Sopeutumiseläke on historiaa

Kahdeksan eduskuntaryhmää päätyi tänään kansan oikeustajun mukaiseen ratkaisuun lakkauttaessaan kansanedustajien sopeutumiseläkejärjestelmän. Olen kritisoinut ilmenneitä väärinkäytöksiä ja nyt niistä tehdään loppu.

Edustin sinistä eduskuntaryhmää puheenjohtajien välisissä neuvotteluissa. Yhteiseen esitykseen sitoutuivat kaikki muut paitsi perussuomalaiset.

Jatkossa kaikki kansanedustajat saavat tehtävänsä jälkeen sopeutumisrahaa, joka on ollut jo käytössä vuonna 2011 ja sen jälkeen valituilla kansanedustajilla. Sopeutumisrahaa maksetaan 1-3 vuotta sen perusteella kuinka pitkään on ollut kansanedustajan tehtävässä. Tämä perustuu neuvottelujen aikana saamiimme perustuslakiasiantuntijoiden lausuntoihin.

Sopeutumisrahaa maksettaessa otetaan huomioon ansio- ja yrittäjätulojen lisäksi myös pääomatulot, joten mahdolliset väärinkäytökset estetään.

Edellinen puhemies Maria Lohela (sin.) aloitti työn sopeutumiseläkkeiden lakkauttamiseksi ja nykyinen puhemies Paula Risikko (kok.) vei työn ansiokkaasti loppuun. Kiitos kuuluu heille molemmille.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat poislukien perussuomalaiset tekevät uudistuksesta yhteisen lakialoitteen.

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu