Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Lex Lindström toteutuu ja Guggenheim torpattiin

Olen erittäin tyytyväinen hallituksen budjettiriihen tuloksiin ja ministereidemme tekemään työhön. Lukuisat Perussuomalaisille tärkeät tavoitteet toteutuvat.

Hallitus toteuttaa Lex Lindströmin. Kyseessä on kertaluonteinen poikkeusmenettely, jonka myötä yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien on mahdollista päästä ennenaikaisesti eläkkeelle. Työministeri Jari Lindström (ps) teki kovasti työtä tämän toteuttamiseksi.

Alkuperäisen ehdotuksen teki aikoinaan kansanedustaja Ilkka Taipale, joka laittoi sosialidemokraattien jäsenkirjan lepäämään vuonna 2012. Silloin Taipale sanoi, että puoluejohto ja entinen työministeri Lauri Ihalainen (sd) eivät noteeranneet hänen ehdotuksiaan köyhyyden puolittamiseksi ja pitkäaikaistyöttömien eläkkeelle päästämiseksi.

Ilkka Taipaleen hyvän idean toteuttajana toimii Perussuomalaiset, vaikka työministeriö on vuosikausia ollut sosialidemokraattien vaikutusvallan alaisena. "Tämä on yksi esimerkki jonka te perussuomalaiset hoidatte, jonka SDP:n olisi pitänyt hoitaa kun se oli hallituksessa," sanoi Taipale Lex Lindströmistä.

Torppasimme lopullisesti Guggenheimin valtionrahoituksen. Mikään ei estä hankkeen etenemistä yksityisin varoin, mutta julkisia varoja ei tämänkaltaiseen hankkeeseen ole moraalista käyttää. Sinun ja minun rahaani ei tähän hankkeeseen mene ja se on perussuomalaisten ansiota.

Ansiotuloverotuksen kevennys 515 miljoonaa euroa toteutetaan kaikille tuloluokille ja eläkeläisille. Yrityksille tulee muun muassa maksuperusteinen arvonlisävero ja kotitalousvähennys nostetaan 50 prosenttiin.

Päivähoitomaksujen korotus perutaan, mutta pienituloisille tulee maksuhelpotus. Tämä korvataan korottamalla rakentamattoman maan kiinteistöveroa ja tuulivoimapuistojen veroa.

Autoveron keventäminen jatkuu ensi vuonna 36 miljoonalla eurolla. Turvapaikanhakijoihin liittyvät kulut pienenevät ennusteen mukaan 180 miljoonaa.

Omais- ja perhehoitajat huomioidaan. Kunnat saavat yli 90 miljoonaa euroa omais- ja perhehoidon kehittämiseen. Sotiemme veteraanit saavat useita toimia heidän hyväkseen, kun juhlimme ensi vuonna satavuotista itsenäisyyttämme.

Ja kaiken kukkuraksi Perussuomalaiset torjui vaatimallani tavalla Ahvenanmaan valtionosuuden kasvattamisen, joka olisi vienyt 15 miljoonaa euroa lisää vuodessa!

Perussuomalaiset profiloituu työväenpuolueena, joka ymmärtää myös yrittämisen todellisuuden. Työväenpuolue ilman sosialismia.

Paljon on kuitenkin kiinni työmarkkinajärjestöistä. Perussuomalaisten tavoitteena on useita eri malleja, joilla ihminen saa jalan oven väliin – myös he, joilla on työrajoitteita. Kysymys on uudesta sopimisesta, jossa ei kuitenkaan mennä alle työehtosopimusten. Erityisen tyytyväinen olen työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten työllisyyden edistämiseen tähtäävistä keinoista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Jukka Laine

Lindström on ollut hyvä ja yritteliäs ministeri. Myös kansanedustajissa on hyviä edustajia, mutta puolueen ongelmaksi on muodostunut letkeä puheenjohtaja. Se mikä oli oppositiossa hauskaa, ei sovi ministerille.

Perälauta vuotaa takaisin SDP:n äänestäjiksi ja kannatus. Suuret demarisukupolvet pettyivät perussuomalaisiin kun eläkkeelle jäätyään huomasivat katkerina mitä käteen jäi kolhoosikassasta. Maahanmuuttokriittisyyden toivottiin jostain syystä pelastavan elintason ja rakkaan veroja ja maksuja keräävän hyvinvointiyhteiskunnan.

Perussuomalaisissa on kivoja miehiä ja naisia. Blondeja, jotka ovat vastustavinaan maahanmuuttoa. Hallituksessa on kuitenkin kannettu vastuuta kiitettävästi, mutta puolueen johdon länsimielisyys ei vastaa kannattajakuntaa. Puolustusministeri on varmasti hämmästyttänyt monia demaripersuja äänestäneitä. Suomen hyvinvointia ei ole rakennettu amerikan tuliaisilla vaan idän tuotteilla.

Kun katseli Kelan pääjohtajan haastattelua eilen, niin tuli miettineeksi missä on perussuomalaiset jotka ovat pelastamassa taloutta. Ei annettu 15 miljoonaa ulkomaille, mutta muutaman vuoden päästä on satoja tuhansia eläkeläisiä lisää. Mitä perussuomalaiset voivat tarjota heille? Demarien Rinne on heitä kosiskellut, kun puheenjohtaja Soini mölähtelee mitä sattuu.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä tarkoittaa, kun SDP on onnistunut saamaan äänestäjänsä takaisin, samoin kuin Vihreät, että Guggenheim se pomppaa uudestaan seuraavan hallituksen aikana. Voi olla, että se nostetaan jo tämän hallituksen aikana uudestaan pöydälle, kun laskeskellaan kannatusprosentteja. Vielä on hallituksen taivalta jäljellä ja kannatusprosentit muuttuvat. Jos kunnallisvaalien tulos on vasemmistolle ja Vihreille hyvä, kuten näyttäisi käyvän, Keskusta ja Kokoomus voi tehdä "diilin" Guggenheimista tämän hallituskauden loppupuolella kohentaakseen välejä vasemmiston ja Vihreiden kanssa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

On hienoa, kun työmarkkinoilla on satojatuhansia työttömiä työnhakijoita liikaa, että näille löytyy jokin pysyväisratkaisu. Koska ei ole mitään järkeä siinä että he työllistävät valtavat määrät eri viranomaisia työttöminä, vaikka heillä ei ole mahdollisuuttakaan saada työpaikkaa.

Mutta luin jostakin että tämä "Lex Lindström" tulee koskemaan 3000-5000:tta kansalaista. Kun valtio on lähes konkurssitilassa, pidän tällaista politiikan tekoa tuherteluna. Toki suuntaus on hyvä ja pelinavauksesta pisteet Lindströmille, mutta lain tulisi koskettaa huomattavasti suurempaa ihmisryhmää, kuin muutamaa tuhatta.

Jos me jaamme kansalaiset 3000-5000:n ihmisen ryhmiin ja jokaiselle ryhmälle aletaan tekemään omaa politiikkaa, tulee politiikka aivan järjettömän kalliiksi kansalaisille.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Lex Lindström" on vanha demarien projekti, ja Guggenheimin tyrmäsivät kyllä ihan muut kuin Persut, vaikka he kuinka pyrkivät esittämään oman osuutensa ainoaksi.

Että silleen.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

"...Guggenheimin tyrmäsivät kyllä ihan muut kuin Persut, vaikka he kuinka pyrkivät esittämään oman osuutensa ainoaksi."

En muista nähneeni Anderssonia budjettiriihessä. Mutta hän toki "tietää" asioiden oikean laidan ja siitä pisteet.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Näitkö että kukaan olisi ehdottanut Guggenheimia budjettiriihessä?

Ei sinulle sitten kukaan väittänyt, että Guggenheim-tuki olisi perustuslaissa määritellyn omaisuudensuojan piirissä?

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo Vastaus kommenttiin #10

Ministeri Grahn-Laasonen (kok) toi esityksen budjettiriiheen, mutta kannatuksen puutteessa sitä ei otettu käsittelyyn.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Vaikka keskustan Olli Rehn oli esittänyt samaa?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #11

Saivartelua, kuten varsinkin tuo ministerin kommentti ylempänä.

Helsinkiläiset ovat tyrmänneet G-projektin jo aikaa sitten.

Lindströmin, Elon ja Persujen pisteidenkeruu muotoseikkoihin vetoamalla on aika tympäisevää puuhaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Soini kertoi ettei Guggenheimista edes keskusteltu. Sekö lasketaan nykyään politiikassa suureksi saavutukseksi, että ei tehdä mitään? Arvon edustaja unohtaa nyt ottaa kunnian perussuomalaisille monesta muusta asiasta, joista ei budjettiriihestä keskusteltu, eikä päätetty mitään.
- Kuuraketin rakentaminen
- Ydinkärjillä varustettujen pitkänmatkan ohjusten hankkiminen
- Ebolarokotteen kehittäminen
- Tallinnan tunnelin rakentaminen

Jo näissä on usean miljardin edestä säästöjä, varmaankin perussuomalaisten ansiosta. Listaa voi sitä paitsi jatkaa loputtomiin. Meidän pitäisi ilmeisesti olla kiitollisia perussuomalaisille, ettei budjetin kokonaissummaa kaksinkertaistettu. Päätettiin vain pistää palamaan 800 miljoonaa enemmän kuin edellisvuonna ja lisätä budjetin alijäämää 650 miljoonaa. Tästä kansanedustaja Elo on erittäin tyytyväinen. Antanette anteeksi, jos en jaa tuota tunnetta!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No sä et tuskin ollut kohde Soinin puheella. :)

Niihin ketä harkitsevat persuja äänestävänsä ja nykyistetkin kannattajat, niillehän tuo koko budjettiriihi oli Soinin osalta tarkoitettu.

Tuskin Soini Vasemmistooon tai Vihreisiin ajatteli puheensa vetoavan.

Soini osaa tuon politiikan teon ja miellyttää niitä häntä tukevia varmasti. Persujen saavutuksethan ovat juuri niitä mitä Soini sanoo, ei se ole mikään fakta-asia, vaan tunneasia. :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomi ei myöskään luvannut maksaa Kreikan koko valtionvelkaa pois, onneksi on persut.

Stenbäckin edellä mainitsemien miljardien vastapainona on ihan pikkujuttu varata ensi vuodeksi 210 miljoonan tuulivoimatukea, lisäystä 50 miljoonaa. Etenkin kun Soini kertoo että persujen ansiosta tuulivoimatuki on lopetettu.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Ministeri Grahn-Laasonen (kok) toi esityksen budjettiriiheen, mutta kannatuksen puutteessa sitä ei otettu käsittelyyn.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Siis mitä, pitäisikö kiittää että törsäsitte vain 800 miljoonaa enemmän kuin viimeksi, vaikka yksi porukasta olisi keksinyt törsäyskohteet 840 miljoonalle?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sinun ja minun rahaani ei tähän hankkeeseen [Guggenheim-museo] mene ja se on perussuomalaisten ansiota.

Entäpä helsinkiläisten kuntaverorahoja?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset