Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Totuus Charlie Hebdon iskusta

Suomalaisen sananvapauden historian häpeällisimpiä hetkiä on, kun Suomen pääministeri Matti Vanhanen pyysi vuonna 2006 anteeksi Muhammed-pilakuvien julkistamista.

Kun aiemmin normina oli pyytää anteeksi, nyt normina on sanoa, että terrori-iskuilla "ei ole mitään tekemistä islamin kanssa." Näin totesi muun muassa Ranskan presidentti Francois Hollande.

Helsingin yliopiston islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila kommentoi Pariisin terrori-iskun jälkeen, että kyse on "häiriintyneistä yksilöistä", joilla "ideologia on vain liimattu päälle".

Hämeen-Anttilan väitteen kannalta ongelmallista on, että "häiriintyneiden yksilöiden" takana on ideologinen ryhmä nimeltä Jemenin Al-Qaida, jonka riveissä toinen terroristiveljeksistä sai koulutusta.

Terroristien viesti on sarkastisesti luonnehdittuna, että "jos et lopeta uskontomme väittämistä suvaitsemattomaksi ja väkivaltaiseksi, tapamme sinut."

Erikoisinta terrorismikeskustelussa on, että valtamedialle, poliitikoille ja tutkijoille tärkeintä ei ole että miten estetään tulevat terrori-iskut, vaan miten terroriteot vaikuttavat ihmisten mielikuvaan islamista.

Ranska sulki vuonna 2012 lähetystöt, kulttuurikeskukset ja koulut yli kahdessakymmenessä muslimimaassa, kun Charlie Hebdo -lehti julkaisi Muhammed-pilakuvia.

Jää hämärän peittoon miksi näin jouduttiin toimimaan, kun pilakuvien aiheuttamassa vihanpurkauksessa on kyse "häiriintyneistä yksilöistä", jotka "eivät liity millään tavalla" islamiin.

"Jos Kabulissa tai Riadissa on toisenlaisia lakeja, emme taivu noudattamaan niitä," totesi Charlie Hedbon vastaava päätoimittaja Gerard Biard.

Samaan aikaan kun valtamedia pelkää islamin maineen puolesta, islamistit murhasivat juutalaisia Kosher-kaupassa. Antisemitismi on Euroopassa todellinen ongelma, jonka takana ovat pitkälti islamistit.

On väärin yhdistää terrorismi kaikkiin muslimeihin, mutta vain loogista yhdistää se islamiin. Ääri-islamistien väkivaltainen toiminta pohjautuu poliittiseen ideologiaan, joka käyttää oikeutuksenaan islamin opetuksia. Toisin sanoen ei ole oikein yksiselitteisesti sanoa, että islam on ongelma, mutta on oikein sanoa, että islamilla on ongelma. 

Emme voi enää jatkaa itsepetosta, että islamilla ei olisi mitään tekemistä sen nimissä tehtyjen tekojen kanssa. Miksi islamistiryhmät, joita islamilaiset maat virallisesti vastustavat, saavat kuitenkin niin paljon taloudellista tukea islamilaisten maiden hallituksilta, järjestöiltä ja liikemiehiltä?

Islamin kovan linjan tulkinnat kuten wahhabismi ja salafismi vahvistuvat, mutta länsimaat ovat vain tyytyneet lepyttelemään islamilaisia maita, koska Saudi-Arabia, yksi maailman suurimmista öljyntuottajista, harjoittaa wahhabilaista islamia. Ihmisoikeusloukkauksista ja terroristien tukemisesta tunnettu Qatar saa järjestää jalkapallon MM-kisat.

"Lepyttelijä ruokkii krokotiiliä toivoen, että se söisi hänet viimeisenä," sanoi aikanaan Ison-Britannian pääministeri Winston Churchill.

Yksi valtamedian harvoista totuudenpuhujista on ollut julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen, joka sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa:

"Tämä on demokratialle ja sananvapaudelle todella kova isku. Siinä kohtaavat kaksi demokratiakäsitystä, länsimainen ja islamilainen, jotka eivät ole yhteen sovitettavissa."

Helsingin Uutisille Uimonen jatkoi, että "haluaisinpa nähdä demokraattisen ja sananvapautta kunnioittavan islamilaisen maan, jossa arvostettaisiin länsimaisia käsityksiä."

Vapaus esittää mielipiteitä kenenkään niitä estämättä, vapaus uskoa hengelliseen tai olla uskomatta ovat länsimaisen sivilisaation sielu.

Miksi on niin vaikea myöntää, että ääri-islamismi uhkaa sekä länsimaita että tavallisia muslimeita? Terroristien Charlie Hebdon toimiston ulkopuolella surmaama poliisi oli muslimi.

Ääri-islamilainen ISIS-järjestö tappaa Syyriassa ja Irakissa, Boko Haram surmaa Nigeriassa ja Al-Shabaab tuhoaa Somaliassa vain suurimpia veritöitä mainitakseni.

Jatketaanko itsepetosta seuraavaan iskuun asti, jolloin Hämeen-Anttila kaivetaan taas esiin?

Charlie Hedbon päätoimittajan Stéphane Charbonnierin leski Jeannette Bougrab sanoi BBC:n haastattelussa:

"Meidän on kerrottava ihmisille totuus. Tämä on sotaa. Terroristit tappoivat 12 ihmistä Pariisissa."

Sota on käynnissä, halusimme sitä tai emme. ISIS ilmoittaa, että Pariisi on vasta alkua Euroopassa ja Yhdysvalloissa alkavalle terrori-iskujen sarjalle.

"Toimittaja, joka ei uskalla kertoa avoimesti maahanmuuttoon liittyvistä integraatio-ongelmista ja rikollisuudesta, tai ei rohkene kutsua ongelmia nimeltä ja katselee maailmaa väritettyjen silmälasien läpi, tekee itse itsensä tarpeettomaksi," kirjoitti eilen saksalaisen Handelsblatin julkaisija Gabor Steingart.

Ainoa oikea tapa kunnioittaa Ranskassa tehdyn terrori-iskun uhreja on että suomalaiset lehdet julkaisevat Charlie Hebdo -lehden pilapiirrokset. Suomalaisten lehtien on puolustettava sananvapautta yhtä rohkeasti kuin ranskalaisten lehtien.

Länsimaiden ei pidä lepytellä tai olla hiljaa, vaan puolustaa arvojamme ja kertoa totuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Jari Vuorinen

"Ranska sulki vuonna 2012 lähetystöt, kulttuurikeskukset ja koulut yli kahdessakymmenessä muslimimaassa, kun Charlie Hebdo -lehti julkaisi Muhammed-pilakuvia.

Jää hämärän peittoon miksi näin jouduttiin toimimaan, kun pilakuvien aiheuttamassa vihanpurkauksessa on kyse "häiriintyneistä yksilöistä", jotka "eivät liity millään tavalla" islamiin."

Kyllä tosiaan näiden "häiriintyneiden yksilöiden" ja Ranskan toimien välillä vallitsee ristiriita.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja eiköhän nämä pilapiirtäjätkin voida luokitella "häiriintyneiksi" tekeleidensä perusteella...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vai on sota käynnissä? En usko, että on, vaikka sitä kuinka lietsottaisiin.

Kenen pitäisi julkaista ja mitä pilapiirroksia? Olisiko se nyt jonkinlainen sotatoimi? Ainakaan perussuomalaiset.fi:n etusivulla ei pilapiirroksia äsken ollut.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Kas kun ei tuo Jouni liity Suomen Gifuun kun käy useammin PS:n sivuilla kuin Simon ja Elo yhteensä. Ai niin, siellä on varmaan jokin laatuvaatimus...

Käyttäjän PetteriTerho kuva
Petteri Terho

Antisemitismi on Euroopassa todellinen ongelma, jonka takana ovat pitkälti islamistit - onkohan todellakin näin? antisemitismi on kyllä aina ollut kristityn euroopan ja venäjän ongelma, johon islamisteillä ei hirveän paljon ole sijaa. mitä tulee israelin valtioon ja sen harjoittamaan erittäin kyseenalaiseen politiikkaan on täysin eri asia, mutta antisemitismiä ei kyllä pitäisi sekoittaa sionismiin. sen luulisi kansanedustajaehdokkaankin tietävän.

yhtä outoja asioita kirjoittaa ensimmäinen kommentoja profeetasta ja 9 v tytöstä. 1300-1400 vuotta sitten avioliittoiät olivat hiukan eri asia kuin nykyisin. tuskimpa kukaan on toteamassa brittejä raiskaajiksi, sillä vuoteen 1753 saakka ei ollut mitään minimi avioliittoikää ja vuoteen 1929 (siis ainoastaan 86 vuotta sitten) saakka tytön minimi-ikä oli 12 vanhempien suostumuksella. Ruotsin keskiaikaiset maakuntalait, siis 600 v myöhemmin kuin Muhammedia aika, toteavat, että 12 vuotias tyttö oli kyllin kypsä päättämään itse. jos haluaa käyttää historiaa kommentoimiseen, niin olisi erittäin hyvä osata edes alkeelliset taustat, jotta asiat voisi laittaa perspektiiviin.

mitä ranskassa tapahtui oli järkyttävää, mutta oikeistopopulistien haudoilla tanssimiset ovat vieläkin vastenmielisempi ilmiö. kun katsoo elojen, tossaivaisten, saarakkoloiden ja muiden kirjoituksia, niin voi vain toivoa, että persujen taival loppuisi erittäin lyhyeen

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"mitä ranskassa tapahtui oli järkyttävää, mutta oikeistopopulistien haudoilla tanssimiset ovat vieläkin vastenmielisempi ilmiö."

Ketkä tanssivat ja tekivät politiikka hullu-Breivikin aiheuttaman joukkohaudan äärellä ?

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

Islamin ehkä keskeisin elementti on Muhammadin elämän pitäminen kaikkine yksityiskohtineen tarkalleen Allahin tahdon mukaisena, ja siksi kelvollisena elämisen tavan esimerkkinä myös nykyisille muslimeille. Tämä Muhammadin esimerkki on ainoa syy, jolla moniin islamilaisiin kulttuureihin kuuluvia lapsiavioliittoja perustellaan. Jos sanottaisiin, ettei Muhammadin elämä tuolta osin kelpaa esimerkiksi, kiistettäisiin samalla Muhammadin elämän jumalallinen esimerkillisyys.

Tämä lienee keskeisin monikultturismin tuottama törmäyskohta. Monikulttuuri ei voi toimia, vaan joko Eurooppaan muuttavien muslimien on uudistettava uskontoaan eurooppalaiseen läinsäädäntöön ja oikeuskäsitykseen sopivaksi, tai Euroopassa on muutettava lait vastaamaan tulijoiden kulttuuria.

Voimme vielä miettiä, kumpaa haluamme. Kuitenkin esimerkiksi Ruotsissa on arviolta 2050-luvulla enemmistö väestöstä muslimeja. Eivätköhän he demokraattisessa maassa äänestä lait ja yhteiskunnan oman kulttuurinsa ja käsitystensä mukaiseksi. Silloin ei enää vääräuskoisten mielipiteitä kysellä.

Mika Samuel Kiekkijev

"mitä ranskassa tapahtui oli järkyttävää, mutta oikeistopopulistien haudoilla tanssimiset ovat vieläkin vastenmielisempi ilmiö. kun katsoo elojen, tossaivaisten, saarakkoloiden ja muiden kirjoituksia, niin voi vain toivoa, että persujen taival loppuisi erittäin lyhyeen"

Jihadistit ovat satunnaisia yksilöitä, mutta PerusSuomalaiset ovat yksi yhteinäinen uhka maailmanrauhallle?

Mielenkiintoinen näkökulma, varsinkin puoluetta pidetään samaan aikaan harvinaisen hajanaisena ja ihan juuri vähintään kahteen jakautuvana.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

No, jos 9v oli ihan OK ja sen ohjeena käyttäminen tänäpäivänä liki miljardille muslimimiehelle on siis myös OK, niin ilmeisesti voimme lopettaa Idi Aminin, Hitlerin ja Stalinin kauhistelunkin, "Sehän oli silloin, ei 2000-luvulla".

Kuka muuten on tanssinut oikeistopolulistien haudoilla, anttifantit?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Simon ihmettelee:

"Erikoisinta terrorismikeskustelussa on, että valtamedialle, poliitikoille ja tutkijoille tärkeintä ei ole että miten estetään tulevat terrori-iskut, vaan miten terroriteot vaikuttavat ihmisten mielikuvaan islamista."

Linkittämässäsi uutisessa Leena Malkki ilmaisee huolensa siitä, että terrori-iskun seurauksena tavallisten muslimien vastaiset mielialat saattavat lisääntyä, mikä johtaa syvempään polarisaatioon.

Tästä puhumisella on aika paljon tekemistä tulevien terrori-iskujen ehkäisemisen kanssa. Mikäli islam-vihamielisyys lisääntyy, niin siitä on tietysti seurauksena uusia väkivallantekoja. Niistä taas kärsivät sellaiset ihmiset, joilla ei ollut mitään tekemistä CH:n toimituksessa tapahtuneen ammuskelun kanssa.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Niin, eikös Perussuomalainen-lehti/Suomen Uutiset voisi ensimmäisenä toteuttaa tätä Simon Elon ehdotusta?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkei Perussuomalainen-lehden tarvitse sitä ensimmäisenä toteuttaa, sillä Suomessa on jo kokemusta hyökkäyksestä "demokratiaa vastaan"?
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/perussuomalai...
Tätä seurasi - vai muistanko väärin - nykykaavan mukainen rauhanmarssi ja "je suis PS" -ilmiö?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ihan vaan mielenkiinnosta kysyisin Härköseltä; montako paheksuvaa blogikirjoitusta olisit tehnyt jos persujen lehti olisi julkaissut noita piiroksia esim. 2 viikkoa sitten?

Itse veikkaan 14...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos ne olisi julkaistu niin kai niiden tarkoitus olisi herättää keskustelua. Täällä puheenvuorossa kirjoittaa vielä tänään ihmisiä jotka paheksuvat Charlie Heblon julkaisulinjaa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Jos puhutaan Islamista ja radikalisoitumisesta, niin eilisessä YLE:n aamuteeveessä vieraillut terrorismintutkija Leena Malkki puhui hyvin tasapuolisesti ja järkiperäisesti asiasta.

"On yhtä väärin sanoa, etteivät iskut liity Islamiin kuin sanoa, että ne johtuivat yksin Islamista."

Malkki nosti lähtökohdaksi radikalisoitumiselle 2. Ja 3. polven maahanmuuton. Se on suurin riski radikalisoitumiselle ja ongelmaa ei ole kyetty ratkaisemaan yhdessäkään länsimaassa, riippumatta kotouttamiseen käytetyistä resursseista. Aika rohkeaa puhetta, kun täälläkin moni sanoo, että toisen polven maahanmuuttajat eivät enää millään lailla liity maahanmuuton ongelmiin ja ovat täysin kantaväestöä.
http://areena.yle.fi/tv/2398936

Toinen terrorismintutkija Atte Kaleva on sanonut, että muslimiyhteisöissä esiintyy piilohyväksymistä nuorten radikalisoitumille. Eli myös muslimiyhteisöissä on peiliin katsomisen paikka, ihan kuin meillä muillakin.

Janne Suuronen

Tuossa 2. ja 3. polven maahanmuuttajateoriassa on osatotuus, muttei kaikkea.

Kun tarkastelet vaikkapa 911 päivän tapahtumien tekijöitä, niin kyseessä ei tosiaan ollut toisen tai kolmannen sukupolven syrjäytyneistä maahanmuuttajanuorista.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Joo. 911-terroristit olivat ,ainakin ne pääjehut, kypsemmässä iässä, koulutettuja, eivät edes maahanmuuttajia. Malkki kai puhui enemmän tästä nykyisestä trendistä, jossa ISIS houkuttaa nuoria maahanmuuttajia.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

JS: "Kun tarkastelet..."

Aivan. Saksalaissyntyinen Suomessa asuva ystäväni kävi Saksassa asuessaan lentotunneilla ja tapasi siellä kerran myös Mohamed Attan, sen tunnetuimman 911-lentäjän. Syrjäytyneet maahanmuuttajanuoret eivät sattuneista syistä hanki yksityislentäjän lupakirjaa.

Taisto Orre

Oletko nyt varma että tuossa iskussa oli kyse väittämistäsi asioista? Ettei jäisi epäilykselle sijaa siitä että kysymyksessä olikin taitavasti naamioitu CIA:n Operaatio?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Ainoa oikea tapa kunnioittaa Ranskassa tehdyn terrori-iskun uhreja on että suomalaiset lehdet julkaisevat Charlie Hebdo -lehden pilapiirrokset."

- Jaa. Maaseudun tulevaisuus, Kotimaa, Kirkko ja kaupunki... luulenpa että aika moni julkaisu kunnioittaa iskun uhreja Simonin mielestä väärin. Jos lehden tyyliin ei ole kuulunut riekkuminen, pitäisikö se todellakin aloittaa nyt?

Osmo Sakula

Nyt viimeistään.
Mitä tehdään kun ei "riekuta"
Historiastakin saa oppia.
600-luvulta on opittu, miten rauhanuskovat kunnioittavat toisen posken kääntäjiä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Saksassa suuret lehdet ovat julkaisseet sekä Charlie Hebdon kuvia että musliminaisten omia kirjoituksia aiheesta. Suomalaiselle tutkija- ja toimittajakunnalle kumpikaan ei kelpaa, kun molemmat saattavat johtaa siihen, että ”tavallisten muslimien vastaiset mielialat saattavat lisääntyä, mikä johtaa syvempään polarisaatioon”, etc.

Saksassa on sentään neljä miljoonaa muslimia (joista miljoona alaviitteja) ja tiettyä kokemusta asiasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos on neljä miljoonaa muslimia niin on kai helpompi löytää näitä luterilaisten tms ihanteiden pohtijamusliimeita kuin Suomen kourallisesta. Mutta en usko että suomalaiset toimittajat mitenkään välttelevät aihetta. Suomessa on vaikea olla anonyymi joten sekin vaikeuttaa ylipäänsä eikä vain tässä tapauksessa lehdistön tehtävää. Kuuntelin junassa puhelua jossa mies oli työpaikallaan havainnut erään julkisen sektorin karmeaa tuhlausta, käypien laitteiden kaseerausta. Oli sitten puhunut siitä ja puhe oli kantautunut toimittajan korviin. Mies ei uskaltanut antaa haastattelua.
Mediavihan levitys on arveluttavaa. Myös Simon Elon olisi pitänyt kohdistaa kehoituksensa ensi kädessä Perussuomalaislehdelle, tai eikö siltä voikaan vaatia mitään?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kun nyt meikäläistä siteerasit, niin kyllä se minulle kelpaa. Saa julkaista ihan rauhassa CH:n kuvia. Ei se ole sama asia kuin kranaatin räjäyttäminen moskeijassa, johon siis itse ylempänä viittasin ja jota ounastelen Leena Malkinkin tarkoittaneen.

Iltalehti on ehtinyt julkaista jo suomalaisten karikatyristien omia piirustuksia, joista suurin osa tosin on kehnonpuoleisia, koska suomalainen pilapiirros- ja sarjakuvataide ylipäätään on mennyt alamäkeä viimeiset kymmenen vuotta. Mutta se taas on eri asia. Sen pitäisi kuitenkin olla selvä, että ei suomalaista mediaa tai taiteilijoita mistään hiljaisuudesta voi syyttää.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Viittaus kommenttiin puuttui vahingossa.

Ei täällä kyllä erityistä aktiivista solidaarisuuttakaan näy.

Saksan Lehdenkustantajien Liitto (BDZV: Bundesverband Deutscher Zeitungsverleger e.V.) on ryhtynyt aktiiviseen solidaarisuuskampanjaan Charlie Hebdon tueksi

Yhteiskuntamme täytyy sietää satiiria, tabujen rikkomista ja pyhäinhäväistystä silloinkin, kun ne eivät miellytä jotakuta yksilöä, sanoo puheenjohtaja Helmut Heinen.

Lehdistötiedote 09. Januar 2015

”Solidarität mit „Charlie Hebdo“/Pressefreiheit verteidigen. Gemeinschaftsaktion der deutschen Zeitungen.

Der Kommentar von BDZV-Präsident Helmut Heinen:

In herausragender Solidarität berichten freie Medien weltweit seit Tagen über dieses unmenschliche Verbrechen und die verquere Ideologie, die junge Muslime erst zu religiösen Fanatikern und dann zu Mördern macht. Der einhellige Appell: Presse- und Meinungsfreiheit sind unteilbar. Unsere Werkzeuge sind Worte und Bilder.

Satire, Tabubruch, auch Blasphemie muss unsere Gesellschaft aushalten. Sie gehören zum Dialog über streitige Themen, selbst wenn dies dem Einzelnen nicht gefällt…”

http://www.bdzv.de/aktuell/pressemitteilungen/arti...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #23

Jääkiekko on niitä lajeja, joissa vastustajalta saatu kiitos ja arvostus osataan ottaa vastaan mielihyvin: se on parasta monen pelaajan mielestä.
Politiikassa sellaista ei aina kestetä, etenkään jos se tulee ns. vääriltä vastustajilta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #23

Mitä muuta tässä nyt on ollut pitkin viikkoa nähtävissä kuin aktiivista solidaarisuutta?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #30

No, ransakalaisia vassareita, jotka koettavat hajoittaa ranskalaisia kieltämällä osalta ranskan isoista puolueista osallistumisen ylikansallisten mielenosoitusten suunnitteluun.

Ja suomalaisia kärkipoliitikkoja, jotka vielä menomatkalla tuohon mielenilmaukseen kirjoittelevat FB-sivulleen, että kyse ei ole uskonnoista...

Hannu Töyri

Kiitos Simon, hyvä kirjoitus

Olen seuraillut näitä kannanottoja ja sitten niitä joissa mitään kannaottoja ei ole tullut, vaikka kaikki perusteet ovat olemassa.

Täässä eräs kirjoitus Vapaa-ajattelijoiden keskustelupalstalta.-

"Islam ei ole tässäkään varmaan se varsinainen syy vaan tekosyy. Kun
ihminen tyrkitään marginaallin ja tehdään "toisenlaisiksi" milloin milläkin
tekosyyllä, ihonväri, uskonto, kieli, kansalaisuus tai poliittiset
näkemykset, saattaa se pimahtaa."

Selitellään rikoksen tekijän kannalta asiat parhain päin ja syyllistetään uhrit ja kanssa ihmiset, siis eurooppalainen valtaväestö.

Asiassa joka liittyy uskontoon, vakaumuksen vapauteen, sanavapauteen lehdistön vapauteen jne. eli on vapaa-ajattelijain liiton päätoimialueella, liitto vaikenee asiasta vaikka sen tulisi toimia juuri päinvastoin. Kysymys on hiljaisesta hyväksynnästä mikä on tuttua juuri vihervasemmistolle.

Heidän ideologinen vakaumuksenne voima puhuu muusta kuin vapaa-ajattelusta.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Tuo noin tuhatpäinen lauma, joka kutsuu itseään vapaa-ajattelijoiksi on yhtä vapaita ja ajattelijoita kuin kylmän sodan aikaiset kansandemokratiat, joissa kansalla ei ollut mitään tekemistä demokratian kanssa.

Jotenkin tulee mieleen, että vapaa-ajattelijatkin on niitä järjestöjä, jotka viva-porukat ovat vallanneet.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Sananvapautemme historiassa moninverroin häpeällisemmäksi koen Neuvostoliittoa ja Venäjää arvostelleiden kirjoittajien ja taiteilijoiden sensuroimista ja vielä oman valtiokoneistomme toimesta.
Sitä ei ole vieläkään pyydetty anteeksi.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Pilakuvien haasteellisuus tulee siitä, että vääristyneitä arvoja on keinotekoista korvata nihilistisellä arvotyhjiöllä. Ihmisen ei ole viisasta rakentaa elämäänsä sen kummemmin ääri-islamin kuin nihilismiä usein edustavien pilakuvienkaan varaan. Ero vain siinä, että jälkimmäistä on hyvä sietää eli suvaita, koska se ei vaadi ihmishenkiä.

En arvosta juurikaan pilkkaamista, ymmmärrän sitä vain poikkeustapauksissa. Pääosin ainakin kristityn tullee pyrkiä myönteiseen vaikuttamiseen. Siksi päätän kunnioittaa terrorismin uhreja ja nihilisminkin "uhreja" elämällä tavallista, elämänmyönteistä, luonnollista perhe-elämää, yhdessä tuttavien ja ystävien kanssa.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Voisi kysyä tai syvästi tarkastella niin eilis,tätä kuin tulevaisuuttakin silmilläpitäen että onko mm.islamiin-kin viittaavaat uskonnot "perustuvat väkivaltaan Isiksen-kin muodossa" ... luonnehtia eräänlaiseen jopa terrorismiin ?

Uskonsodat ns.pyhäsota voitaneen liittää raaimmilla tavoin liittää nykymuodossaan terrorismiin ja nekin kärsivät jotka haluavat elää ja toimia yhteiskunnassaan rauhanomaisesti ?

Sana kuin ilmaisuvapaudella on omat kriteesinsä ja velvoitteet kuin rajoitteet toimia vastuullisella tavalla.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mitä Elo oikein horisee?

Hän paheksuu valtamedian keskittymistä sen ehkäisyyn, että tehdyt murhat yhdistetään kaikkiin muslimeihin, vaikka hänestä pitäisi keskittyä siihen miten terrori-iskut ehkäistään tulevaisuudessa. Älytön ajatus.

En yleensä puolusta valtamedian toimintaa, mutta tässä asiassa kyllä: juuri näin tulevia terrori-iskuja ehkäistään. Jos media keskittyisi Elon tapaan islamin demonisointiin, olisi odotettavissa kymmenen-satakertainen määrä terrori-iskuja.

Vai onko Elolle samantekevää, jos muslimeja teurastetaan, ja hänestä vain muita, kaiketi kristtyjä tulisi suojella?

Rinkka selkään ja maailmalle, niinkuin Elon oman emopuolueen puheenjohtaja opasti puolueensa maahanmuuttohysteerisiä nuoria taannoin.

Juhani Pitkänen

Saanko Simon, käyttämäsi perusteluin, luvallasi, linkittää PS puoleen rasistiseksi? Yhteys puolueeseen ja muutamiin takapajuisiin yksilöihin kun on kiistaton.

Osmo Sakula

Juhani!

Kommentoin ihan ittekseni:

Tietenkin saat, TOISTAISEKSI!
Ja siitä on kymysys.

Niko Sillanpää

Ilman muuta, jos pystyt uskottavasti näyttämään, että kyseiset yksilöt ovat inspiroituneet käytökseensä lukemalla perussuomalaisten puolueohjelman.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Bloggaaja kirjoittaa: "Suomalaisen sananvapauden historian häpeällisimpiä hetkiä on, kun Suomen pääministeri Matti Vanhanen pyysi vuonna 2006 anteeksi Muhammed-pilakuvien julkistamista."

Anteeksi pyysi vuonna 2006 myös tanskalaislehti Jyllands-Posten. "Piirrokset eivät rikkoneet Tanskan lakia, mutta ne epäilemättä loukkasivat muslimeja, ja tätä me haluamme pyytää anteeksi", kirjoitti päätoimittaja Carsten Juste lehden nettisivulla.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12883374594...

Kysymys: Oliko Jyllands-Postenin anteeksipyyntökin bloggaajan mielestä häpeällinen?

Bloggaaja kirjoittaa myös: "Sota on käynnissä, halusimme sitä tai emme."

Kysymys: Kuka sotii ketä vastaan?

Bloggaaja kirjoittaa myös Risto Uimosen käsityksistä, että "länsimainen ja islamilainen demokratiakäsitys eivät ole yhteen sovitettavissa".

Kommentti ja kysymys: Olen sitä mieltä, että Uimosen ajattelu on hyvin, hyvin outoa. Viittaan tässä muun muassa Suomen pitkään muslimivähemmistön historiaan ja tämän päivän Suomessa muslimitaustaisten poliitikkojen positiiviseen toimintaan yhteiskuntamme rakentajina. Onko bloggaaja sitä mieltä, että islaminuskoiset eivät jollain tavalla sopisi läntistä demokratiaa rakentamaan?

Niko Sillanpää

Vastaan viimeiseen kommenttiisi ja kysymykseesi:

Kyse on tietysti maallistumisen asteesta ja siitä, että kyseiset toimijat -- joilla tarkoittanet Suomen tataarivähemmistöä -- ovat omaksuneet länsimaisen demokratiakäsityksen (ei ole edes olemassa islamilaista demokratiaa, vaan islam on poliittisena ilmiönä puhtaasti autoritaarinen, Uimosen kommenttiin huomiona) ja hylänneet tavoitteen islamilaisesta teokratiasta.

Toisenlainen esimerkki löytyy ilmeisesti tuolta:

http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Mika Selin

Esimerkikisi keskustan Mohamed Abdirahim Hussein puolusti kovasti radikaali muslimisaarnaajan Bilal Philipsin tuloa Suomeen. Varmasti suurin osa lukijoista tietää minkä tason saarnaaja Philips on. Onko tämä länsimaisen demokratian rakentamista?
Veikkaan että esimerkiksi muslimeilla jotka tulevat maasta missä jumalanpilkasta voi saada kuolemantuomion niin heidän sopeutumisensa länsimaiseen maahan voi olla hyvinkin vaikeaa. Monessa länsimaassa Isis-liike saa suurta kannatusta. Viime vuonna tehdyn kyselyn mukaan 16 prosenttia Ranskan kansalaisista suhtautuu myönteisesti ISIS-järjestöön. Eli ei kyseessä ole mitkään yksilöt vaan kyllä kannatusta löytyy.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Tanskan tuolloinen pääministeri Anders Fogh Rasmussen kieltäytyi pyytämästä anteeksi.

Viime torstaina tanskalaiset merkittävät lehdet Berlingske, Politiken ja Information julkaisivat etu- ja verkkosivuillaan Charlie Hebdon kansia:

”Danske avisforsider markerer Charlie Hebdo-tragedie

Berlingske, Politiken og Information har valgt torsdag at genoptrykke en række forsider fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo, der onsdag blev angrebet af terrorister.”

Af Thomas Sand, Berlingske Nyhedsbureau 8. januar 2015, 02:02 http://www.b.dk/nationalt/danske-avisforsider-mark...

Ilkka Huotari

"Kysymys: Oliko Jyllands-Postenin anteeksipyyntökin bloggaajan mielestä häpeällinen?"

Näissä pilakuvissahan esitettiin käsittääkseni kai kritiikkiä, eikä pilkattu mauttomasti.

Kyllä tällaisessa tapauksessa anteeksipyytäminen on liioiteltua. Ne kuvat oli länsimaisessa lehdessä, eikä länsimaita sido samat säännöt. Muslimit itse voivat olla kuvaamatta profeettaansa, mutta miksi länsimaiden pitäisi noudattaa näitä sääntöjä?

"Useat muslimit sekä Tanskassa että muualla suuttuivat kuvista, sillä islamilaisessa perinteessä ei pidetä hyväksyttävänä kuvata profeettaa. Erityisen loukkaavaksi koettiin Kurt Westergaardin kuvaa, jossa profeetta Muhammadilla on turbaanissaan pommi, jossa lukee islamilainen uskontunnustus: ”Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammed on hänen profeettansa.” Se yhdistää profeetan suoraan terrorismiin."

Siis pelkkä profeetan kuvaaminen oli se paha asia - pitäisikö tätä todella pyytää anteeksi?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Muhammad-pilapiirrosj...

Esa Niemi

Markku Huusko:
"Bloggaaja kirjoittaa myös: "Sota on käynnissä, halusimme sitä tai emme."

Kysymys: Kuka sotii ketä vastaan?"

Profeetta Muhammed käski ainakin taistella kunnes vääräuskoisia ei ole tai he maksavat orjan asemassa jizyaa.

Kanadan pääministeri Harper kertoi, että jihadistit ovat julistaneet sodan niitä vastaan, jotka eivät ajattele kuin he ja olemme sodassa.

"(Reuters) - The deadly attacks in Paris serve as a vivid reminder that jihadists are at war with those they disagree with, and the world must confront them, Canadian Prime Minister Stephen Harper said on Thursday.

"The international jihadist movement has declared war. They have declared war on anybody who does not think and act exactly as they wish they'd think and act," Harper told reporters when asked about Wednesday's attack.

"We may not like this and wish it would go away, but it's not going to go away, and the reality is we are going to have to confront it."

http://www.reuters.com/article/2015/01/08/us-franc...

Markku Huusko:
"Bloggaaja kirjoittaa myös Risto Uimosen käsityksistä, että "länsimainen ja islamilainen demokratiakäsitys eivät ole yhteen sovitettavissa".

Kommentti ja kysymys: Olen sitä mieltä, että Uimosen ajattelu on hyvin, hyvin outoa. Viittaan tässä muun muassa Suomen pitkään muslimivähemmistön historiaan ja tämän päivän Suomessa muslimitaustaisten poliitikkojen positiiviseen toimintaan yhteiskuntamme rakentajina. Onko bloggaaja sitä mieltä, että islaminuskoiset eivät jollain tavalla sopisi läntistä demokratiaa rakentamaan?"

Jos herra Huusko ei tunne islamia kovin paljoa Koraania, islamilaista lakia jne, niin oletko tietoinen EIT:n tuomiosta, jossa todetaan ettei islam ole sovitettavissa demokratiaan ja se rikkoo ihmisten perusoikeuksia.

Onko herra Huusko tietoinen OIC:n Kairon ihmisoikeusjulistusta, jossa 56 muslimimaata perustaa kaikki ihmisoikeudet sharia lain alaisuuteen.

Tataareista piiskattiin islam ainakin ulkoisesti pois Venäjällä Katariina Suuren jälkeen ja Neuvostoliittokaan ei suhtautunut kilpailevaan ideologiaan kovin suopeasti. Sitä ennen tataarit veivät eurooppalaisia orjiksi miljoonan ihmisen verran.

Uimonen näyttää toimivan ammattietiikkansa mukaisesti ja lahjomattomasti sekä ammattitaitoisesti. Muut näyttävät olevan rähmällään ties minne etenkin tämä uuden suomettumisen aallon aikana.

Ole hyvä ja kommentoi kumoatko nämä islamin auktoriteetit ja viralliset sopimukset sekä EIT:n tuomiot? Kerro miten Uimosen kommentti olisi outoa näiden yleisesti tunnettujen sekä saatavilla olevien tietojen pohjalta?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei voi kun ihailla näitä järjen jättiläisiä, Mutanen kun tietää mitkä maat on mennyttä, tarkoittaen kai, että Islam tulevaisuudessa hallitsee näitä maita. Elo taas ainoana tietää totuuden Carlie Hebdon iskusta, ainakin mikäli otsikkoon on uskomista.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Olen muuten samaa mieltä kuin Simon Elo, mutta en toiseksi viimeisestä kappaleesta.
Kyseisiä pilakuvia ei ole syytä julkaista. Ei ole tarpeen minkäänlaisen sananvapuden nimissä PILKATA mitään uskontoa räikeän mauttomilla pilakuvilla. Kritiikin, ja siihen varmasti on usein aihetta, voi esittää hienovaraisemminkin, sivistyneemmin. Sitä luulisi löytyvän lehtiväeltäkin.
Ironiaa ja satiiria voi viljellä paremmin sopivissa yhteyksissä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

On aihetta ottaa huomioon, että Euroopan maiden välillä on tässäkin suhteessa melkoisia eroja. Mikä Ranskassa on tavanomaista, osa kulttuuria ja maan mediakenttää, ei sitä välttämättä ole vaikkapa Suomessa. Ranskassa pilalehtien suosio on jatkunut 1700-luvulta ja satiirin keinoin voidaan paljastaa todellisuutta - täten voidaan käsitellä vaikeitakin aiheita ja asioita ja on myös otettava huomioon se, että esitetty satiiri voi olla pois poliittisesta väkivallasta sekä lisätä kansalaisten ymmärrystä todellisuudesta. Jos on näin, satiiri on tehnyt tehtävänsä ainakin joiltakin osin.

Johtopäätelmäni: Jatkukoon Ranskassa pilalehtiperinne, jatkukoon Britanniassa rankka poliittinen teatteri, jatkukoon Italiassa ooppera ja niin edespäin. Nämä ilmaisumuodot eivät ole syntynyt pelkästään itseään varten, vaan vastatakseen johonkin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SE: "Miksi on niin vaikea myöntää, että ääri-islamismi uhkaa sekä länsimaita että tavallisia muslimeita? Terroristien Charlie Hebdon toimiston ulkopuolella surmaama poliisi oli muslimi."

Aivan, poliisi Ahmed Merabet oli muslimi, lehden toimistossa pilapiirtäjä Georges Wolinski oli juutalainen, muut tapetut olivat samoin ranskalaisia kuin nämä kaksi: kenen tahansa kuolema sopii erottelematta, jos se palvelee islamismin, islamin poliittiseen väkivaltaan suuntautuneiden liikkeiden, tarpeita ja käsityksiä.

Kosher-ruokakauppaan hyökkäys paljastaa kuitenkin erityispiirteen: juutalaiset kaikkialla ovat erityisen syyllisiä islamistin kannalta. Tässä on muistettava, että jos ranskalainen ja nimenomaan pariisilainen Citroën olisi uusi yritys ja johdossa olisi edelleen yrityksen perustaja André Citroën, olisi terroristi yhtä hyvin voinut valita sen kohteekseen ja tuottaa kuolemaa sekä hävitystä. Tässä taas on nähtävä, mitä terroristi saa aikaan - silkkaa hävitystä, kuolemaa, vammaa, ja sitä itseään eli terroria. Mitä André Citroën sai aikaan - Ranskan yhä edelleen ranskalaisimman auton, joka on antanut suuntaa koko autoteollisuudelle kenties enemmän ja syvemmälti kuin yksikään toinen automerkki, sanalla sanoen tehnyt valtavan palveluksen koko autoilevalle osalle maailmaa. Loputtomiin innovaatioita ja jopa sellaisia, joissa yhä edelleen vuosikymmenien jälkeenkin ollaan omasta ajasta edellä, kuten Citroën SM - https://www.youtube.com/watch?v=xBvTEvJJfz0

SE: "On väärin yhdistää terrorismi kaikkiin muslimeihin, mutta vain loogista yhdistää se islamiin. Ääri-islamistien väkivaltainen toiminta pohjautuu poliittiseen ideologiaan, joka käyttää oikeutuksenaan islamin opetuksia. Toisin sanoen ei ole oikein yksiselitteisesti sanoa, että islam on ongelma, mutta on oikein sanoa, että islamilla on ongelma."

Kurdit ovat erinomainen esimerkki siitä, mitä sisäsyntyinen demokraattisuus on: tervettä jakautuneisuutta puolueisiin, vaikka se on tuonut jopa sisällissotaakin. Irakin Kurdistanin melko itsehallinnollinen aluehallinto KRG ja sen peshmergajoukot ovat yhtälailla assyrialaiskristittyjen (etnis-uskonnollinen vähemmistö), shiialaisten turkomaanien (samoin kuin edellinen ryhmä), jesidien (uskonnollinen kurdivähemmistö) ja monien muiden vähemmistöjen turvana. Kurdistan on multietninen ja uskonnollisesti kirjava. Kurdit itse jakautuvat useihin uskontoihin, joskin suuri enemmistö on sunneja, ja samoin kurdit ovat kielellisesti melko kirjava kansakunta. Näiden kaikkien uhkana on nimenomaan islamistinen liike IS.

Elijas Bijur

Nuoren miehen pitäisi saattaa opinnot loppuun enne kun alkaa riekkumaan politiikassa ja olla muka fiksu. Sivistystä on tai sitten ei. Elo kirjoittaa: " Ranskan presidentti Francois Hollande", mutta jokainen peruskoululainenkin tietää että tuon nimistä henkilöä ei tunneta, mutta peruskoululaisetkin tuntevat Ranskan tasavallan presidentin nimeltä François Hollande.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pitäisikö myös Iltalehden toimitusta ohjeistaa tuossa nimen oikeinkirjoituksessa, sillä näyttävät käyttävän ihan samaa kirjoitustapaa "Ranskan presidentti Francois Hollande"? Ovatkohan IL:n toimituksessakin fiksuutta vailla olevia?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015010518977169_...

Elijas Bijur

Iltapäivälehdet ovat älyttömän kansan tapa saada typerää qvasi-informaatiota itselleen. Ja kyllä poliittista uraa itselleen ajattelevan pitäisi osata keskeisten nimien oikeinkirjoitus. Vaikka rouva Abdallah sivistymättömyyttä puolustaakin, kun kyseessä on persu!

Jälkilisä: Kyllä saman puolueen nuorempi Roges Kulmala osaa kirjoittaa ranskalaisetkin nimet oikein! (http://rogerkulmala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18417...)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #57

Ai että puolustelin. Minähän kysyin jotta pitäisikö IL:een kertoa tuosta nimen oikeinkirjoituksesta. Kommentoija itse otti tuon fiksuuden esille nimen väärinkirjoituksen johdosta. Ei pidä pillastua vaikka Simon Elo nyt nuorena persupoliitikkona sattui tuon nimen nyt hieman väärin kirjoittamaan. Kommentoijalle ei tainnut kuitenkaan jäädä se tärkein asia epämääräiseksi, nimittäin että kyseessä oli kuin olikin Ranskan presidentti.

Elijas Bijur Vastaus kommenttiin #61

Tuo mainitsemani Roger Kulmalan blogi on monin verroin analyyttisempi ja asioita valoittavampi kuin Simon Elon onneton raaputus, Totuus....? Mikä totuus ja mistä??? Sitä ei Elon bogista saa selville vaikka Elon laskuopinkin osaisi!

Kyllä persutkin osaavat, jos vain on kapasiteettia osaamiseen. Kulmalalla sitä näyttää olevan.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kommenttiin 48.

Hyvä, että huomasit OLEELLISEN asian Simon Elon blogissa. Sitä ei moni poika huomannut. Terävää!
Etkö tosiaan Elijas mitään muuta kommentoitavaa kyseisestä blogista löytänyt?!
Ellet, niin olisit tuonkin voinut jättää möläyttämättä.

Ei minullakaan ole tuota "täydennyskirjainta" näppäimistölläni, joten olisin menetellyt kuten ilmeisesti Simon.

Elijas Bijur

Kyllä se kirjain sieltä suomalaiseltakin näppikseltä löytyy. Katso mitä ole vastannut aiemmin ja jopa kehunut persuja, mutta Elon kirjoitus on yhtä löpinää. Se lupaa paljon, vaan ei anna yhtikäs mitään analyyttistä tai rakentavaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #66

Kunhan nyt itse saisit edes viidesosan verran analyyttista, rakentavaa vastinetta Simon Elon blogiin, niin se olisi hyvä.

Pelkkä heitto, että Elon kirjoitus ei anna yhtikäs mitään, ei anna yhtikäs mitään kommenttinasi. Hyviä, Elon pohdinnan kumoavia vastaväitteitäsi kaivataan!

Elijas Bijur Vastaus kommenttiin #68

Ensinnäkin persut voisivat lukea puoluejäsenensä Roger Kulmalan täällä Usarissa olevan blogin: http://rogerkulmala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18417...

Siinä kaveri ajattelee omilla aivoillaan ja pyrkii löytämään erittäin mielenkiintoisia yhteyksiä. Näin ei toki tee Simon Elo.

Otetaan vaikka esimerkiksi yksi virke tuosta Elon sekoilusta: "Helsingin Uutisille Uimonen jatkoi, että "haluaisinpa nähdä demokraattisen ja sananvapautta kunnioittavan islamilaisen maan, jossa arvostettaisiin länsimaisia käsityksiä."

Mikä on siis totuus, jota Elo haluaa kaikille toitottaa? Hän ei ole saanut syvempää ymmärrystä islamista, ehkä syynä koulutuksen vähäisyys.

Islamin ja länsimäisen demokratian vertailu on todella turhaa. Islam ei tunne koko demokratia käsitettä, se on aivan vieras sille ja siten kaiken islamin ulkopuolella. Jo pelkkä islam termi tarkoitta alistumista, ja juuri totaalista sellaista. Läntisessä maailmassa keskiajalla vasalli vannoi uskollisuutta ja alamaisuutta lääninherralleen, mutta islam ei anna edes tällaista mahdollisuutta, vaan vaatii totaalista alistumista, ilman sopimusta tai mitään kahdenkeskeistä ajattelua tai vuoropuhelua.

Alistuminen on islamin poliittinen doktriini, ei länsimainen demokratia. Tuskin se koskaan nousee edes moisen kokeilun astelle.

Eli lukekaa perut edes puoluetoverinne Kulmalan blogi, niin opitte todella paljon!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #72

No niin, tulihan sitä tekstiä, mutta en siinä juurikaan mitään suurempaa sivistystä huomannut, jota näet Elolta puuttuvan.
Mikä olet itse koulutukseltasi, kun näet Simon Elon oppiarvon vähäisenä. "Toitopa" se meille!
Minä en ole lähelläkään mitään puoluetta. Otan kantaa lähinnä asioihin, en puoluenäkökohtiin.

Elijas Bijur Vastaus kommenttiin #75

Siis kyllä Elon ikäisenä pitäisi olla vähintään maisteri, itse oli tuolloin jo lähellä väittelyäni, joskin olen myös toisen tiedekunnan maisterikin. Mutta en pyri politiikkaan, vaan olen onnellisena eläkkeellä. Tosin opettajan, yliopistossa että kouluissa, sekä ulkomailla että Suomessa toiminut. On siis minulla oikeus jotain koulutuksesta ja sen välttämättömyydestä puhua!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #76

No eipä tuo koulutuksen korkea taso kyllä näy kommenteissasi. Ihmettelen!
Eivät ne ulosanniltaan kovin sivistyneitä ole.
Koulutuksella ja sivistyneisyydellä ei välttämättä ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Toisen henkilön koulutustason arvostelu siinä mitassa kuin Elon kohdalla teet, on sivistymätöntä.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #76

Eljas Bijur >> "..itse oli tuolloin jo lähellä väittelyäni.."

... ja väittely näyttää jatkuvan edellee, opponentit vain vaihtelevat ;-)

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Muistapa Eljas sitten vastaisuudessa kommentoidessasi kirjoitta oikein myös muuta tärkeät nimet, kuten 習近平 ja عبد الفتاح سعيد حسين خليل السيسي .

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Nythän käydään sotaa. Miksi ranskalaiset itkee kun muutama uhri tulee. Semmoista se sota on. Ei ole kuin muutama päivä kun ne lähetti lentotukialuksen sinne välimerelle auttamaan jenkkejä islamistien pommituksissa.
Ja lisää on tulossa.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

B-kirjoitus voi vaikuttaa järkevältä. Mielestäni tyhmyys ei ansaitse lisää mukaantuloa.

Mitäs ideaa tossa toiminnassa ja siihen panostamisessa on? No, ehkä persut saa vähän nostetta, ja joku muu taho.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Simon Elo ei ole ymmärtänty sitä eroa, mikä on sosiaalisella liikkeellä ja uskonnolla. Ennen modernia aikaa kaikki sosiaaliset liikkeet kiristinuskon vaikutusalueella ilmenivät erilaisina uskonnollisina liikkeinä. Vasta modernina aikan erilaiset sosiaaliset liikkeet, kuten kommunismi, anarkismi, feminismi ovat ilmaantuneet ei-uskonnollisina liikkeinä.

ISIS tai Al qaida ovat sosialisia liikkeitä, jotka ovat saaneet uskonnollisuuden kaavun.

Suomessakin raittiusliike ottanut uskonnollisen kaavun itselleen. Kuitenkin kristittyjen valtaenemmistö juo kuitenkin alkoholia. Ehkä myös Simon Elo itse?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Luultavasti Simon Elo puoluetovereineen hyvinkin ymmärtää tuon eron mutta he ovat propagandisteja jotka haluavat levittää islamkammoa.

Ilkka Huotari

"sosialisia liikkeitä"

Mitä luulet voittavasi määrittelemällä ISISin tai al-Qaidan uudelleen?

Niko Sillanpää

Varsinkin kun kyseiset liikkeet olisivat erittäin käärmeissään tällaisesta uudelleen määrittelystä ja pitäisivät sitä valheellisena.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

Siinähän se tuli. Nuivat, kansallismieliset le penit ja persut etc tekevät asioita ja määrittelevät asiat juuri niinkuin Al Qaidat toivovat, ovat AL Qaidan kauko-ohjauksessa.
Tavallinen eurooppalainen liberaali porvari on kahden vihollisen välissä jotka vetävät yhtä köyttä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #78

Älä nyt viitsi jauhaa tuollaista false flag -soopaa, Sini.

Tietenkin heillä on oikeus määrittää itsensä paitsi sanoissa myös kirjallisesti, ja meidän tulee ottaa asia vakavasti kuten minkä tahansa järjestön kohdalla, koska he itse uskovat jotain olevansa jka edustavansa.

Ymmärrän, että teille änkyräsosialisteille kaikki asiat ovat materialistissosiaalisesti määäräytyviä ja tähän liittyvän eriarvoisuuden ilmentymiä. Mutta se ei tarkoita, että asiat todellisuudessa ovat niin. Hyppääs nyt sieltä ideologisesta loodastasi tänne normaaliin maailmaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

Sähän puhut adhominkapulakieltä, siis kuka on ideologisessa lootassa?
Jihadismi ja supernuivat usein selittävät maailman samanlaisena jossa selityksessä nuivat sanoo että sionistit ovat keksineet multikultin kansojen päänmenoksi ja jihadistit sanovat että Israel on kaiken pahan juuri.

Elijas Bijur Vastaus kommenttiin #81

Lue muuten fiksun persun asiallinen ja monisuuntaisesti asiaa pohdiskeleva kirjoitus. Eli mene Roger Kulmalan blogiin: http://rogerkulmala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18417...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #86

Blogista:

"François Hollande"

Huomaan, miksi se oli sinusta hyvä kirjoitus.

Oli se muutenkin hyvä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hienosti poukkoilevia puheenvuoroja. Suosikkini on tuo syvällinen moite, kun blogisti ei osaa kirjoittaa Ranskan presidentin nimeä alahännällä. Fantsua.

"Totuus Charlie Hebdon iskusta"

Ylen on vaikea toteamus. Ehkäpä totuus onkin jotain suurempaa kuin, mitä on kirjoitettu. Yksi tapa on seurata rahaa tai sitten hyötyjää. Hyötyjä on aivan selvästi herra Putin. Venäjä tukee eri oikeistopuolueita Euroopassa, jotta maat saadaan sekasortoon. Aika hyvä teoria!

Taisto Orre

Todella vanha ja kauan käytetty menetelmä, ei mikään teoria. Kommunismiin on aina sisäänrakennettu ajatus, että hyvinvointivaltio kaikkine avustuksineen vain ylläpitää kapitalistista järjestelmää ja Porvarillsta hegemoniaa. Siten se ehkäisee luokkatietoisuuden kasvun ja lopullsen vallankumouksen. Konstruktiivisiin muutoksiin ei päästä.
Onneksemme suomalaiset kommunistit ovat unohtaneet tämän, mutta Putin ymmärtää.

Taisto Orre

Vielä Simon Elolle jos hän ei sattunut ymmärtämään viittausta kommunismiin. Jidhastit ajattelevat kuten kommunistit eli koettavat saada kansalaiset toisiaan vastaa, pyrkimyksessään maailman valloitukseen. Simon Elo kumppaneineen astui tähän miinaan laput silmillä. Voi olla että hänen poliitisen historian opintonsa ovat jääneet peruskurssi-asteele tai sitten oma vallanhalu on sokaissut hänet täysin.

Ilkka Huotari

"Jidhastit ajattelevat kuten kommunistit eli koettavat saada kansalaiset toisiaan vastaa"

Näiden nyt kuolleiden jihadistien haastatteluita vuoti julkisuuteen, ja siellä oli kostomentaliteetti länttä kohti selvästi esillä. Ei siellä näkynyt mitään suunnitelmaa "saada kansalaiset toisiaan vastaan".

Mihin perustat tällaisen väitteen?

Toisekseen, Mikä se mekanismi olisi, jolla tällainen suunnitelma toisi jotain tulosta pitkällä tähtäimellä? Siis jos lännessä muslimivastaisuus kasvaisi (ihmiset asettuisivat toisiaan vastaan), niin miten se auttaisi suunitelmassa "maailman valloituksessa".

Kolmanneksi, jos nyt oletetaan, että tällainen suunnitelma maailmanvalloitukseen olisi, niin eikö sekin olisi syy esim. rajoittaa maahanmuuttoa, että siihen tilanteeseen ei koskaan jouduttaisi, missä syntyisi jotain "laajempia mellakoita" tms.?

Taisto Orre

Olet valitettavan oikeassa,ihmisellä on aluksi toive paremasta ja usko että jokin uusi liike voisi kaiken muuttaa. Juuri noin on käynyt ja suuri eronneiden määrä kertoo syvästä pettymyksestä. Kun meiltä Hyvinkäältäkin lähti 3 valtuutettua, Hiski Sten ,lääkäri,Heikki Jäske,äänikuningas,ja minä yhdistyksen puheenjohtaja.. Niin ei se kerro että olimme kehnoja tai osaamattomia, vaan syvästi järkyttyneitä kun todellisuus paljastui. Ei kyllä hävetä yhtään. Tällä hetkellä persut työmies Putkosen johdolla koettavat lisäksi erottaa kaikki ajatteluun kykenevät tehdäkseen puolueen hallituskelpoiseksi. Se karkoittaa loputkin koska hintana on kaikista tavoitteista lipsuminen. Vilpittömästi toivon että persut ei kelpaisi muille puolueille koskaan.

Piku Koo

Islam -uskoisia on maailmassa 1,5 miljardia. Sieltä löytyy jokasortin viheltäjää, ja niin paljon, että ristiriidat länsimaiden kanssa tulevat vain liääntymään. Niin siellä kuin täälläkin (toivottavasti ei kuitenkaan täällä, mutta pahalta näyttää tämä alku). Kuten viime vuosikymmenten uutislähetykset ovat meille näyttäneet, muslimi voi sotia toista muslimia vastaan mitä julmimmin tavoin, ja toisaalta taas kokea mitä suurinta, suorastaan mystistä yhteenkuuluvaisuutta - kuten teki Suomessa asuva somalimaalainen Fatima, joka kertomansa mukaan "itki kolme päivää" kun näki kuvan hukkuneesta syyrialaisesta pakolaislapsesta.

Kristityn maailman jumalista kerrottujen sketsien ja pilakuvien perinne juontaa ainakin jo antiikin aikojen jumalien taruihin ja siksi emme nykyäänkään paheksu tällaistakaan fiksua pilakuvaa:

https://lh4.googleusercontent.com/-c4fnB_XKaZ4/TW3...

Jos kuvan jumalhahmo olisi Muhamat, en viitsisi moista vilkaistakaan. Monestakin syystä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset