Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Maahanmuuton kustannukset

Jäävuori on edessä mutta mitään ei tehdä, sillä Suomihan on uppoamaton. Sellainen olo tuli kun katsoi Ylen MOT:n ansiokkaan ohjelman maahanmuuton kustannuksista, joka nimestään huolimatta käsittelee erityisesti humanitaarista maahanmuuttoa.

Pääkaupunkiseudun tilanne

Maahanmuuttajien osuuden Helsingissä ennustetaan nousevan nykyisestä noin 10 prosentista 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Se merkitsisi 120 000 uutta maahanmuuttajaa Helsinkiin 15 vuodessa. Ja heille kymmeniä tuhansia uusia asuntoja.

KHT-tilintarkastaja Pauli Vahteran mukaan maahanmuuttajien uudet asunnot maksaisivat 9 miljardia euroa vuoteen 2025 mennessä. Helsingin verotulojen määräksi Vahtera on arvioinut vuonna 2010 1,8 miljardia euroa, joten maahanmuuttajien asuntojen hankkiminen veisi viiden vuoden ajalta kaikki verotulot. Aikaa väestörakenteen muutokseen on 15 vuotta.

Osa maahanmuuttajista maksaisi itse oman asuntonsa, mikä vähentää helsinkiläisten veronmaksajien taakkaa. Toisaalta uusia asuntoja hankitaan jo nyt kalliimmilta asuntoalueilta, jotta estettäisiin gettoutumista ja nämä asunnot maksavat 1,5-2 kertaa enemmän kuin Vuosaaren uudet asunnot.

Vaikka kyse on Helsinkiin liittyvistä luvuista, pääkaupunkiseudun kaupungit ovat niin tiukasti kiinnittyneitä toisiinsa, että Espoon tilanne tuskin tulee olemaan ratkaisevan erilainen.

Myyttinen työvoimapula

Maahanmuuttoviraston johtajan Jorma Vuorion mukaan 80-90 % somalialaisista turvapaikanhakijoista on luku- ja kirjoitustaidottomia. Ja näistä ihmisistä on kärkipoliitikkojen mukaan pelotellun työvoimapulan poistajiksi. Millähän ilveellä?

Työvoimapulaa ei edes ole tulossa, vaikka siitä on meuhkattu jo ainakin pari vuosikymmentä. "Vuoden 2009 talouskriisin jälkeen, meillä ei ole nyt lähiaikoina minkäänlaista uhkaa työvoimapulasta. Tällä hetkellä ongelmana on korkea ja jälleen kohoava työttömyys", palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander toteaa MOT:n dokumentissa. Hänen mukaansa uusien tulijoiden ottamisen sijaan tulisi keskittyä siihen, että jo maassa olevat saataisiin työllistymään. Työvoimapulan myytistä ovat kirjoittaneet myös Vahtera ja perussuomalaisten varaeuroparlamentaarikko ja Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja Sampo Terho.

Martti Ahtisaari toivoi Oulussa pitämässään puheessa, että Suomeen tultaisiin kulttuureista, joista lähtevillä olisi edellytykset sopeutua Suomeen ja suomalaisuuteen. Olen Kianderin ja Ahtisaaren kanssa täysin samaa mieltä, mutta vaatimuksen myötä nousee kysymys, että mitkä kulttuurit eivät sopeudu Suomeen ja suomalaisuuteen? Uskallan väittää, että tiukan islamilainen kulttuuri kuuluu sopeutumattomiin.

Ahtisaaren SDP:llä olisi ollut mahdollisuus tehdä järkevää politiikkaa, mutta toisin kävi. ”Suomestakin tulee monikulttuurinen yhteiskunta. Me emme saa tähän maahan tulevina vuosikymmeninä riittävästi yrittäjiä emmekä sosiaalialalle ja yrityksiin tarpeeksi työntekijöitä ilman maahanmuuttoa,” silloinen pääministeri Paavo Lipponen maalaili vuonna 2003.

Sosiaalietuudet ja perheenyhdistäminen

Tilastokeskuksen mukaan 46 prosenttia somalialaista alkuperää olevista äideistä on yksinhuoltajia, kun suomalaisäideistä yksinhuoltajia on 18 prosenttia. Syynä on muslimimiesten moniavioisuus. MOT:n mukaan yhdeksän lapsen yksinhuoltajaäiti Shima (nimi muutettu) sai viime syksynä sosiaaliavustuksina yhteensä 3 562 euroa kuussa. Vuodessa se merkitsee noin 43 000 euron verotonta tuloa. On syytä epäillä, että tämäkään tapaus ei ole suomalaisen mittapuun mukainen yksinhuoltaja.

Silti MOT huomauttaa, että "kuka tahansa työtön suomalainen yhdeksän lapsen yksinhuoltajaäiti olisi saanut tukea saman verran". Oletteko kuulleet yhdestäkään yhdeksän lapsen kantasuomalaisesta yksinhuoltajaäidistä? Edes lestadiolaisesta tai leskestä? Koska kyseessä on somalimaahanmuuttaja, voi myös epäillä, että perheenjäsenistä osa on kasvattilapsia, jotka ovat tulleet Suomeen perheenyhdistämisen kautta.

"Tää perhekoko saattaa olla erittäin suuri, että kyllä tämmönen Somaliasta tuleva hakemus saattaa hyvin usein pitää sisällään jopa 15-20 henkisen kokonaisuuden, koska siinä on myöskin mukana muita omaisia, elikkä siinä on isoäiti ja isoisiä ja kasvattilapsia hyvinkin paljon, yhdessä perheessä voi olla kuudesta kahdeksaan kasvattilasta", maahanmuuttoviraston johtaja Jorma Vuorio kertoo.

Ei ole oikein, että Suomeen tulevalla on heti sama sosiaaliturva kuin kantasuomalaisilla, jotka ovat yhteistä pottia veroeuroillaan kasvattaneet. Ihmetystä herättävät erityisesti nämä lukuisat kasvattilapset. Miten huoltajuus on voitu todentaa? Vasemmistoliiton Ermin Zecin esittämä "maahanmuuttajan starttiraha" voisi olla sopiva ratkaisu.

Helsingin sosiaaliviraston sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikön Leila Palviaisen mukaan "on se [sosiaaliavustus] suuri tai pieni, niin se on niin kuin meidän tahto". Kysymys kuuluukin, että haluavatko suomalaiset nykymenon jatkuvan? Päättäviin elimiin voidaan valita ihmisiä, jotka muuttaisivat järjestelmää.

MOT kertoo myös somalialaisesta Sahrasta, joka pääsi Suomeen perheenyhdistämisen kautta. Valeavioliiton paljastuttua Sahraa ja hänen valemiestään syytettiin oikeudessa törkeästä petoksesta ja heiltä vaadittiin vahingonkorvauksena Kelan ja Helsingin kaupungin avustuksina maksamia 56 000 euroa.

Lopulta syyte kaatui korkeimmassa oikeudessa, joka katsoi, että Sahralla oli oikeus saamiinsa sosiaalietuuksiin ja toimeentulotukeen, koska hänellä oli niihin vaadittava voimassa ollut oleskelulupa. Sillä ei siis ollut merkitystä, että hän sai oleskeluluvan vilpillisin keinoin. Sahra asuu edelleen Suomessa, joka on maailman anteliampia pakolaisperheiden yhdistäjiä - me jopa maksamme tänne tulevien matkakustannukset. Sahra sai lopulta oikean aviomiehensä Suomeen. Perheenyhdistämisoikeuden nojalla.

Kokonaiskustannukset

Paljonko nykyinen politiikka sitten oikein maksaa?

Vahteran mukaan Suomessa valtion ja kuntien nettomenot ovat 79 miljardia euroa. Humanitaarisen maahanmuuton väkilukuun 1,2 % suhteutetut menot olisivat miljardi euroa. "Maahanmuuttajien palveluun käytetään enemmän varoja kuin keskimääräisen suomalaisen, joten luku on alakanttiin," Vahtera kirjoittaa. Tähän kaikkeen vielä voitaisiin mielestäni lisätä Suomen kehitysapumenot eli noin 830 miljoonaa euroa.

Göteborgin yliopiston lehtorin Lars Janssonin kirjoissa Mångfald eller Välfärd (2002) ja Sveriges Tragedie (2007) laskettiin, että Ruotsissa maahanmuuton kustannukset vievät jo 22 prosenttia maan koko verokertymästä. Ruotsilla on Euroopan toiseksi suurin maahanmuuttajaosuus väestössään ja kirjassa maahanmuuton arvioitiin nostaneen maan verorasitusta viidellä prosenttiyksiköllä.

Kukaan ei Suomessa kuitenkaan näytä tietävän kuinka paljon humanitaarinen maahanmuutto maksaa. Siitä voi osittain kiittää kustannuksien ovelaa hajauttamista eri ministeriöille ja muille tahoille. Suurin osa tiedosta on myös salaista, joten tutkimaan ei pääse vaikka haluaisikin kuten esimerkiksi MOT:n dokumentin tapauksessa.

Suomi on selkeästi pahassa pulassa, jos kustannuskysymys painetaan villaisella. "Tärkeintä näyttää olevan, ettei meitä vaan nimitettäisi rasistiksi", kuten Ylen toimittaja Martti Backman toteaa. Muissa, kriisissä pidemmälle edenneissä maissa asiaan on paneuduttu. Meillä poliittiset päättäjät eivät asiasta puhu, vaikka kyseessä on miljardien eurojen "investointi", jota kansalaisille kaupitellaan pelotellun työvoimapulan poistajana.

Suomi on kuin laiva vailla kapteenia. Titanicin malliin.

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2011 Uudenmaan vaalipiirissä numerolla 228. Voit tukea kampanjaa liittymällä mukaan Facebook-ryhmään (Simon Elo) tai tukemalla kampanjaa taloudellisesti (OP 572023-20133873, saaja Simon Elon tukiyhdistys, viitenumero 2011).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Puikula (nimimerkki)

Tätä natseiksi tai rasistiksi haukkumista on enää aivan turha ottaa tosissaan, vaan asioista on keskusteltava olivatpa ne kuinka epämieluisia tahansa. Ensinnäkin tämä työvoimapula vedätys pitää saada selville, mikä on tämän kusetuksen perimmäinen tarkoitus. Nythän on jo sellainen asenneilmapiiri kovasti Suomessakin, että ihmisten pitäisi tehdä duunia ilmaiseksi ja niin moni tekeekin koska Suomessa ei ole tällä hetkellä kaikille töitä.

Ajattelija2008 (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus Simon Elolta, jossa kootaan yhteen turvapaikkabusineksen kummallisuuksia. Toivottavasti puoluejohtajat lukevat tämän.

rahaton (nimimerkki)

Shiman tapauksessa korkeat kulut johtuivat kuulemma kalliista asumisjärjestelyistä. Kun tutkitaan kuka teki päätökset asumisjärjestelyistä ja kenen kukkaroon ylihintainen vuokra päätyi, selviää ihmiskaupan todellinen syyllinen. Tällä ihmiskauppiaalla saattaa olla ihan suomalainen tausta.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Kusetuksen perimmäinen ongelma on se, että suomalaisilla politiikoilla ei ole palleja lyödä nyrkkiä pöytään ja sanoa EI KÄY.

Koko strategia kolmannenmaailman ihmisten asuttamisesta perustuu Yhdysvaltojen tapaisen liittovaltion väkisin luomiseen.

Lappilainen (nimimerkki)

Vahteran laskelmien jälkeen humanitaarinen maahanmuutto ja täällä oleskelu on runsaasti lisääntynyt, joten kustannukset ovat myös kaikilla osa-alueilla nousseet. Lisäksi maahanmuuttoon liittyvä viranomaishallinto kuluineen, lukuisille maahanmuuttoon liittyville järjestöille annettavat avustukset ja tuet, kunnissa maksettavat harkinnanvaraiset avustukset ja humanitaaristen turvapaikanhakijoiden käyttämä osuus yleisistä sosiaali-, koulutus-, ja terveyspalveluista, koulujen erikoisluokat ja niiden palkkaus, rikollisuuden aiheuttamat kustannukset jne.. Onko nämä kaikki otettu laskelmissa huomioon? Todelliset kulut turvapaikanhakijoiden tuottamat verotulot poislukien lienee vähintään kahden miljardin luokkaa, ellei jopa runsaasti enemmän. Todellisten kustannusten suuruus on vaikeasti laskettavissa, koska ne on hajautettu budjetin eri osa-alueille eikä niitä ole erikseen eritelty tai ne ovat salaisia (kuten harkinnanvaraiset sosiaalituet).

Jurmas (nimimerkki)

Ainoa konkreettinen tapa vastustaa tätä kehitystä on ryhtyä taistelemaan aiottuja veronkorotuksia vastaan. Se ei edes riitä, vaan mm. pääomatuloverotuksen tulisi olla negatiivista, eli saisi veroetua, työn ja yrittämisen verotusta tulee laskea roimasti. Vaihtoehtoskenaario on Finis Finlandia!

Käyttäjän pks4470 kuva
Pentti Sittnikow

Moro Simon.

Muistatkos, että Suomessa vallitsee edelleenkin hallitsematon (rahan jako) maahanmuutto, joka on osoitus kykenemättömästä persläpipolitikoinnista.
Se, että kantaväestö viettää aikaansa "valkoleipäjonoissa" ja asuu roskiksissa etc. Kun taas maahanmuuttajat vaativat isompia ja lämpimimpiä asuntoja suurperheilleen. Joku mättää ja lujasti, olisiko piilososialismi rantautumassa Isänmaahamme? Huoltajuusprosenttiamme (50,3%) ei hoideta kuntoon maahanmuutolla, vaan heikennetään entisestään!!

PS-Pentti Sittnikow SIPOO
Suomen sinivalkoisin yrittäjä vuodesta 1976.......jatkuu

klerk (nimimerkki)

#4 pano

Olet vaan kiukustunut (edellinen "bloggauksesi") kun virastosta taas ei tukia tullut ja muka kyykytettiin. Menisit töihin, iso mies.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

7
Kun taas maahanmuuttajat vaativat isompia ja lämpimimpiä asuntoja suurperheilleen.

Minusta tuntuu, että joku muu vaatii heidän puolesta, mieti ketkä hyötyvät siitä.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#8. Panu ottaa nyt iltalääkkeet.

klerk (nimimerkki)

#10 pano

Vinkki: Leikkaa tukka, lopeta ininä ja hanki oikeita töitä (kitaran rämpyttäminen ei ole sellaista). Sitten humanitäärinen apu harmittaa vähemmän, kun päiväliksa on yli 8 euroa.

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Maahanmuuttoministerin pitäisi ensimmäisenä ja tarkimmin (nykyään Thors) tietää maahanmuuton todelliset kustannukset ja todelliset vaikutukset.

On aika hullunkurista, ettei Thors niitä näytä edes tietävän puhumattakaan siitä, että hän haluaisi niistä rehellisesti puhua.

Muistan elävästi, kun monet suvaitsevaiset alkoivat parikymmentä vuotta sitten puhua, miten hienoa on, kun Suomeenkin alkaa vihdoin laaja maahanmuutto. Se tarkoitti silloin lähinnä Neuvostoliitosta tulleita somaleita.

Kaikki tämän hyvän asian epäilijät leimattiin rasisteiksi ja sopimattomiksi ylipäänsä puhumaan mistään mitään. Kustannuksista puhuminen oli tietenkin täyttä rasismia, koska emmehän saa laskea rahoja silloin, kun teemme työtä hyvän asian puolesta.

Nykyinen hallitus noudattaa edelleen tätä ajattelua kiihdytetysti. Vaikka kaikki muu Suomessa meneekin alaspäin, niin edes humanitaarisen maahanmuuton on mentävä ylöspäin.

Iivan (nimimerkki)

Totta kai Thors tietää kustannukset, mutta ei niitä ymmärtämättömälle kansalle passaa kertoa. Kansa huomaa hyvin pian, että rahoille oli vähemmän vahingollistakin käyttöä. Thorssin kautta emme ole mitään tietoa saaneet, hän on erikoistunut salailuun ja peittelyyn.

Jurmas (nimimerkki)

Ainoa tapa vaikuttaa ko. kehitystä vastaan on ryhtyä taisteluun veronalennusten ja negatiivisen pääomatuloveron puolesta!

Käyttäjän pks4470 kuva
Pentti Sittnikow

Freddy 9.

Joo, kyllä on kolahtanut jo ajat sitten. Mutta huomioippas se, että tässäpä kohtaa taloudellisesti hyötyy, niin anoja kuin antajakin, mutta jonkun on tehtävä aina ensin se "talousaloite"! (kisa Suomi-Somali)

Moikka Kotkaan!!

Pentti Sittnikow SIPOO

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#11. Panu voi kysyä sitä sitten vaikka Alexi Laiholta ja verrata pankkitilin saldoa, mutta nyt on aika mennä Panun jo sänkyyn. Huomenna sitten uudelleen uusilla argumenteilla eiks jeah?

Tapio Tuuri (nimimerkki)

#15
Tämä poikien sisäpiirin turkulainen naljailu on välillä ärsyttävää, kun ei voida suoraan puhua.

Miksi Panu ei voisi täällä muka kirjoittaa omalla nimellään. Hänhän on aivan yksi Suomen merkittävimmistä blogisteista. Hänen ajatuksensa ovat yleisesti tunnettuja ja kaikkien saatavilla.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#16. Ja ketä Panua mahdat tarkoittaa? Suomessa on heitä aika monta, vai tarkoitatko kenties klerkin kommentoinnin muistuttavan määrätyn Panun tyyliä? Kerro ihmeessä ketä Panua epäilet?

Tapio Tuuri (nimimerkki)

#17
Niin rohkea en ole.

MattiH (nimimerkki)

Panu who? Onko klerk Panu Höglund? Voisiko klerk itse vahvistaa asian???

Hessu (nimimerkki)

#19. No panupa panu.

Frank (nimimerkki)

Kyllä se työvoimapula vielä tulee, pakkohan sen on, ottaen huomioon että se karjunut nurkan takana jo 1970-luvulta lähtien!

BW (nimimerkki)

Kyllä nyt on mukavaa istustua esimerkiksi kaupan kassalla töissä, kun tietää, että yhdessä seitsemän työtoverin kanssa maksetut verot riittävät kattamaan yhdeksänlapsisen yksinhuoltajan perustoimeentulon.

Siis ihan aikuisten oikeasti, mikä porvarihallitusta vaivaa? Suomen julkinen talous on syöksymässä kuiluun, mutta tämä ei hidasta käsittämättömien kuluerien luomista, kuten hum. maahanmuutto ja jo pelkästään Helsingin osalta miljardien ilmastonmuutosleikit.

Jeppe (nimimerkki)

#4

"Koko strategia kolmannenmaailman ihmisten asuttamisesta perustuu Yhdysvaltojen tapaisen liittovaltion väkisin luomiseen."

------------

Olen jo pidempään pohtinut samaa. Voisiko mielettömän mamu-politiikan taustalla tosiaan olla määrätietoinen suunnitelma kansallisen identiteetin murtamisesta? Tavoitteena luoda kansallisvaltioiden raunioista uusi uljas EUvostoliitto? Muuten on vaikea ymmärtää useimpien EU-maiden johtajien toimintaa oman maansa vahingoittamiseksi.

Tolkku (nimimerkki)

#23
Voi olla, mutta eihän se onnistunut nEUvostoliitossakaan vaikka siellä sitä kansojen ja kulttuurien välistä ystävyyttä harjoiteltiin yli 70 vuotta. Kovasti ovat venäläiset (ja muut jotka selvisivät myllytyksestä hengissä) kansallistietoisia edelleenkin.

Jouko K. (nimimerkki)

Titanicilla oli kapteeni, mutta yhtiön taustamies ohjaili kapteenia.

Aivan samalla tavalla voisi sanoa, että Suomellakin on presidentti (ja päättäjät), mutta EU:n taustamies ohjailee heitä.

TR L (nimimerkki)

Jos muslimeja on koko maailmassa 22% ja heidän tuottama maailman bruttokansantuote on vain 4.5%. Niin mihin me tälläistä joutoväkeä tarvitsemme muuhun kuin heidän elättämiseen. Meidän tulisi erottaa nämä perheet ja opettaa heille työntekoa enemmän kuin sossun luukulta avustusta hakemaan.

Sonja (nimimerkki)

Töihin tai maasta pois.

Ben Zyskowiczin esittämät vanhusten tukileikkaukset ovat naurettavaa näpräilyä ja "luu" kansalle, joka vaatii oikeaa muutosta pelleilyyn.

Onneksi maahanmuuttokysymyksestä on tullut vihdoin jo sallittu puheenaihe, jopa maripaita-pojat ja suomalaiset rastahippitytöt pitävät sitä ihan tervetulleena.

Jaassu (nimimerkki)

Sen jälkeen kun humanitäärinen maahanmuuttaja on saanut Suomen kansalaisuuden hän katoaa maahanmuuton laskennallisista kustannuksista.

Koska kustannuksia ei oteta huomioon tuon jälkeen ja kulut näkyvät vain kasvuna suomalaisten sosiaaliturvan kustannuksissa.

Tämä vääristää keskustelua tuon jälkeen entisestään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset