Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Eduskuntapuheeni koskien vihatekoja ja rasismia

Koska en saanut pyytämääni parin minuutin puheenvuoroa eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa koskien vihatekoja ja rasismia, niin tässäpä tämä kaikelle kansalle.

 

Arvoisa rouva puhemies!

Jokaisella Suomessa olevalla ihmisellä on yhtäläinen ja jakamaton ihmisarvo. Jokaista kohdellaan yksilönä tavallisessa kanssakäymisessä, mutta poliittiset päätökset koskevat useimmiten ryhmiä. Silloin ihmisjoukon käsitteleminen ryhmänä on täysin luonnollista.

Annan esimerkkejä. Ryhmälle annetaan erillinen uimavuoro uskonnollisista syistä. Miksi tällaista ryhmäpäätöstä ei voisi kritisoida? Tai kun Irakista saapuu tuhansittain turvapaikanhakijoita, eikö ole luonnollista, että heidän tilanteeseensa suhtaudutaan poliittisesti ryhmänä vaikka jokainen turvapaikkapäätös tehdään yksilöllisesti? Ovathan he lähtökohtaisesti erilaisessa asemassa esimerkiksi Albaniasta tulleisiin verrattuna. Tällaista luokittelua käyttää myös Maahanmuuttovirasto.

Rasismia ei tule hyväksyä, mutta se ei tarkoita sitä, että rasismia on nähtävä siellä missä sitä ei ole. Jää sellainen kuva, että vasemmiston mielestä asiallisesti ja perustellen omalla nimellä toimivat maahanmuuttokriitikot kuuluvat samaan nippuun kuin asiattomat nimimerkin takaa lonkalta mielipiteitä heittävät. Maahanmuuttopolitiikan kritisoiminen ei ole verhoiltua rasismia, vaan oikein esitettynä avarakatseista, perusteltua ja kansainvälisyyttä arvostavaa kansallismielisyyttä, jossa halutaan kaikkien kunnioittavan yhteisiä pelisääntöjä.

Entä positiivinen syrjintä? Esimerkiksi sotaveteraanit ja vammaiset saavat heille varta vasten räätälöityä erityistukea. Tämä ei ole syrjintää muita kohtaan, mutta onko oikein, että etniseen vähemmistöön kuuluvalla on pelkästään ryhmään kuulumisen perusteella etuoikeus verorahoilla rahoitettuun työpaikkaan? Esimerkkejä löytyy joidenkin kuntien rekrytoinnista. Vain pätevyyden pitää ratkaista taustasta riippumatta. Syrjintä ei ole koskaan positiivista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Esimerkkejä löytyy joidenkin kuntien rekrytoinnista."

Käsittääkseni olette hallituspuolueen kansanedustaja. Oletko keskustellut asiasta puolueenne ministerien kanssa asiasta tai tekemässä konkreettista lakiesitystä asiantilan muuttamiseksi, jos se kerta teitä häiritsee?

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Toimintatapa ei välttämättä ole laillinen, mutta sitä saatetaan silti harjoittaa. Olen siihen omalta osaltani puuttunut:

http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152276-va...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Jos teet sellaisen lain, joka eksplisiittisesti kieltää toiminnan, niin siihen ei ole nokankoputtamista kunnilla jne. Osaatko tehdä sellasita lakiesitystä, saatko sitä edistetyksi?

Vai keskityttekö te pelkästään leukojen louskuttamiseen kuin perussuomalaiset olisi yhä oppositiopuolue?

Vähän sama juttu kuin olen odottanut kenellä perussuomalaisista kansanedustajista olisi rohkeutta tehdä esitys jumalanpilkkalain kumoamisesta.

Marko Huttunen

Jiri,eikö asia häiritse sinua,syrjintä on aina huono asia. Milläs vippaskonstilla saataisiin yksityinen sektori suorittamaan rasismivapaata, positiivista syrjintää ajavaa rekrytointia? Jos tp-hakijoiden työllistymisen ainoa este on rasismi,miksi tätä epäkohtaa ei havaittu työvoimapulan vaivaamalla pk-sektorilla? Pk-yrittäjä on ennenkaikkea kapitalisti,ei rasisti. Milloin pk-sektori edes huomaa työvoimapulan josta paljon puhutaan?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Meitsiä häiritsee se, että perussuomalaiset eivät tee mitään, vaan loiskuttavat leukojaan. Nyt kun ovat hallituksessa, niin valtaa on käytettävä tai sitten on ihan turha olla politiikassa mukana.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Poliittisesti perustellulla + tai - syrjinnällä (mm. erinäiset virkavaalit) on Suomessa pitkät perinteet. (Rasismi on vain sen väärinkäytetty ns. uusnimike)

Sosialismissa se taas oli ja on edelleen koko järjestelmän selkäranka, jossa vain mielikuvitus on rajana: kotiaresti, eristäminen, karkottaminen, uhkailu, kiristäminen, likvidointi, leirittäminen, psykiatrinen hoito, 'katoaminen' jne.
Paraikaa YLE-areenassa on tästä nähtävänä esim. elokuva "Muiden elämä" ja ke-iltana Teemalla oli romanialaisen elokuvantekijän versio sen synnyttämästä absurdiasta...
EU:ssa kyse on uskollisuudesta euroideologialle, mutta ilmiön pohja on sama.

Jari Kurvinen

En kyllä ymmärrä mitä lisäarvoa tuollainen farssi toi maahanmuutokeskusteluun. Koko 2 tuntisen Tv-lähetyksen aikana oltiin liikuttavan yksimielisiä, että natsifasistirasistit ovat pahoja ja vihapuheita ei sallita. Juho Eerola toi ainoana esiin, että myös muualta tulleet voivat olla rasisteja toisiaan ja suomalaisia kohtaan. Muutoin tuntui olevan vain konsensus siitä, että muualta tulleille ei saa sano pahasti, heistä ei saa ajatella pahasti sekä heidän motiivejaan ei saa epäillä. Koko touhu oli samaa propakandaa maahantunkeutujien puolesta, jota varsinkin YLE suoltaa illasta aamuun ja aamusta iltaan.
Sinänsähän tämä puheesi olisi ollut virkistävä poikkeus lässytysten joukossa. Taisi olla kymmenien monikultuurionrikkauseimullamuuta höpötysten seassa puolen tusinaa toisenlaista näkökulmaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Käsiteltiinkö eduskunnassa raiskauksia, ovat törkeimpiä rasistisisia vihatekoja ja niitä tapahtuu todistetusti paljon.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sukupuolistunut väkivalta, misogynia ja rasismi ovat tosiaankin heijastumia samoista vääristyneistä ihmiskuvista - suomalaisessakin somessa vellova naisviha (misogynia) on viime vuosina tullut entistä avoimemmaksi rasistisen vihapuheen tavoin ...

Marko Huttunen

Toveri Antikainen,nostan hattua sinnikkäälle työllenne kansallisen alemmudentunnon edistämiseksi. Vaikka elämänkokemukseni estää minua uskomasta että kaikki maailman vaikeudet joutuvat suomalaisen naisen alistamisesta ja toistuvasta raiskaamisesta, olette Te uskossanne luja!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #11

Antikainen on ideologiansa sokaisema.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"... onko oikein, että etniseen vähemmistöön kuuluvalla on pelkästään ryhmään kuulumisen perusteella etuoikeus verorahoilla rahoitettuun työpaikkaan?"

Ei ole oikein.

Sen sijaan jo yksin yhdenvertaisuuslain velvoittamana työnantajien on edistettävä yhdenvertaisuuden tosiasiallista toteutumista suunnitelmallisesti ja siinä muodosssa niillä on myös oikeus harjoittaa positiivista erityiskohtelua työhönotossa. Tosin positiivista diskriminaatiota käytetään edelleen melko harvakseltaan varsinaisena rekrytointipäätöksen perusteluna - sen sijaan valistuneet henkilöstövalinnoista vastaavat työnantajan edustajat osaavat huolehtia koko rekrytointiprosessin tasapuolisuudesta tiedostaen onnistuneen henkilövalinnan tuottavan laaja-alaisia proaktiivisia hyvinvointi- ja tuottavuusvaikutuksia paitsi edustamalleen yritykselle tai yhteisölle, niin myös valitulle työntekijälle, hänen sosiaaliselle lähipiirilleen ja välillisesti myös koko yhteiskunnalle :)

Työterveyslaitoksen "muistilista" vastuulliselle rekrytoijalle :

http://www.ttl.fi/fi/muuttuva_tyoelama/maahanmuutt...

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Mikä eroittaa - rasismin kriittisyydestä - jos ja kun se tapahtuu "vastuuntuntoisuudesta",ilman leimakirveitä puolin kuin toisinkin !

Tuntuu jopa yksilöllisyydestä siis yksilöistä kuin tulkinnoistakin ns.vastapuolten tahoilta mutta todellista vahingoittavaa rasismia niin sanoin kuin teonkin EI pidä sallia !

Käyttäjän EskoKokko kuva
Esko Kokko

Tänää YLE:n uutisissa kerrottiin, kuin yksityiset terveydehoitopalvelut tekee bisnestä mahmujen terveydenhoidolla. Terveystalon ylilääkäri totesi. Tämä työ on laupeudentyötä. Veloitamme mahmun käyntikerrasta ainostaan 50-150€ valtioo. Riippuen mitä joudutaan tekemään! Todella jaloa hyväntekeväisyyttä! Itse kävin H:gin keskustassa Terveystalon lääkärillä: Veloitus 86€ ! Josta kela korvasi 6€! Kuinka perSut hyväksyy tälläisen rahojen tuhlauksen?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Arvoisa kansanedustaja.

"Annan esimerkkejä. Ryhmälle annetaan erillinen uimavuoro uskonnollisista syistä."
Kaikkialla maailmassa ei vallitse samanlainen fitness-kulttuuri, jossa naisen on riisuuduttava ja pyöriteltävä peppuaan yleisön edessä.

"Miksi tällaista ryhmäpäätöstä ei voisi kritisoida?"
Kyllä sitä voi kritisoida, mutta et voi samalla hengenvedolla vaatia, että etelästä tulevat ihmiset laitetaan tulopäivänä pakkasessa avantoon uimaan.

Irakin ja Albanian rinnastaminen toisiinsa on järjetöntä, sen tiedät itsekin. Irakissa on sota ja eikös tämä teidän puheenjohtajanne ole maan hallituksen ulkoministeri?
Uimahallivuorot ovat hänelläkin varmaan päällimmäisenä mielessä, kun Syyriassa soditaan, pahimmassa ja todennäköisessä tapauksessa USA ja Venäjä keskenään.

Kim Pihl

Kun villisti määritellään kaikkia muita kuin samanmielisiä rasisteiksi, kaikissa keskusteluissa koskien maahan vyöryviä ja jo vyöryneitä ihmisiä, seuraa siitä vääjäämättä myös muita tilanteita käytetyn terminologian perusteella: Kun uusia tuntemattomia henkilöitä kohdellaan taloudellisesti ja muutenkin eri lailla eli paremmin kuin kansalaisia, ovat kantasuomalaiset rasisimin ja vihapuheiden kohde joiden puhe- ja mielipideoikeus on rajoitettu diktatuurinomaisesti ! Samalla on syytä epäillä että Suomen kansalaisten perustulaillisia oikeuksia loukataan muunmaalaisten hyväksi ! Turkissa tulin huomaamaan lukemalla, kuuntelemalla ja kyselemällä että; Turkki auttaa miljardeilla tällä hetkellä pakolaisia ensisijaisesti Syyriasta Turkkiin tulleita; Heille annetaan suojaa, lämmin siisti majoituskeskus, päivittäin ruokaa, siisteys- ja lääkintäpaveluja. Turkkilaiset lahjoittavat päivittäin todella runsain määrin puhdast koskematonta hyvää ravintoloista ostamaansa ruokaa "dogi-bagissa" suoraan sitä tarvitseville kaupunkien vilinässä ! Maahan tulleille pakolaisille (Syyriasta) kerrotaan arabiaksi luennonomaisesti Turkista, miten olla ja käyttäytä, mitä voi ja saa tehdä ja mitä ei todellakaan saa tehdä. Vapaaehtoisille annetaan Turkinkielen perustopetusta mutta se ei kiinnosta ketään koska hei eivät ole tulleet Turkkiin jäämään vaan jatkamaan matkaansa ? Turkin valtion ja sen kansalaisten järkevä ja terve lähtökohta on se että: Kaikkia avuntarvitsijoita pitää auttaa parhaan mukaaan kunnes olosuhteet mahdollistavat pakolaisten palaamiseen kotimaahansa ! (Kuka tollo on Suomessa lanseerannut, edes kysymättä näiltä itseltä; Olettamuksen ja lähtökohdan: "Tänne vaan kaikki ja kuka vaan ikuisesti lihapatojen ääreen vailla vastikevaatimusta tai edes velvollisuutta kunnioittaa maata tai sen tapoja. Lisäksi saamaan taloudellisia ja muita merkittäviä etuja joita ei kansalaisille anneta ?? Haluan tietää ketkä nämä nimettöminä pysyvät tuholaiset ovat koska samalla on luotu sairas tilanne, Yksikään tulija ei ole osannut pyytää/vaatia tätä kaikkea jos ei ensiksi ole heille kerrottu että näin pitää tehdä ! Käteen jää vain vanha loru: Tyhmä ei ole pyytäjä vaan maksaja eli veronmaksaja) ! Turkissa rahaa tai vastaavia taloudellisia etuja pakolaisille ei voida antaa koska: Turkin perustuslaki estää valtiota antamasta muunmaalaisille rahaa tai yleensä muita etuuksia joita ei ole saatavilla Turkin kansalaisille ! Hyvin johdonmukaista (rasisimia tietty ?) perustuslain toteamaa. Eikö Suomen perustuslaki anna maan kansalaisille, tai oikeammin, heidän maksamille verorahoille ja niiden käytölle samanlaisen subjektiivisen oikeuden tai velvoitteen ? Luulisi antavan !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset