Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kiristynyt turvapaikkapolitiikka näkyy tilastoissa

Maahanmuuttoviraston tuoreet tilastot osoittavat, että heinäkuussa afganistanilaisista turvapaikanhakijoista 58 prosenttia, irakilaisista 85 prosenttia ja somalialaisista 93 prosenttia sai kielteisen turvapaikkapäätöksen (pl. rauenneet tapaukset).

Heinäkuussa kolme somalialaista sai turvapaikan, kolme sai jäädä maahan muulla perusteella ja 84 (93 prosenttia) on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Irakilaisten osalta kiristynyt käytäntö on jatkunut. Kielteisen päätöksen on heinäkuussa saanut 1182 irakilaista turvapaikanhakijaa (85 prosenttia).  Afganistanilaisista hakijoista kielteisen päätöksen sai heinäkuussa 223 henkilöä (58 prosenttia).

Yhden kuukauden perusteella ei voi sanoa mitään lopullista, mutta Afganistanin, Irakin ja Somalian turvallisuusarvioiden päivitys ja maan sisäisen paon mahdollisuuden korostaminen muiden Euroopan maiden tapaan ovat vaikuttaneet selvästi turvapaikkapäätöksiin.

Vielä viime vuonna 85 prosenttia irakilaisista hakijoista sai Suomesta myönteisen turvapaikkapäätöksen, kun Ruotsissa luku oli 58 ja Tanskassa 38.  Suomen linja on muuttunut. Nyt toukokuusta lähtien 77-88 prosenttia irakilaisista on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen kuukaudesta riippuen.

Valtaosasta kielteisiä turvapaikkapäätöksiä tehdään valitus hallinto-oikeuteen, mutta saamieni tietojen mukaan vaikuttaa siltä että Maahanmuuttoviraston tiukennetut linjaukset pitävät varsin hyvin myös valitusprosessien läpi.

Noin 7700 turvapaikanhakijaa on poistunut tai poistettu maasta. Lisäksi noin 3000 turvapaikanhakijaa on ilmoitettu kadonneiksi, ja näistä henkilöistä suuri osa on poistunut maasta. Arvioin että tähän mennessä yhteensä 9000-10 000 viime vuoden suuren aallon mukana tullutta turvapaikanhakijaa on poistunut tai poistettu Suomesta.

Helmikuussa medialle lähettämässäni kannannotossa sanoin, että "Iltalehden kyselyssä 42 prosenttia suomalaisista oli sitä mieltä, että Suomeen on otettava vähemmän turvapaikanhakijoita. Kansan ja päättäjien esittämää tiukkaa turvapaikkalinjaa ei voi jättää huomioimatta. Suomen turvapaikkalinjan on kiristyttävä tänä vuonna."

Perussuomalaisten vaikutuksella Suomen turvapaikkalinja on tilastojen mukaan todistettavasti kiristynyt.

Maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa koskevia lakimuutoksia on jo tehty lukuisia ja lisää on tulossa. Esimerkiksi syksyllä työskentelee hallituspuolueiden työryhmä, joka antaa esityksen perheenyhdistämisen ehtojen uusista tiukennuksista.

 • Oleskelulupaa ei enää myönnetä humanitaarisen suojelun perusteella
 • Perheenyhdistämisen kriteerejä on tiukennettu, edellytyksenä ainakin toimeentuloedellytys ja riippumattomuus sosiaalituista
 • Turvapaikkakäsittelyä on nopeutettu – valitusaika lyhenee ja oikeusavun saantiehdot kiristyvät
 • Lähtömaiden turvallisuusarviot on päivitetty
 • Palautuksia toteutetaan tehokkaasti – jo 9000-10 000 turvapaikanhakijaa on poistunut tai poistettu Suomesta
 • Kaikki oleskeluluvat myönnetään määräaikaisiksi
 • Myönnettävien sosiaaliturvatukien tasoja pienennetään
 • Kunnissa pakolaisten vastaanottaminen ja vastaanottokeskusten perustaminen perustuu vapaaehtoisuuteen
 • Tiedotetaan aktiivisesti ja tapauskohtaisesti hakijoiden lähtömaihin Suomen turvapaikkapolitiikan muutoksista sekä realistisesta nykytilanteesta
 • Turvapaikanhakijoiden sisäiset siirrot EU:ssa säilytetään vapaaehtoisena
 • Hallituksen 80 kohtainen maahanmuuton toimenpideohjelma toteutetaan

Politiikka on pitkän matkan juoksua. Työ suomalaisten hyväksi ja perussuomalaisen linjan puolesta jatkuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Simon Elo, toivon totisesti että kaikki ne äänestäjät jotka antoivat äänensä PerusSuomalaisille viime vaaleissa antavat äänensä uudelleen tulevissa vaaleissa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Turvapaikanhakijoiden määrä lähes kymmenkertaistui viime vuonna aiempiin vuosiin verrattuna.
IL16.8-16
Maahanmuuttoon liittyviä kustannusarvioita on tarkistettu ensi vuoden budjetissa alaspäin: esimerkiksi vastaanoton kokonaiskustannuksiin on budjetoitu ensi vuonna 136,4 miljoonaa, kun tämän vuoden budjetissa vastaava luku oli 392,8 miljoonaa.

Kotouttamiseen kohdistettavat määrärahat ovat kasvamassa silti 61 prosentilla 164,5 miljoonasta eurosta 264,6 miljoonaan euroon.

2017
136,4 milj+264,6milj=401 milj.

mikael torppa

Simon Elo kirjoittaa: ***Vielä viime vuonna 85 prosenttia irakilaisista hakijoista sai Suomesta myönteisen turvapaikkapäätöksen, kun Ruotsissa luku oli 58 ja Tanskassa 38. Suomen linja on muuttunut. Nyt toukokuusta lähtien 77-88 prosenttia irakilaisista on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen kuukaudesta riippuen.***

Tällaista todella suurta linjanmuutosta ei olisi koskaan tapahtunut jos vihervasemmisto: (SDP, vihreät ja vasemmistoliitto), olisivat istuneet nyt hallituksessa. Vihervasemmiston missio on monikulttuurisuuden kasvattaminen suomessa ja sitä he pyrkivät edistämään "rajat auki" maahanmuuttopolitiikalla.

Ironista onkin, että perussuomalaisten kannatuksen lasku ja vihervasemmiston nousu johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että Suomeen on nyt perussuomalaisten hallituskauden aikana saapunut paljon maahanmuuttajia. Suuri yleisö on purkanut kiukkuaan istuvaan hallitukseen ja etenkin sen lähtökohtaisesti kriittisimpään maahanmuuttopuolueeseen - perussuomalaisiin tämän miltei hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena, joka viime vuonna oli nähtävissä.

Suurta yleisöä ei ole tarpeeksi informoitu (kiitos vihervasemmistolaisen median) siitä, että maahanmuuttolinja, jonka seurauksena tänne on saapunut paljon maahanmuuttajia, oli pääasiallisesti vihervasemmiston räätälöimä. Istuva hallitus on saanut kärsiä vihervasemmiston räätälöimästä politiikasta, koska linjauksien muuttaminen ei tapahdu sormia näpsäyttämällä.

Eli niin hullunkuriselta kuin se kuulostaakin, niin ne joidenka syytä Suomenkin viimevuotinen "rajat auki" maahanmuuttopolitiikka oli (vihervasemmiston) on kerännyt pisteet kotiin, kun suuri yleisö on syyttänyt istuvaa hallitusta hallitsemattomasta maahanmuutosta.

Nyt kuitenkin nähdään se, että kun vihervasemmiston räätälöimään politiikkaan pääsee istuva hallitus puuttumaan ja muuttamaan entisiä linjauksia, niin linjanmuutos maahanmuutossakin on täydet 180 astetta.

Perussuomalaiset ovat todella hyvin seisseet sanojensa takana tässä maahanmuuttopolitiikassa ja tällainen linjanmuutos, jonka hedelmät alkavat nyt näkymään ei olisi ollut mahdollista jos hallituksessa istuisi nyt perussuomalaisten tilalla vihervasemmistolaisia. Toivottavasti suuren yleisön silmät aukenevat näkemään tämän tosiasian.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ilmeisesti armeliaisuutesi ei ulotu ihan kaikkiin Aadamin ja Eevan perillisiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Oma maa mansikka , muu maa mustikka.

Kyllä tässä ollaan turvpaikanhakijoiden asialla, jotka eivät ymmärrä omaa parastaan.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Torpan entinen idoli Jeesuskin opetti tarinaa laupiaasta samarialaisesta, mutta ei ne opetukset Torppaa koske.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Jumala huolehtii kaikista luomistaan ihmisistä ja vieläpä aivan juuri sillä ainoalla oikealla tavalla, jonka Hän kullekin yksilölle rakkaudessaan on valinnut.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #25

On muuten tosi kätevää sysätä oma vastuunsa asioista yliluonnollisille olennoille.

Moraalinne haisee.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Ite en tekisi pelkän tosiasillisen toteamuksen perusteella näin pitkälle meneviä johtopäätöksiä

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Jaaha, vaalityö ts. toisten syyttely on jo alkanut. Näinköhän menee toista kertaa läpi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vihervasemmisto?

Vihervasemmistoon kuuluvat kaikki muut puolueet, paitsi eivät PS ja KD?

Toisaalta, voitanee todeta, että hallitus on tehnyt läjän hyviä päätöksiä Perussuomalaisista ja Kristillisdemokraateista riippunatta. Tasa-arvoinen avioliittolaki ja maahanmuuton tyrehtyminen lienevät punavihreiden ansiota enemmän kuin noiden kahden "oikeamielisen ryhmän", jotka eivät EU:n toiminnalle halua arvoa antaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Turvapaikanhakijoiden kuluihin tarvitaan tänä vuonna noin 85 miljoonan lisäraha
Keskiviikko IL
Lisärahoitus tarvitaan vielä tänä vuonna

Turvapaikanhakijoista aiheutuneisiin kuluihin tarvitaan vielä tänä vuonna arviolta noin 85 miljoonan euron lisärahoitus.
Arvioitu summa tarvitaan tälle vuodelle jo aiemmin budjetoidun
-vajaan 600 miljoonan euron lisäksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kiitos perussuomalaisille ensimmäisestä olympiamitalista Riosta. Kai se nyt teidän ansiotanne on?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Miksi olisi? Mihin perustat tämän väittämän, jonka lienet tosin itse keksinyt?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jonkunhan siitä pitää kunnia ottaa. Ei sitä ainakaan vihervassareille voi suoda. Kyllä sen täytyy olla perussuomalaisten ansiota.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #10

Vihervassareille voitanee antaa kunnian siitä, että mitaleita ei kisoista juurikaan tule. Pössyttely ja tuulimyllyjen halailu eivät ole olympialajeja.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kun argumentit on loppu, tulee tämmöistä ketjuntäytettä. Ja tervetuloa vaan, jokainen uusi kommentti nostaa tätä artikkelia suosituimmat-listalla ylöspäin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksei olisi? Kyllä kun tarpeeksi tongitaan havaitaan, että menestys kulminoituu vähintään PS:n arvotaustaan.

Käyttäjän dnaumov kuva
Dan Naumov

Eli linjaus jonka mukaan Irakista tullut ei saa turvapaikkaa jos pystyy muuttamaan Bagdadiin, koska siellä räjähtää "vain" 50 kertaa vuodessa on OK?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

"vain" 50 kertaa vuodessa on OK?
Kun Saddam saatiin pois niin uusi demokratia on vapaamielinen mielenilmauksille.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Se ainakin on hyvä nyt kun Ps Niinistö huseeraa Natoa tänne.
-Tuohan ne Irakilaiset ym.sai liikkeelle tänne sodillaan. Eihän ne muuten olis pakoon lähtenyt.
Nyt sieltä on tulossa toinen pakolaisaalto.Turkista ja Jemenistä.

-PS muka 39 edustajalla teki tuon ? Eiköhän se sovittu EU kaikille maille johon pakolaisia on tullut.

Sulan hattuun saa vain Ranska.Joka älys edes pyytää lisäaikaa velkojenmaksuun,pakolaisista aiheutuvien kulujen takia .

Nää meidän välkyt ei. Ne alkoi heti kyykyttää köyhimpiä ja palkansaajia 4mrd leikkauksilla ja kiristää pakkolailla.

Onhan tietysti se mahdollisuus myös olemassa että Soini teki diilin komissaarien kanssa. Pakolaispolitiikkansa omat ehdot. Kun suostu rahoittamaan Ranskan ja Saksan pankkien III-tukipaketilla 86 mrd .
Vai irtosko tuo vippi ihan siitä syystä kun valtio Suomi teki sitovan sopimuksen 25.5-10? Ja Kiviniemen hallituspuolueiden enemmistöllä se hyväksyttiin .
(Eli Urpin mahdollisuudet torpata vipit oli samat kuin Soinilla nyt)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Siis näiden maiden turvallisuustilanne on merkittävästi parantunut, myös Suomen viranomaisten silmissä. Hyvä niin.
Btw. Jos / kun joku maa todetaan turvalliseksi, niin kuinka Suomeen jo tulleiden ja turvapaikan saaneiden osalta voidaan menetellä. Kyllähän ihmiset pitäisi pian auttaa palaamaan takaisin oman kulttuurinsa pariin.

Sami Tammioja

Niin, Suomen viranomaisten. Täältä kaukaa Pohjolasta on helppo sanoa, millaista Irakissa, Syyriassa tai muualla Lähi-Idässä on. Läheskään kaikki eivät jaa Suomen viranomaisten näkemystä näiden maiden turvallisuustilanteesta. Jopa Migri tunnustaa, että yksi syy niiden turvallisuustilanteen äkilliseen "kohenemiseen" on ollut poliittinen paine...

Lisää aiheesta esim. tuolta: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tiukentunu...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, sis SuomenKIN viranomaisten mukaan. Suomien viranomaisethan ovat toimineet tähän asti eri linjan mukaan, vrt. Muut pohjoismaat.

Btw. Irakilaisten invaasio ja hyökyaalto Suomeen johtui osin siitä, että Suomella ja Irakilla ei ole luovutussopimusta, kuten esim. Ruotsilla on. Tästä ( kin ) saadaan luonnollisesti kiittää ministerien kädetöntä touhua.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122625-astrid-thor...

Onneksi Sonilla on homma tukevasti hanskassa, kuten saamme IS n jutusta lukea. ( 2015 )

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000100210...

Luovutussopimus siis on ihan huulilla ja vain allekirjoitusta vailla. Taitaa vaan kynät olla Soinilta hukassa.

Jukka Nieminen

Varmaan näin.. siis humanitaarisen pakolaispolitiikan osalta. mutta sehän ei ole suinkaan maahantulijoiden koko kuva.

Kokonaiskuva on se että perinteisesti tämä ns. vihervassaristo on suosinut 3000-5000 maahantulijaa vuosittain joka paikkaa eläkelöityvät työmarkkinat. Kun perussuomalaiset pääsivät hallitukseen, ensi töikseen määrä tuplattiin eli 2015 suomeen otettiin yli 10 000 maahantulijaa - pääosin arabimaista tietenkin. Näiden pääsykriteerit eivät liittyneet suoraan pakolaisstatukseen joten S. Elon olikin helppo "unohtaa" tämä ihmismassa kirjoituksestaan.
Samaten hän tuppaa unohtamaan että tänä vuonna eli 2016 maahantulijoiden määrää nostetaan muhkeaan 15 000 henkilöön.

Tai jos se halutaan matemaattisesti ilmaista, perusuomalaiset ovat nostaneet arabien määrää suomessa 300% siitä mitä esim Vihreät ovat linjanneet.

Se on kuitenkin myönnettävä että valtaosa tulijoista on yksinäisiä nuoria arabimiehiä jotka tunnetusti herättävät kantaväestössä pelkoa. Tätä sakkia Perusuomalaiset suosii erityisesti ja tekeekin kaikkensa jotta keski-ikäistyvät perheelliset ulkomaalaiset eivät pääsisi suomeen vaan edelleenkin suosittaisiin "vihaisten nuorten miesten" -politiikkaa.

Osaksi varmaan siitä syystä että tämä sakki on oivaa työvoimareserviä kun halutaan polkea kantaväestön palkkoja ja muita etuuksia ja lopulta syrjäyttää kotimainen työväestö kokonaan työmarkkinoilta pois halpatyövoiman edestä.

Eli muistakaa äänestää perusuomalaisia jatkossakin. Puheet on yhtä ja teot kun etelään näyttävä kompassi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jep eipä ole tullut mieleenkään ostaa suomalaista tuotetta tai palvelua tämän tosiasian tultua julkisuuteen.

Onneksi on vaihtoehtoja.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

No joo, voihan suomalaisen talouden alasajaoa noinkin jatkaa kun mijoonan tuontityöttömän hankkiminen avoimilla sosiaaliturvapaikkamarkkinoilla vaikuttaisi hieman sakkaavan.

Niko Sillanpää

#15: Toki toki, BDS onkin viiteryhmässäsi se normaali reagointitapa, kun "sosiaalisen oikeudenmukaisuuden" emootiomaailmaa on loukattu.

Mutta kun tuolle tielle lähtee, miksi pysähtyä tuohon? Eikö teille olisi parempi luopua Suomen kansalaisuudesta ja lähteä pois täältä pilaamasta tätä yhteiskuntaa? Niinkuin pysyvästi. Win-win kaikille.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Liioitellen homma saatiin monessa muussa maassa kuntoon päivässä ja Suomessa vuodessa (jos nyt uskotaan, että nämä luvut pysyvät). Suomen lainsäädäntöprosessi taitaa olla melko poikkeuksellista moneen muuhun maahan verrattuna ja uuteen pitkänmatkanjuoksu vertauskuvaan tulee suhtautua epäillen, luulisi se satasen spurtti tarvittaessa löytyvän. Oli miten oli hyvä jos tilanne on nyt hanskassa koska jo nykyisessä määrässä turvapaikanhakijoita on varmasti tarpeeksi työtä ja maksettavaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

On hanskassa on. Hyvin tuottaa pakolaisbisnes verovaroista vastaanottokeskuksilla.
Tulkeilla,erilaisilla virityksillä yrityksille jotka sopeuttaa heitä tänne.

Kivi-Tippu hotelli .Omistaa MTK/Kepu
200 pakolaista.Punkkaus yö 45e/vrk. KK 1350ex200=

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

En viitsinyt tätä osaa mainita mutta juu pakolaisbisnekseen haaskattuun miljoonariviin ei olla saatu mitään aikaan. Hinnat ovat käsittämättömiä kaikilta muiltakin osin esim. alaikäisten edustajien palkkiot, lakitoimistojen rahatamiset jne. Päälle kaikki poliittiset kytkökset kun katsoo kuka minkin hallituksessa istuu (vaikka Luona oy).

Kouluarvosanaksi antaisin tähänastisesta suorituksesta sellaisen 5+.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #22

Hotelli Kivitipusta Lappajärvellä tulee turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Tilaa Kivitipussa on 200-300 majoitettavalle. Toiminta on tarkoitus aloittaa vaiheittain niin, että ensimmäiset turvapaikanhakijat saataisiin Kivitippuun mahdollisimman pian.

Kivitippu! Keskustapuolueen Lomayhtymä turvapaikkabisneksessä!
Pikkukunta pelastamaan keskustan bisnestä
Lauantai 3.1.2015
Pieni keskustalainen Lappajärven kunta yrittää tekohengittää keskustataustaista lomabisnestä.

Kylpylähotelli Kivitippu on tehnyt vuosia tappiota.
Yhtiön hallituksen puheenjohtaja, MTK:n talousjohtaja Heikki Laurinen

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #28

Se on kyllä mukavaa, kun nämä poliittiset syöttiläät ovat päättämässä rahavirrasta, joka sitten ohjataan omaan taskuun. Onhan näitä esimerkkejä tulijoiden majoittamisesta ja varmasta tuotosta, veronmaksajien rahoilla

kauniita ja lämpöisä pullantuoksuisia nimiä.

Luona ja Kotouma.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/bisnesta-pakolai...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #30

Totta.Vielä kunnat on ulkoistanut hoivatyön ja terveyspalvelut ulkolaiselle Attendolle ,pörssiyhtiölle,niin hyvin menee verovaroista.Tulos nousi 30% -15

Ruotsissa se on jo tehnyt "taidetta" verovaroilla rikastumisesta. Liekö täällä jo noilla pakolaisbisnestä?

Maahanmuuttoviraston virasto,
Attendon pyörittämän Westsuran herraskartanossa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa Surahammarissa .
Muistaakseni Fortumin Lilius oli yksi suurimmista osakkeenomistajista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eiköhän pakolais- ja maahanmuuttotilanteen paraneminen ole ennenkaikkea EU:n ansiota. EU-politiikka on ratkaisevasti vähentänyt Eurooppaan kohdistuvaa maahanmuuttoa. EU-kriittinen PS ei tietenkään EU:n toimintaa halua nostaa esiin. EU:n toiminta ei ylipäätään ole PS:n arvomaailman mukaista.

Vaikka Elo kuinka prosenttiosuuksia laskeskelee, on viime vuoden aikana turvapaikka- ja oleskeluoikeuspäätöksen saanut joukko huomattavasti suurempi kuin minään vuonna, jolloin PS ei ollut hallituksessa.

Käyttäjän NiiloValtuustoonKrki kuva
Niilo Kärki

Kirjoittanet sarkasmia?

EU:n pakolais- ja maahanmuuttopolitiikka on ollut ja ON käsittämättömän surkeaa. Schengen kaatuu, kun Dublinia ei toteuteta.

Ja JOS yhtään seurasit mediaa viime vuonna, kyllä erityisesti PS vaati sisärajatarkastuksia käyttöön. Kaksi sanaa sisäministeriltä RVL:lle olisi säästänyt miljardin per sana verovarojamme !

Siis tilastojen luku näyttää vaihtelevan "silmälasien" mukaan. ;-)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nykyisin pakolaisvirta pysähtyy EU:n ulkorajalle Turkkiin, sisärajatarkastuksista ei olisi moiseen ollut.

Sisäministeri teki tilanteessa parhaansa. Ulkoministeristä ei juuri apua ole ollut. Yhtään kielteisen päätöksen saanutta ei voida palauttaa, kun palautussopimuksia ei edelleenkään ole saatu aikaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#31

Jep. Kaikki Ruotsissa tuntevat tarinat näistä " yrittäjistä "

Lista on pitkä ja kansankodin miljoonat rullaavat kivasti fikkaan. PerusSvensson on jo aika kypsä, useimmat kiittävätkin nyt tiukentunutta politiikkaa.

" Hittils i år har Migrationsverket betalat ut 1,47 miljarder kronor till privata företag som driver tillfälliga asylboenden – och mer än hälften av dem har gått till de 30 största företagen. ( 2015 med October )"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/granskning/artic...

Listalla 30 suurinta lafkaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomella on vielä pitkä matka Slovakkian tielle! Simonelojen on turha elvistellä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset