kun lausunto oli vaan junnujen uhittelua.

Te persut tunnutte sentäs seisovan rehdimmin asianne takana, vaikka olenkin sitä mieltä, että se on väärä. Mielestäni olette huolissanne ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. Oma huoleni on se, että teidän raktaisukeinot ovat pikemminkin omiaan aiheuttamaan maahanmuuttoon liittyviä ongelmia, kuin vähentämään niitä.

Mitä toi "maassa maan tavalla" tarkoittaa? Riittääkö, että noudattaa Suomen lakia? Voisiko persut yhtään avata näitä kolmea sanaa, johon maahanmuuttopolitiikkansa kiteyttää? Mikä se on se "maan tapa"? Pitäisikö joitakin suomalaisiakin testauttaa varmuuden varalta, etteivät ole täällä "väärällä tavalla"?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset