Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Vaalit hävinneen puolueen vaalivoittaja

Nyt kun kuntavaaleista alkaa pöly laskeutua, niin on aika kirjoittaa analyysiä. Puhunut olen jo. Heti kuntavaaleja seuraavina päivinä vierailin Ylen A-Studiossa ja Aamu-televisiossa.

Sain Espoossa 1092 ääntä ja olen listalla perussuomalaisista toisena heti Timo Soinin jälkeen. Sain Espoossa viime eduskuntavaaleissa päälle tuhat ääntä, joten kuntavaalien reilusti heikommalla äänestysprosentilla henkilökohtainen tulokseni on loistava. Kolminkertaistin kannatukseni viime kuntavaaleista. Olen vaalit hävinneen puolueen vaalivoittaja.

Lämmin kiitos kaikille äänestäneille! Te teitte tämän tuloksen, ja olen siitä äärettömän kiitollinen. Pyrin olemaan luottamuksenne arvoinen.

Perussuomalaiset sai kotiseudullani Niipperissä 14,4 prosentin kannatuksen ja minä kolmanneksi eniten ääniä. Perussuomalaisista seuraava oli Soini. Erityiskiitos kaikille 83:lle minua äänestäneelle niipperiläiselle!

Linja pitää: Espoossa ei pidä nostaa kuntaveroa, maahanmuutto hallintaan, lapsiperheiden ja eläkeläisten palveluista pidetään huolta ja eri kaupunginosia kehitetään tasapuolisesti.

Perussuomalaiset sai Espoossa kohtuullisen tuloksen, mutta valtakunnallisesti tulos on tappio ja pettymys. Ennakkoäänistä saimme 8,2 prosenttia ja vaalipäivänä 9,3 prosenttia. Nousua tuli hyvällä jalkatyöllä ihmisten parissa, mutta ei lopulta riittävästi.

Kansa ei äänestä väärin, vaan tulos otetaan selkä suorana vastaan. On syytä pohtia, että mistä kannatuskato johtui.

Selkein syy on hallituksen toimet Suomen talouden tasapainottamiseksi. Tämä ei ollut yllätys. Perussuomalaisetkin sanoi eduskuntavaaleissa että valtion velkaantuminen on taitettava. Isänmaan voitto on tässä puolueen tappio. Perussuomalaisten on luotettava ja tehtävä töitä sen eteen, että seuraavan kahden vuoden aikana työllisyys nousee. Tänä vuonna on jo 34 000 työllistä enemmän kuin viime vuonna. Tuloverotusta ja eläkeläisten verotusta ollaan voitu jo keventää.

Toinen syy on omien keskinäinen riitely. Siellä tappio, missä lihava riita. Suomalaiset eivät pidä turhasta kinasta, vaan antavat oikeudenmukaisen tuomionsa. Sama koskee kaikkia puolueita. Tämä voidaan nyt korjata, jokaisessa kunnassa erikseen. Esimerkiksi Helsingistä voi todeta, että valtuustoryhmä pieneni, mutta laatu parani. Loikkareille kävi ohraisesti.

Kolmas syy on erilaiset kohu-uutiset. Erityisesti nuoret naiset ovat sanoneet minulle, että heidän luottamustaan puolueeseen nakertaa nähdä samat naamat kerta toisensa jälkeen julkisuudessa selittelemässä tekemisiään. Tässä on peiliin katsomisen paikka eikä peiliä voi syyttää, jos naama on vino. Media saattaa kohdella perussuomalaisia joskus muita puolueita ankarammin, mutta näitä nuoria naisia ei kiinnosta selittely, vaan oman toiminnan parantaminen. Tässä joukossa perussuomalaisilla on suuri kannatuspotentiaali, jossa keskeistä on poliittinen uskottavuus ja hyvä viestintä. Tähän tulevan puoluejohdon on tartuttava.

Neljäs syy on useiden meidän miesäänestäjien kotiin jääminen, kuten puheenjohtaja Soini on kommentoinut. Hän on todennäköisesti oikeassa, sillä kannatuskyselyissä saimme selvästi parempia tuloksia kuin vaaleissa. Kannatus ei riitä, vain annetut äänet lasketaan. Aiemmin olemme onnistuneet saamaan raavaat äijät äänestämään, joten tämäkin on mahdollista korjata määrätietoisella työllä. 

Viides syy on puolueen ja koko hallituksen viestintä. Erityisesti hallituskauden alussa vasemmisto-oppositio sai oman viestinsä läpi mediassa. Vasemmisto-oppositio puhuu pakkolaista, pakkoyhtiöittämisestä ja pakkopalautuksista. Ainoa, joka ei heille olekaan ongelma, on pakkoruotsi. Tämä on hyödyttänyt erityisesti vihreitä, joiden puheenjohtajana on eduskunnan vastuuttomin lärväilijä Ville Niinistö. Hölmöintä mitä vihreät voivat nyt tehdä on vaihtaa puheenjohtaja, ja juuri sen vihreät tekevät.

Muitakin syitä voi näiden mainitsemieni lisäksi olla ja todennäköisesti onkin. Elämme kuitenkin yhä Suomessa, jossa perussuomalaiset on eduskunnan toiseksi suurin puolue ja käyttää valtaa hallituksessa. Syytä huomata tämäkin kuntavaalien valtakunnallisista ääniosuuksista ja valtuustopaikoista, sillä päätöksiä valtuustoissa tekevät valtuutetut, eivät kannatusprosentit:

Vihreät 12,4 %, 536 paikkaa
Perussuomalaiset 8,8 %, 769 paikkaa
Vasemmistoliitto 8,8 %, 661 paikkaa

Perussuomalaiset on kannattajiensa näköinen: elämänmakuinen ja välillä elämän kolhima, mutta nousee aina uudestaan eikä luovuta koskaan. 

Kehoitankin kaikkia perussuomalaisia ottamaan tietoisesti taistelijan asenteen päälle ja näyttämään sisumme. Nousun voimme tehdä vain me yhdessä. Häviön hetkellä testataan kuka on tuleva voittaja.

Kannattaa myös katsoa muutamaa vaalia pidemmälle. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä että tulevaisuuden kolme suurinta puoluetta ovat perussuomalaiset, kokoomus ja vihreät. Jonkinlaisessa järjestyksessä. Tälle kolmikolle on äänestäjien keskuudessa selkeimmät lokerot. Demarimeppi Liisa Jaakonsaaren tavoin katson vihreiden olevan uusvasemmistoa, "uusi demarit", mutta toisin kuin vanhat, uudet jopa saavat kannatusta. 

Perussuomalaisilla on terve kannattajien alueellinen edustavuus ja ikärakenne. Esimerkiksi demareiden jäsenistöstä 2/3 on yli 60-vuotiaita. Kuten viestintäkonsultti Tuukka Hetemäki kirjoittaa, vanhojen puolueiden kannatusta nakertaa luonnollinen poistuma. Neljän vuoden aikana äänioikeutetuista on poistunut 200 000 ihmistä. Tämä nähdäkseni suosii perussuomalaisia, kokoomusta ja vihreitä, niin karua kuin se on todetakin. Kuntavaalien tulokset ovat keskustalle ja demareille huonoimpia sotien jälkeen. Tämä ilmiö täytyy myös puoluejohdossa ymmärtää ja panostaa vahvasti ensimmäistä kertaa äänestysikään tuleviin.

Espoossa oli herrasmieskisat verrattuna itänaapuriin. Helsingin pormestarivaali esiteltiin äänestäjille eeppisenä Jan Vapaavuori vastaan Anni Sinnemäki -taisteluna. Nyt Sinnemäki ja joku demarikin vielä menee apulaispormestariksi Vapaavuoren aisapariksi. Vaikka vaaleissa annettiin kuva, että nyt valitaan kovin erilaisten poliittisten linjojen väliltä.

Vanha viisaus vihreistä kokoomuksen puisto-osastona saa uuden merkityksen, kun Sinnemäki avustaa Vapaavuorta. Sellaista pormestariteatteria. Tämä on suurin vaalisumutus sitten vuoden 2003 "pääministerivaalien". Media osallistui auliisti kumpaankin äänestäjien sumutukseen.

Kuntavaalien jälkimainingeissa sisäministeri Paula Risikko esitti, että Suomen pakolaiskiintiötä on nostettava. Kuten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho heti sanoi, pakolaiskiintiötä ei nosteta. Ei ole keskusteltu eikä keskustella. Humanitaarisen maahanmuuton kuluja ei ole varaa nostaa. Perussuomalaisia tarvitaan hallituksessa.

Nyt jatketaan työtä Suomen työllisyyden nostamiseksi ja valitaan uusi puoluejohto kesäkuussa. Olen ehdolla varapuheenjohtajaksi. On uuden aika.

Hyvää pääsiäistä itse kullekin säädylle. Jokainen meistä tarvitsee armoa. Vaaleja tulee ja menee, mutta armo on ja pysyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

On aina yhtä koomista kun kokoomusta monin verroin vihreitä peesaavat syyttävät vihreitä kokoomuksen peesaamisesta. No kokoomuksen buldogilta en sinällään enempää odota.

Sen sijaan kiinnostavampaa simon tekstissä on veikkaus uudesta kolmen suuren puolueen kokoonpanosta. Tiettyyn rajaan siinä on jopa ideaa. On selvää, että sekä demarit että keskusta ovat peruskannattajiensa ikääntymisen ja osin poisnukkumisen johdosta laskevalla kannatuskäyrällä, eikä tämä muutu elleivät nämä puolueet kykene päivittämään politiikkaansa. Tämä näyttää tällä hetkellä olevan kuitenkin kovin vaikeaa. Se ei kuitenkaan itsessään tarkoita, että vihreät ja perussuomalaiset astuisivat heidän tilalleen. Näin toki voi käydä, mutta kummallakin puolueella on suuria haasteita edessä. Kummatkin puolueet kohtaavat seuraavan haasteen kesällä puheenjohtajavalinnan muodossa. Vaikka Simo kyseenalaisti vihreiden toiminnan, itse uskon, että puheenjohtajan valinta on perussuomalaisille paljon isompi riski, sillä kumpikin vaihtoehdoista merkitsee merkittävää siirtymää yhä enemmän oikealle, ja toinen sen lisäksi kohti yhden asian liikettä. Tämä väistämättä tulee syömään puolueen kannatusta, mutta aika näyttää, löytyykö tuolle uudelle linjalle riittämiin uutta kannatusta.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kaiman kommenttiin sen verran, että itsekkin uskon poliittisen pelikentän muutoksiin seuraavien vaalien aikana.

Vihreiden tilanne paranee koko ajan koska tiettyjä trendejä ei voi pysäyttää. Yksi on kaupungistuminen ja toinen on lisääntyvä huoli ympäristöstä.

Kun vihreiden ja kokoomuksen äänestäjien profiilit ovat nuorekkaita niin täytyy tapahtua ihmeitä jos vihreät ja kokoomus ei ole jatkossakin Helsingin kaksi suurinta puoluetta. Valtakunnallisesti vihreät nousevat hitaasti, mutta kokevat tosi voimakasta vastarintaa maaseudulla. Maaseudun väki ei unohda haaviston metsien sosialisointihaaveita tai uhkaa karjataloudelle/tarhaukselle.

Tosin ennustaminen on vaikeaa puuhaa. Keskustaa on veikkailtu vuosikymmeniä auringonlaskun puolueeksi, mutta niin se vaan on ja pysyy yhtenä kärkipuolueena.

Demareilla sen sijaan voi olla tiukkaa pysyä kehityksen mukana. Euroopassa sosiaalidemokraattinen liike on kutistunut voimakkaasti jos sitä verrataan sen viimeisimpään kukostuskauteen 2000-luvun alkuun.

Timo Heikkila

..." ja toinen on lisääntyvä huoli ympäristöstä." Eihän tuo vihreitä huolestuta mitenkään, kuten silloin vielä Linkolan ja Paloheimon aikaan, muttei sittemmin. Jos ympäristöä puolustaa ja siitä on huoli, niin se on kovaa politiikkaa, siihen ei kuulu maahanmuutto, ei urbanisoituminen, ei tuulimyllyt etc. Oikea vihreä politiikka olisi kovaa ihmisille ja paluuta myös johonkin mihin ihmiset eivät halua, joten vihreä liike onkin siirtynyt koisjärveltä ihmisten suojelemiseen. ..luonnolta. Järkevästi ajateltuna niin vihreä liike on mahdoton, ei voi pelastaa luontoa pehmeillä arvoilla, mukavilla konsteilla. Se vaatii kovaa tekniikkaa, luonnon puolustamista ihmisiltä. Kaikkein tuhoisinta ympäristölle on tietysti maahanmuutto ja väestönkasvu, etenkin maissa joissa ympäristö köyhtyy. Myös elintason nousu on kriittistä. Toisaalta kaikesta tästä voi olla myös eri mieltä. Olla vihreä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soini säätiöineen on PS:n tulevaisuuden pääkysymys. Itse en tule äänestämään PS:n ehdokkaita ellei tätä asiaa ole ratkaistu!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mites muuten nää muiden puolueiden säätiöt? Ihan mielenkiinnosta, että mikä tässä persujen kuviossa on arveluttavinta?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

PS:n tapauksessa kuvio on niin suora. PS pukkaa kaikki käytettävissä olevat rahansa Soinin säätiölle. Mikä tämän kaiken tarkoitus on?

Itse en ole mitenkään ole Halla-ahon ihailija, mutta minusta tuntuu, että hän on ainoa, joka voi katkaista tämän hyödyttömän napanuoran Soinin säätiöön.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #6

Kakki jotka ovat samaa mieltä saavat taloudellista ja muuta tukea riittävästi aina seuraaviin vaaleihin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini arvosteli aikanaan säätiöitä ja kuitenkin omassa puolueessa olikin säätiö pöytälaatikossa odottamassa. Säätiöllä muutetaan puoluetukea omaisuudeksi. Kaksinaismoralismia. Puolue myös käyttää puolueen varoja hevosen ylläpitoon. Mitä tekemistä sillä on politiikan tekemisen kanssa? Siis verovaroilla ylläpidetään hevosta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Protip Simon, suomalaiset eivät tykkää siitä että kukaan nostaa itse omaa häntäänsä.

Siitä huolimatta onnittelut menestyksesi johdosta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Timo Soini kirjoitti 5.3. näin suorasukaisesti:

"Ulkoministerin tehtävä on minulle suuri kunnia. Olen hoitanut vaativaa tehtävää hyvin."

Se on sellainen hännännostajapuolue tämä perussuomalaiset!

Petri Muinonen

... tai sitten kyse on vain siitä, että Timo Soini ei ole luterilaisen itsensä vähättelemisen hapattama

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Et selittele tappiota ja silti selittelet, koska olet voittaja. "On syytä pohtia, että mistä kannatuskato johtui.
Selkein syy on hallituksen toimet Suomen talouden tasapainottamiseksi. Tämä ei ollut yllätys".
Tuo väite on yksi tekijä, toinen tekijä on se että puolueesta lähti se osa niistä henkilöistä, jotka pettyivät siihen että he eivät kelvanneet muuta kuin äänestäjiksi ja nostamaan populistiset tavoitteet kannatusluvuiksi. Joskus kannattaa kuunnella kenttä ja kentän mielipiteitä. Minä olen ollut aika hyvä ennusteissa ja ennustin tappion, ennustin Soinin poisjäämisen ennakkoon puheenjohtajuudesta, ennustin myös sen ketä jää jäljelle puheenjohtajakisaan. Seuraava ennustus on hieman ilmassa, koska ei ole 100% varmuutta jatkaako kaksi Sisulaista valtikan tavoittelua, jos jatkaa sen voittaa Halla-Aho. Voittaa vaikka osa johtoporukasta yrittääkin ajaa Sampo Terhoa valtaan, mutta mikä muuttuisi, tukisiko duunari porukka takaisin? Ei tulisi eikä sille olekkaan nykyisen puoluearvomaailman mukaan tarvetta, uutta verta kasvaa äänestämättömissä ihan riittävästi. Niikon ilmoitus pohdinnasta puheenjohtajakisaan on haavekuva joka ei toteudu, ei löydy riittävästi helluntaiseurakuntalaisia hänen taakse, eikä he ennätä enää liittyä puolueeseen.
Nyt jo osa on lähdössä pois ensimmäisen pettymisen myötä puolueesta ja kesäkokouksen jälkeen lähtee noin 30 %,
Ei kaikki halua omaksi kohtalokseen sitä että joutuvat asumaan väestösuojissa ja heille tarjoillaan ruokaa kenttäkeittiöstä kuten arvostettu kansanedustaja esitti ja josta lausumasta ei edes PS sanoutunut irti, eli itse katson sen PS linjaukseksi. Kun lähtee hyökkäämään omilla toimillaan yhtä Suomen suurinta päihdetyöjärjestöä ja heidän jäsenjärjestöjään, sekä yhteistyötahoja vastaan, saattaa syntyä sen verran suuri kerronnallinen vaikutus, että siitä voi syntyä läpi Suomen suuri tappio. jos vielä Eduskunnan tarkoittamat rahat lobbaillaan järjestöjen kautta omalle edustajan lähipiirille, se voi näkyä tulevaisuudessa hyvinkin suuresti. Tämä edellä mainittu kertoo myös sen että PS on kotiutunut vallanpidossa vanhojen puolueiden tasolle, kuitenkin ilman poliittista kokemusta. Tähän kokemattomuuteen moni kompastuu ja joutuu pakostakin takiaispuolueen asemaan. Seuraavat Eduskuntavaalit kertovat vasta sen todellisen puolueen suunnan ja sen kuka "edustaja"saa itse parhaimmat henkilökohtaiset hyödyt, se ei kuitenkaan anna yhtään lisäarvoa puolueelle.

Tässä taas yksi ihmeellinen vertaus joka on varmaan synnytetty jossain ajatushautomossa.
"Syytä huomata tämäkin kuntavaalien valtakunnallisista ääniosuuksista ja valtuustopaikoista, sillä päätöksiä valtuustoissa tekevät valtuutetut, eivät kannatusprosentit:

Vihreät 12,4 %, 536 paikkaa
Perussuomalaiset 8,8 %, 769 paikkaa
Vasemmistoliitto 8,8 %, 661 paikkaa"

Kun menettää jonkinlaisen aseman niissä paikoissa, joissa on olut edes pienikin mahdollisuus vaikuttaa. On parempi laajentaa näkemystä koko Suomeen. Kysytään paremminkin niin paljonko PS menetti aikaisemmista paikoista läpi Suomen sekä suurissa kaupungeissa. Kaikissa isoissa kaupungeissa paljon puhuttu ja paljon parjattu vihervasemmisto vie valtuustoja miten haluaa, jos se ei Espoossa onnistu niin muualla kuitenkin niin käy. Jos ei lyöttäydy heihin niin tulevina vuosina PS ei voi viedä asioita eteenpäin ja jää vain se asema jossa vastustetaan kaikkea, ei ole siinäkään mitään valtaa saa istua ainoastaan vasemmiston kanssa itkumuurilla ja pyöriä tuhkassa. Onhan sekin jo yksi vaikuttamisen tekeminen. Eli peesaajan paikka jäi ei mitään muuta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hyvä analyysi. Kannatuspotentiaalia on. Ei se mihinkään ole kadonnut. Onko sitten persut vai joku muu viritelmä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Viides syy on puolueen ja koko hallituksen viestintä." Mahtaako olla näin? Ei viestinnällä ole mahdollista oikoa hallituksen pienituloisiin kohdenmtuneita leikkauksia eikä hyvätuloisten verohelpotuksia. Valehtelua se olisi.

Olisiko siis hallituksen ja perussuomalaisten pitänyt viestinässään valehdella ja käyttää enemmän vähäosaisten asemaa päivitteleviä retoorisia puoheenvuoroja ja kirjoituksia, vaikka toiminta ja puheet olisivat silloin entistä kauempana toisistaan.

Ei se niin mene. Ei puheilla ja kirjoituksilla saa tekoja tekemättömiksi, eikä leikkausia muuttaa lisätuloiksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Espoonvaltuustossa on edelleenkin vai yksi ääni jokaisella valtuutetulla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Toinen syy on omien keskinäinen riitely. Siellä tappio, missä lihava riita."

Miten ihmeessä jytkyt olivat mahdollisia niin riitaisissa olosuhteissa?

Miten sitten sisäinen riitely ei juurikaan näy muiden puolueiden vaalituloksissa? Vai onko niissä sisäinen toimintakulttuuri vähemmän riitelyä aiheuttava?

Mistä löytyy sellainen yhteisö, joka ei riitele? Tuskin edes eduskuntaryhmätkään välttyvät sisäiseltä riitelyltä.

PS on sisäisesti riidellyt ainakin vuodesta 2007 lähtien, joten se on perinne. Jos on noin 10 vuoden riitelyperinne, on turha haukkua peiliä, josta näkyy puoluejohdon naamat. ;-)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Isänmaan voitto on tässä puolueen tappio."

Tästä olemme samaa mieltä: mitä kehnommin perussuomalasiet pärjäävät vaaleissa, sitä paremmin suomalaiset ja kansakunta voi; isänmaa voittaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Onko tohtorismiehellä tähän ihan analyysiä mihin väitteensä perustaa? Vai onko kyse vain tohtorinlakin alta suoritettu akateeminen vittuilu?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Perussuomalaiset tekivät selkeän päätöksen äänestäjien vaihtamisesta. Eli nyt sitten etsivät entisten äänestäjien tilalle uusia. Vaihtoehtopuolue menemällä hallitukseen ja kippaamalla vaihtoehtona olemisen roskikseen, joutuu keksimään itsensä täysin uudestaan.

Muut puolueet tekevät hallituksessa talouden tasapainottamistoimia sillä mielikuvalla, joka on aika lähellä samaa kuin vaaleissa antoivat. Siitä syystä ovat suurimpien puolueiden joukossa edelleen.

Reilu ja selkeä peli, kun valtakirja annetaan eikä toimita sen valtuutuksen mukaisesti, kuin minkä mielikuvan antaa, niin valtakirja otetaan pois.

Nyt on Kokoomuksen, Vihreiden ja SDP:n menestystarinan aika. Vaihtoehtoa näille ei enää ole puoluekartalla.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Lopettakaa nyt hyvänen aika hävinneet jo noiden tilastoharhojen julkinen esittely: tuo valtuustopaikkojen kokonaismäärä maassa ei kerro mistään muusta kuin kepulien ja persujen äärettömästä pettymyksestä, eikä mene enää läpi kuin omille joukoille, ja vähemmän niillekään.

On tietenkin skitsofreeninen olo kun itse on rakkikoiramaisella räkytyksellä kohentanut kannatustaan samalla kun joukot ympäriltä harvenevat.

Ja se paistaa tästäkin kirjoitelmasta.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Vietin Rotuaarin vaalikylässä Oulussa melkoisesti aikaa ja se, mihin ihmiset olivat Perussuomalaisissa pettyneet, oli löysä maahanmuuttopolitiikka. Juuri kukaan ei halunnut puhua taloudesta, vaan maahanmuutto ja maahanmuuttajat puhuttivat ihmisiä.

Löysän maahanmuuttopolitiikan takia hävisimme vaalit, kaikki muu tärkeydestään huolimatta oli lillukanvarsia.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän Aristotellus kuva
Tomi Salonen

Säätyläisiksi meidät haluat?

Suomessa kehotetaan eikä kehoiteta.

Kehotan hyppäämään rottana laivasta ennen uppoamista, koska populisminne elin(sateen)kaari alkaa olla tiensä päässä. Kultaa ei löytynytkään. Eli seuraa johtajaasi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Monia hyviä havaintoja Simon Elolta. Täältä Pohjois-Suomesta katsoen näyttää siltä, ettei puolueen ohjelman ja saavutusten terävyys kunnolla toteudu. Suvakkilehdet iskevät puoluetta halventavaan tyyliin päivästä päivään, mutta kukaan ei ole aikoihin täällä syytöksiin vastannut. Eivät edes vaalipiirin kansanedustajat. Tärkein puolueen kannatustekijä EU;n ja euron vastaisuus ei näy, ei puhuta maahanmuutostakaan, ei liittovaltion vastustamisesta eikä islamin uhasta ja hinnasta. Puoluejohtaja Soinin omat puheet ja teot ovat ministerinsalkun myötä pehmenneet, jopa hiljenneet. Paikallisilta puolueaktiiveilta asiaa kysyessä saa vastauksen, että on vähän vaikeaa kun ollaan hallituksessa. Vaali-into puuttui terävän ohjelman puuttuessa. Kysymys kuuluukin, ollaanko hallituksessa toisten puolueiden ehdoin vai lähdetäänkö hallituksesta omin ehdoin. Äänestäjistä suuret joukot jäivät protestiksi kotiin. Nyt odotellaan terävöityykö linja. Halla-ahoon vielä luotetaan, mutta epäselvää on sekin, haluaako hän tosissaan puheenjohtajaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset