Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Jos hyväksyy eurojäsenyyden, hyväksyy leikkaukset

Hallituksen budjettiesitys luo pohjaa talouden uudelle nousulle. Suomen valtionvelka oli viime vuoden lopussa noin 95 miljardia euroa. Työttömyys on korkealla, talouskasvu hiipunut ja kilpailukyky rapautunut. Tilanne saadaan korjattua vain yritysten toimintaedellytyksiä parantamalla ja yrittäjyyteen kannustamalla, jotta syntyy työtä suomalaisille. Vain suurilla rakenteellisilla uudistuksilla on mahdollista pysäyttää Suomen velkaantuminen ja lopulta turvata julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan rahoitus. 

Valitettavasti tässä suuressa tavoitteessa ensi vuoden aikana voi tehdä myös kipeää. Ei sitä voi kieltää. Mutta taloustilannetta ei voi paeta punavihreisiin unelmiin. 

Suomen menestyksen eli maamme talouskasvun kannalta on kuitenkin myös iloista kerrottavaa, kun pieni- ja keskituloisten verotus kevenee. Hallitus pitää tavallisen suomalaisen puolia. Tämän jos minkä pitäisi ilahduttaa retoriikassaan pienen ihmisen puolta pitävää vasemmisto-oppositiota. Valitettavasti tuloksena on pelkkää kauhistelua Suomen tulevaisuuden kannalta olennaisista talouden tervehdyttämistoimista. Sosialidemokraateista on tullut punainen ei-puolue, jarrumies uudistusten tiellä. 

Mitä vasemmisto-oppositiolla on sitten tarjottavanaan tavalliselle suomalaiselle? Unelmahöttöä ja rahan syytämistä muille maille vierahille. SDP:llä ei ole yhtään rakenteellista uudistusta esitettävänään mutta sitäkin enemmän kritiikkiä hallituksen rakenteellisille uudistuksille. Vihreät olisivat lisäämässä kehitysapuun 290 miljoonaa euroa, SDP omalta osaltaan 100 miljoonaa euroa lisää suomalaisten veronmaksajien kukkarosta. Ja vasemmistoliitto nokittaa 300 miljoonalla. Solidaarisuus on siis suurinta, vasemmisto-opposition osalta, kehitysmaihin Suomen sijaan. 

Hallituksella on ollut hyvät perusteet pienentää kehitysavun määrää. Erityisesti nyt raha tarvitaan kotimaan hyväksi. Tämän lisäksi kristillisdemokraatit kiihdyttäisivät juomarallia Viroon nostamalla alkoholiveroa 60 miljoonalla ja RKP korottaisi arvonlisäveroa, mihinkä voi todeta, että ei perussuomalaisten pirtaan sopisi.

En huomannut, että sosialidemokraatit olisivat esittäneet menolisäystä kasvaneiden maahanmuuttomäärien keskellä. Miten uskottavaa tämä on, kun samaan aikaan vasemmisto-oppositio soimaa hallituksen tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan ja vaatii lisää toimia? Luulisi, että nämä vaatimukset näkyisivät myös sitten budjetissa, vaihtoehdossa, mitä vasemmisto-oppositio esittää. 

Kaikki Suomen oppositiopuolueet kannattavat Suomen eurojäsenyyttä. Suomi käytännössä itse päätti viime vaalikauden tukipakettipolitiikallaan, onko devalvaatiomme sisäinen vai ulkoinen. Muistakaamme, että kaikki nykyiset oppositiopuolueet osallistuivat viime hallituksen työhön. Jos hyväksyy eurojäsenyyden, niin käytännössä hyväksyy kansalliset leikkaukset. Kuinka uskottavaa on kritisoida kansallisia leikkauksia ja samaan aikaan seistä vankasti eurojäsenyyden puolella? Mielenkiinnolla katson, miten nämä samaiset oppositiopuolueet suhtautuvat kansalaisaloitteeseen eurokansanäänestyksestä. 

Suomella on nyt vahva ja ratkaisuihin kykenevä hallitus, toisin kuin neljän edellisen vuoden aikana. Näin ollen on suorastaan ilo antaa tukensa esitetylle budjettiehdotukselle. Nyt ei jäädä tuleen makaamaan. Nyt tehdään ratkaisuja, mennään eteenpäin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

"Mielenkiinnolla katson, miten nämä samaiset oppositiopuolueet suhtautuvat kansalaisaloitteeseen eurokansanäänestyksestä. "

Mitenkäs persut meinaavat suhtautua?

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Sipilä ja hallitus pyytävät neuvoa talouden vauhdittamiseksi. Ruvetkaa jo töihin. Kannatus ei kestä pähkäilyjä. Tässä ohjeet ja onnistutte varmasti.

Työ ja työn tekeminen luovat hyvinvointia. Työ on siten tuotantoväline hyvinvoinnin rakentamisessa. Työtä voidaan synnyttää myös melko pienillä pääomilla.

Suomessa pitää leikata tai poistaa viisi eniten talouden kasvua haittaavaa veroa.

1. Leikataan tuloverotusta 2,5 miljardia. Painopiste alempiin tuloluokkiin. Mitään tuloluokkaa unohtamatta.

2. Poistetaan polttoainevero kokonaan liikenteeltä ja logistiikalta. Se pudottaa reilusti yleistä hintatasoa ja alentaa vientihintoja. Vaikutus n. 1,6 miljardia.

3. Poistetaan vakituisen asunnon varainsiirtovero. Se jarruttaa tehokkaasti työperäisen muuton muualle.

4. Poistetaan kokonaan vakituisen asunnon kiinteistövero.

5. Poistetaan kokonaan perintövero.

Pienyritykset liikevaihto alle 500.000 euroa vapautetaan kirjanpitovelvollisuudesta ja ALV -velvollisuudesta.

Tehdään näistä heti reipas päätös ja sitten ruvetaan katsomaan mistä leikataan kuluja. Veroalen jälkeen sille on tilaus ja myötämielisyys.

Kaavoitusmonopoli purettava asunnoilta ja asuntovuokratulo verovapaaksi, koska sillä pudotetaan asumisen hintatasoa.

Näiden kaikkien toimien kustannus on n. 5 miljardia, mutta niiden toteutus vähentää nopeasti seurannaisina valtion ja kuntien menoja.

Milloin ruvetaan töihin ja lopetaan ruikutus?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Pienyritykset liikevaihto alle 500.000 euroa vapautetaan kirjanpitovelvollisuudesta ja ALV -velvollisuudesta"

Milläs se sitten tarvittaessa tarkastetaan, onko liikevaihto alle puoli miljoonaa?

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14

#14
Veroilmoituksen tiliotteilla, kuten nytkin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Kaikki Suomen oppositiopuolueet kannattavat Suomen eurojäsenyyttä."

Kaikki Suomen eduskuntapuolueet kannattavat taisit tarkoittaa.... vastustavia ei ainakaan ole näkynyt. Joissakin puolueissa on yksittäisiä henkilöitä, jotka vastustavat. Joku Tynkkynen tulee mieleen... ei, kun sehän erotettiin; no sellaista sattuu.

*******************************************************

"Suomen menestyksen eli maamme talouskasvun kannalta on kuitenkin myös iloista kerrottavaa, kun pieni- ja keskituloisten verotus kevenee. Hallitus pitää tavallisen suomalaisen puolia."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015120320771413_u...

Juurikin kaikkein pienipalkkaisimmilta suomalaisilta työläisiltä otetaan eniten... et sitten satu tajuamaan miten paljon alle 2 000€ kk-tuloista (niitä on paljon) tai vähän siinä 2 000€ paremmallakin puolella tuntuu tuollaiset luvut...

Huumorintajusi on melko mustaa, kun näet hallituksen päätöksissä "iloista kerrottavaa" pienituloisillekin... aika turha ihmetellä mikäli kannatus matelee jatkossakin. Kokoomuksen kannatukselle tuskin pienipalkkaisten surkistaminen paljon iskee, mutta perussuomalaisiin osunee kylläkin.

*******************************************************************

"Suomella on nyt vahva ja ratkaisuihin kykenevä hallitus.."

..ja huumorin kylväminen näköjään vain jatkuu. Vai siltäkö tuo on aidosti näyttänyt siellä päin (vahva ja ratkaisuihin kykenevä?)? Ratkaisujakin on monenlaisia.. tulisi nyt edes jotain järkeviä ratkaisuja että pääsisi jossain vaiheessa vielä hallitusta kehumaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

http://yle.fi/uutiset/sdp_hengittaa_jo_keskustan_n...

Kuten vähän epäilinkin, niin sattuu juuri omaan puolueesi nuo hallituksen "ratkaisut".

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

"Kaikki Suomen oppositiopuolueet kannattavat Suomen eurojäsenyyttä."

Näin näyttää tekevän myös kaikki hallituspuolueet.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Vain suurilla rakenteellisilla uudistuksilla on mahdollista pysäyttää Suomen velkaantuminen ja lopulta turvata julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan rahoitus." Samaa mieltä, mutta miksi hallitus ei tee niitä suuria rakenteellisia uudistuksia, vaan näpertelee vanhojen rakenteiden hienosäätöjen kanssa ?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Rakenneuudistus on nykyään eufemismi leikkauksille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"miksi hallitus ei tee niitä suuria rakenteellisia uudistuksia"

Yhteisvelkavaluutassa, EKP:n ja komission alaisuudessa Suomen hallitus ei voi tehdä muita muutoksia kuin leikata ja säästää.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Saattaisi olla viisaampaa tehdä pienin askelein rakenteellisia uudistuksia kuin yrittää yhtä suurta rysäystä kerralla. Sote-uudistus vaikutta sellaiselta sotkulta, että sosiaali- ja terveydenhoidon organisaatio on kaaoksessa pitkän aikaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ns. "pakkolaeista" taas saattaa tulla perustuslaki tai EU-direktiivit tielle että lieneekö niitäkään ihan loppuun saakka harkittu.

http://yle.fi/uutiset/rinne_hallituksen_pakkolait_...

http://yle.fi/uutiset/valtiosaantoprofessori_pakko...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Hätäisiltä näyttävät hallituksen nämäkin touhut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nähtävästi euron ongelmia ei haluta nähdä, jankutetaan vain papukaijan lailla että palkanalennuksilla Suomi nousuun. Kukaan ei edes yritä perustella miten palkanalennukset vaikuttaisivat talouteemme tai montako työpaikkaa tulisi vaikkapa 5% palkanalennuksella.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei ole muita vaihtoehtoja kuin valuuttadevalvaatio tai palkkadevalvaatio. Tai on kolmaskin Vasemmistoliitto esitti sen. Rahoitetaan kilpailukyky velalla. Siis korkeita työvoimakustannuksia kompensoidaan velan otolla. Hmmm... siinä vaiheessa voikin sitten katsella jos muuttaisi pois maasta. :-D :-D

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#12

Aina on mahdollisuutta puuttua tappoverotukseen tai työn sivukuluihin laskematta työntekijän käteenjäävää ansiota sisäisen tai ulkoisen devalvaation eli ryöstön avulla.
Ilmankos se ei persuja kiinnosta. Liikaa oma lehmä ojassa.

Ps:n edustajat tulevat näköjään kerta toisensa jälkeen syytäneeksi väitteitä joiden paikkansapitämärrömyyden kuka tahansa voi tarkistaa.
Nyt uusimpana tämä ettei muka euroalueen ulkopuolisissa maissa tehtäisi leikkauksia.

Hieman rehellisyyttä ja realismia lisää niin ehkäpä ne kannatusluvutkin olisivat pysyneet säällisellä tasolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset