Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Terrorismi on elämän tai kuoleman kysymys

Osanottoni Brysselin iskun uhreille ja heidän omaisilleen. Seisomme yhtenäisinä Belgian rinnalla. Isku yhtä vastaan on isku kaikkia vastaan. Yksikään Euroopan maa ei ole turvassa ääri-islamistiselta terrorismilta. Terroristit on kukistettava - elävänä tai kuolleena.

Helsingin yliopiston islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila kommentoi viime vuonna Pariisin terrori-iskun jälkeen, että kyse on "häiriintyneistä yksilöistä", joilla "ideologia on vain liimattu päälle". Hämeen-Anttilan väitteen kannalta ongelmallista on, että "häiriintyneiden yksilöiden" takana on muun muassa ideologinen ryhmä nimeltä Jemenin Al-Qaida, jonka riveissä toinen Pariisin iskuun osallistuneista terroristiveljeksistä sai koulutusta.

Terroristijärjestö ISIS:n Brysselissä tekemistä terrori-iskuista Hämeen-Anttila totesi Aamulehdelle, että ”on hyvä muistaa, että kyse on tälläkin kertaa yksittäisistä iskuista. Meitä on täällä Euroopassa sentään satoja miljoonia.”

Euroopassa terrori-iskua seuraa samanlaisena toistuva kaava: ensijärkytys, vakuutteluvaihe siitä että asialle tehdään jotain, jotta vastaava ei enää toistuisi, ja paheksuntavaihe kaikkia niitä kohtaan, joiden koetaan väittävän, että teot liittyisivät mitenkään tekijöiden uskonnolliseen vakaumukseen. Lopulta asia unohdetaan. Kunnes tapahtuu jälleen uusi terrori-isku.

Yksittäisten iskujen jatkuvan sarjan täytyy saada poliittiset päättäjät toimimaan. Viime vuonna Saksaan tuli 1,1 miljoonaa ja Suomeen yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Se on aivan liikaa ja Euroopan laajuisesti joukkoon mahtuu runsaasti ääri-islamisteja. Uutistoimisto AP:n viranomaislähteistä saaman tiedon mukaan ISIS:llä on Euroopassa 400-600 koulutettua ja taisteluvalmista terroristia. Nämä henkilöt kuuluvat useisiin eri terroristisoluihin, jotka voivat toimia itsenäisesti. Yhteensä yli 5000 eurooppalaista on lähtenyt taistelemaan Syyriaan. Suojelupoliisin mukaan Suomesta lähteneitä on ainakin 70.

Kansainvaellus on pysäytettävä, jotta Euroopan kansalaisten turvallisuus voidaan turvata ja yhteiskuntarauha säilyttää. Useat merkittävät poliitikot ovat väittäneet, että Euroopan ulkorajojen heikentäminen ja sisärajojen poistaminen samanaikaisesti valtavan kansainvaelluksen kanssa ei vaikuta maanosamme tulevaisuuteen. Poliittinen rälssi väittää, että Ranska on aina Ranska, Belgia on aina Belgia ja Suomi on aina Suomi. Kävi miten kävi.

Yhä useamman silmät ovat auenneet sille, kuinka meille on valehdeltu. Esimerkiksi sosialidemokraattien entinen kansanedustaja ja AKT:n puheenjohtaja Risto Kuisma kirjoittaa Facebookissa, että ”poliittisessa päätöksenteossa on tehty suuria virheitä, kun on annettu ääri-islamismin kasvaa ja levitä Eurooppaan.” Keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkula kirjoittaa myös Facebookissa, että ”olemme antaneet päätöksentekijöinäkin tilanteen mennä liian pitkälle. Raja on ylitetty, ja olemme osaltamme siitä vastuussa. Vastaukseksi ei riitä enään, että lisää miljardeja kotouttamiseen ja maahanmuuttajien työllisyyden hoitoon. Juuret terroriin ovat syvemmällä ja ne ovat ideologisia.”

Islamin radikaalein muoto tarjoaa useille toisen tai kolmannen sukupolven musliminuorille varmuutta. Sitä yhteiskuntamme eivät ole ymmärtäneet, sillä joukossamme elää kuvitelma länsimaisten arvojen yleismaailmallisuudesta ja väistämättömyydestä vaikka ne itseasiassa ovat erityislaatuisia ja hauraita. Useiden eurooppalaisten on yksinkertaisesti vaikea käsittää, että kaikki eivät jaa samoja arvoja, kun vuosia on toistettu, että ”kaikki ihmiset ovat samanlaisia”.

Euroopan unionin pääkaupungista Brysselistä on tullut Euroopan ääri-islamismin pääkaupunki. Yksi Brysselin itsemurhaiskijöistä oli Marokossa syntynyt Najim Laachraoui, joka varttui monikulttuurisen Schaerbeekin alueella. Hän matkusti Syyriaan vuonna 2013. Palatessaan takaisin Eurooppaan viime syyskuussa Laachraoui joutui rajatarkastukseen Itävallan ja Unkarin rajalla. Tarkastukseen joutunutta Mercedestä ajoi nyt telkien takana oleva, Pariisin terrori-iskut suunnitellut Salah Abdeslam.

Vaikka molemmat miehet olivat etsintäkuulutettuja, he eivät jääneet kiinni väärien henkilöllisyyspaperien ansiosta. Laachraoui pääsi Schengen-alueelle, rakensi Pariisin iskuissa käytetyt räjähdevyöt ja lopulta räjäytti itsensä Brysselissä lentokentällä. Pariisissa ja Brysselissä iskuja tehneet terroristit liikkuivat yli Schengen-alueen ulkorajan ja yli sisärajojen. Eikö vastuu ole osaltaan avoimia rajoja ajaneilla poliitikoilla?

Toistan aiemman kantani, että esimerkiksi Syyriaan tai Irakiin ääri-islamistien riveihin lähteneiltä olisi pystyttävä ottamaan pois Suomen kansalaisuus. Näitä henkilöiden ei pidä voida palata takaisin Suomeen. Yhteiset demokraattiset ja länsimaiset arvot hylkäävä saa kestää päätöksensä seuraukset. Viranomaisille voisi myös antaa valtuudet ottaa passi pois henkilöltä, jonka uskotaan olevan lähdössä ulkomaille liittyäkseen terrorijärjestöön.

Erikoisinta terrorismikeskustelussa on, että valtamedialle, poliitikoille ja tutkijoille tärkeintä ei ole että miten estetään tulevat terrori-iskut, vaan miten terroriteot vaikuttavat ihmisten mielikuvaan islamista.

On väärin yhdistää terrorismi kaikkiin muslimeihin, mutta vain loogista yhdistää se islamiin. Ääri-islamistien väkivaltainen toiminta pohjautuu poliittiseen ideologiaan, joka käyttää oikeutuksenaan islamin opetuksia. Toisin sanoen ei ole oikein yksiselitteisesti sanoa, että islam on ongelma, mutta on oikein sanoa, että islamilla on ongelma.

Belgia katsoi pitkään läpi sormien länsivastaisten saarnamiesten toimintaa moskeijoissa, kuten Aamulehti eilisessä painoksessaan kirjoitti. Tässä asiassa juuret ulottuvat 1970-luvulle, jolloin Belgia osti Saudi-Arabiasta halpaa öljyä ja tarjosi vastineeksi moskeijoita Lähi-idässä koulutetuille imaameille. Suhtaudun erittäin kriittisesti Helsinkiin kaavailtuun suurmoskeijaan, jonka rahoittajana toimii Bahrain, koska kukaan ei anna sataa miljoonaa euroa ilman taka-ajatuksia.

Pitää paikkansa, että ääri-islamismia ei voiteta ilman vahvaa yhteistyötä sitä vastustavien muslimien kanssa. Valitettavasti tuki on ollut satunnaista ja hajanaista. Esimerkiksi Belgiassa poliisi ei saanut juuri tiedustelutietoa muslimiyhteisöltä. Kun poliisit menivät pidättämään Salah Abdeslamia Molenbeekin lähiöön, alueella olleet lapset kivittivät poliisia ja ihmiset yrittivät estää poliisin alueelle tulon. Asukkaat tiesivät Abdeslamin piilottelupaikan ja he yhteisöllisesti suojasivat häntä.

Yhteisön edustajien käytös osoittaa, että iskujen tekijät eivät välttämättä ole "häiriintyneitä yksilöitä joilla ideologia on vain liimattu päälle,” vaan merkittävän osan yhteisöä aktiivisesti tukemia ja arvostamia. Abdeslam onnistui pakoilemaan poliisia neljä kuukautta todennäköisesti nimenomaan laajan tukijaverkoston avulla. Belgian ulkoministerin Didier Reyndersin mukaan avustajien rinkiin kuului ainakin 30 ihmistä, mutta tukijajoukon arvioidaan olevan vielä suurempi.

Islamilaisilta yhteisöiltä on vaadittava enemmän ja valtiovalta ei voi tyytyä vain toistamaan eri uskontoja koskevia latteuksia. Kansa vaatii oikeutetusti toimenpiteitä.

Tunnen rauhaa rakastavia muslimeita, jotka haluavat kukistaa ääri-islamismin, ja olen tuonut näkemykseni esille sekä sanoin että teoin. Uskontojen välinen lepyttely ei kuitenkaan ole ratkaisu ongelmaan, sillä kuten Ison-Britannian pääministeri Winston Churchill aikanaan sanoi, "lepyttelijä ruokkii krokotiiliä toivoen, että se söisi hänet viimeisenä”.

Ratkaisu lähtee muslimiyhteisöstä itsestään. Onneksi on joitakin rohkeita ääniä, jotka ottavat vastuuta ja kertovat, mikä on pielessä. Useat muslimivanhemmat eivät anna lastensa kasvaa länsimaisiksi demokraateiksi, vaan eristävät lapsensa muusta yhteiskunnasta, kuten toimittaja Yasmin Alibhai-Brown kirjoittaa.

Voi olla, että terrorismi on erityisesti pesiytynyt Molenbeekin lähiöön. Se ei ole kuitenkaan ainutlaatuinen. Euroopan maissa on runsaasti maahanmuuttajavaltaisia lähiöitä, joissa rikollisuus rehottaa, työttömyys on syvää ja syrjäytyneisyys yhteiskunnasta kroonista. Jokainen näistä lähiöistä voi olla uusi Molenbeek.

Ääri-islamismi on koko Euroopan yhteinen ongelma, joka täytyy kukistaa yhdessä. Tarvitsemme yhteistyökumppaneita myös Euroopan ulkopuolelta. Eurooppa on pari vuosikymmentä läksyttänyt terrorismia vastaan taistellutta Israelia, mutta nyt pyytää Israelilta apua lentokenttiensä turvaamiseen. Tuhlaajapoika palaa kotiin. Israel on Lähi-idän ainoana länsimaisena demokratiana luonnollinen liittolaisemme ääri-islamismia vastaan, mikä toivottavasti ymmärretään ja myönnetään viimeistään nyt.

Vaikuttaa siltä, että media on jälleen kerran huolestunut ennen kaikkea ”rasismin lisääntymisestä”. Tehokkainta rasismin vastaista taistelua on tuhota ääri-islamistinen terrorismi. Länsimaiden on valtapolitiikan sijaan keskityttävä rajoittamaan Europpaan tulevaa ihmisvirtaa ja kukistamaan ISIS:n kaltaiset järjestöt.

Vihaa ei voiteta vastaamalla vihalla. En vihaa ketään, sillä viha kalvaa ihmisen sisintä ja tuhoaa kantajansa. Vallankumouksellinen käsky on rakastaa vihollistaan. Se ei tarkoita, että täytyy hyväksyä terroriteot tai ääri-islamistien maailmankuva. Vihollisen rakastaminen tarkoittaa sitä, että terroritekojen uhrien lisäksi myös ääri-islamistit ovat kuoleman ihannointiin perustuvan maailmankuvan uhreja. Jokainen kuoleman kultilta pelastettu musliminuori on voitto elämän kunnioitukseen perustuville arvoille. Voitto länsimaille. Kysymys näille nuorille täytyy olla, että uskotko elämään vai kuolemaan?

Pariisin iskussa kuolleen Charlie Hedbon päätoimittajan Stéphane Charbonnierin leski Jeannette Bougrab sanoi viime vuonna BBC:n haastattelussa: "Meidän on kerrottava ihmisille totuus. Tämä on sotaa.”

Jatketaanko itsepetosta jälleen seuraavaan iskuun asti vai myönnetäänkö, että terrorismin vastainen taistelu on maailmankatsomuksien sotaa, jossa ääri-islamistit haluavat tuhota koko länsimaisen elämänmuodon? Kantaako muslimiyhteisö sen vastuun, joka sille kuuluu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

"Isku yhtä vastaan on isku kaikkia vastaan."

Tuon kun me vielä sisäistäisimme omien toimiemmekin ohjenuoraksi. Mahtaisiko tässä olla jopa selitys sille, miksi terrorismia ylipäätänsä on olemassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onneksi kuulee vielä järkeviäkin puheita persujen apokalyptisen kiihkon vastapainoksi. Eilisessä A-talkissa Alexander Stubb puhui suomalaisten "asennemuutoksesta" maahanmuuton suhteen. Hänen avainsanansa oli "suvaitsevaisuus."

Hyvin puhui myös Heidi Hautala, joka ehdotti "EU:n tiedustelupalvelun" kehittämistä. Nyt ongelmana näyttää olevan se, että kansalliset viranomaiset kilpailevat keskenään eivätkä luota toisiinsa.

Stubb rauhoitteli eilen myös Ilta-Sanomia:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000114544...

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Se että yritetään käyttää terroristi-iskuja keppihevosena vastustamaan maahanmuuttoa ontuu pahemman kerran. Pariisin iskussa tekijät olivat pääosin Ranskassa/Belgiassa syntyneitä ja näyttää olevan sama tilanne Belgian iskujen osalta. On totta että islaminvastainen propaganda kasvattaa terrorismin riskiä ja syystäkin tutkijat ovat tästä huolissaan.

Isiksen kaltaisten järjestöjen kukistaminen on avainasemassa. Mutta myös syrjäytymisen estämisen ja islamofobian poistaminen.

Niko Sillanpää

Kaikki Pariisin/Belgian toistaiseksi tunnistetut terrori-iskujen tekijät ovat maahanmuuttajataustaisia, joko itse maahanmuuttaneita tai toista polvea, osalla turvapaikanhakijatausta, ainakin kaksi on tullut loppukesästä alkaneen kansainvaelluksen aikana. Eli on nykyisen ja/tai menneen maahanmuuttopolitiikan virheiden suora seuraus, että nämä terroristit ovat Euroopassa. Yhteys on niin ilmeinen ja kiistaton, että osoittaa jonkinlaista kognitiivista häiriötä kieltää se. Aivan vastaavasti islamin osuus tapahtuneissa terrori-iskuissa.

On kuitenkin totta, että kansainvälisen terrorismin lisääntyminen on tässä kokonaisuudessa vain nyanssi; Köyhistä maista tänne tulevalla maahanmuutolla ei ole varsinkaan nykyisellään juuri minkäänlaista järkevää perustelua vastaanottavan yhteiskunnan kannalta, ellei tulija pysty todistetusti pitämään itsestään ja huollettavistaan taloudellisesti itsenäisesti huolta. Moralisointi/altruismi ei ole järjellinen argumentti enää tässä tilanteessa, se tie on nyt katsottu.

Rosengrenien päättelyssä keinoista ei ole mitään järkeä. Ensin todetaan, että terrorismi ym. johtuu sosiaalisesta syrjäytymisestä ja sitten kuitenkin kannatetaan köyhien ja syrjäytyvien massiivista maahanmuuttoa. Keinoksi tarjotaan sosiaalipoliittisia interventioita (eli vastikkeettomia tulonsiirtoja valtaväestöltä tulijoille), joista on nyt noin 40 vuoden kokemus, että ei toimi, vaan saavutettava työllisyysaste on lähtömaasta riippuen 10-40%.

Omaksutulle liturgialle tyypillisesti Rosengren väittää, että islamin- ja turvapaikkamaahanmuuton vastustaminen kasvattaa terrorismin riskiä. Tällaisesta ei ole olemassa mitään laadukasta näyttöä, on vain Hussein al-Taeen ja Karin Creutzin mielipide ja papukaijatoistoa mediassa, ei mitään perusteluja tai osoitusta mekamista tai tällaisen olemassaolosta. Joka tapauksessa jos näin on, asia kertoo jo itsessään aika paljon kyseisistä kulttuureista.

Jää vain kysymys, miksi kukaan enää kuuntelisi Rosengrenia ja kaltaisiaan. Selväksi on tullut, että he ovat tässä osa ongelmaa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Se että yritetään käyttää terroristi-iskuja keppihevosena vastustamaan maahanmuuttoa ontuu pahemman kerran. Pariisin iskussa tekijät olivat pääosin Ranskassa/Belgiassa syntyneitä ja näyttää olevan sama tilanne Belgian iskujen osalta. On totta että islaminvastainen propaganda kasvattaa terrorismin riskiä ja syystäkin tutkijat ovat tästä huolissaan.

Isiksen kaltaisten järjestöjen kukistaminen on avainasemassa. Mutta myös syrjäytymisen estämisen ja islamofobian poistaminen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Papukaija?
Maahanmuuttoa nyt pitää jokatapauksessa rajoittaa kovalla kädellä ja näinhän jo tapahtuukin. Helpottaa kontrolointia huomattavasti.

Olavi A Honka

Kyllä näillä asioilla on yhteytensä. Uskontoa vain käytetään poliittisena välineenä ja sille on iki-vanha historia, eikä se tule muuttumaan kun ISIS tuhotaan, tilalle tulee joku toinen. BBC:llä aika kattavia raportteja mistä on kysymys kuten; http://www.bbc.com/news/world-middle-east-29052144

Miksi Belgian poliisi ei sitten pystynyt estämään iskuja?
Isona osa-syynä Belgian lainsäädäntö, poliisi ei saa tutkia puhelutietoja, ei kuunnella puhelimia, ei tutkia tietokoneita, poliisi ei saa thedä kotietsintöjä klo 21-5.00 välillä jne eli aika toivoton tilanne viranomaisten kannalta.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Hyvä ja analyyttinen kirjoitus. Kiitos..

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Hieno teksti!

Islam on todellakin osa ongelmaa ja kaipaa vakavasti reformaatiota.

Hämeen-Anttilan lausunnot ovat aivan käsittämättömiä, vaikka hän onkin muutoin ihan järkevä ihminen.

Ulkopuolelta reformaatiota ei voi kuitenkaan tehdä, vaan se tapahtuu automaattisesti lähi-idän rauhoittuessa ja yhteiskunnallisen dialogin vapautuessa. Vakaissa oloissa ihmisiä ei uskonto pahemmin kiinnosta, saati sitten jotkin ääriliikkeet.

Sillä välin Euroopan on saatava rivit takaisin ojennukseen ja katkaistava laiton maahanmuutto. Näyttö nykyisen hallitsemattoman tilanteen tuloksista on jo kiistaton.

--

Entisen "suvakin" tunnustuksia:

http://kvartal.se/artiklar/fran-censor

Seppo Hildén

Maailmalla tapahtui viime vuonna 209 kpl terroriteoksi luokiteltua tekoa. 202 kpl:tta teki Koraania lukeva hemmo.

Koraani on ainoa uskonkirja, jossa luvataan vääräuskoisten tappamisesta marttyyrius, taivaspaikka ja 72 neitsyttä palkkioksi.

Jos tutkijat ja poliitikot eivät näe tätä todellista syytä, eli koraanin aivopesua, niin ei voi mitään. Selittelyt syrjäytymisestä ja koetusta rasismista on vain poliittista korrektiutta ja tosiasioiden välttelyä.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Runsaasti on naisia tarjolla. Neitsyitä varsinkin on oltava runsaasti, mikäli 72 martyyria kohti. Ihan implisiittisesti; mihin käytetyt ja kenelle. Vai liekö joku klinikka.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Euroopan maissa on runsaasti maahanmuuttajavaltaisia lähiöitä, joissa rikollisuus rehottaa, työttömyys on syvää ja syrjäytyneisyys yhteiskunnasta kroonista."

Suomessa on sama tulevaisuus, lähi-idästä tulleilla on suuri työttömyaste vaikka monet ovat olleet maassa yli 20 vuotta. Miksi näitä tosiasioita ei tunnusteta vaan esitetään että työllistetään maahanmuuttajat pikaisesti, aivan kuin se olisi mahdollista.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

"Abdeslam onnistui pakoilemaan poliisia neljä kuukautta todennäköisesti nimenomaan laajan tukijaverkoston avulla. Belgian ulkoministerin Didier Reyndersin mukaan avustajien rinkiin kuului ainakin 30 ihmistä, mutta tukijajoukon arvioidaan olevan vielä suurempi."

YLE, Hesari ja muu laatumedia, oletteko jo tehneet analyysin tästä, vai onko tämä ihan turhaa tietoa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Uskontojen välinen lepyttely ei kuitenkaan ole ratkaisu ongelmaan" Tuo on itse asiassa sitä samaa jihadismia, jota Elo niin suuresti vihaa. Pakkokäännytys tai kuolema terroristina, siinä ovat Elon vaihtoehdot muslimeille. Karseaa tekstiä, nuoruus ei ole riittävä puolustus.

Niko Sillanpää

Elo kirjoitti siis:

"Tunnen rauhaa rakastavia muslimeita, jotka haluavat kukistaa ääri-islamismin, ja olen tuonut näkemykseni esille sekä sanoin että teoin. Uskontojen välinen lepyttely ei kuitenkaan ole ratkaisu ongelmaan, sillä kuten Ison-Britannian pääministeri Winston Churchill aikanaan sanoi, "lepyttelijä ruokkii krokotiiliä toivoen, että se söisi hänet viimeisenä”."

Mistä sinä Jouni tulet yllä olevaan johtopäätelmääsi? Ei ainakaan millään loogisella prosessilla.

Onko sinun, Jouni, hätä? Mureneeko unelmasi rajattomasta maailmankylästä, jossa kaikki ovat käsi kädessä leirinuotiolla, silmiesi edessä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Elo kirjoitti myös: "Terroristit on kukistettava - elävänä tai kuolleena." Olen hiukan huolissani, muslimit kun eivät ole krokotiili vaan merkittävä vähemmistö Euroopassa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #15

Niin? Olet eri mieltä terroristien kukistamisesta, Chamberlain?

Näyttää siltä, että on tullut aika, että he eksplisiittisesti, konkreettisesti teoillaan valitsevat, ovatko krokotiileja vai jotain muuta. Pallo on heillä.

Miksi muuten luulet, että Salah Abdeslamin kiinni saamiseen meni niin paljon aikaa? Siksi, että osa muslimiyhteisöä suojeli häntä. Mikä tuli esille myös pidätyksen yhteydessä poliisin kivityksineen ym.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458281803033

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

Minä en ole Chamberlain eikä Elo ole Hitler, vaikka kovien puheiden retoriikka hänellä hallussa onkin.

Mikäli uskomme asiantuntijoita, kysymys on siitä, että keskenään kilpailevat kansalliset viranomaiset eivät luota toisiinsa ja panttaavat tietoa. Heidi Hautalalla oli eilen A-talkissa hyvä ehdotus: EU:n tiedustelupalvelu.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #19

Mitä "asiantuntijoita"? Heidi Hautalaa? Gimme a *ucking break.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #20

En muista kuka tai ketkä se näistä terrorismiguruista oli, niitä on niin monta. Päät kolisevat ruudussa yhteen.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio Vastaus kommenttiin #17

Liittyen Salah Abdeslamin pidättämisen hitauteen, voi löytää ehkä suurempiakin syntipukkeja. Mechelenin poliisi tiesi hänen piilopaikkansa jopa 4kk ajan, mutta istui vaan perseellään tiedon kanssa. Heidi Hautala oli aivan oikeassa poliisin toimintaan liittyvän kritiikkinsä kanssa.

Muuten tuo vinkki tuli muslimilta. Itse asiassa Salahin serkulta.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Poliittiset päätöksentekijät, mukaan lukien kirjoituksessa lainatut Risto Kuisma ja Hannu Takkula, puhuvat tällä kertaa asiaa: Kyse on ideologiasta, ja ideologioilla on väliä ja eroa.

Tutkijat tietenkin tässäkin asiassa sössöttävät syrjäytymisestä, koska siitä heille jaheidän kavereilleen maksetaan: Tarvitsemme lisää resursseja syrjäytymisen ehkäisyyn sekä syrjäytymisen ehkäisyn vaikuttavuuden arvioinnin tutkimukseen jne. Tämä on toki laillinen elinkeino, mutta aiheeseen eli islamistiseen terroriin se ei liity, kun kerran köyhyydellä, huonolla työmarkkina-asemalla ja puutteellisella koulutuksella ei ole syy-yhteyttä siihen, että joku toimija kehittyy islamistiseksi terroristiksi.

Kiinan Kansantasavallassa ja kommunistipuolueen vallassa on se hyvä puoli, että varsinaisen Kiinan alueella hui-kansaan kuuluvilla muslimeilla on erillisiä ja itsenäisiä naisten moskeijoita, joissa toimii naisimaameja (naispuolinen imaami). Tämä perustuu Kiinan hallituksen tasa-arvopolitiikkaan: Joka haluaa harjoittaa Kiinassa uskontoa, sen on noudatettava sukupuolten välistä tasa-arvoa. Jos ei noudata, sitten ei harjoita uskontoa – eikä välttämättä mitään muutakaan. Kiinalaiset musliminaiset ovat tyytyväisiä tähän omaa asemaansa parantavaan valtiolliseen sekaantumiseen, joka on tietysti kauhistus arabeille ja konservatiivisille muslimeille. Valtio voi vaatia uskontoa noudattamaan sukupuolten tasa-arvoa, ja kyllä se toteutuu myös islamin suhteen.

Kiinan reuna-alueella uiguureilla, jotka ovat muslimivähemmistö, saattaa olla rajallisemmat mahdollisuudet harjoittaa uskontoaan ym. Kiinassa saatetaan joillakin alueilla harjoittaa voimakasta islaminvastaista propagandaa. Silti islamilaista terrorismia ei merkittävästi esiinny. Näiden välillä ei siis ole kausaalista yhteyttä.

(Aihetta käsittelee tämänpäiväisessä blogikirjoituksessaan myös tohtori J. Sakari Hankamäki, joka on jostakin tuntemattomasta syystä bannannut minut.)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tarvitsemme lisää resursseja syrjäytymisen ehkäisyyn"

Ei taida auttaa ja näitä yhteiskunnasta tippuneita on helppo vetää mukaan mihin tahansa omaan kulttuuriin sopivaan ideologiaan. Islam antaa näille kelkasta pudonneille muslimeille jotain tarkoitusta elämälle. Aivan turha luulla että pallopelit ja askartelukerhot riittäisivät kun työtä ei ole eikä mahdollisuutta parempaan elämään.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Ööh... tämä niin sanottu "kotoutus" ei onnistu. Eikä tule onnistumaan. Varsinkaan islamin uskoa tunnustavien osalta.

Kun hyvin pienessä ajassa tulee alueellisesti rajatulle alueelle maahanmuuttajia, he muodostavat omia yhteisöjään. Ne eivät mahdollisesti milloinkaan sulaudu, edes osittain ja riittävästi, tulomaan rakenteeseen. Tästä mm. Saksasta on tukevia esimerkkejä. Ruotsista löytyy lähempää.

Suomeen tulee maahanmuuttajia ei-sotaakäyvistä maista, mutta myös sotaakäyvistä, sekä sitten myös todellisia hädänalaisia, pakolaisia. Se, mitä EU:n avoimet-rajat-politiikka mm. intialaisille tarkoittaa, en tiedä ja parempi onkin, leimaantumatta rasistiksi, mutta pakolaipolitiikka on muuttunut ja nyt joka käänteessä puhutaan kotouttamisesta.

Eikö turvapaikan tulisi olla tilapäinen ja kriisin loputtua ihmiset pääsisivät palaamaan kotimaihinsa. Näinhän oli pääosin Chilenkin tapauksessa.

mikael torppa

Todella hyvä kirjoitus Simon Elolta! Länsimaissa ongelman muodostaa ylioptinen ihmiskäsitys ja ymmärtämättömyys siitä miten maailmankatsomukset johtavat ihmisten käyttäytymistä. Tämä sokaisee monien länsimaisten silmät esimerkiksi islamin vaaralta.

Lisäksi länsimaissa ihmiset eivät tunne yleensä todellista islamia. Näin siksi että he muodostavat käsityksen islamista katsomalla länsimaissa asuvia muslimeita. Muslimeita jotka ovat pääasiassa sulautuneet länsimaiseen yhteiskuntaan. Ei heidän käytöstä katsomalla voi nähdä sitä mitä islam todella on. Ja jos ei ymmärrä sitä mitä islam todella on niin miten voisi ymmärtää sitä mitä se voi saada aikaan.. Tämä on todellinen ongelma länsimaissa.

Jaakko Hä­meen-Anttila (2001: 28) toteaa: ”Sunna on si­tova esikuva muslimeille, ja jokaisen hurskaan musli­min velvolli­suus on nou­dattaa profeetta Mu­hammadin tarjoamaa esikuvaa. Sunnan ja Koraa­nin kes­keinen ero on siinä, että Koraa­nin teksti on sanasta sanaan Jumalan puhetta, mutta sunna on kerto­muksia Mu­hammadin sa­noista ja teoista, ei jumalallista ilmoitusta. Profeetta Mu­hammad oli kui­tenkin virheiltä suojattu (ma’sum), joten hän ei käytöksessään tehnyt mitään väärää tai mitään, mikä ei olisi ollut Jumalan tarkoitus.”

Islam opettaa että Muhammad oli ”masum” joka tarkoittaa Allahin täydellisessä johdatuksessa olevaa ja siis synnitöntä. Teki hän sitten mitä tahansa niin kaikki oli Allahin edessä oikein. Kaikki mitä Muhammad teki oli oikein ja synnitöntä Allahin edessä ja täten Muhammadin teot kuvastavat meille islamin todellista luonnetta ja Allahin tahtoa ja persoonaa. Koska Muhammadin käyttäytyminen, elämä ja teot olivat oikeaa ja synnitöntä elämää Allahin edessä niin siksi Muhammad on täydellinen esikuva jokaiselle muslimille.

Muhammadin hen­kilökohtaiset opetukset ja teot joista "profeetan elämäntapa" eli sunna muodostuu on se minkä kautta muslimit erotta­vat mikä on hyvää ja pyhää elä­mää. Profeetan elämän yksityiskoh­dat – kuinka hän eli sekä mitä hän teki ja hänen henkilökohtaiset tapan­sa – ovat ensiarvoista tietoa jo­kaiselle muslimille. Kun muslimi pyrkii seuraamaan profeetta Muhammadin esikuvallista elämää ja käyttäytymistä niin muslimi seuraa Allahin tahtoa ja islaminuskon todellista luonnetta. Kun siis haluamme tuntea islaminuskon todellisen luonteen niin meidän tulee katsoa profeetta Muhammadin luonnetta joka kuvastuu hänen elämästä - käyttäytymisestä ja teoista.

Länsimaiden ongelmana on myös se ettei täällä ole ollut ja ole saatavilla helposti todellista tietoa profeetta Muhammadin elämästä. Hänestä jota jokaisen "hurskaan" muslimin tulisi seurata. Sillä Muhammadin elämästä kertovat kirjat ovat arabian kielisiä joita ei ole paljon käännetty. Sitä miksi niitä ei ole käännetty kannattaa myös miettiä.

Mosab Hassan Yousef on Hamasin erään johtohenkilön sheikki Hassan Yousefin poika. Mosab sanoo syntyneensä muslimina ja hän sanoo ymmärtävänsä koraanin kielen ja tuntevansa profeetta Muhammadin elämän kaikista luotettavimmista lähteistä. Tämän takia hänen todistuksensa ja lausuntonsa islamista on todella merkittävä. Mosab on nykyään Herran Jeesuksen Kristuksen seuraaja ja siksi myös luotan täysin hänen todistukseensa - siihen ettei hän valehtele. Videolla Mosab kertoo mitkä tosiasiat muslimeille tulisi kertoa - kesto 3:25 min sekä tekstitetty Suomeksi. - http://www.youtube.com/watch?v=2bEjNwQqnw0

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Oleellista on, mitä ns. „ISIS“ – muodostumaan lähteneet ihmiset itse sanovat.

Hampurin St. Paulissa kasvanut, mainittuun muodostumaan liittynyt 17-vuotias Florent lähetti vähän ennen kuolemaansa varoitukseksi uskonveljilleen Hampuriin tämän äänitteen, jonka Hampurin tiedustelupalvelu (Hamburger Verfassungsschutz) nyt on julkistanut:

Audiobotschaft des jungen Hamburger "Bilal" kurz vor seinem Tod »(MPEG, 4 MB)
http://www.hamburg.de/innenbehoerde/schlagzeilen/5...

En saa kaikista sanoista selvää, mutta Florent kertoo petoksista ja valheista – vapaaehtoiset taistelijat lähetään varmaan kuolemaan ilman mitään taktiikkaa ja suunnitelmaa:

„Der Amir, Bruder, […] sagt einfach zu denen: ,Ja, kämpft einfach. Geht einfach nach vorne, stürmt einfach nach vorne.‘ Die fragen ‚Ja – haben wir keinen Plan, haben wir keine Taktik?‘ und so. Er sagt ‚Nein. Kämpft einfach.‘ und so. Er schickt die einfach in den Tod. Das ist so, du kannst gleich ne Pistole nehmen und dir in [den] Kopf schießen. […] Die schicken die Brüder einfach in den Tod.“

http://www.hamburg.de/innenbehoerde/schlagzeilen/5...

Saattaa olla, että ISIS tappoi Florentin. Levittäkää varoitusta.

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

Useimmat teistä taitavat olla sen verran nuoria, ettette muista katolisten ja protestanttien Pohjois-Irlannissa ja Englannissa harjoittamaa jatkuvaa terroria, jossa kuoli yhteensä 3600 ihmistä. Terroriuutisia oli ihan lapsuudesta pitkälle aikuisuuteen.
En kyllä huomannut, että kukaan olisi esittänyt ratkaisuksi joko katolisten tai protestanttien likvidoimista, se laantui sillä uskontojen välisillä lepyttelyillälä loppujen lopuksi.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Muistan hyvin tuon pohjimmiltaan erittäin vanhan etnisen konfliktin jossa osapuolet sattuivat olemaan eri uskonkuntaa eikä se tietystikään parantanut tilannetta.

Kyse oli paikallisesta konfliktista jossa keltit eli irlantilaiset halusivat liittää Pohjois-Irlannin valtioonsa. Vastapuolena heillä oli protestanttisia anglosakseja eli maahan saapuneita englantilaisia. Pohjois-Irlanti olisi oikeasti luontainen osa Irlannin tasavaltaa. Irlantilaiset ovat kärsineet englantilaisten miehityksestä. Nyt taitaa onneksi olla tilanne rauhoittunut. Muutenkin rajat ovat hälvenneet ajan myötä.

Daeshin tapauksessa kyse ei ole paikallisesta konfliktista. Heidän toiminta-alueensa on koko maailma. Kuka tahansa voi joutua uhriksi. Heidän tulkintansa islamista on täysin ehdoton, tavallaan he kaipaavat takaisin 600-luvun islamiin josta on jonkinlaisia ihanteellisia mielikuvia. Tällaisten fanaatikkojen lepyttely on ajanhukkaa, elleivät he koe täydellistä persoonan luhistumista. Pohjois-Irlannin konflikti vahingoitti pääasiassa vain paikallisia asukkaita. Daesh iskee missä tahansa kuten Al-Qaidakin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eivät kyllä pyrkineet ainakaan Suomeen.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Jaaha, tästä puuttuukin taas tuo tataarikortti, jolla todistetaan kuinka islam on rauhan uskonto yhteiskuntaan sopeutumisineen.

Aivan kuten suvaitsemattomien lahkojen luonteesta luotettavimman kuvan antavat niistä tuskien kautta irrottautuneet, samoin asiantuntevimman kuvan islamista saa itse lapsena ja nuorena koraanikoulun läpikäyneiltä islam-tutkijoilta.

Onkin harmillista, että esimerkiksi egyptiläissyntyisen Hamed Abdel-Samadin teoksia ei ole suomennettu. Hän on imaamin poika ja koraanikoulun kasvatti ja on teoksillaan ajanut islamin reformaatiota.Toki sillä seurauksella, että hänelle on langetettu fatwa ja hän elää Saksassa jatkuvassa poliisivartioinnissa.

Ei siis hyvältä näytä.

Simon Elolle pisteet hyvästä blogista.

Käyttäjän JarmoKanerva1 kuva
Jarmo Kanerva

Missä oli kansainvälinen islamilainen jihadismi ja terrorismi ennen 1960-lukua? EI MISSÄÄN. Mikä synnytti nykyaikaisen kansainvälisen islamilaisen jihadismin ja terrorismin? No afganistanilaisten ja Puna-armeijan yhteenotto 1980-luvulla. Sen jälkimainingeissa syntyi al-Qaeda. Entä olisiko ISISiä olemassa - tai irakilaisia pakolaisia - jos Yhdysvallat ei olisi aloittanut laitonta sotaa Irakia vastaan? Ei. Ehkä Simon Elo on kysynyt amerikkalaisilta ystäviltään, että miksi te niin tyhmiä olitte, että mahdollistitte tällaisen islamilaisen kalifaatin syntymisen.

Ei islam uhkaa eurooppalaista elämänmuotoa. Näitä maailmanvalloitushaluisia kalifaattimuslimeja on yksinkertaisesti liian vähän tähän tarkoitukseen. Hyttysen pihauksia ovat nämä al-Qaeda/ISIS-terrori-iskut länsimaissa ihmisen väkivallan historiassa. Samaan aikaan esimerkiksi Irakissa al-Qaeda/ISIS tappaa kuukausittain noin 1000 aitoa muslimia. Afganistanissa satoja per kuukausi. Siihen vielä jatkoksi Libya, Somalia, Sudan, Jemen jne. niin voimme iloita tuhansista al-Qaedan/ISISin tappamasta muslimista. Tai te voitte iloita. Minä en iloitse. Terrorismi on joka tapauksessa ikävä ilmiö. Mutta kun se kerran on synnytetty, vaikeaa tätä omaa lasta on lopettaakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset