Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Donald Trump on tämän ajan George W. Bush

Kolme vuotta sitten Helsingin Sanomat luonnehti George W. Bushia "Yhdysvaltain inhotuksi presidentiksi", josta oli eläkkeellä tullut suositumpi kuin istuvasta presidentistä Barack Obamasta. Muistan myös kuinka vuonna 2004 suomalainen media kirjoitti, että eihän Bushia nyt sentään toista kertaa presidentiksi valita. Kyllä valittiin ja selvin luvuin.

George W. Bush on aina ollut Yhdysvalloissa arvostetumpi kuin Euroopassa. Siksi hänet valittiin kahdelle kaudelle. Amerikkalaiseen liberaalimediaan keskittynyt eurooppalainen valtamedia antaa aina vääristyneen kuvan amerikkalaisten mielipiteestä. 

Suomessa kiitetään Obamaa, joka ensimmäisenä presidenttinä soti kaudellaan jokaisena päivänä ja tuomitaan Donald Trump ennen kuin hän on ehtinyt hallita kaudestaan ensimmäistäkään päivää.

Donald Trump on tämän ajan George W. Bush. Tekee Trump mitä tahansa, hän on Yhdysvaltain ja Euroopan liberaalin valtamedian "inhottu presidentti". Koko sen kahdeksan vuoden ajan, kun hän toimii presidenttinä. Kyllä, ennustan että Trump valitaan toiselle kaudelle. Tässä historia on minun puolellani.

Valtamedian analyysi on kaikessa yksinkertaisuudessaan sama kuin viisitoista vuotta sitten: tyhmä mies, tyhmät äänestäjät. Voi olla varma, että uusia trumpeja leviää kuin kulovalkea maasta toiseen, jos media ja kilpailevat poliitikot eivät tämän parempaan pysty.

Suomen media on nyt korostanut sitä, että Hillary Clinton sai valtakunnallisesti enemmän ääniä kuin Donald Trump. Eihän sillä ole mitään merkitystä. Niillä säännöillä pelataan, jotka on yhdessä sovittu. Yhdysvaltain presidentti valitaan osavaltioiden valitsijamiesäänillä ja siinä kisassa ratkaisee äänet yksittäisissä osavaltioissa. Trump voitti siellä missä hänen täytyi voittaa. Yhdessä sovituilla säännöillä. Häviäjä alkaa katsomaan sääntökirjaa.

Trumpin voitto oli järisyttävä. Barack Obama voitti Ohion vaa’ankieliosavaltiossa kolmella prosentilla neljä vuotta sitten, mutta nyt Trump voitti yli yhdeksällä prosentilla. Trump voitti elintärkeän Floridan osavaltion selvin luvuin. Trump voitti myös selvään presidentinvaalivoittoon vaadittavat Pennsylvanian, Pohjois-Carolinan, Iowan, Wisconsinin ja Michiganin.

Trump voitti selvästi tärkeän äänestäjäryhmän eli evankelikaalit, joiden joukossa hän sai 81 prosentin kannatuksen. Katolilaistenkin joukossa Trump sai 52 prosenttia äänistä. Trump sai liikkeelle alle 30 000 dollaria vuodessa ansaitsevat ja maaseudun asukkaat, joiden joukossa hän sai 16 ja 12 prosenttia paremman kannatuksen kuin Mitt Romney neljä vuotta aikaisemmin. Voi sanoa, että Clinton unohti tylysti nämä ihmisryhmät.

Marraskuussa vaalipäivän jälkeen kirjoitin, että "nyt testataan, että hyväksyvätkö demokraatit vaalien lopputuloksen, kun Trump voitti". Trump antoi kampanjansa aikana ymmärtää, että ei ole varma hyväksyykö vaalitulosta. Näin koko vaalikampanjan ajan demokraatit toistivat viestiä, että Trump ei tule kunnioittamaan vaalitulosta, kun Clinton voittaa. Kuinkas sitten kävikään. En ole yllättynyt, että kolmasosa kongressin demokraattiedustajista boikotoi Trumpin virkaanastujaisia. 

Esko Aho kommentoi Ylellä, että Amerikka on jakautunut jyrkästi kahtia ja se voi näkyä ikävästi Trumpin kaudella. Ei kahtiajakautumisessa ole mitään uutta, vaan se näkyi ikävästi Obaman kaudella. Trump sanoi virkaanastujaispuheessaan että puolueella ei ole väliä ja väristä riippumatta jokainen amerikkalainen vuotaa samaa punaista verta. Sovintoa ja yhtenäisyyttä korostavaa puhetta.

Foreign Policy -lehti pitää laajassa artikkelissaan Obaman kahden kauden ulkopolitiikkaa epäonnistuneena. Obama maalasi ensimmäisen kautensa alussa suurella pensselillä haluamiaan uudistuksia. Paljon jäi Obamalta toteutumatta, osa toteutuikin.

Annetaan nyt presidentti Trumpille mahdollisuus. Yhdysvaltain ja Euroopan on syytä tehdä yhteistyötä politiikan, talouden ja kulttuurin saralla. Meitä yhdistää juutalais-kristillinen arvomaailma, länsimainen demokratia ja vapaa markkinatalous. Kun näihin yhdistetään terve ylpeys omasta maasta ja toisia kansoja kunnioittava isänmaallisuus, voimme menestyä Atlantin molemmin puolin.

Perussuomalaisilla on viralliset yhteydet republikaanipuolueeseen. Kansallinen etumme on hyödyntää tätä molemminpuolista kunnioitusta ja jaettua arvomaailmaa.

Toivon voivani vierailla Yhdysvalloissa mahdollisimman pian, jotta voimme aloittaa uuden yhteistyön aikakauden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Yes Trumppi tulee olemaan 8 virkavuoden jäpikkä. Demujen kannattaa vaan niellä oksennuksensa niin kyllä se siitä lähtee liitoon tämä hallitustaival.

Sitäpaitsi Trumppi kuuluu alata harvenevaan järkijätkien heimoon Putinin ja Väyrysen kera.

Mietelauseena Oma maa ensin, muut sitten,jos ollenkaan.

Olet muuten Simon ikioma kansanedustajani, joten valtuutan sinut ihan näin julkisesti torppaamaan Anne Bernerin esityksen tästä väyläyhtiöstä .

Kiitos jo etukäteen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Simon, hyvä analyysi, suosittelin sitä.

Sivuhuomio:
Trump voitti selvästi tärkeän äänestäjäryhmän eli evankelikaalit

Jos tarkoitit "evangelical", niin suomen vastine on evankeelinen.
Vrt. "hysterical", hysteerinen

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Trumpin räväkänoloista ja populistishenkistä virkaanastujaispuhetta on kieltämättä luettu myös ns. pirunraamattusilmälasien läpi. Edellyttäisin ainakin Yleisradion kutsumilta USA-asiantuntijoilta kohtuullista empatiaa ja toleranssia myös mertentakaisia puhekoodeja kohtaan. USA:n kulttuurihistoriaa tuntevat eivät yleensä ole pitäneet mitenkään "väkivaltaisena" tai muuten sopimattomana kielikuvana (B. Heiskanen) viitata siihen, että kaikkien kansalaisten vuotama veri ihonväriin katsomatta on samanväristä. Pikemminkin juuri nuo sanat kuulostavat tyylikkään sovinnollisilta ja rauhantahtoisilta juhlapuheessa yhtä hyvin myös Obaman ja Clintonien kuin muidenkin presidenttien suusta kuin alkuperäisenkin lausujansa.

'We are all different... We are different races, nationalities, and ethnic groups... we are all Americans. Yes, we fuss, we have differences of opinions, but we are all Americans... we all bleed red. We are humankind. These are the bonds that unite us…bond us…make us better beings.' - James M. Robinson

Ks. Trump-raivo överiksi: B-asiantuntija esitti itseään tyhmempää YleTV1:ssä http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229871-t...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Trump on mainettaan parempi all-star-painija. Katso Battle of the Billionaires:

http://www.wwe.com/videos/playlists/donald-trump-g...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Pystyisikö liikemies Trump yhtäsuureen tekoon kuin Bush joka päästi Isisin irti pysyvästi tulevaisuuteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset