Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Vaikeuksissa oleville maatalousyrittäjille on saatava tukea

Sinisille ei riitä, että ensi vuoden budjettiin sovitaan ylimääräisestä tuesta tuottajille. Meidän mielestämme maatalousyrittäjiä on tuettava heti syksyllä valtion lisäbudjetin kautta tukipaketilla, jotta heillä on todellinen mahdollisuus selvitä kahdesta perättäisestä katovuodesta.

Olen eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan edustajamme Reijo Hongiston tavoin huolissani kotimaisen tuotannon huoltovarmuudesta lisätuen viivästyessä. Jos useat maanviljelijät ja lihantuottajat joutuvat nyt laittamaan pillit pussiin, tuotanto tuskin palautuu entiselle tasolleen.

Kriisitilanteessa hallitus voi sopia erillisestä lisäbudjetista milloin vain. Suomella ei ole varaa menettää omaa viljan, maidon, lihan ja siipikarjan tuotantoamme.

Pidän maataloutta ja sen tulevaisuutta Suomessa yhtenä merkittävänä vaaliteemana. Kansakunnan kannalta on olennainen kysymys, halutaanko suomalainen maatalous säilyttää. Me siniset olemme ehdottomasti maatalouden kehittämisen kannalla.

Yksi eduskuntavaalitavoitteitamme on kansallisen maataloustuen osuuden korottaminen. Vähemmän tukea EU:lta, enemmän kotimaasta.

Kun maksamme EU:lle euron, saamme siitä vain osan Suomeen takaisin. Mieluummin maksamme vähemmän EU:lle ja enemmän suoraan kotimaahan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset