Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Suomi ja muuttumaton Venäjä

Puna-armeijan joukko-osastot saivat “Finljandija” -nimisen kirjan, kun Talvisota alkoi marraskuun 30. päivänä vuonna 1939. Kirja sisälsi seuraavan kehotuksen:

“Neuvostokansan uljaat pojat auttavat suomalaista ystävyyskansaa karkottamaan tyrannit ja pyövelit – cajanderit, tannerit, mannerheimit, jotka ovat imperialististen isäntiensä käskystä panneet pystyyn sodan Neuvostoliittoa – koko maailman työläisten isänmaata – vastaan.”

Finljandijan ideana oli tukea ajatusta ”oikeudenmukaisesta sodasta”, johon puna-armeijaa valmisteltiin ja johon kirjan avulla sotilaille tarjottiin ”ideologisesti oikeaa” informaatiota maasta, joka oli tarkoitus liittää Neuvostoliittoon. Ensimmäinen painos oli kooltaan 100 000 kappaletta, mutta pian sen jälkeen otettiin kaksi uusintapainosta.

Suomi jakaa 1340 kilometrin mittaisen rajan ja kiistojen värittämän pitkän historian Venäjän kanssa, johon se kuului vuodesta 1809 vuoteen 1917 saakka, jolloin itsenäisyysjulistus annettiin Venäjän kohdatessa vaikeuksia ensimmäisessä maailmansodassa.

Tänä päivänä on suosittua sanoa Venäjän muuttuneen Vladimir Putinin johdolla – että Venäjä oli demokratian kynnyksellä juuri ennen nykyisten vallanpitäjien valtakautta. Kiistän idean muuttuneesta Venäjästä. Meille suomalaisille ei ole väliä minkä niminen tai minkälainen naapurimme on kulloiseltakin olemukseltaan, tsaarin Venäjä, imperiumi, Neuvostoliitto tai federaatio: Venäjä ei koskaan muutu.

Venäjä tulee aina olemaan valtio, jolla on sotilaallisia pyrkimyksiä rajojensa ulkopuolella. Venäjällä tulee aina olemaan kunnianhimoisempi maailmankuva, kuin sen suhteellinen voima antaisi ymmärtää. Venäläiset tulevat aina tarvitsemaan ”vahvaa johtajaa”.

Suomen maantieteellinen sijainti ei koskaan muutu. Suomi tulee aina olemaan Venäjän vieressä, joka on meitä suurempi maa-alaltaan, väestöltään, sotilaalliselta suorituskyvyltään sekä taloudeltaan. Tämä on geopoliittinen totuus, jonka kanssa meidän on elettävä ja joka tekee asemamme ainutlaatuiseksi muihin Euroopan unionin jäsenvaltioihin verrattuna Baltian maita lukuun ottamatta.

Venäjän federaatiolla oli suhteellisesti heikompi kausi vuodesta 1993 vuoteen 2007. Tämän jälkeen, Putinin ensimmäisen presidenttikauden aikana, Venäjän talous kasvoi kahdeksan perättäistä vuotta ja sen bruttokansantulo ostovoimalla mitattuna kasvoi peräti 72 prosenttia. Nämä luvut kertovat miksi Putinilla on niin laajaa ja aitoa kunnioitusta venäläisten keskuudessa. Venäläisillä oli synnynnäistä tarvetta vahvalle johtajalle Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen ja myös Boris Jeltsinin epäonnistuneen, suorastaan koomisen presidenttiyden aikana. Piti siitä tai ei, tavalliset venäläiset näkevät Putinissa edelleen vahvan johtajan.

Lännellä pitäisi olla myös kykyä itsekriittisyyteen. Länsimaiden piti toimia uusien Nato-jäsenhakemuksien kanssa siten, että myös Venäjä voisi sen hyväksyä. Vuodesta 2001 eli presidentti George W. Bushin ensimmäisestä kaudesta alkaen Venäjää ei enää konsultoitu vaikka Nato jatkoi laajenemistaan. Lännellä oli myös visio luoda ystävällismielisten ja hyvin hallinnoitujen valtioiden ketju Itä-Eurooppaan ja Välimerelle. Kun katsoo Ukrainaa, Valko-Venäjää tai Kreikkaa, voidaan tätä strategiaa pitää täydellisenä epäonnistumisena. Kaikki nämä geopoliittisesti huipputärkeät maat ovat poliittisesti ja taloudellisesti huonommassa kunnossa kuin ne olivat vuosikymmen aikaisemmin.

Venäjän nykyinen bruttokansantulo sijoittuu Italian ja Espanjan väliin. Venäjällä ei oikeastaan ole taloudellista kapasiteettia suurvallaksi. Siitä huolimatta Venäjä haluaa tulla kohdelluksi kansainvälisenä suurvaltana. Venäläiset haluavat samaa kunnioitusta, josta he nauttivat Neuvostoliiton aikana. Jotta presidentti Putin voi pitää kannatuksensa korkealla, juuri se hänen tulee saavuttaa: tulla nähdyksi ainoana Venäjän federaation ja venäläisten puolustajana. Finljandijan nykyaikainen vastine, suurten väestöjoukkojen opas, on massamedian väsymätön propaganda presidentti Putinin aseman vahvistamiseksi.

Ei ole enää kysymys työläisten oikeuksista kuten Neuvostoliitossa aikanaan. Putinin Venäjällä kysymys on slaavilaisista ja heidän kulttuuriaan kohtaavasta uhasta rappeutuneilta länsimailta ja ääri-islamilaiselta maailmankuvalta. ”Oikeudenmukaista sotaa” taistellaan Itä-Ukrainassa venäjänkielisten puolesta. ”Ideologisesti oikea” informaatio Krimin kohtalosta tarkoittaa, että presidentti Putin vain korjasi historiallisen vääryyden Venäjän kansaa kohtaan. Tämän väitteen kyseenalaistaminen on epäkunnioittavaa venäläisiä kohtaan.

”Tyrannit ja pyövelit” Venäjän intressejä vastaan eivät ole suomalaisen yhteiskunnan sisällä. Venäjän näkökulmasta tyrannia tulee Suomen ulkopuolelta Euroopan unionin ja mahdollisen Nato-jäsenyyden muodossa.

Suomi voi odottaa “ankaria” reaktioita Venäjältä, jos se päättää liittyä Naton jäseneksi, mutta voisi suoriutua paremmin liittymällä yhdessä naapurimaa Ruotsin kanssa, kuten hallituksen tilaamassa 60-sivuisessa Nato-selvityksessä hahmotellaan.

Suomi ja Ruotsi ovat tehneet yhteistyötä Naton kanssa 1990-luvun puolivälistä alkaen, jolloin maat liittyivät Naton rauhankumppaneiksi ja ne ovat aktiivisesti osallistuneet Nato-johtoisiin rauhanturva- ja tarkkailuoperaatioihin ympäri maailmaa. Molemmat maat osallistuvat vuosittain useisiin sotaharjoituksiin yhdessä sotilasliittoon kuuluvien jäsenmaiden kanssa, ja molempien maiden asejärjestelmät ovat pääosiltaan Nato-yhteensopivia.

Koska Venäjän vastareaktiot huolestuttavat, kyselyt Ruotsissa antavat ymmärtää, että maa on jakautunut suhteessaan Nato-jäsenyyttä kohtaan, mutta Suomessa enemmistö vastustaa jäsenyyttä. Suomessa poliitikot puhuvat ”Nato-optiosta”, joka tarkoittaa, että Suomella on mahdollisuus hakea jäsenyyttä – jonain päivänä. Nykyinen hallitus on teettänyt selvityksen jäsenyydestä, mutta ei aio sitä hakea.

Donald Rumsfeld on todennut, että ”jos et kykene ratkaisemaan ongelmaa, laajenna sitä”. Venäjä ei voi kumota sitä tosiseikkaa, että Suomi on Euroopan Unionin jäsenvaltio, eikä maa voi estää Suomea joskus liittymästä Natoon, jos näin kansallisesti päätettäisiin. Mitä Venäjä voi tehdä, on laajentaa ongelmaa, johon sillä ei ole suoria ratkaisukeinoja.

Vuosien ajan Suomella ja Venäjällä on ollut läheinen ja molemminpuolisesti hyödyttävä yhteistyö rajavalvonnassa. Viime kesän siirtolaiskriisin aikana Venäjältä tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä oli lähes olematon. Kaikki tämä muuttui muutamassa kuukaudessa viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alkupuolella, kun lähes 2000 turvapaikanhakijaa saapui Venäjältä Suomeen.

Asiaa voidaan pitää kokonaisuutena pienenä, kun katsoo saapuneiden määrää, mutta todellinen ongelma on se viesti, jonka Venäjä lähetti. Venäjä suurensi ongelmaa näyttämällä Suomelle, että se voi avata Suomen vastaisen rajansa turvapaikanhakijoiden tulvalle, jos ja kun se niin haluaa. Venäjällä on miljoonia ihmisiä, jotka innokkaasti haluavat Eurooppaan. Tiukkojen neuvotteluiden jälkeen Suomi ja Venäjä hyväksyivät tarkemman rajakontrollin kahdella Lapissa sijaitsevalla virallisella rajanylityspaikalla. Ainoastaan Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset ja heidän perheensä voivat näillä raja-asemilla ylittää rajan seuraavien 180 vuorokauden aikana.

Suomi sai rajansa turvattua, Venäjä osoitti kansalaisilleen kyvyn neuvotella ja tehdä kahdenvälisiä sopimuksia Euroopan Unionin jäsenvaltioiden kanssa ja muut Schengen-maat huokaisivat helpotuksesta, ettei Venäjän vastaisesta ulkorajasta tullut jälleen uutta reittiä Eurooppaan. Kaikki voittivat.

Kun käsitellään Itä-Ukrainaa koskevaa kiistaa, Venäjän taloudelliset intressitahot ymmärtävät ennen pitkää, että maan taloudelle on edullisempaa olla hyvissä väleissä länsimaiden kanssa. Uskon vilpittömästi, että Ukrainan tilanteesta voidaan päästä neuvotteluratkaisuun, mutta pitää ymmärtää käytännön realiteetit.

Kun ymmärrämme ettei Venäjä eikä Suomen maantieteelliset realiteetit koskaan muutu, miten voimme päästä sopimukseen, jossa kaikki voittavat?

 

(Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu amerikkalaisessa Conservative Review -lehdessä 2.5.2016.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Boris Jeltsin onnistui rohkealla politiikallaan vapauttamaan Venäjän kommunismin ikeestä. Venäjä oli 1990-luvulla vapaampi kuin koskaan, vaikka talouden jälleenrakennus diktatuurin jälkeen olikin vaivalloista. Sitä ei putinistinen historiankirjoitus pysty muuttamaan.

"Venäläiset haluavat samaa kunnioitusta, josta he nauttivat Neuvostoliiton aikana."

Vapaaehtoisesti Neuvostoliitolle vannottiin uskollisuutta Suomessa, ei juuri missään muualla.

Nolla Yksi
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jotta Suomen ja EU:n ja ihmiskunnan "kelpo naapuri" ja ikuinen silmäterämme hyvässä ja pahassa eli Venäjä lopultakin lunastaisi 1990-luvun alussa antamansa lupauksen ja modernisoituisi kutakuinkin normaalin nykyaikaisen sivistys- ja oikeusvaltion ja ihmiskasvoisen kansakunnan tasolle, sen olisi syytä luopua parista kolmesta pahastaan. Yksi ja ehkä keskeisin niistä on kulttuuriselta symboliarvoltaan stalinilaisen perinteen mukainen tapa riekkua ns. voiton päivää 9.5. leimallisen natsionalistisin ja militaristisin menoin ja muutenkin selkeästi erillään länsieurooppalaisten 8.5. vietettävästä Voiton päivästä.

Vodkanhuuruinen, barbaarisen sivistymätön ja monin tavoin nolo isovenäläishenkinen sotauhoriekunta kuitenkin näyttää edelleen jatkuvan, vaikka kaikkien tiedossa luulisi olevan voiton tulleen etupäässä Lännen ansiosta ja fasismin vallan jatkuneen Venäjällä yli puoli vuosisataa Hitlerin kuoleman jälkeenkin. Venäjä myös jatkaa yhä Stalinin ja Hitlerin Molotov-Ribbentrop-liittosopimuksen nojalla tehtyjen laittomien aluelaajennusten voimassaoloa.

Venäjä piti stalinistifasistismilitaristiset hyökkäyssodan ylistäjäiset tänäänkin ja yhtä häpeilemättä kuin vuoden 1939 syyskuussa pidetyissä ensimmäisessä Molo-Ribbe-liittouman voitonpäivänparaatissa Puolassa, ks.
- http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21665...
- http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216633-v...

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Siitä voitosta voidaan olla monta mieltä mutta kiistämätön tosiasia on että Saksan tappioista 75% tulivat itärintamalla ja Saksa oli jo lyöty kun Länsiliittoutuneet nousivat maihin Normandiassa. Kesäkuussa 1944, juuri Normandian maihinnousun jälkeen, Neuvostoliitto laukaisi Operaatio Bagrationin jossa koko Saksan keskustan armeijaryhmä murskattiin ja jonka jälkeen Neuvostoliiton joukot etenivät Itä-Preussin tuntumaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Uskotko Ralf oikeasti että Neuvostoliitto olisi pysynyt maailman kartalla jos USA ei olisi avustanut sitä massiivisesti koko sotien ajan? Valitettavasti avusti vielä sittenkin kun Hitler oli jo lyöty. Parempi olisi ollut länsiliittoutuneiden mennä Pattonin viitoittamaa tietä Moskovaan asti vapauttamaan myös venäläiset fasismista eli Neuvostoliitosta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #16

Eipä olisi puna-armeija rynnännyt länteen elleivät länsivallat (I-B ja USA) olisi avustaneet valtavalla materiaalimäärällä Neuvostoliittoa. Puna-armeija olisi jämähtänyt paikoilleen varsinkin ilman valtaisia kuljetusvälinemääriä, ja ennen kaikkea niiden renkaita.

Tuosta avusta tuli paljon myös Suomen vastaiselle rintamalle.

http://perttirampanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/175...

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #19

Mitenkään aliarvioimatta länsiliittoutuneiden, eli lähinnä USA:n,apua Englannin toimittamana, Neuvostoliiton sotilaat oli se valtio jolle raskain osa Saksan vastaisesssa taistelussa lankesi. Osittain tietysti itseaiheutetusti Molotov-Ribbentrop sopimuksen ansiosta. Vuodesta 1941-1943 he taistelivat kuitenkin maalla melko yksin. Afrikan rintama oli jokseenkin merkityksetön jo vuonna 1942 koska Rommelin Afrika Korps oli mahdottoman huoltoreitin takana kun eivät hallinneet Välimerta.Kuitenkin jo talvella 1941 Neuvostoliiton vastahyökkäys, kun Saksan Operaatio Typhon oli pysähtynyt pakkasen ja kovan vastarinnan takia, pakotti Saksaa käymään sellaista kuluttavaa sotaa mihin heidän resurssinsa pitkällä tähtäyksellä ei riittäisi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Muutamia huomioita:

Ei kannata lähteä pitämään totuuksina väitteitä, että Venäjä ei koskaan muutu tai että venäläiset tarvitsevat aina vahvaa johtajaa. On harvoja asioita, joista voi todeta "ei koskaan". Venäjä tulee muuttumaan, ja se voi muuttua, jos kansa siellä sitä tahtoo. Venäjä ajaa tällä hetkellä päin seinää sen takia takia, että sillä on kyvytön johto ja johdolla vääristynyt maailmankuva. Mitäpä jos johtoon nousisi yllättäen esimerkiksi Hodorkovski porukoineen?

On yhtä turha lähteä väittämään, että Suomen maantieteellinen asema ei koskaan muutu tai että Suomen nykyinen asema maailmankartalla olisi geopoliittinen totuus. Koko Suomen valtioasema voidaan lakkauttaa Venäjän toimesta, joten jo sillä Suomi katoaa maailmankartalta. Jos Suomelle annetaan uusi nimi, esimerkiksi Länsi-Pietari, ei ole enää Suomea, 1300 kilometriä yhteistä rajaa eikä siten Suomen maantieteellistä asemaa. Venäjä on myös loistava esimerkki väestöryhmien valtavista pakkosiirroista, joten kun kansa kärrätään muualle tai tapetaan, ei ole edes suomalaisia.

Nato-optiota ei ole enkä viitsi toistaa sitä, mitä olen siitä kirjoittanut lukuisia kertoja. Typerää tehdä väitteitä olemattomista. Lapsetkin tietävät ettei Nato-optioita ole, mutta eivät poliitikot? Hehheh.

Venäjän ankarat reaktiot ovat kuvitelmia eivätkä perustu tietoon. Venäjä jo nyt lisää Naton takia joukkoja Suomen lähialueelle, joten reaktioita on jo tullut ja tulee lisää ilman liittymistäkin. Suomen asema heikkenee joka päivä ja hölmöt poliitikot vain seisovat tumput suorana. Myös kansa odottaa yhtä hölmönä ihmettä tapahtuvaksi.

On typerää pitää Suomen voittona viime talvista rajakiistaa, jonka Venäjä aloitti tahallaan ja lopetti oman sanelunsa mukaan. Jos persuissa pidetään tätä voittona, gallupit kertovat persujen todella voittaneen.

Kun ymmärrämme, että Suomi-niminen valtio on olemassa tasan niin kauan kuin Venäjä sen sallii, ymmärrämme jo paljon. Sitten pitäisi ymmärtää suojautua.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

Nuo kaksi viimeistä lausetta antavat aiheen pohtia sitä, mitä merkitystä on ensinnäkin Venäjän ja Naton välillä olevan raja sijottamisella osittain Ruotsin ja Suomen väliselle rajalle ja toisekseen sen jatkamisella Suomen itärajalla.
Tästä saataisiin selkoa siihen kuinka pitäisi suhtautua Ruotsin mahdolliseen Natoon liittymiseen.
Pohdittaessa Suomen mahdollista liittymistä Natoo, tulisi hyvinkin ottaa huomioon ne reaktiot, joihin Venäjällä on mahdollisuuksia.
Kaikkia näitä mahollisuuksia ei voi tietää, mutta aivan normaalilla tietämyksellä ja mielikuvituksella pystyy ymmärtämään, että nämä mahdollisuudet myös mahdollistavat sellaisia vaihtoehtoja, että niiden julkituominen ei saisi varauksetonta hyväksyntää. Kuitenkin on hyväksi, jos näitäkin vaihtehtoja otetaan huomioon ilmankin, että Venäjä niitä esittää.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Talouden lait koskivat Neuvotoliittoakin ja kävi niinkuin kävi, ja nyt USA toivoo Venäjästä samaa mutta levittää meille Venäjän uhkaa.
Köyhtynyt Venäjä tuskin valtaa maita kustannuksineen jouduttaakseen konkurssiaan.
Krimi oli jo vallattu kustannus mutta siellä olikin Sevastopol.
On hyvin mahdollista että Venäjän johto pohtii tänään juuri samoja asioita kun Neuvostoliiton lopussa.

Odottaako Nato-maita joku muu toimenpide jos Venäjä ei hyökkääkkään?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kun ymmärrämme ettei Venäjä eikä Suomen maantieteelliset realiteetit koskaan muutu, miten voimme päästä sopimukseen, jossa kaikki voittavat?

Ulkoistetaan"ongelma"Paavo Väyryselle,Johan Bäckmanille,Rauno Lintuselle ja muille idänsuhteiden"asiantuntijoille" !

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Venäjä on muuttunut monesttikin ja muutokset ovat olleet rajujakin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ainakin laajentumishalu tuntuu siellä olevan ikuinen eli ulkopuolisen kannalta muutosta ei ole tapahtunut. Sisäisesti taitaa olla niin että muutoksia onkin tapahtunut , aika ajoin on nälkiintyneitä vähemmän ja toisen kerran enemmän.

Jukka Laine

Finljandija painettiin muuten Hämeenlinnassa jotta suomalaisetkin ymmärtäisivät. Tietysti Suomeksi. Eihän siinä muutoin olisi ollut järkeä. Venäläinen versio olisi melkoinen keräilyharvinaisuus.

Nolla Yksi

Bolshevikkijuutalaisten kaappaamaa Neuvostoliitto hajosi ja kohta Putin hävittää jutkut ydinaseella.

Nolla Yksi

Venäläiset eivät tarvitse kuin vahvaa vodkaa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Laine #7: "Alun perin vuonna 1989 julkaistu Puna-armeijan marssiopas Suomeen herätti ilmestyessään suoranaisen sensaation. Sodan aikana suomalaisten haltuun joutunut opas luetteli tarkoin maamme tuolloiset tieyhteydet – ja todisti, että Neuvostoliitto oli valmistellut Suomen valtaamista jo vuosia ennen talvisodan alkua."

Sinulle lienee tullut lapsus väärinkäsityksenä. Venäläiset painoivat tietenkin oppaansa venäjäksi ensipainoksenaan 100.000 kpl ja myöhemmin lisää. Eiväthän venäläiset sotilaat osanneet suomea. Suomenkielellä ensipainos tehtiin vuonna 1989.

Jukka Laine

Neuvostoliitto ei voinut valmistella Talvisotaa jo vuosia, koska Saksa joutui kauppasaartoon vasta 3.9.1939 länsivaltojen sodanjulistuksen myötä ja Suomen ja Saksan väliset neuvottelut Petsamon nikkelistä alkoivat syyskuussa 1939 Berliinissä käydyissä kauppaneuvotteluissa, jonka jälkeen Britannia kehoitti Stalinia aloittamaan Suomen painostuksen, jotta Petsamon nikkeli ei joutuisi saksalaisille.

On kyllä hupaisaa että neuvostosotilaille laadittiin marssiopas 1989 Hämeenlinnassa suomeksi. Venäjänkielistä versiota ei ole olemassa. Se että kansanedustaja uskoo tähän historialliseen totuuteen kuvastaa sitä minkälaisella tiedolla Suomea johdetaan ja levittää tietoa ulkomailla on lähes surkuhupaisaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Suomineito muuten täyttää piakkoin pyöreät 100 v! - Olemmekohan valmiit... ks. http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Käyttäjän JaniJskelinen kuva
Jani Jääskeläinen

Kun ymmärrämme ettei Venäjä eikä Suomen maantieteelliset realiteetit koskaan muutu, miten voimme päästä sopimukseen, jossa kaikki voittavat? Reliteetit ei koskaan muutu joten tehkäämme niistä etumme! Miten voimme päästä sopimukseen jossa kaikki voittavat? Aloitetaan sotilaallisesta liittoutumisesta Yhdysvaltojen ja Israelin kanssa sitten voidaan sen jälkeen tehdä selväksi mitä tapahtuu jos sääntöjä ei noudateta. Tämän jälkeen neuvotellaan sopimus joka on win win Lännelle ja idälle jonka noudattamista voi Suomalaiset virkamiehet vahtia kun korruptio ja maine on täällä sentään ok tasolla! Mitä tulee sitten etelästä tulevaan uhkaan joka ei noudata ees minkään tason sopimuksia tai kansainvälisiä tai kansallisia lakeja niin näyttäköön pohjoinen pallon puolisko kaapin paikan tässä asiassa :D! Daesh toimikoon hamaan tulevaisuuteen asti esimerkkiä toiminnasta mitä normaalien ihmisten ei pidä enään ikinä hyväksyä.. Eli otetaan nyt vaan homma haltuun Lapin ja etelä Afrikan väliltä seuraavan 8 vuoden aikana! Tavalliset ihmiset on saanut kärsiä ja kärsii jo ihan liikaa kaiken maailman hulluista diktaattoreista ja sekopäisistä jengeistä! Etelästä alueita on aika helppo ottaa haltuun kun vaan empittää ja tiputtaa meidän hallitsemat kommunikaation välineet tilalle ja napsasee ne jotka eivät suostu liittyä kansainvälisten sopimusten piiriin pois tai yleisestikkään osallistua edes neuvotteluihin.. Laitteilla voi sit kouluttaa, kontrolloida yms porukan jaloilleen. Ei näin harvinaisella tiistai kännillä parempaa vastausta synny ;).

Käyttäjän JaniJskelinen kuva
Jani Jääskeläinen

Kun ymmärrämme ettei Venäjä eikä Suomen maantieteelliset realiteetit koskaan muutu, miten voimme päästä sopimukseen, jossa kaikki voittavat? Reliteetit ei koskaan muutu joten tehkäämme niistä etumme! Miten voimme päästä sopimukseen jossa kaikki voittavat? Aloitetaan sotilaallisesta liittoutumisesta Yhdysvaltojen ja Israelin kanssa sitten voidaan sen jälkeen tehdä selväksi mitä tapahtuu jos sääntöjä ei noudateta. Tämän jälkeen neuvotellaan sopimus joka on win win Lännelle ja idälle jonka noudattamista voi Suomalaiset virkamiehet vahtia kun korruptio ja maine on täällä sentään ok tasolla! Mitä tulee sitten etelästä tulevaan uhkaan joka ei noudata ees minkään tason sopimuksia tai kansainvälisiä tai kansallisia lakeja niin näyttäköön pohjoinen pallon puolisko kaapin paikan tässä asiassa :D! Daesh toimikoon hamaan tulevaisuuteen asti esimerkkiä toiminnasta mitä normaalien ihmisten ei pidä enään ikinä hyväksyä.. Eli otetaan nyt vaan homma haltuun Lapin ja etelä Afrikan väliltä seuraavan 8 vuoden aikana! Tavalliset ihmiset on saanut kärsiä ja kärsii jo ihan liikaa kaiken maailman hulluista diktaattoreista ja sekopäisistä jengeistä! Etelästä alueita on aika helppo ottaa haltuun kun vaan empittää ja tiputtaa meidän hallitsemat kommunikaation välineet tilalle ja napsasee ne jotka eivät suostu liittyä kansainvälisten sopimusten piiriin pois tai yleisestikkään osallistua edes neuvotteluihin.. Laitteilla voi sit kouluttaa, kontrolloida yms porukan jaloilleen. Ei näin harvinaisella tiistai kännillä parempaa vastausta synny ;).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset