Ulkoministeri Soini ja putkimies Rekanen

”Jos Natoon jonain päivänä mennään, se lisäisi meidän turvallisuuttamme yleisesti ja lisäisi päätösvaltaamme.”

Näin sanoi pääministeri Alexander Stubb (kok.) 8. elokuuta 2014. Pääministeri. Hallitusohjelmassa ei ollut kirjausta, että Suomen Nato-jäsenyys lisäisi Suomen turvallisuutta. Hän ei toiminut Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen virallisen linjan mukaisesti tällä kommentillaan, joka on selkeällä suomen kielellä selvä linjaus.

Ei tullut välikysymystä miltään puolueelta, ei tullut tuohtunutta tuhinaa keneltäkään punaiselta, ei tullut punaista korttia silloiselta ulkoministeriltä, Erkki Tuomiojalta (sd.).

Tänään äänestetään ulkoministeri Timo Soinin (sin.) epäluottamuslauseesta, jota ovat esittäneet sosialidemokraattien, vihreiden, vasemmistoliiton ja Rkp:n eduskuntaryhmät liittyen Soinin vakaumukseen abortista. Joka on ollut tiedossa yli 30 vuotta, kun hän on toiminut politiikassa.

Soini osallistui Kanadan Ottawassa vapaa-ajallaan työohjelmaansa kuulumattomaan iltahartauteen. Näinkö paljon pelottaa, että Soini seisoo iltahartaudessa hiljaa, palava kynttilä kädessä?

Soini on lukuisissa virkatehtävässään pitämissään puheissa edistänyt naisten ja tyttöjen asemaa. Suomen hallituksen linjan mukaisesti. Kaikki puheet löytyvät Ulkoministeriön sivuilta.

Epäluottamuslauseen tarkoitus on luoda ennakkotapaus, että on olemassa vakaumuksia, joiden perusteella ihmisten oikeutta toimia julkisissa tehtävissä on rajattava. Yksityisten yritysten puolella painostus on jo tehonnut, kuten nähtiin Porin Jazzin toimitusjohtajaksi valitun Aki Ruotsalan tapauksessa. Julkista elintilaa on haluttu kaventaa nimenomaan tunnustuksellisilta kristityiltä.

Sininen tulevaisuus puolustaa jokaisen suomalaisen uskon-, mielipiteen- ja sananvapautta. Oli sitten kyseessä ulkoministeri Soini tai putkimies Rekanen. Niin kauan kuin minussa henki pihisee niin punavihreät eivät määrittele muille, että mitä mieltä asioista saa vapaassa Suomessa olla.

Sanan- ja mielipiteenvapautta halutaan rajata kvasiliberaalilla suvaitsemattomuudella. Näin kirjailija Leena Krohn kuvaa ilmiötä. "Tilanne on minusta pahempi kuin 1970-luvulla, jolloin sananvapautta myös laajasti rajoitettiin," Krohn sanoo Ylen haastattelussa.

Kuten entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) osuvasti kirjoittaa, "jos minä olisin tänään painamassa nappia eduskunnassa, antaisin ääneni Timo Soinin vapaan ajattelun puolesta, sillä aihe on vaikea ja pysyy aina sellaisena. Ja riehuiko hän muka ulkomailla asiasta? Ei. Välillä syntyy vaikutelma, että punavihreä kupla onkin mustavalkoinen."

Epäluottamuslause ulkoministerille on epäluottamuslause koko hallitukselle. Odotan, että keskustan ja kokoomuksen kansanedustajat äänestävät Soinin ja hallituksen luottamuksen puolesta.

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu