Li Andersson on hornethorinoissaan väärässä

Ajattelin jo hiljentyä joulun viettoon, mutta koska suomalainen vasemmisto ei näköjään nuku koskaan niin täytyy vielä avata sanainen arkkuni.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvosteli kovin sanoin Suomen tärkeintä puolustusmateriaalihankintaa. Hänen mielestään Hornetien korvaaminen on ylimitoitettu ja vaarantaa Suomen kansantalouden.

Li Andersson on hornethorinoissaan väärässä.

Suomen ilmapuolustuksen perusteista ja hävittäjien määrästä kannattaa lukea HX-hankkeen hankejohtaja, kenraali Lauri Purasen blogi. Siinä hän hyvin kansantajuisesti kertoo, miksi Hornetien täysimääräinen korvaaminen tarkoittaa samaa määrää kuin aikanaan 1990-luvulla hankitut hävittäjät.

Ehkä suurin harha Li Anderssonin kirjoituksessa on, että rinnastaa hävittäjien korvaamisen hankintahinnan normaaliin valtion budjettitalouteen. Hän väittää, että kestävyysvaje, alhainen syntyvyys, työllisyys tai julkisen talouden menopaineet olisivat ristiriidassa hävittäjähankinnan kanssa. Näin ei ole. Hallituksen ja sinisten päättämän viisaan politiikan seurauksena hävittäjien hankinta rahoitetaan ylimääräisellä rahoituksella – joko velaksi tai valtiontalouden ylijäämästä lähes vuosikymmenen aikana.

Tässä on se suurin harha, jota tällä hetkellä monet oppositiopoliitikot levittävät.

Hävittäjiin tarkoitettua rahoitusta ei oteta hyvinvointivaltion menoista, ei koulutuksesta, ei eläkkeistä eikä terveydenhuollosta. Kyseessä on strateginen hankinta, joka ei ole vastakkain tai vaihtoehtoinen muille valtion velvollisuuksille.

Li Andersson väittää blogissaan, että hankintahinnan päälle tulee elinkaarikustannukset, jotka hänen mukaan voivat kaksin- tai jopa kolminkertaistaa hankintahinnan. Kyseessä on tyypillinen vihervasemmiston pölhöpopulistinen heitto, sillä totta kai hankintahinnan päälle tulee elinkaarikustannukset. Se on sama kuin tavallisen suomalaisen auton osto. Ei riitä, että on varaa ostaa auto. Pitää olla varaa maksaa myös sen ylläpidosta, käytöstä ja huollosta.

Tämän kyllä ymmärtäisi Lapin vanhan koulukunnan sosialisti Markus Mustajärvi, mutta ei näköjään puolueensa puheenjohtaja.

Anderssonin antama väärä kuva perustuu siihen, että elinkaarikustannukset edellyttäisivät puolustusbudjetin korottamista. Ei edellytä. Hallitus on linjannut, että Hornetien korvaajien elinkaarikustannukset pitää hoitaa normaalista puolustusbudjetista aivan kuten nykyään.

Yrjö Rautio kirjoitti Helsingin Sanomien kolumnissaan, että äärioikeisto ja -vasemmisto ovat lähellä toisiaan. Hän kuvasi, ettei politiikkaa voi nähdä janalla, vaan ympyrän kehällä. Näin huomataan toisilleen vastakkaisten voimien lähestyneen toisiaan ja lopulta olevan monissa asioissa aivan samaa mieltä.

Näin on myös hävittäjähankinnan suhteen. Li Andersson saa tukea perussuomalaisten Jussi Halla-aholta, joka on jo useampaan kertaan kyseenalaistanut Suomen tärkeimmän puolustusmateriaalihankkeen. Ja venkoili tiedustelulakien kiireellisen uudistamisen kanssa aina loppuun asti eikä ole vielä kertaakaan sanonut julkisesti kannattavansa tiedustelulakien uudistamista.

Tosiasia on, että hankintavaiheessa jokainen vähennetty hävittäjä vaikeuttaa mahdollisessa kriisissä Suomen puolustamista. Kääntäen tämä sama siis edistää mahdollisen vastustajan toimintaa.

Voikin kysyä, että kenen pussiin Li ja Jussi lämpimikseen puhuvat?

 

Blogissaan Andersson väitti puolustusministeri Jussi Niinistöä (sin.) suomettuneeksi. Väite on uskomatonta soopaa, sillä termi suomettuminen (saks. Finnlandisierung) tarkoittaa Wikipedian mukaan voimakkaamman valtion vaikutusvaltaa heikomman naapurimaan asioihin. Kylmän sodan ajan lopulla se käsitettiin tässä hengessä nimenomaan Neuvostoliiton myötäilyksi.

Voikin aiheellisesti kysyä, kuka on suomettunut?

Suomen eniten länteen suhteita luonut puolustusministeri vai vasemmistoliiton puheenjohtaja, joka haluaa ampua alas jo hankintavaiheessa osan isänmaan elintärkeästä ilmapuolustuksesta?

 

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu