Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Suomen tiukasta Kreikka-linjasta

Suuren valiokunnan viime viikonloppuna päättämä Suomen linja yksityiskohtineen on nyt julkinen: Kreikan väliaikainen euroero olisi kestävin ratkaisu maan talousongelmiin. 

Suomen hallituksen yhteinen linja ja perussuomalaisten kanta oli neuvotteluissa tiukka. On perätöntä väittää, että tämä hallitus olisi ollut lepsu Kreikan suhteen. Suomen kansallista etua on puolustettu, mikä osaltaan on vaikuttanut siihen, että Kreikan lainaehdot ovat niin tiukat.

Nyt on tehty periaatepäätös siitä, että Kreikan kanssa neuvotellaan lainasopimuksesta, jota euromaat rahoittavat Euroopan vakausmekanismin (EVM) kautta. Neuvottelut voivat venyä, sillä on todennäköistä, että Kreikassa järjestetään uudet vaalit ja hallituspohja muuttuu. On siis epävarmaa, että syntyykö lopulta koko sopimusta.

Kreikan tilanne osoittaa, mikä on Suomelle euro-jäsenyyden hinta. Kataisen hallituksen tekemästä sitoumuksesta Euroopan vakausmekanismiin ei tämä hallitus pääse yli eikä ympäri. Maksettu pääoma noin 1,5 miljardia säilyy koskemattomana, mutta Suomi on sitoutunut takaamaan hieman yli 11 miljardilla eurolla. Isot maat jyräävät EVM-päätöksen läpi hätätilamenettelyllä, jos tarpeen on. EVM-tiilitalo pysyy pystyssä, vaikka Suomi kuinka puhisee ja puhkuu.

Tilanne on ymmärrettävästi herättänyt tuohtumusta. Olen tehnyt selväksi, että itsekin kannatan Kreikan euroeroa, ja olen kannattanut jo toukokuusta 2010 lähtien. Olen jopa järjestänyt mielenosoituksen ensimmäistä tukipakettia vastaan. Perussuomalaiset on ollut eurokriisissä oikeassa, mutta suomalaisina joudumme tehtyjen virheiden maksajiksi kuten kaikki muutkin suomalaiset.

En ymmärrä, että miksi perussuomalaisten pitäisi jättää hallitus ja poliittinen vaikutusvalta vain vastustaakseen päätöstä, jota Suomi ei voi yksin estää. Tämän suomalaiset ymmärtävät, kun sen heille kertoo.

Perussuomalaiset tarvitaan hallituksessa käynnistämään talouskasvu ja sitä kautta työllisyyden ja kilpailukyvyn parantaminen. Meitä tarvitaan hallituksessa järkiperäistämään maahanmuuttoa. Taloustilanteen sanelemien kipeiden leikkausten ohjautumista niin, että köyhin kansanosa ei joudu lahtipölkylle. Kehitysapua leikattiin 300 miljoonaa ja autoveroa kevennettiin 200 miljoonalla.  Takuueläke nousee ja arvonlisävero tai bensan verotus eivät nouse. Käytännönläheisiä syitä vaikuttaa.

Vasemmisto-oppositiosta on kiitelty Kreikan suostumista velkojien ehtoihin. Kreikan kiittäminen velkojien ehtojen hyväksymisestä on kuin kiittäisi jälki-istuntoon joutunutta siitä että pysyi paikoillaan tunnin ajan. Vasemmisto-opposition mukaan Suomen Kreikka-linja on sekä raa'an tiukka että perussuomalaiset takinkääntäjiä. Vastuuttoman logiikkaa.

Suomella on Kreikan osalta vain huonoja vaihtoehtoja. Kaikissa vaihtoehdoissa on todennäköistä, että otamme taloudellisesti takkiin. Oleellista on, että mahdollisen lainasopimuksen myötä Suomen taloudelliset vastuut eivät saa kasvaa ja rahoitus menee EVM:n kautta. Uutta rahaa ei liiku Suomen valtion kassasta Kreikalle.

EU-komission puheenjohtaja Junckerin mukaan lainaneuvottelut on tyypillinen EU-ratkaisu. Toisin sanoen punasilmäisten johtajien aamuyöllä nuijima riittämätön kompromissi, joka lykkää ongelmia myöhemmäksi. Lisälainan tehoon eivät usko EU-johtajat, kreikkalaiset tai talousasiantuntijat.

Kun velkoja ja velallinen eivät usko lainan ehtoihin, mikä voisi mennä pieleen?

 

PS. Olin mukana keskustelemassa aiheesta A-Studiossa, jossa saa hyvän kuvan suomalaisten puolueiden EU-näkemyksistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Simon Elo:

"Kataisen hallituksen tekemästä sitoumuksesta Euroopan vakausmekanismiin ei tämä hallitus pääse yli eikä ympäri."

Onko sitoumus pätevä, kun Suomen euro-jäsenyys perustuu valtiopetokseen?

Siis Suomen ei tarvitse olla mukana euron pelastamisopetraatioissa.

Jutta ja Jyrki saavat vastata henkilökohtaisesti kuten Rytikin vastasi ribbentrop-sopimuksesta.

Olen vuosien varrella lähetellyt sähköpostia
http://www.promerit.net/2014/10/sahkopostia-valtio...

Urpilaisen avustaja vastasi viestiin ja lupasi kertoa tietoa eteenpäin.
On kuitenkin hienoa olla hyvää ystävää Euroopan johtajien kanssa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen valtion on itse pestävä likapyykkinsä maanpetoksellisten kansalaistensa mahdolliseksi rankaisemiseksi.

Ei EU:lla ole velvollisuutta tai minkäänlaista motiivia sotkeentua Suomen sisäisiin asioihin, jotka liittyvät sille tuottoisaan euro-jäsenyyteemme.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Suomen kokonaisvelka (yksityinen ja julkinen) on 244,8 % bkt:stä.
Lähde:
http://www.cnbc.com/id/30308959?slide=11

Pekka Heliste

Satuja, eivät suuret euromaat voi noin vain käyttää hätätilamenettylyä.

He ovat itse plokanneet tämän vaihtoehdon pois selittämällä, että palomuurit estävät kriisin leviämisen.

Kun kriisi on rajattu niin silloin ei hätälauseketta voida käyttää.

Seteliselkäranka taivuttaa ihmisen keksimään mielikuvituksellisia selityksiä.

Persujen piti muuttaa politiikkaa, mutta näyttää siltä, että tärkeämpää on turvata suojatyöpaikka EU Brysselissä Kataisen tapaan

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Satuja, eivät suuret euromaat voi noin vain käyttää hätätilamenettylyä."

Näkemykseni mukaan kaikki on mahdollista komission ja EKP:n taholta, mikä tahansa sopimus voidaan kiertää tai muokata tarkoituksenmukaiseksi, mitään sääntöjä ei tarvitse noudattaa. Liittovaltion eteen tehdään kaikki mahdollinen ja mahdoton muokataan mahdolliseksi vaihtamalla käsityksiä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kreikasta tulee takkiin - se on selvää. 7 miljardin euron vastuukasa on otettu heppoisin perustein.

On hienoa nähdä, että vihdoin ja viimein Suuren valiokunnan kanta alkaa olla edes samassa ilmansuunnassa omani kanssa.

Eihän se toki ole kaikkien mieleen.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

VOisitko ystävällisesti valaista:

1) Millä kansantaloudellisella mekanismilla Kreikan väliaikainen euroero "pelastaisi" maan?

2) Mitä tämä "väliaikainen euroero käytännössä tarkoittaisi?

3) Kuinka pitkä olisi "väliaikainen"?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Varmaan yhtä väliaikainen kuin aikoinaan henkilöautojen tuulilasissa verotarra.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Joo, tai 1940 väliaikaiseksi säädetty liikevaihtovero.

Mutta katsotaan ja odotetaan, mitä Elo vastaa.

Jos vastaa...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #9

1) "Väliaikaisuus" on poliittisesti kuorrutettu sana euroerosta. Helpommin myytävissä ja helpompi takaovi oppositioillekin.
2) Samoin poliittinen puhunta on hitaasti liukunut siihen, että Suomen "vastuista ei saada kaikkea takaisin", kun tarkoitetaan itse asiassa, ettei saada mitään takaisin.

Suora poliittinen puhe "Kreikan lainat annetaan ajanoloon anteeksi" ja "euroero" osoittautui 5 vuotta sitten liian raskaaksi muiden niellä sekä so-me:ssa, että politiikan areenoilla: populismia.
Nyt jopa EU/ HeSarin toimittaja kirjoitti äsken asiasta kohtalaisen suorasukaisesti.

Ilkka Huotari

Väliaikainen tässä tarkoittaa sitä samaa kuin että kaikki elämäkin on vain väliaikaista.

Eli maailman tappiin asti.

Rolle Törnroos

Jos ja kun tilanne on se, minkä blogissasi kirjoitat, niin miksi sitten muotoilitte asian hallitusohjelmaan siten, kun teitte. "Suomi ei lisää vastuitaan euron tukitoimissa".
Kansalaiset, varsinkin persujen äänestäjät ovat oikeutetusti tuohtuneita, kun heille asia tarjottiin väärin.Tarkoituksellista.
Hallitusohjelman kirjaus olisi pitänyt muotoilla, siten, kun blogissasi on. Se olisi kertonut äänestäjillekin asian todellisen laidan ja sen, että persut ovat edellisten hallitusten vankina.
Nyt on jäänyt v aikutelmaksi, että persut käänsivät takkinsa ja pettivät siten äänestäjänsä. Niin on miltä näyttää.

Pekka Heliste

Eivät perust ole edellisen hallituksen vankeja.Nykyinen hallitus on vapaa tekemään omat päätöksensä ilman edellistä hallitusta.

Etenkin nyt kun Kreikan tukipaketti III tehdään kätännössä uudestaan alusta saakka.

Joka paketti tarkoittaa, että kustakin tukipaketista tehdään erillinen päätös ei persut joutuvat aidsti päättämään annetaanko tukea vai ei.

Rahaa ei EVM tarvitse, mutta se ei johdu aikaisemmista maksuista vaan siitä, että EVM hankkin tukirahansa pääomamarkkinoilta eli lainaa pankeilta ja sijoittajilta ja lainaa ne rahat edelleen tukea tarvitsevalle

EVM on valtioiden omistama pankki, joka otto-ja antolainaa ja ainoa maksu mikä on suoriettu on osuus omasta pääomasta eli sillä on saatu omistusoikeus, ei tuettu valtioita ja että yhtiä täyttää pankkitoiminnalle asetetut vakavaraisuusvaatimukset

Persut yrittävät väistellä vastuuta johtamalla ihmisiä harhaan

Jokainen tukipääts tehdään ao ajan hallituksessa ja jokainen päätös kasvattaa vastuuta

Kyseessä on samanlainen järjestely kuin takaisit juopon velipoikasi vekkuleita

Perust ovat seteliselkärankaisia vastunpakoilijoita

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heliste puhuu omaa lööperiä osittain. Lue Mika Niikkon kirjoitus jossa on hyvin selvitetty nykytilanne myös EVM:n ja Suomen kannalta.

http://mikaniikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198574-...

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #15

Ei ole lööperiä, persut vain keksivät hätävalheita peiteälläkseen äänestäjien pettämisen

Euroopan vakausmekanismi (EVM; engl. European Stability Mechanism, ESM[1]) on euromaiden perustama kansainvälinen rahoituslaitos, jonka avulla on tarkoitus turvata euroalueen rahoitusvakaus. EVM aloitti toimintansa virallisesti 8. lokakuuta 2012. Sen kautta voidaan myöntää rahoitustukea talousvaikeuksissa oleville EVM:n jäsenmaille.

EVM on muodoltaan Luxemburgiin rekisteröity osakeyhtiö. Ja kun se on yksityisoikeudellinen investointipankki niin sille on asetettava pankkien vakavarisuusvaatimuksen mukainen oma pääoma eli tuo 80 miljardia.

Kreikan avususraha tulee markkinoilta eli EVN halitus/johtokunta tekee päätöksen lainaamisesta/velan antamisesta ja Suomi on päätöksessä mukana.Mitään vanhaa päätöstä ei ole olemassa

Tuo Suomen i,8 % osuus eli 1,44 miljardin maksu n vain omistusoikeuden ostaminen yhtiöstä, ei Kreikalle menevä avustus.Se tulee markkinoilta ja kun EVM päättää eli jäsenvaltioit

Suomen valtioneuvosto hyväksyi 28. kesäkuuta 2012 sopimuksen Euroopan vakausmekanismin perustamisesta. Eduskunta antoi hyväksyntänsä sopimukselle 21. kesäkuuta 2012.

Voimaan tullessaan Euroopan vakausmekanismi korvasi väliaikaiset Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV; engl. European Financial Stability Facility, EFSF) ja Euroopan komission ja budjetin alainen Euroopan rahoituksenvakautusmekanismi (ERVM; engl. European Financial Stabilisation Mechanism, EFSM).

EVM perustuu 80 miljardin euron maksettuun pääomaan ja enintään 620 miljardin euron korotusvaltuuksiin. Sen lainanantokyky on 500 miljardia euroa.

Varmistaaksemme ESM’n valmiuden tehdä tarvittavia päätökset kaikissa olosuhteissa, ESM äänestyssääntöjä muutetaan niin, että niihin sisällytetään hätäproseduuri.

Yksimielisen sopimukseen sääntö korvataan 85 prosentin määräenemmistösäännöllä tilanteissa, joissa Komissio ja EKP katsovat, että pikainen päätöksenteko rahoitustukeen on tarpeellista euroalueen rahoituksen ja talouden kestävyyden ollessa uhattuna.

Kreikan kohdalla on suureen ääneen mainostettu, että Kreikan vaikutus on palomuurein eristetty eikä uhkaa euroa, joten tuota hätälauseketta ei voida soveltaa

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #24

Kiitos selventävästä kommentista.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Näissä Kreikka-kirjoituksiaa unohtuu järkijään kaksi asiaa: holtiton lainanotto ja anto. Se on Kreikan talouskriisin perimmäinen syy. Annettiinpa katteetonta lainaa missä valuutassa tahansa yli sen mitä lainaajalla on reaaliseti mahdollisuus hoitaa, konkurssi siitä seuraa. Ei euro sinällään johtanut eikä varsinkaan pakottanut eri kehitystasoilla olevia maita ja niiden pankkeja ottamaan ja antamaan lainaa yli maksykyvyn. Silkka ahneus ja epärealistiset odotukset siinä olivat takana.

Euron käyttöön otossa toteutui Euroopan laajuisesti se, minkä Suomi koki 1990-luvun lamaan ajautumisessa. Pankkien valvonta petti tai vielä tarkemmin, sitä ei edes ollut. Sitä en tiedä ollaanko tulevaisuudessa yhtään viisaampia. Sen kuitenkin pitäisi olla selvää, ettei oma tai yhteinen valuutta ole velkaantumisen syy.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Viljo, kyllä eurolla on tietty vaikutus ollut alhaisen koron johdosta myös Kreikan velkaantumisessa yli äyräiden. Osittainen syy oli myös lukujen vääristäminen, mutta sekin oli jo tiedossa ennen toisen tukipaketin hyvöksymistä. Taisipa muuten olla jo ennen kuin annettiin keskinäistä lainaa.

Mitä sitten tulee juurikin tuohon holtittomaan lainanottoon, niin kannattaa edelleen kiinnittää huomiota siihen mitkä pankit olivat holtittomasti rahoittamassa. Siis sakalaiset, ranskalaiset ja brittiläiset pankit. Miksipä nuo maat eivät sitten itse hoitannet pankkejaan kuntoon, kun oli jo tiedossa Suomessakin mihin tuon toisen tukipaketin rahat valuvat? Vastuun katson nykytilanteen syntymiselle Suomelle nimenomaan ensisijassa kokoomukselle ja demareille. Siis Kataisen hallituksessa olleille muillekin puolueille. Miksi piti vielä mennä hyväksymään EVM sopimus jolla sidottiin Suomi rahoittamaan muiden maiden kriisejä (lainoituksia) ja jopa pankkien rahoittamista ei-euromaissakin?

Kataisen hallituksella ei ollut Suomen etu etusijalla toimissaan missään vaiheessa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Viljo, kyllä eurolla on tietty vaikutus ollut alhaisen koron johdosta myös Kreikan velkaantumisessa yli äyräiden."

Ei väline ole syy, että sillä keinotellaan. Jos kaivan ojaa lapiolla, ei ole lapion vika, jos ojasta tulee mutkainen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

No olen its etoista mieltä. Euro loi houkutuksen alhaisella korolla ottaa lainaa yli äyräiden, jolloin katson euron olevan yksi syy ylivelkaantumiseen. Toki muitakin ja suurempia syitä on pohjalla.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Viljolta unohtuu reaalimaailma kokonaan: Lainaa ei VOI OTTAA "holtittomasti", vaikka kuinka haluaisi. Holtiton laina on 100 % luotottajan vastuulla.

Kekustelussa on ylipäätään jätetty kokonaan sivuun se, TARVITSEEKO Kreikka ylipäätään "tukea", vai riittäisikö pelkkä pankkisaarron lopettaminen ja suurpankkien yrittäjäriskin realisoituminen. Viimemainittuahan EU on nimenomaan painottanut pakottaessaan suomalaiset kunnat muuttamaan kunnallisia laitoksia osakeyhtiöiksi.

Holtittoman luotonannon välttämiseksi pitää ENSIN pähkäillä, kuka luottoa oikein tarvitsee. Toiseksi pitää pähkäillä, MIHIN sitä luottoa oikein haetaan. Vasta sen jälkeen voidaan alkaa keskustella siitä, kuinka paljon annetaan, jos annetaan, ja millä ehdoilla.

EKP on tässä "Kreikka-kriisissä" nimenomaan se, joka on toiminut holtittomasti, tukenut saksan, ranskan ja englannin ankkeja. Holtittomuutta on riemurinnoin tukenut Suomi, hallituksokoonpanosta (näköjään) riippumatta, olemmehan pääseet "Euroopan Unionin kovaan ytimeen".

Hyvä me...vai mitä???

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Olen samaa mieltä, vaikka olen Jouko Heynon mielestä unohtanut koko reaalimaailman. Velkaa on Kreikalle toki annettu euromääräisenä, mutta ei euro siihen syyllinen ole. Se on väline, jota on käytetty holtittomaan lainanantoon.

Kreikan kohdalle ei ensin pähkäilty, kuka luottoa tarvitsee ja mihin. Sitä on Kreikkaan ehdoin tahdoin öysätty, eikä vakuuksien perään ole Urpilaista lukuun ottamatta kyselty. Siinä on koko sopan alku ja syy. Valuutta, tässä tapauksessa euro, on edelleenkin vain väline, jolla on holtittomasti lainoitettu kelvottomia kohteita.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Kun tuolta Youtubesta etsii nämä kaksi videota ja katsoo ne, en voi sen jälkeen rehellisesti todeta kuin sen, että Häpeän ja pyydän Snteeksi!

Vaalilupaukset 6.4.2011 muistin virkistämiseksi .. :)

"Täällä on piikki auki!" Perussuomalaisten EU-vaalivideo 2014

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jyrki, anteeksi nyt mutta en ymmärrä mistä häpeät kuunneltuasi nuo kaksi videota? Kerrot olavasi Perussuomalainen. Mitäs hävettävää noiden videoiden katselemisen jälkeen on puolueellasi?

Tämä video "Vaalilupaukset 6.4.2011 muistin virkistämiseksi" koskeen eduskuntavaaleja 2011 ja edellisen Kataisen hallituksen astuttua puikkoihin. Kataisen hallitus laittoi piikin todellakin auki toisella tukipaketilla ja EVM:llä.

https://www.youtube.com/watch?v=FI9qHASYvI4

Ja sitten tämä toinen video taas on viimeisten eurovaalien PS:n vaalivideo, jossa on todettu Kataisen hallituksen tekoja ja piikin laittaminen auki.

https://www.youtube.com/watch?v=l6R-SJ_z7V0

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Helsingin Sanomien otsikko:
Soini myöntää: Harkitsin hallituksesta lähtemistä

Onko puheenjohtaja TS sama kuin Perussuomalaiset rp?
Olisiko tämä asia pitänyt käsitellä myös puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa niinkuin hallitusohjelma ja hallitukseen osallistuminen la 23. ja ke 27.5.2015?

Aikamoinen vastuunotto meidän kaikkiien puolesta!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #27

Ihmettelin vain tuota edellistä kommenttiasi koskapa 2011 ek.vaalit eivät johtaneet PS:n hallitukseen menoon ja syynä oli nimenomaan tukipakettipolitiikka, josta PS kieltäytyi Kataisen esittämänä vaatimuksena. Eu-vaaleissa taas ei sisäpolitiikalla ja tukipaketeilla ollut merkitystä.

Nyt on sen sijaan hallitusohjelmassa otettu huomioon uudet tukipaketit, kuten Kreikan kolmas, kun hallitusohjelmaan on kirjoitettu;
"Hallitus suhtautuu kielteisesti Suomen vastuiden kasvattamiseen eurokriisin hoidossa. Ensisijainen keino euromaan rahoitusongelmien hoitoon ovat maan kansalliset toimet talouden tervehdyttämiseksi ja julkistalouden vakauttamiseksi. Jos nämä keinot eivät riitä, toissijaisena keinona on sijoittajanvastuun toteuttaminen. Kahdenväliset luotot eivät kuulu hallituksen keinovalikoimaan eurokriisin hoidossa. Mikäli Euroopan vakausmekanismia joudutaan vielä käyttämään, sen tulee tapahtua vain mekanismin nykyisen kapasiteetin ja pääomarakenteen puitteissa. Euroalueen vakauttamistoimia koskevat päätökset hallitus tekee Suomen kansallisen edun näkökulmasta."
Tuon hallitusohjelman on kuulema PS:n elimet käsitelleet ja hyväksyneet. Noin kaiketi tekivät muutkin puolueet hallitusohjelmasta.

EVM rahaston käyttö on Kataisen hallituksen päätöksin otettu käyttöön ja tukipolitiikkaa jatkettu. Hyvin vaikeaa on nyt irrottautua Kataisen aloittamasta polusta. Tämä vain on valitettava tosiasia. Näin ollen en itse katso että keskustalla eikä PS:llä ole mitään muuta keinoa käytettävissä kuin mennä "virran mukana". Katainenkin on virkansa Brysselissä saanut.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Onkohan kukaan pohtinut sitä, että kuinka ne 524054 äänestäjää suhtautuvat tähän vaaliohjelman / vaalikampanjan lupausten ja tehtyjen ratkaisujen väliseen ristiriitaan?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #29

Jyrki, vielä on tuo hallituksesta eroamisen mahdollisuus olemassa, sillä eihän vielä ole edes päätetty Kreikan uudesta tukipaketista. Siitä on aloitettu vasta neuvottelut. Hyvin suuri mahdollisuus on jopa sille ettei tuota pakettia edes synny.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja Vastaus kommenttiin #32

Minulla todella hävettää se, ettei rohkeus ja ymmärrys riittänyt asiasta päätettäessä ottaa puheenvuoroa ja kannattaa Vesa-Matti Saarakkalan esitystä, koska myöhemmät tapahtumat osoittivat hänen olevan enemmän kuin oikeassa!
Mustan torstain jälkeen on ollut enempi hyväksikäytetyn olo!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

Jyrki, sinä koet asian noin kuin kerrot. Itselläni on vielä toive siitä ettei koko kolmatta pakettia edes synny, jos Suomi todellakin pitää kiinni siitä ettei velkaleikkausta hyväksytä. IMF ja EKP kun eivät omien kantojensa mukaan voi olla uudessa paketissa mukana jollei velkojen leikkausta hyväksytä. Suomikaan ei uutisoinnin mukaan voi taas olla mukana jos ei IMF ole mukana. Kovin on mielestäni pakka sekaisin. Saksan Merkel näyttäisi muuttaneen kantaansa velkaleikkauksen suhteen. Toivon Suomen pitävän kiinni kannoistaan jolloin pakettia ei synny ainakaan yhteisymmärryksessä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ellen väärin muista niin Soini, Susanna Päivärinnan piinapenkkissä lupasi, ettei persut ole hallituksssa joka kolmannen tukipaketin Kreikalle myöntää. Tiukassa linjassa ei sinänsä ole mitään hävettävää, mutta varsinkin Stubbin lähes murrosikäisen pojan uho ja Soinin kiemurtelu antaa kyllä Suomen hallituksesta sekavan kuvan ulospäin joka ei Suomelle ole eduksi, Suomelle jonka roolina on kv-politiikassa ollut enemmän lääkärin kuin tuomarin osa. Simon Elon näkemys, ettei köyhä kansa joudu lahtipenkkiin on erikoinen, voikin kysyä onko Elo edes lukenut hallitusohjelmaa, köyhää kansaahan juuri tämä porvarihallitus on lahtaamassa.

Marko Parkkola

"Suomella on Kreikan osalta vain huonoja vaihtoehtoja."

Miten tämä kuulostakaan tutulta... Ai niin! Valtiovarainministeri Katainen käytti näitä täsmällisiä sanoja vuonna 2010.

Aikooko perussuomalaiset puhua seuraavaksi vastuun kantamisesta?

Pekka Heliste

Ei EVM sitoutuminen merkitse, että Suomi olisi sitoutunut Kreikan auttamiseen ja Kreikan tukipaketteihin.

Jokainen tukipäätös on erillinen asia ja vaatii kaikkien euromaiden hyväksymisen.

EVM sitoutuminen ei merkitse, että Suomen pitäisi sitoutua joka tukipakettiin

Hätälauseke on käytössä vain jos kriisi uhkaa koko erualueen vakautta ja siitä ei ole kysymys Kreikan kohdalla.

Perust vain yrittävät huijata äänestäjiä

Seteleisekärankaiset nuolevat, jotta saisivat suojatyöpaikan

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tilanne on sairas ja epäreilu. EU:n pitäisi viipymättä panna häikäilemättömät banksterit kuriin. Olisi jo heti alkuun pitänyt valvoa kunnolla vaikkapa Kreikan velkaantumista ja estää veroparatiisitoiminta. Mutta komission johdossa onkin veroparatiisimaan Luxemburgin edustaja. Tilanne on suorastaan tragikoominen.
Finanssiala olisi pitänyt panna järjestykseen, mutta nyt liikepankit ovatkin panneet EU:n ja sen jäsenvaltiot kuriin. Banksterien lobbarit lurjustelevat kukkoina Brysselin käytävillä. Ei heille kukaan voi mitään, sillä heillä on aina runsaimmat ”voitelurahat” ja keinot miljardien siirtämiseksi sekunnin murto-osassa maasta toiseen tai jopa mantereelta toiselle.
Ja tuloerot kasvavat, rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Eihän tästä uudesta ja lupaavasta 21. vuosisadasta pitänyt tulla tällaista.
Erehdyimme kuitenkin mukaan samaan EU:n rahaliittoon mm. korruption lahottaman Kreikan kanssa. Siitä aiheutuvat riesat tunnemme totta tosiaan nahoissamme näinä päivinä. Ja Kreikka on sentään jonkinlainen demokratia, jossa voidaan järjestää jopa vapaita vaaleja eikä vain ”vaaleja”, joiden ääntenlaskentakaan – ehdokasasettelusta nyt puhumattakaan – ei kestä lähempää tarkastelua.
Kreikassa sorrettujen ja solvaistujen puolue Syriza onnistui voittamaan vapaat vaalit. Mutta tämäkään puolue ei pysty muutamassa päivässä hoitamaan kuntoon Kreikan läpimätää talousjärjestelmää.
Maailmanvaliot pohjoismaat Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti olisivat näinä markkinavoimien ylivallan aikoina Suomelle ehdottomasti parhaita yhteistyökumppaneita. Mutta valitettavasti me suomalaiset olemme erehtyneet valinnoissamme ja ajautuneet €-kaltereiden taakse.
http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198605...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset