Punaviherpersut kysyvät lupaa EU:lta

Jo on aikoihin eletty, kun Perussuomalaiset juoksevat Brysselin helmoissa kysymässä lupaa EU:lta.

Tammikuussa perussuomalaisten meppi Pirkko Ruohonen-Lerner vaati EU-komissiota Veikkauksen kimppuun ja päättämään siitä, minne peliautomaatit Suomessa sijoitetaan. Nyt jo kaksi perussuomalaisten kansanedustajaa on vaatinut kysymään sote-uudistuksesta EU-komissiolta eli tekemään EU-notifikaatiota.  

Molemmat vaatimukset antaisivat kansallista päätösvaltaa ylikansalliselle EU:lle – mitä PS vielä joskus väitti vastustavansa.

Suomen terveydenhuoltouudistuksessa on myös kyse kansallisesta hankkeesta. Suomen ja komission välisissä epävirallisissa keskusteluissa on käynyt ilmi, että komissio ei edes suosittele valinnanvapausmalliamme notifioitavaksi. Ruotsissa on ollut vastaavantyyppinen sote-malli käytössä yli kymmenen vuotta ilman EU-notifikaatiota.

Perussuomalaiset haluaa tehdä Suomesta unionin ainoan maan, joka kysyy lupaa, mitä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiseksi saa tehdä. Perussuomalaiset haluaa, että Suomi noudattaa tiukemmin EU-säännöksiä kuin Ruotsi.

On syntynyt uusi poliittinen laji, punaviherpersu. Lajin edustajat laulavat samassa kuorossa punatulkkujen kanssa. Suomessa on näköjään vain yksi EU-kriittinen puolue. Perussuomalaiset huutavat EU:ta apuun, kun se heille vain sopii.

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu