Tolkun konservatiivin maahanmuuttolinja

Eurooppaa vaivasi syksyllä 2015 hallitsematon maahanmuuttotilanne, jolloin Suomeen tuli yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Kuten pääministeri Juha Sipilä (kesk.) täysin oikein totesi niin suurin osa näistä turvapaikanhakijoista oli silloin liikkeellä taloudellisista syistä. Suomessa tehtiin vuosina 2016-2017 lähes kaksi kertaa enemmän kielteisiä kuin myönteisiä turvapaikkapäätöksiä.

Suomen osalta maahanmuutto on saatu hallintaan. Viime vuonna jätettiin vain parituhatta uutta turvapaikkahakemusta. Hallituksen tekemät tiukennukset turvapaikkapolitiikkaan ovat toimineet. Ja niitä tiukennuksia Antti RinneLi Andersson ja Touko Aalto ovat koko ajan vasemmisto-oppositiosta vastustaneet. Vihervasemmisto-sanaa kun ei saa enää käyttää tai punavihreät loukkaantuvat.

Vaikka Li Andersson olisi eri mieltä maahanmuutosta, se ei saa tyrehdyttää järkikeskustelua. Maahanmuuttokeskustelua ei voi jättää ääripäille, on se ääripää sitten vasemmalla tai oikealla. Siniset edustavat hiljaista enemmistöä, tolkun konservatiiveja.

Sininen tulevaisuus on julkaissut maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmansa, jonka mukaan rajoja ei pidä sulkea tai avata, vaan rajoista on pidettävä huolta. Maahanmuuton on oltava hallittua, turvallisuuden kannalta järkevää ja sen on otettava huomioon Suomen taloudellinen kantokyky.

Ohjelmassamme kerrotaan konkreettisia keinoja siihen, että ne ihmiset, jotka tänne laillisesti jäävät ja haluavat Suomessa elää ja täällä perhettä kasvattaa, saadaan mahdollisimman hyvin osaksi tätä yhteiskuntaa. Jokaisella, joka tänne laillisesti jää, on mahdollisuus tulla suomalaiseksi.

Vaadimme kansalaisuuskokeen lisäksi uusien kansalaisten uskollisuudenvalan käyttöönottoa. Tulija sitoutuu historiaamme, kulttuuriimme ja arvoihimme vakuuttamalla uskollisuutta Suomen valtiolle ja perustuslaille. Saamani palautteen perusteella tämä esitys saa suomalaisilta vahvan tuen.

Työperustaisessa maahanmuutossa ottaisimme käyttöön pisteytysjärjestelmän, jossa työperäiset maahanmuuttajat valikoituvat Suomeen esimerkiksi osaamisensa, kielitaitonsa, työkokemuksensa ja sopeutumiskykynsä perusteella. Esimerkiksi Kanadasta voi ottaa mallia. Tämä hallitus päätti jo sinisten esityksestä selvittää anonyymin työnhaun käyttöönottoa, jotta jokaista varmasti arvioidaan pätevyyden eikä taustan perusteella. Se on realismia ilman rasismia.

Ehdotamme sosiaaliturvajärjestelmän muuttamista kansalaisuusperusteiseksi. Sinisten mielestä Suomen kansalaisille tulisi voida maksaa muita korkeampaa sosiaaliturvaa, koska he lähtökohtaisesti ylläpitävät Suomen veropohjaa. Ei ole reilua, että juuri oleskeluluvan saanut saa saman sosiaaliturvan kuin vuosikausia Suomessa veroja maksanut. Kansalaisena jokainen saa sitten samaa sosiaaliturvaa.

Hallituskumppanien mukaan siniset ovat estäneet pakolaiskiintiön nostamisen. Se on totta. Olemme myös pitäneet kiinni ulkomaisen työvoiman tarveharkinnasta. Vaadimme hallitusohjelman noudattamista. Hädänalaisia ihmisiä autetaan, mutta kansallisen pakolaiskiintiön nostamista ei voi edes harkita ennen kuin turvapaikkakäsittely on siirretty Euroopan unionin ulkopuolelle. Kiintiöpakolaisia otettaessa haluamme suosia vanhempansa menettäneitä pieniä lapsia ja vainottuja kristittyjä.

Sinisten maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmassa esitetään että turvapaikka voitaisiin myöntää turvallisiin kolmansiin maihin tai EU:n ulkopuolisiin väliaikaisiin asutuskeskuksiin. Näin apua pystytään rajallisin resurssein antamaan mahdollisimman monille, ja järjestelmän väärinkäyttö ja vaarallinen ihmissalakuljetus ennaltaehkäistään.

Siniset eivät hyväksy punavihreiden linjaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuksista. Ei ole olemassa turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia, on vain palautuksia. Jos on lainvoimainen päätös, niin sehän pistetään luonnollisesti aina toimeen. Jos Touko Aallon mielestään ei voida palauttaa ihmisiä, niin toisin sanoen vihreiden näkemys on, että kaikkien pitäisi voida aina jäädä. Se on täysin järjetön ajatus, joka romuttaisi koko turvapaikan käsitteen.

Liian usein kansalaiset ovat kokeneet esittäessään huolia maahanmuutosta, että heidät katsotaan heti vihamielisiksi tai äärimmäisiksi. Me tiedämme, missä ne ääripäät ovat. Anarkistit ja kuulapäät marssivat Turussa terrori-iskun vuosipäivänä. Tavalliset suomalaiset huolineen jäävät ääripäiden möykän varjoon. Hiljaiselle enemmistölle on annettava ääni.

Sinisten tolkun konservatiivin linjalla varmistetaan, että hallitsematonta muuttoliikettä Euroopan halki Suomeen ei synny enää koskaan, mutta niitä autetaan, jotka apua eniten tarvitsevat.

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu