Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Muutama sana Pressiklubista ja Tiina Rosenbergista

Pressiklubista ja keskustelusta Tiina Rosenbergin kanssa tuli valtavasti palautetta. Kuten klisee kuuluu, pääosin myönteistä.

Rosenberg kertoo Kansan Uutisille Suomeen paluustaan, että "kauheasti on tullut jo vihapostia".

Tuntuu, että vihapostin määrällä kilpaillaan. Joka saa eniten vihapostia, on eniten oikeassa. En ole yllättynyt, jos Rosenberg lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi. Vaikkapa sitten Vasemmistoliiton riveistä, sillä Rosenbergin linja on äärivasemmistolainen.

Kun kuunteli Rosenbergin mielipiteitä Pressiklubissa, niin tuli mieleen, että hänen unelmansa on nujertaa länsimaalainen keskiluokkainen valkoihoinen lihaa syövä heteromies. Ja Herra varjele, jos tämä henkilö on kaiken kukkuraksi kristitty. 

Naisetkaan eivät välttämättä kelpaa Rosenbergin ihanneyhteiskunnan etujoukkoon. Rosenberg sanoi ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan vuonna 2005, että naiset jotka ovat sukupuoliyhteydessä miehen kanssa, pettävät sukupuolensa. Ja mitä ilmeisimmin rosenbergiläisen yhteiskuntavision.

Rosenbergin mukaan "päivitetty versio hyvinvointivaltiosta ottaa huomioon luokan, sukupuolen ja etnisen taustan yksilön elämässä".

Luokka, sukupuoli ja etninen tausta otetaan rosenbergiläisessä yhteiskunnassa huomioon siten, että esimerkiksi etniset vähemmistöt saavat kiintiöt työpaikalle kuin työpaikalle, naiset saavat kiintiöt yhtiöiden hallituksiin ja jos nyky-Suomen yhteiskuntaluokista puhutaan, suomenruotsalaiset saavat kiintiöt korkeakouluihin.

Elämme jo paljolti rosenbergiläisessä hyvinvointivaltiossa. Käytäntöä kutsutaan positiiviseksi syrjinnäksi aivan kuin syrjintä olisi joskus positiivista, mutta rosenbergiläisessa yhteiskunnassa enemmistöksi koetun syrjiminen on aina positiivista.

Sillä kun syrjitään länsimaalaista keskiluokkaista valkoihoista heteromiestä- tai naista, "vähemmistöt saavat äänen", kuten Rosenberg asian ilmaisee. Hänen ajattelutavassaan vähemmistö ei voi saada ääntä ellei enemmistön ääntä vaimenneta.

Rosenberg ja hänen hengenheimolaisensa haluvat Suomen ottavan myös käyttöön ruotsalaisen maahanmuuttopolitiikan. Yli 100 000 turvapaikanhakijaa vuodessa on perusteltua, koska maahanmuuttajien suuri määrä on itseisarvo, ja kuten Rosenberg ohjelmassa totesi, "Ruotsista tuli mukava maa asua maahanmuuton takia".

Ruotsin maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden kuten Rinkebyn ja Rosengårdin koulujen ja autojen tuhopoltoilla tai poliisien sekä palomiesten kivittämisellä ei ole tässä keskustelussa sijaa. Koulut, autot, poliisit ja palomiehet edustavat enemmistön ylivaltaa, johon vähemmistön on oikeutettua kohdistaa turhautumistaan, joka johtuu liian vähäisestä positiivisesta syrjinnästä.

Puolue- ja mediaeliitin tehtävä on rosenbergilaisessa yhteiskunnassa kaitsea ja valvoa kansalaisten mielipiteiden oikeamielisyyttä. Ruotsalainen Expressen-lehti vaati vaalipäivän pääkirjoituksessaan olemaan äänestämättä ruotsidemokraatteja. Ruotsidemokraatit edustavat "fasismia" eli kaikkea sitä ajattelua, mikä sotii Rosenbergin yhteiskuntavisiota vastaan: kansallisvaltiokeskeistä, Ruotsin etua katsovaa ja perinteistä kiinni pitävää maailmankuvaa.

Kansallisvaltioille tai rajoille ei ole tässä keskustelussa sijaa. "Rajojemme pitäisi olla auki myös ihmisille jotka tarvitsevat turvapaikkaa," sanoo Rosenberg, mutta hän tarkoittaa sitä ruotsalaisella ehdottomuudella. Rajat pois ja esimerkiksi toimeentulotuki myös maassa laittomasti oleville.

Ruotsi on tällä hetkellä itserakas länsimaisen demokratian irvikuva, joka tykkää läksyttää muita, vaikka heillä laillisen puolueen puheenjohtaja ei voi puhua ilman poliisisaattuetta.

Rosenberg syyttää esimerkiksi minua ääriajattelusta ja ehdottomuudesta. Pressiklubin nettiekstrassa Ruben Stiller kysyi, että sanoiko toinen keskustelussa jotain sellaista, mistä olisitte olleet samaa mieltä.

"Ei, eikä tule koskaan olemaankaan," sanoi Rosenberg.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

37Suosittele

37 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (115 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Kiitos viihdyttävästä ohjelmasta. Olit paljon parempi kuin Rosenberg.

Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että Rosenberg on vasemmiston marginaalia. Äärivasemmistoa, kuten sen sanoit. 95% vasemmistoksi/vihervasemmistoksi kutsutusta massasta ei allekirjoita juuri mitään Rosenbergin pärinöitä, esimerkiksi uskomatonta väitettä, että ihmisoikeudet näin yleensä eivät toteudu Suomessa. Ei tällaista väitteitä laukovia voi ottaa tosissaan, eikä tällainen henkilö edusta Suomessa mitään muuta kun mitätöntä marginaalia.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Rosenbergin voisi ohittaa yksittäisenä "sekopäänä" (Vähän kuin äärioikeiston kiljutilhet), mutta hän toimii vastuullisessa asemassa Taideyliopiston rehtorina ja hänellä on siten mahdollisuus levittää propagandaansa auktoriteettiaseman turvin.

Tämä on huolestuttavaa.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Minä en enää osaa huolestua yksittäisistä sekopäistä johtotehtävissä, koska niin suuri osa johtajista/päättäjistä on hulluja. Katso vaikka kyselytuntia. Arkadianmäki on täynnä sekopäitä.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Kaikkein ikävintä on, että luulin jo hetken päästävän eroon vaikkapa taideteollisessa vallinneesta taistolaisuuden ja kaikenlaisen politisoinnin tieltä hiukka avarampaan maailmaan, missä taiteella - ei politiikalla - olisi se merkittävin rooli.

Erityisen mielenkiintoista on, kuka nosti tämän lievästi sanottuna ekstriimin henkilön näin merkittävään virkaan?

Vai pitääkö asiaa tulkita niin, että taide joidenkin mielestä on vain keppihevonen ideologian levittämiseen? Pelkään nimittäin näin jyrkän ja asenteiltaan "mielenkiintoisen" henkilön aiheuttavan korvaamatonta ja pitkäaikaista vahinkoa taideyliopistolle ja sen opiskelijoille. Voisi suorastaan sanoa hänen vievän koko opinalaa 50 vuotta taaksepäin - silloiseen taistolaiseen impivaaraan, mikä sijaitsi Neuvostoliitossa ja DDR:ssä (missä Rosenberg itse opiskeli marxilaista maailmankuvaansa).

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #34

Erityisen mielenkiintoista on, kuka nosti tämän lievästi sanottuna ekstriimin henkilön näin merkittävään virkaan?

Uskoisin, että Vasemmistoliitto.

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #36

Ketkä valitsivat Tiina Rosenbergin yliopiston rehtoriksi? Valinnan teki taideyliopiston hallitus. Jokunen nimi hallituksessa on voinut nimityksen jälkeen vaihtua, mutta tässä he ovat:
Professori Saku Mantere (pj)
KT Sirkka Hämäläinen-Lindfors (vpj)
Professori Tarja Pitkänen-Walter (KuvA)
Professori Erik T. Tawaststjerna (SibA)
Suunnittelija Ann-Charlotte Karlsson (TeaK)
Erikoissuunnittelija Tuomo Lukkarinen (SibA)
Opiskelija Jussi Rauvola (SibA)
Opiskelija Virpi Viljanmaa (KuvA)
FT Marja Sakari
M.A. Virve Sutinen
Hallituksen puheenjohtaja Saku Mantere on Professor of Management and Organization, Hanken Business School.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #36

Taideneuvoston johtoon Arhinmäki valitsi Tiina Rosenbergin, mutta Taideyliopiston rehtoriksi valinnan Taideyliopiston hallitus. Tuosta lienee ollut jonkinlaista sekaannusta kuka on nimittänyt kehenkin mihinkin.

Vasemmistolaisia poliitikkoja on nimitetty erilaisiin tehtäviin kulttuurin/taiteen alalla viime aikoina ilmeisesti paljon:

    Vasemmistoliiton ex-kansanedustajan Minna Sirnön nimeäminen uuden Taiteen edistämiskeskuksen johtoon on sarjan viimeisin saavutus. Valtion uuden taideneuvoston johtoon ministeri sijoitti Taideyliopiston julkivasemmistolaisen rehtorin Tiina Rosenbergin. Puolueen sisäpiirin asema taideneuvostossa vankistaa, että yhtenä jäsenenä on taiteen entisen keskustoimikunnan puheenjohtaja Pia Rantala-Korhonen, vasemmistoliiton ex-puheenjohtajan Martti Korhosen vaimo Oulusta..

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/ku...

Eikai näissä nimityksissä sinänäsä mitään vikaa, valintaprosessi lienee se merkittävämpi asia? Jotta siis pätevimmät valitaan.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #99

Kiasmassa on "töissä" sellainen kaveri kuin Perttu Rastas, jota HS joskus tituleerasi indententiksi, mutta ei tainnut opinnot alalla riittää siihen nimikkeeseen, joten siitä kai on luovuttu. No se oli Suvi-Anne Siimeksen aikaa, jolloin tungettiin vasemmistoliitolaisia niin ministeriöihin kuin muuallekin valtion ja kuntien palkkalistoille. Kovin monesta ei tiedetä mitä ne tee, eikä ne itsekkään ole siitä ihan täysin perillä, mutta kai sitä jotain puuhasteltavaa aina keksitään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #151

Intendentti ja kuraattori ovat synonyymejä. Kommenttisi ei liity mihinkään.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #152

Kyllä tämä Vuorela liittyy, mutta sinä vaan et ymmärtänyt asiaa. Tässä keskustelussa on painokkaasti esillä ollut juuri tämä asia josta kirjoitin - poliitiset nimitykset. On aivan selvää, että Rosenbergin nimityksen taustalla on hänen feminisminsä ja vasemmistolaisuutensa.

Väitteesi "Intendentti ja kuraattori ovat synonyymejä."
johon perustit sen, että kommentini ei liity mihkään, on kuitenkin wikipedian mukaan hieman toisin, joten kannataisi ottaa vähän vaatimatomanpi asenne.

Wikipedia

Intendentti (lat. in + tendere 'suuntautua') on tiede- tai taidelaitoksen johtajan virka tai arvonimi.[1] Eri aikoina intendentuuri on merkinnyt erilaisia esimiehen, valvojan tai tarkastajan tehtäviä.

Kuraattori tarkoittaa osakunnan luottamushenkilöä tai taidenäyttelyn järjestäjää. Kuraattorin työ on kuratointia.

Osakuntien kuraattorit

Osakuntien kuraattorit (latinan sanasta curare: huolehtia, hoitaa, vaalia) ovat osakunnan toimintaan hyvin perehtyneitä, yleensä ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita jäseniä. Kuraattorin tehtävänä on johtaa osakunnan toimintaa inspehtorin keskittyessä yhteyksiin yliopiston ja osakunnan välillä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #153

Uusi kommenttisi ei liity edes edelliseen, joka ilmaisi mihinkään liittymätöntä kaunaa Perttu Rastasta kohtaan.

Englanninkielisissä maissa taidelaitoksen pääjohtajakin on toisinaan curator. Intendentti eli kuraattori saattaa siis olla erilaisissa esimiehen, valvojan tai tarkastajan tehtävissä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #34

Ehkä huoliasi hiukan haihduttaa, jos totean, että rehtorin ideologialla ei ole lähimaillekaan sellaista vaikutusta Taideyliopiston opetussisältöihin, kuin tunnut kuvittelevan.

Itse opetan Sibelius-Akatemiassa, joka on suurin Taideyliopiston kolmesta akatemiasta. (Taideteollinen ei kuulu Taideyliopistoon vaan Aaltoon.) Omasta puolestani en ole havainnut minkäänlaisia ylhäältä tulevia paineita oppisisältöjen politisoimiseen; ajatuskin tuntuisi absurdilta. Tuskinpa kokemus on kovin erilainen muillakaan opettajilla.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne Vastaus kommenttiin #51

Hyvä kuulla, suorastaan ilahduttavaa. Kuitenkin uskon rehtorilla olevan jonkin roolin vai miksi sellaista sitten tarvitaan ollenkaan?

Taideteollisen mainitsin nimenomaan erään taidepoliittisen aikakauden muistoksi ja silloin harjoitetun päällepäsmäröinnin.

Ajatus ei kuitenkaan ole lainkaan niin absurdi kuin miltä se saattaa kuulostaa, ainakaan historian valossa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #51

On lohduttavaa kuulla, ettei po. rehtori sentään katso itseään musiikin esittävän, luovan ja tutkivan sekä MuKa:n kaikkien alojen asiantuntijaksi.
:D

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #34

Rosenbergin opit eivät olleet vallassa NL:ssa eikä DRR:ssä. Siellä oli täysin eri opit.

http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Leninism

Niitä yritettiin kyllä tarjoilla DDR:än mm. Tunnustamiskomitean kautta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

#1
"Äärivasemmistoa, kuten sen sanoit. 95% vasemmistoksi/vihervasemmistoksi kutsutusta massasta ei allekirjoita juuri mitään Rosenbergin pärinöitä, esimerkiksi uskomatonta väitettä, että ihmisoikeudet näin yleensä eivät toteudu Suomessa. Ei tällaista väitteitä laukovia voi ottaa tosissaan, eikä tällainen henkilö edusta Suomessa mitään muuta kun mitätöntä marginaalia."

Tämä väite olikin Rosenbergin väitteistä ainoa joka pitää paikkaansa, sen todistaa maamme saamat ihmisoikeustuomiot, jotka ovat maailmanennätysluokkaa. Mutta että ihmisoikeustilanne paranisi jotenkin maahanmuuttoa lisäämällä tai olisi huonompi ilman lisääntyvää maahanmuuttoa, se väite on täyttä puppua!

Katsoin ohjelman YLE:n Arenalta muutaman kerran uteliaisuuttani ja täytyy myöntää että Elo vei pisteet kotiin joka kantilta katsottuna. En yhtään ihmettele Rosenbergin saamaa valtavaa vihapostin määrää, mutta sitä ihmettelen että hänet on nostettu taideyliopiston rehtoriksi. Varsinkin kun on tiedossa että hänet palkittiin professuurilla plagioinnista, jonka takia normaali opiskelija olisi hylätty! Näin professorin titteli näyttäytyy tittelinä, jonka voi saada vilpillisin keinoin, kunhan on "oikeilla" mielipiteillä varustettu!

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

On hölmöilyä väittää Suomessa ihmisoikeuksien olevan surkealla tolalla joidenkin tuomioiden perusteella. Joissain asioissa on puutteita, mutta kokonaisuudessa olemme selvästi maailman kärkikastia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #15

Sama tuli minullekin mieleen että jos Suomessa on ihmisoikeudet hoidettu huonosti, siis huonommin kuin missään niin ei ole silloin nuo ihmisoikeusasiat huonolla tolalla maailmassa eli joutais lopettaa koko höpötyksen ihmisoikeuksista ja siirtyä oikeisiin ongelmiin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #15

Kyseessä on samanlainen hölmöys kuin siinä, että Simon Elo kutsuu Ruotsia "demokratian irvikuvaksi". Pienet puhujaa ärsyttävät ongelmat pimittävät kokonaiskuvan ja suhteellisuudentajun.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #75

" pienet ...ärsyttävät ongelmat" = suuren vaalivoiton saanutta puoluetta kohdellaan kuin rikollisjoukkoa tai spitaalista sekä median, että muiden puolueiden taholta. Puoluejohtaja joutuu käyttämään turvamiehiä suojautuakseen poliittiselta väkivallalta, joka muuten alkaa oll Ruotsissa jo maan tapa ja hiljaisesti jopa hyväksytty keino pelotella "väärin" ajattelijoita.

Olisi mielenkiintoista saada lukea, miten olisit kommentoinut Saksalaista yhteiskuntaa 30-luvulla. Sääli, ettet ollut siellä silloin kirjeenvaihtaja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #96

Kirjoitat "Saksalaista yhteiskuntaa 30-luvulla" oikein isolla kirjaimella, silkasta kunnioituksesta ilmeisesti.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #96

Kristiina, jos tarkoituksesi on verrata nyky-Ruotsia ja sen ei-Ruotsi-demokraattista osaa 1930-luvun Saksaan ja natseihin, tämä havainnollistaa hyvin sitä suhteellisuudentajun puutetta, josta puhuin.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #15

Norsunraatoistuimen (joka on lakkautusputkessa) "tuomiot" EIVÄT TODELAKAAN OLE AINOA PERUSTE!

Risto Koivula

" Rosenbergin pärinöitä, esimerkiksi uskomatonta väitettä, että ihmisoikeudet näin yleensä eivät toteudu Suomessa. "

Tuo on ainoita Rosenbergin pärinöitä,joissa hän on oikeassa.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Sitä puhutaan mitä paskaa vaan,että saadaan huomiota. Keväällä puhutaan jo muuta,mutta naama on tuttu.

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Jos Suomeen tulee 100 000 turvapaikanhakijaa sellaisista maista kuten Afganistan, Syyria tai Somalia, se heikentää naisen keskimääräistä asemaa Suomessa. Naisen asema tämäntyyppisissä maissa on hyvin tiedossa. Eikä se tule juurikaan muuttumaan Suomeen muuttamisen takia.

Feministeillä ei näytä olevan kiinnostusta puuttua asioihin siellä missä naisia oikeasti sorretaan. Ei olisi temppu eikä mikään perustaa naisasiatoimisto Afganistaniin tai Syyriaan. Jo pelkkä tiedottaminen räikeimmistä epäkohdista suomalaisessa mediassa luo painetta tasa-arvon suuntaan. Mutta ei, afgaaninaisen ongelmat Suomessa sekä Afganistanissa eivät näytä olevan feministien asialistalla.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olet käsittänyt asian väärin. Feminismin tarkoitus ei ole parantaa naisten asemaa, vaan parantaa naisten mahdollisuuksia päästä korkeisiin johtotehtäviin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Täällä pohjoismaissa voi nainenkin turvallisesti suoltaa tuommosta soopaa mutta se saattaisi käydä hengenpäälle noissa mainitsemissasi maissa. Siellä ei niitä naisasiatoimistoja ehkä pönkitetä niin kuin täällä kotosuomessa, rohvessorin paikoilla ja muilla vastaavilla.

Risto Koivula

" Jos Suomeen tulee 100 000 turvapaikanhakijaa sellaisista maista kuten Afganistan, Syyria tai Somalia, se heikentää naisen keskimääräistä asemaa Suomessa. Naisen asema tämäntyyppisissä maissa on hyvin tiedossa. Eikä se tule juurikaan muuttumaan Suomeen muuttamisen takia. "

Mutta jos sieltä tulee lähinnä vain miehiä?

" Feministeillä ei näytä olevan kiinnostusta puuttua asioihin siellä missä naisia oikeasti sorretaan. "

Kyllä ne sielläkin touhuaa, esimerkiksi FEMEN, mutta toimivat myös muut, joilla on aivan eri konstit.

http://en.wikipedia.org/wiki/FEMEN

" Ei olisi temppu eikä mikään perustaa naisasiatoimisto Afganistaniin tai Syyriaan. "

Niitä on.

" Jo pelkkä tiedottaminen räikeimmistä epäkohdista suomalaisessa mediassa luo painetta tasa-arvon suuntaan. Mutta ei, afgaaninaisen ongelmat Suomessa sekä Afganistanissa eivät näytä olevan feministien asialistalla. "

Pääisku onkin suunnatva "omia" kohtaan. Muuten joutuu sota-aseeksi. Tämä oli ennen esimerkiksi vapaa-ajattelijoissa noudatettu periaate.

Petri Muinonen

Insertti oli hyvä; se, joka puhui sanojen arvostelemisesta niiden merkityksien arvostelemisen sijaan.

Rosenberg edustaa tyypillisintä leimakirvesvasemmistoa, joka elää varjojen metsästyksestä. Varjot ovat näitä käsitteitä, joita ei haluta yksiselitteisesti naulata niin, että päästäisiin asiakeskusteluun substanssista pelkän semanttisen väittelyn sijaan. Käsitteitä ollaan siellä valmiita muuttamaan aina sen mukaan, kun poliittinen vastustaja on osoittanut niihin perustuvan väitteen paikkansa pitämättömäksi.

Hyvin tuo sinulta meni: pahinta olisi ollut provosoitua siitä, että joku uskoo maailman todella olevan hänen omien silmälasiensa värinen... :) Rosenbergillä ei ole tosiaan mitään kosketusta siihen, mitä keskivertosuomalainen ajattelee maahanmuutosta - tai perussuomalaisuudestakaan! Tuo nk. monikulttuurisuuden ihailija on tarkasti vartioimassa saastumista enemmistön ajattelulta ja kahlitsemassa itsensä älyllisen ajattelun marginaaleihin. Sopiihan se meille! Hakekoon äänestäjänsä samasta muotista lyötyjen hengenheimolaistensa keskuudesta.

Käyttäjän KaarleAkkanen kuva
Kaarle Akkanen

Näin ko. ohjelman. T.R oli niin ylitsepursuavan täynnä "itseään", että huomaako ollenkaan sitä, minkä kuvan katsoja/kuulija hänestä saa? Fanaattinen ihminen, lähellä moittimaansa fasistia. Nämähän äärilaidat ovat itseasiassa lähellä toisiaan; fasismi ja stalinismi! YLE:n ajankohtaistoimitus tuntuu nykyisin "rakastavan" tätä toista ääripäätä. Monesko kerta oli, kun T.R pääsi heidän ohjelmissaan esittämään ko. näkemyksiään?

Risto Koivula

Älä sekoita tähän "stalinismia", huonosti olsi käynyt rehtori Rosenbergin... Tai ainakaan ei olisi käynyt hyvin.

Niko Sillanpää

Tiina Rosenberg nyt on niin stereotyyppinen lajinsa edustaja, että hän on suorastaan koominen. Voisi jopa luulla, että hän trollaa.

Vakavastihan hänen aatemaailmaansa ja viestiään (radikaali-/queerfeminismi, kolmasmaailmallisuus/kehitysmaamonikulttuurisuus, globaalisosialistinen uusvasemmistolaisuus, antinationalismi/maailmakyläutopia) on mahdotonta ottaa, eikä sillä ole laajemman poliittisen menestymisen mahdollisuutta, onneksi.

Yhdistävä tekijä on tietenkin -- aatehistoriallisia mutkia ja nyansseja oikoakseni -- miehen, heteroseksuaalisuuden, valkoisuuden sekä modernin ilmiöiden ja ajattelun näkeminen historiallisina ja nykyisyyden sortajina siten vastustettavana.

Ja vastinparinaan sitten kanonisoidut uhrit, jotka kokevat oikeutettua kaunaa ja joille ollaan "velkaa".

Tästä taustasta käsin on siis tarkasteltava hänen käsityksiänsä esim. "ihmisoikeuksista" (ja niiden "puutteesta" esim. Suomessa) ja "maahanmuutosta".

Lajityyppinen retoriikka on totuttuun tapaan "fasismia", "viha-" sitä, "viha-" tätä, "rasismia", "natsi-" sitä, "natsi-" tätä, kun itseä ja aatetovereita kuvataan "älymystönä".

Vaaditut muutokset taas sitten kiintiöitä ja omaisuuden, resurssien ja vallan uusjako, josta siis vasemmistolainen vivahde.

Tiina Rosenbergin seuraaminen on kuin katselisi jotain 1980-luvun Aake Kallialaa ja Pirkka-Pekka Peteliusta: Kuin kulunutta, nolottavaa sketsiä katselisi uudestaan ja uudestaan.

Koko asian voisi oikeastaan sivuuttaa olan kohautuksella, ellei tätä ajattelua olisi pesiytynyt julkisesti rahoitettuun yliopistolaitokseemme.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Valitettavasti nämä dekonstruktion kannattajat tuntuvat oikeasti uskovan olevansa siellä avantgarden eturintamassa ja harhaluulo oman itsensä erinomaisuudesta elää vahvana.

Tosiasiassa jos he heräisivät tälle vuosituhannelle, niin se saattaisi aiheuttaa heille vakavan ahdistuksen mihin he ovat aikaansa ja energiaansa tuhlanneet...mutta ei pelkoa moisesta, sillä he ovat sen verran ideologiansa sokaisemia ja yksisilmäisiä, että heidän vaikutuksestaan tuskin pääsemme jos ihmettä ei tapahdu.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Onko Sillanpää mahdollisesti sitä mieltä, että julkisesti rahoitetusta yliopistolaitoksesta pitäisi tietynlainen ajattelu kitkeä pois? Ainakin kauhistelun arvoista se näyttää olevan.

Niko Sillanpää

Julkinen, verovaroista kustannettu korkeakoulujen ja tutkimuksen rahoitus pitää kohdistua tiukoin kriteerein tieteelliseen toimintaan, ei ideologisiin projekteihin ja "tutkimukseen".

Jälkimmäisten paikka on puolueiden sisällä, think tankeissa ja muissa järjestöissä, ei yliopistoissa.

Näinhän on oikeistolaisiksi katsottavien näkemysten osalta tapahtunut jo kauan sitten.

Ja kyllä, tämä tarkoittaa "taistelevien yhteiskuntatieteiden/tutkimuksen" julkisen rahoituksen lopettamista. Jos esim. Herlin haluaa yksityisomaisuudellaan tulla enemmän apuun, siitä vaan, vapaa maa. Mutta ei yliopistolaitoksen ja sen auktoriteetin sisällä.

Ajatella saa, mutta jos ja kun kyse ei ole tieteestä, niin yliopistolaitoksen ulkopuolella omilla tai jonkun muun yksityisillä rahoilla.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #64

Sillanpää jutustelee:

"Näinhän on oikeistolaisiksi katsottavien näkemysten osalta tapahtunut jo kauan sitten."

Raahaa kuule joskus istumalihaksesi sinne asuinkaupunkisi yliopiston pääkampukselle. Suosittelen alkajaisiksi Risto Harisalon luentoja.

Lisäksi tietysti tässä on ollut koko ajan kyse Rosenbergin omalla ajallaan kirjoittamasta pamfletista, ei akateemisesta tutkimuksesta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #70

Näyttää olevan eläkkeellä vuodesta 2013. Ja kysymys oli muutoinkin kokonaisista tutkimusaloista ja niiden sisällöstä, ei yksittäisten henkilöiden poliittisista mielipiteistä.

Kysymys on laajempi kuin Rosenbergia koskeva. Joka muutoinkin edustaa taiteita, ei tieteitä.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #64

Yliopistolaitoksen sisällä ei tätä nykyä ajatella tieteestä, vaan pelätään sitä kuin ruttoa.

USAlainenkin todelline huipputukimuksen kärki on ARMOTTA BANNASSA:

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/02/tieteel...

Risto Koivula

" Onko Sillanpää mahdollisesti sitä mieltä, että julkisesti rahoitetusta yliopistolaitoksesta pitäisi tietynlainen ajattelu kitkeä pois? "

On. Ja sen tilalle on syötettävä paksua ruskeanvirheää paskaa.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/08/europuo...

" Viimeinenkin järjenkipinä savustettu ulos "marxilaisena" Helsingin ylipiston psyyken-tutkimuksesta?

Asia on pistettävä asiamukaiseen tieteelliseen selvitykseen. Hyssyttely ja perin juurin väärä "kollegiaalisuus" on nyt vahingoksi, sellainen "Rinteen ja Riekkisen kollegiaalisuus" nimittäin.

Muiden yliopistoiden asianomaisten laitosten pitäisi myös saada käyttöoikeus niihin verovaroin hankittuihin Helsingin yliopiston huippulaitteisiin, niitä EI SAA monopolisoida noin epämääräisten teorioiden soveltamiseen.

Mahtaisikohan osasyynä Helsingin yliopiston surulliseen kehitykseen olla EU:n lisäksi ja siihen liittyen se, minkä Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Janne Kivivuori paljasti Tieteessä tapahtuu 8/2000 -lehdessä, hänen vaatiessaan professori Juha Siltalaa oppilaineen savustettavaksi ulos yliopistolta:

http://www.tsv.fi/ttapaht/012/kesk.htm#kys

" Ennustan, että tulevaisuudessa suomalaisille tiederahoittajille tullaan tarjoamaan yhä enemmän historian, kulttuurin tai yhteiskunnan tutkimukseksi naamioitunutta psykoanalyyttista - tai väljemmin "psykodynaamista" - kirjoittelua."

"Tilanne on niiden osalta nyt jossain määrin samankaltainen kuin marxilaisten opinnäytteiden kohdalla 1980-luvun alussa. Jo aloitetut työt saatettakoon päätökseen, mutta uusien hankkeiden käynnistämiseen on syytä suhtautua varsin varauksellisesti."

Eli että marxilaiset oli tuolloin jo kymmentä vuotta aikaisemmin savustettu ulos!

Ja "marxilaiseksi" oli sitten ilmeisesti ihmiskuvan alueelta katsottu kaikki muu (esimerkiksi behaviorismikin, mm. Yhdysvaltain armeijan ja sitä kautta NATOnkin johtava psykologinen, niin ikään ehdollistumisteoriapohjainen suuntaus), paitsi tunnustukselliset teologia ja sosiobiologia, ja silloin vielä myös psykoanalyysi, jonka vuoro oli nyt tullut "väistyä"…

Pitäisikö ottaa harkittavaksi, että jos ei tyyli muutu, niin Helsingin yliopistosta tehtäisiin "Kirkollisten ja EU-asioiden ammatti/bisneskorkeakoulu", jolla EI OLISI tiedeyliopiston statusta? "

Risto Koivula

" Tiina Rosenberg nyt on niin stereotyyppinen lajinsa edustaja, että hän on suorastaan koominen. Voisi jopa luulla, että hän trollaa. "

Ei HÄN trollaa, vaan hänen palkanmaksajansa...

" Vakavastihan hänen aatemaailmaansa ja viestiään (radikaali-/queerfeminismi, kolmasmaailmallisuus/kehitysmaamonikulttuurisuus, globaalisosialistinen uusvasemmistolaisuus, antinationalismi/maailmakyläutopia) on mahdotonta ottaa, eikä sillä ole laajemman poliittisen menestymisen mahdollisuutta, onneksi.

Yhdistävä tekijä on tietenkin -- aatehistoriallisia mutkia ja nyansseja oikoakseni -- miehen, heteroseksuaalisuuden, valkoisuuden sekä modernin ilmiöiden ja ajattelun näkeminen historiallisina ja nykyisyyden sortajina siten vastustettavana.

Ja vastinparinaan sitten kanonisoidut uhrit, jotka kokevat oikeutettua kaunaa ja joille ollaan "velkaa".

Tästä taustasta käsin on siis tarkasteltava hänen käsityksiänsä esim. "ihmisoikeuksista" (ja niiden "puutteesta" esim. Suomessa) ja "maahanmuutosta". "

Joo. Oikeita ihisoikeusloukkauksia hän ei varmasti tunnista, tai kannattaa sellaisia.

" Lajityyppinen retoriikka on totuttuun tapaan "fasismia", "viha-" sitä, "viha-" tätä, "rasismia", "natsi-" sitä, "natsi-" tätä, kun itseä ja aatetovereita kuvataan "älymystönä". "

Joiden loitsujen jälkeen se, mitä hän sanoo, olisi "VASEMMISTOALISTA" ja "ATIFASISTISTA".

Minä tiedämn sekä vasemmistolaisen että antifasistina, että NOIN EI OLE.

" Vaaditut muutokset taas sitten kiintiöitä ja omaisuuden, resurssien ja vallan uusjako, josta siis vasemmistolainen vivahde.

Tiina Rosenbergin seuraaminen on kuin katselisi jotain 1980-luvun Aake Kallialaa ja Pirkka-Pekka Peteliusta: Kuin kulunutta, nolottavaa sketsiä katselisi uudestaan ja uudestaan.

Koko asian voisi oikeastaan sivuuttaa olan kohautuksella, ellei tätä ajattelua olisi pesiytynyt julkisesti rahoitettuun yliopistolaitokseemme. "

Se pitää ottaa vaaleissa syyniin.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Minä pidän tästä Risto Koivulan kuivan asiallisesta ehkäpä jopa hieman liian tieteellisestä tyylistä. DDR:n yhteiskunnallinen marxilainen koulukunta tulee esiin jonkin verran, mutta ei häiritsevästi. Löydän kirjoituksista myös selkeästi viittauksia Rosa Luxenburgin ajatteluun.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Rajat pois ja esimerkiksi toimeentulotuki myös maassa laittomasti oleville."

Tuohan olisi loistavaa. Itse kävisin ainakin "avaamassa tilin" Ruotsiin. Easy money :)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Olen länsimaalainen keskiluokkainen armeijan käynyt yksityisautoileva valkoihoinen akateemisesti koulutettu lihaa syövä protestanttisen kasteen saanut ja rippikoulun käynyt raitis ja tupakoimaton heteroseksuaalinen mies (unohdinkohan jotain?).

Toisin kuin ylikierroksia ottanut Elo, en nyt oikein jaksa suhtautua johonkin verraten tuntemattomaan ja kohteliaasti esiintyneeseen yli viisikymppiseen hillittyyn professorisrouvaan jonain eksistentiaalisena uhkana, joka on aikeissa leikata kivekseni irti. Olivatpa hänen mielipiteensä mitkä tahansa.

Ylipäätään tämä blogi edustaa taas sellaista uhriutuvaa vollotusta, jonka valossa ymmärtää taas vähän paremmin aamun uutisen siitä, miten miehet eivät enää äänestä perussuomalaisia.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jussi Jalonen, kiitokset siitä, että poistit ainakin yhden huolenaiheen sydämeltäni. Maailmanlopun merkit vähenivät yhdellä, kun Jussi Jalonen on taas oma itsensä (ja yhtälailla metsässä kuin aina ennenkin).

Itse asiassa on täysin aiheellista kysellä sen järkevyyttä, että tälläinen kohteliaasti esiintyvä hillitty, väitöskirjaplagiointeja harrastava professorisrouva, jonka maailmankuva tuntuisi olevan sekin plagiointi vihafeministeiltä ja punavihervasemmiston äärisuvaitsvaisilta (joka tarkoittaa sitä, että suvaitsee korkeintaan oman peilikuvansa ja senkin vain hyvinä päivinä) tai sitten suljetulta osaltolta, (vaikka eihän niissä kovin suurta eroa taida olla), on yhteiskunnan varoin palkattu yliopiston johtoon.

Toisekseen, JOS miehet eivät enää äänestä Perussuomalaisia, syy löytyy varmasti aivan muualta, kuin uhriutuvasta vollotuksesta. Tai voihan sekin jotain vaikuttaa, nimittäin minäkään en äänestäisi missään olosuhteissa esim. henkilöä, joka syyllistyy jatkuvasti persufobian aiheuttamaan ahdistusvollotukseen. Jota, by the way, on näkynyt huomattavasti enemmän, kuin tuota mainitsemaasi lajia. Väittäisin, että oikea syy on johdettavissa Perussuomalaisten kadoksissa olevasta linjasta ja synkästä varjosta, jonka Timo soini heittää puolueen uskottavuuden ylle. Tai sitten median toimituspolitiikasta.

Risto Koivula

" Itse asiassa on täysin aiheellista kysellä sen järkevyyttä, että tälläinen kohteliaasti esiintyvä hillitty, väitöskirjaplagiointeja harrastava professorisrouva, jonka maailmankuva tuntuisi olevan sekin plagiointi vihafeministeiltä ja punavihervasemmiston äärisuvaitsvaisilta (joka tarkoittaa sitä, että suvaitsee korkeintaan oman peilikuvansa ja senkin vain hyvinä päivinä) tai sitten suljetulta osaltolta, (vaikka eihän niissä kovin suurta eroa taida olla), on yhteiskunnan varoin palkattu yliopiston johtoon. "

Näin se kyllä minunkin mielstäni on nähtävä. Joa se olsi vaikka jonkin firman tai puolueen johdossa, se olsi eri asia.

Mitä ajattelee taideyliopitoon juuri päässyt esteettisesti asennoituva yhteiskunnallisesti toistaiseksi neutraalisesti suhtautuva, epäpoliittinen, kauniisti pukeutuva, pitkätukkainen, kaljasta ja makkarastakin joskus pitävä heteroseksuaalinen tyttö rehtorin kasvatuslinjaan, ja yliopistolliseen antiin?

Veikko Penttinen

Jussi se vaan jaksaa sympatiseerata Tiinaa ja miksipä ei sympatiseeraisi hengenheimolaistaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

On aina ilo seurata, kun Jalonen pistää omahyväisiä idiootteja ojennukseen. Sen verran he yleensä ymmärtävät, etteivät saavu edes tasaselle tappelemaan. Ilmeisesti tietävät, että nenä tulee niistetyksi joka tapauksessa.

Kuka tuossa nyt Rosenbergia sympatiseerasi. On eri asia sympatiseerata ja taas todeta, että ei pelkää palliensa puolesta. Elo sen sijaan veteli jo tuon alkuosan kirjoituksestaan kliseillä, yleistyksillä ja paikalleen juuttuneen äänilevyn kielikuvilla, että pakkohan siitä on päänsärky tulla. Ja loppua kohden meno vain kiihtyi, joten pyhän vihan itselietsontakin onnistui ilmeisen hyvin.

Jos Remes ei kelpaa perussuomalaisille mutta Elo on ykköstykki, niin siinä on kyllä puolueen koko kuva.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Expressen-lehdestä vuodelta 2005 löytyy Ebba Witt-Brattströmin kommentti, jossa hän väittää Tiina Rosenbergin sanoneen jossakin, että miesten kanssa makaavat naiset pettävät sukupuolensa:

http://www.expressen.se/nyheter/fi-kvinnor-som-lig...

Avaajan väite, että Rosenberg itse olisi todella sanonut jotakin tuollaista Expressenissä, on kauniisti sanoen todistamaton.

Luulisi, että todellisiakin mielipide-eroja löytyisi, ettei keskustelussa tarvitsisi turvautua tällaiseen kaunaiseen leimaamiseen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Kiitokset Vuorelalle, joka teki sen, mitä blogistin olisi pitänyt itsensä tehdä eli etsiä lähde. Toisaalta nyt kun lähde on selvinnyt, selvisi varmaan myös se, miksi blogisti ei sitä ollut halunnut esille laittaa.

Toisaalta Vuorela teki turhaa työtä, koska tämä Rosenberg-juttu on muuttunut samanlaiseksi kuin sossun maksamat uudet lastenvaunut: tarina on tosi, koska se sopii kertojalleen, eikä tarinan hento ote todellisuuteen ole mikään este sen levittelylle. Ihmisoikeuksien puolustajaakin joskus leikkinyt Elo haluaa eduskuntaan niin kovasti, että mikään valhe ei ole liian suuri toistettavaksi. Elon ajatusmaailmaa voisi siis kutsua todellisuuskriittiseksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tässä haastiksessa Rosenberg ihmettelee kovasti Ebban syytöksiä ja on niistä loukkaantunut. En ole aiemmin tutustunut Rosenbergin ajatuksiin, mutta tässä jutussa hän ainakin toteaa, ettei hänellä ole minkään valtakunnan ongelmia miesten suhteen, vaan hän pikemminkin queer-teoreettikona ei mielellään erottele sukupuolia jyrkästi. Vaaleissa hän kertoo valitsevansa edistyksellisen miehen konservatiivisen naisen sijaan.

Mitään erityisen merkittävää tai maatamullistavaa en näissä ajatuksissa näe, enkä ymmärrä miksi kukaan jaksaisi tehdä näistä jotain numeroa tai miten ne vaikuttaisivat esim. politiikkaan. Ilmeisesti pitää olla tikusta juttua taas kun vaalit lähestyvät.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ingen-rabiat-man...

Mutta siis kyllä, Elo on napannut huhujutun pöyristelyjuttuansa ryydittämään.

Ari Kemppainen Vastaus kommenttiin #59

Mikä on se asia mikä eniten ns. ärsyttää petraa? Perussuomalaisuusko?

Cenita Sajaniemi

Rosenberg on oiva esimerkki siitä, että ruotsalainen ympäristö tyhmentää ihmistä.
Eihän tuollaiseksi voi syntyä - eihän?

Rosenbergilla melkoinen tukijajoukko, jossa mm. Matti Vuoria . .

"Kansalliskieliyhdistyksen tavoitteena on ruotsin kielen ja kulttuurin aseman vahvistaminen suomenkielisten joukossa. Vuoria puolustikin ruotsin kielen tärkeyttä tulevaisuuden Suomelle sillä, että jatkossa Suomessa tulevat toimimaan lähinnä Pohjoismaiden markkinoilla toimivat yritykset, joissa ruotsi on arvossaan. Globaalien suuryritysten Vuoria uskoo kaikkoavan, jolloin englannin hohto hieman hiipuu.

–Suhteeseen Ruotsin kanssa liittyy myös ihan raadollisia piirteitä. Se on meidän talouttamme huomattavasti suurempi talous, joka tarjoaa meille kasvun mahdollisuuksia, sanoi Vuoria."
Tämä sivulta http://www.kansalliskielet.fi/ajankohtaista/pakkor...

Niin, että miksi sitten Rosenberg raahattiin Ruotsista Suomeen ja Rosenbergin tietäessä, ettei Suomessa voi puhua . . . muutti tänne kuitenkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ruotsi on tällä hetkellä itserakas länsimaisen demokratian irvikuva, joka tykkää läksyttää muita, vaikka heillä laillisen puolueen puheenjohtaja ei voi puhua ilman poliisisaattuetta."

Lisäksi sielä puhutan ruotsia ja sitä velä opetetaan siellä kolussakin.
Näin ei Suomessa tietenkään pitäisi tehdä.

Sitten siellä on kirjoilla elinasopakolaisena tämä meidän suomalaisten rahoilla rikastunut Björn "Nalle" Wahlroos, veropakolaisena. Ruotsin pitäisi estää suomalaisten veropakolaisten pääsy Ruotsiin.

Ruotsalaiset yleisurheilijat ja hiihtäjät on aivan liian hyviä, kun siellä on niitä mamuja ja sen takia ne voittaa aina Suomen maaotteluissa. Jalkapallossa on sama juttu. Ruotsalaisten Suomesta tulleiden mamujen osanotto Ruotsin maajoukkueeseen pitäisi ainakin kieltää.

Ruotsalaisten kipailkyky talouden alalla on Suomeen nähden aivan liian korkea. Ei niillä palkoilla pitäisi sellaiseen pystyä, kun niillä on vielä ne mamutkin riesanaan. Vai, teettääköhän ne kaikki työt niillä mamuilla?

Sitäpaitsi Ruotsilla on aivan liian hyvä jääkiekkomaajoukkuekin.

------------
Miten se poliisisaatue muuten tähän liittyy?

Pelkääkö se puheenjohtaja kenties mamuja,
vai pelkääkö se ruotsidemokraatteja.

Norjassa yksi norjadmokraatti lahtasi joukon sosialidemokraattien jälkikasvua, pelkästään siitä kiukustuneena, ettei se saanut puheenjohtajaa hengiltä, niinkuin oli aikonut.

Ruotsalaisten puoluejohtajien pitäisi vissiin antaa helpomin tappaa itsensä, että nuoriso säästyisi.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

"Laillisen puolueen puheenjohtajalla" Elo lienee tarkoittanut jimmy Åkessonia, joten kyse on Ruotsi-demokraattien kokemasta turvattomuudesta.

Muuten olen sitä mieltä, että Ruotsin kutsuminen demokratian irvikuvaksi on aivan yhtä asiatonta ja hölmöä kuin on väittää, ettei Suomessa ole ihmisoikeuksia. Tällaiset liioittelevat ilmaisut kääntyvät itseään vastaan, koska niiden esittäjiä ei voi ottaa vakavasti. Se, että muut puolueet eivät halua olla missään tekemisissä Ruotsi-demokraattien kanssa, voi olla epäviisasta, mutta ei se demokratian pelisääntöjä loukkaa.

Ilkka Huotari

"mutta ei se demokratian pelisääntöjä loukkaa"

Mielenkiintoinen näkemys demokratiasta.

Ilmeisesti tämä on sinusta ok:

"Pääpuolueet estävät eurokriittisten pääsyn EU-parlamentin johtopaikoille"
http://yle.fi/uutiset/paapuolueet_estavat_eurokrii...

Ja nyt Ruotsissa tapahtui ihan samaa:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politik/sd-utan-...

Tietenkin vahvemman oikeudella saa tehdä mitä vain (lain rajoissa ja lakiahan voi aina muuttaa), demokratiassakin. Enemmistön diktatuuri on siis ok?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #100

Demokratiassa tehdään paljonkin sellaista, mikä ei minusta ole "ok", joten päätelmäsi on väärä. Ei ole mitään takeita, että enemmistö yleensäkään toimisi oikein tai viisaasti. Mutta demokratiaan nyt kertakaikkiaan vain kuuluu, että enemmistö voi – niin kuin sanot, lain rajoissa – päättää asioista. Jos 87%:n enemmistö päättää olla ottamatta huomioon 13%:n vähemmistön kaikessa päätöksenteossa, tämä voi olla typerää ylimielisyyttä, mutta ei se demokratiaa loukkaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #110

"ei se demokratiaa loukkaa"

No, jos kysymyksen asettelisi näin:

Mikä olisi demokraattinen tapa jakaa valiokuntien johtopaikat?

Käsittääkseni lähtökohta on, että paikat jakavat ne, jotka on vaaleilla valittu päättämään asioista. Nyt yksi ryhmä (EFDD) tai puolue (SD) ei ole käytännössä päässyt jakamaan niitä paikkoja. Tämäkö siis ei loukkaa demokraattista tapaa jakaa paikkoja?

Asiaa voi vielä miettiä siltä kannalta, että tässä ei olla tekemässä kyllä/ei-päätöstä yhdestä asiasta, vaan jaetaan jostain kasasta kaikille jotain - joillain kriteereillä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #114

Demokratia eli kansanvalta voi tarkoittaa myös sitä, että kansa edustajiensa välityksellä päättää, mitkä puolueet saavat valiokuntapaikkoja.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #115

Eli jos kansan valitsemat päättäjät tekevät jotain, se on demokraattista. Ok.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Rosenberg voitti Elon Pressiklubin keskustelun puhtaasti 6-0. Oli ilo kuunnella perusteltuja ja kiihkottomia Tiina Rosenbergin puheenvuoroja, joista kuulsi sivistynyt ihmiskäsitys läpi Elon asenteellisen jankutuksen sijaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minusta Elo oli TV:ssä parempi kuin täällä puheenvuorossa.
Kyllä blogisti jotenkin hallitsee tämän mediapelin TV:ssä.

Vastapuoli sen sijaan ei kyllä hallinnut minusta TV- mediaa ollenkaan.
Minusta hän oli erittäin jännittynyt, vaikka ulkoisesti pokka piti.
---------------
Muuten minusta tuntui kuin olisin katsonut kahden avaruusolennon kaksinkamppailua. Molempien ajatusmaalilma erosi minun ajatusmaailmastani yhtä paljon kuin eri planeetoilta tulevien ajatusmaailmat eroaisivat. :)

-----------------
Mitäpä siitä sitten sanoisi???
Minusta blogisti oli TV- esiintyjä, mutta se toinen ei.

Näytti siltä että tämä Rosenberg olisi tottunut esittämään ajatuksiaan lähinnä samanmielisten piirissä. Häntä pelotti se että blogisti oli selkeästi eri mieltä ja hänellä oli rohkeutta esittää erimielisyytensä.
Blogisti taas tuntui parkkiintuneelta väittelijältä.

------------
Tämä nyt oli vain arvio keskustelijoista ja keskustelusta.
Kummankaan keskustelijan kanssa en todellakan ole samaa mieltä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Minustakin Elo heikensi itsestään tekemää vaikutelmaa kirjoittamalla tämän blogin, joka edustaa lähinnä summittaista, osittain huhupuheisiin perustuvaa läiskintää. Pressiklubissa kumpikin tuli sanoneeksi yhtä ja toista omituiselta kuulostavaa, mutta suullisen keskustelun tuoksinassa sattuu helposti kaikenlaista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

Samaa mieltä.
Elo oli pörsiklubissa parempi kuin nyt täällä.

Mutta ehkä se on tarkoituksellista ja suuniteltua, hänhän on ehdokkaana.
Kenties hän laskeskelee että juuri tämä tyyli vetoaa hänen äänestäjiinsä ja herättää nukkuvat. :)

Veikko Penttinen

Hienoa että Jukkakin tuli ulos kaapista. Jukkahan on kai mies ja kannattaa Tiinaa. Mielenkiintoista.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

En ymmärrä, mitä haet tuolla kaapilla ulos tulolla. Mielestäni Tiina Rosenberg ei alentunut Elon tapaan toista mollaavalle tasolle vaan osoitti kunnioitusta toisen - itsestään vahvasti poikkeavaa mielipidettä kohtaan. Hän perusteli omat näkemyksensä - päinvastoin kuin Elo, joka tyytyi soinimaiseen näppäryyksien ja irrallisten kommenttien heittelyyn. Populisti ei nähtävästi kykene asialliseen ja perusteltuun keskusteluun vaan pidättäytyy keskustelussa pinnallisessa, kuulijoita kosiskelevassa tasossa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #46

Ei Rosenberg kylläkään _perustellut_ mitään kantojaan, vaan antoi ymmärtää, että ne pitää ottaa itseisarvoisina.

Ei sikäli, ei Elosta mitään vastusta hänelle ollut.

Veikko Penttinen Vastaus kommenttiin #46

Missä vaiheessa Tiina perusteli mielipiteitään? Hänhän julisti näkemyksiään, kuin ne olisivat heille vihkiytyneille suuria totuuksia, mutta rahvaalle ylivoimaisia ymmärtää.

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen Vastaus kommenttiin #46

Osoitti kunnioitustaan esim. kieltäytymällä yhteiskuvasta Elon ja Stillerin kanssa lähetyksen jälkeen. Kuva Simonista ja Rubenista löytyy Elon FB-sivuilta.

Käyttäjän maxman kuva
Max Mannola

Olen aivan eri mieltä kuin Jukka Kuhanen, vaikka Vihreä olenkin. Rosenberg oli näennäisen kiihkoton mutta ei suinkaan puolueeton tutkija. Hän käytti tätä ”viileän tutkijan” olemusta aika oksettavalla tavalla siten, että lausui mielipiteensä ikään kuin objektiivisina totuuksina. Koko asetelma oli vääristynyt: kansallismielisyyttä kannatti poliittisen puolueen nuorisojärjestön edustaja, mutta sitä vastusti ”objektiivinen viisas tutkija”, joka todellisuudessa taitaa olla omissakin piireissä sitä radikaaleinta sorttia.

Mutta esim. Simon Elon aiheelliseen kysymykseen siitä, mitäköhän Rinkebyssä ja Husbyssä ja senkaltaisissa lähiöissä mahdetaan ajatella monikulttuurisuuden ihanuudesta, Rosenberg ei päässyt koskaan vastaamaan. En muista oliko tämä hänen omaa vai Stillerin syytä. Mutta olisi ollut mielenkiintoista kuulla palavien lähiöiden puolustelua.

Eikä Rosenberg mikään epäpoliittinen henkilö ole. Wikipedia: ”Rosenberg on ruotsalaisen Feministiskt Initiativ -puolueen perustajia mutta erosi pian sen hallituksesta puolueen henkilöristiriitojen vuoksi. Etenkin puolueen toisten kärkihenkilöiden Ebba Witt-Brattströmin ja Susanne Linden mielestä Rosenbergin mielipiteet olivat liian radikaaleja puolueeseen.”

Risto Koivula

Se, että jokin kanta "esitetään kiihkottomasti" ei tarkoita, että siinä välttämättä olsi vähäisintäkään järkeä tai tolkkua.

Eikä "kiihko" tarkoita, että olisi väärässä. Se voi olla ainoa oikea tapa suhtautua joihinkin hölmöyksiin.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Onhan täällä entisen DDR:n demokratian kannattajia puolustamassa täysin typerää muijaa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Naisen euro on edelleen vain 81 senttiä ja naisiin kohdistuva väkivalta Suomessa länsimaisittain hurjan yleistä - esimerkiksi raiskauksen tai raiskauksen yrityksenn kohteeksi joutuu Suomessa nainen joka 12. minuutti.

Simon Elona pitäisi nokkani tukossa ...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Simon Elona pitäisi nokkani tukossa ..."

- Ai tuollaistakin vielä esitetään; tiettyjen yksilöiden vaientamista? Tiina Rosenberg ei ikinä suostu yksimielisyyteen Elon kanssa, ja Juho Antikainen ei halua tämän edes saavan ääntään kuuluviin. Tuon ajattelutavan tuloksena lakkautetaan kokonaisia julkaisuja Venäjällä - onneksi ei vielä Suomessa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Itsekritiikkiä peräänkuulutin - toki senkin voi väärinymmärtää laillasi "sensuroimisvaateena".

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Täällä on nähtävästi Pietarissa toimivia agitaattoreita kommentoimassa, tiettyjen puolueiden puolesta!

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Antikaisen ainaiset propaganda puheet.

Tutkitusti naisen euro on 96 senttiä.

Naisiin kohdistuva väkivalta on marginaalista miehiin kohdistuvaan väkivaltaan nähtynä. Silti "Antikaisen patriarkaalinen yhteiskunta" suojelee naisia eikä miehiä. Tutkitusti naiset aloittavat suurimman osan perheväkivaltatapauksista sekä turvautuvat kättä pidempään miehiä useammin.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Antikainen se jaksaa...

Naiset tekevät vähemmän työtunteja ja työllistyvät aloille, joilla on huonompi palkkataso. Oma edunvalvonta heikkoa.

Mitä taas tulee väkivaltaan, niin siihen näemmä syyllistyvät MOLEMMAT sukupuolet eli taas ollaan levittämässä oman ideologian ja agendan mukaista höttöä. Tätä omaa egoa hivelevää masokismia minä hiukka ihmettelen, varsinkin kun se monissa tutkimuksissa ja tilastoissa on osoitettu paikkansapitämättömäksi.

"Naisten ja miesten kokeman väkivallan kokonaismäärässä ei ole merkittäviä eroja. Sen sijaan väkivallan piirteet ja muodot vaihtelevat sukupuolen mukaan. Miehet joutuvat naisia useammin esimerkiksi henkirikosten uhriksi."

http://www.vakivalta.rikoksentorjunta.fi/fi/index/...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ero työtuntimäärissä ei selitä bruttotuntipalkkojen eroa - siinä olet tietenkin oikeassa, että naisvaltaiset ammatit ovat matalammin palkattuja. Palkkaeron supistamistavoite ohjelmallisesti on juuri sitä kaipaamaasi edunvalvontaa poliittisella tasolla.

Väkivallan osalta referaattisi on tutkittua faktaa - miehet ja naiset joutuvat väkivallan uhreiksi liki yhtä usein. Väkivallan tekijöistä taas ylivoimainen enemmistö on miehiä eli väkivalta on vahvasti sukupuolittunut ilmiä, mitä päätelmää tukee sekin tilastotieto, että seksuaalirikoksen uhriksi valikoituu mies hyvin harvoin...

Niko Sillanpää

Ainakaan tuon yllä olevan, lukuisia kertoja debunkatun propagandaroskasi vuoksi kenenkään ei tarvitse pitää "nokkaa tukossa" mistään asiasta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Virallisella tasolla sukupuolten palkkaeroa käsitellään ihan niillä lukuarvoilla, joita olen esittänyt - myös lääkäriliitossa.

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?type=1/new...

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #79

Niin? Kuten tuosta linkkaamastasi pikku jutustasikin käy ilmi, ero pitääkin olla osallistumisen, työkokemuksen, asiantuntemuksen ja muun meritoitumisen, esimiestehtävien, sairausloma- ym. poissaolojen määrien jne. vuoksi. Ilmiöitä kutsutaan meritokratiaksi ja kokonaisjärjestelmää työmarkkinoiksi, joilla yksittäiset ihmiset hinnoittelevat työtänsä (eivät pelkät työmarkkinajärjestöt). Eli mikä on ongelmasi? Sosialismin ja tasajaon riittämättömyys?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #88

Loogiset markkinaprosessit toki vaikuttavat palkkatasoon ja objektiivisesti arvioiden myös suhteellinen tasapuolisesti eli jokaisella on periaatteelliset mahdollisuudet esteettä edetä työurallaan kykyjensä mukaisesti. Sukupuoliin liittyvät asenteet, ennakko-odotukset ja rakenteellinen syrjintä näyttävät silti ohjaavan naisia edelleenkin matalapalkkaisempiin ammateihin tai tehtäviin ammattikuntien sisällä - tästä ilmiöstä kertoi tuo Lääkärilehden artikkeli.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Näyttäisitkö Antikainen minulle työsopimuksen jossa on työehtosopimuksen mukaisesti miehellä ja naisella eri palkka samasta työstä. Entä edes sellaisen esimerkin jossa samasta työstä TESsin ulkopuolelta jossa näin on.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Miksi pitäisi näyttää?

Palkkaero ja palkkasyrjintä ovat hieman eri asioita :

http://www.stm.fi/tasa-arvo/samapalkkaisuus/periaate

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #77

"Kun tarkastellaan saman ikäluokan naisia ja miehiä, joilla on sama koulutustausta ja jotka toimivat samoilla toimialoilla ja tehtävissä, naisille maksettava palkka on noin 10 prosenttia miesten palkkaa heikompi."

Suora lainaus linkkaamastasi. Lisäksi en ole törmännyt missään tilanteessa että naiselle olisi maksettu huonompaa palkkaa sen vuoksi että kyseinen henkilö on nainen. Eri palkkaa on voitu maksaa sen takia että toinen henkilö on neuvotellut itselleen hieman erillaisen sopimuksen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #83

Yleistä, kaikkien palkansaajien keskiansioista laskettua, palkkaeroa kuitenkin seurataan vuosittain ja sitä pyritään pienentämään työmarkkinaosapuolten ja valtiovallan toimesta niillä keinoilla, mitä ylipäätään demokraattisessa järjestelmässä on käytössä. Käytännössä siis erilaisilla kannustimilla, vaikuttamalla ammattialojen sukupuolisegregaatioon ja lainsäädäntöä kehittämällä.

Lainsäätämisen avulla tehtävästä työelämän tasa-arvon edistämisestä voi mainita hallituksen rakennepaketissa esillä olevan kotihoidontuen maksujaksojen puolittamisen molempien vanhempien kesken tasan, minkä kuvitellaan ohjaavan naisia nopeammin työhön ja toisaalta miehiä käyttämään aikaansa enemmän lasten hoitamiseen kotona.

Työpaikoilla palkkatietämys on varsin heikkoa, joten sen palkkasyrjinnän todentaminenkin on vaikeaa. Pääsääntöisesti kuitenkin samapalkkaisuutta toteutetaan kuten kommentoit eli sopimusten mukaisesti, mutta siitäkin huolimatta ammattikuntien sisällä naisten palkat jäävät jostain syystä miesten palkkakehityksestä jälkeen...

Jukka Mäkinen

Nainen on edelleen sen 20% huonompi työntekijä kuin mies.
Naiset ovat edelleenkin väkivaltaisempia parisuhteessa kuin miehet.

Unohdit vielä listasta raiskauksen kuvittelemisen, raiskauksen uhan kuvittelemisen, kuvitelman raiskauksen uhan, raiskauksen yrityksen uhan kuvittelemisen ja raiskauksen yrityksen uhkaavan toivomisen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

En unohtanut, jätin ne fantasiat vain kertomatta.

Läheissuhteissa toki naiset käyttävät enemmän fyysistä väkivaltaa kuin muissa sosiaalisissa ympäristöissä ja etenkin parisuhteissa naisten halu hallita puolisoaan eskaloituu väkivallaksi tavanomaista useammin. Siitä huolimatta parisuhdeväkivallastakin suurin osa on miesten naisiin kohdistamaa kuten perheväkivallasta yleensäkin - väkivaltaan syyllistyneiden suhdeluku perheväkivallan osalta lienee 85-15 :

http://www.stat.fi/til/polrik/2005/polrik_2005_200...

Risto Koivula

" Naisen euro on edelleen vain 81 senttiä ja naisiin kohdistuva väkivalta Suomessa länsimaisittain hurjan yleistä - esimerkiksi raiskauksen tai raiskauksen yrityksenn kohteeksi joutuu Suomessa nainen joka 12. minuutti.

Simon Elona pitäisi nokkani tukossa ... "

Naiset tyhmistämällä ei ainakaan mitään tasa-arvoa synny, eikä muutakaan edistystä. Ja miesviuhkakin huononee, varsinkin laadullisesti.

Susanna Kaukinen

Mä en totta puhuen tykänny kummankaan puhujan kannoista. Jotenkin täydellistä ohipuhumista ja käsittämättömiä käsityksiä ja mielipiteitä puolin ja toisin.

Päällimmäinen tunne, joka ohjelmasta jäi, oli hämmennys.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Päällimmäinen tunne, joka ohjelmasta jäi, oli hämmennys."

Hämentynyt minäkin olin, kun en päässyt keskustelusta jyvälle, että missä mentiin. Kumpikaan keskustelija ei puhunut suoraan asiaa, vaan kumpikin pyrki tuomaan esiin omaa ideologiaansa.

Toisalta, kun asioita ajattelee, niin tuollaisiksi idealistien väittelyt tuppaavat yleensäkin modostumaan.

Jos minä saisin nyt sanoa yhden omista mielipiteistäni asian johdosta, niin olen sitä mieltä, että Ruotsi panostaa mahanmuuttoon ja maahanmuuttajiin realististisista syistä, ei idealistisista eikä ideologisista syistä, kuten tämä naispuolnen keskustelija yritti esittää.

Ruotsin vanheneva väestö ei pysty pitämään yllä sitä korkeaa elintasoa, johon ruotsalaiset ovat tottuneet. Ruotsalaiset luottavat siihen että maahanmuuttajat sopeutuvat yhteiskuntaan ja muuttuvat työtä tekeväksi väeksi.

Ruotsilla on siitä kokemuksia. Suomalaisia muutti sotien jälkeen Ruotsiin enemmän kuin luovutetuilta alueelta muutti karjalaisia Suomeen. Melkein kaikki sopeutuivat ja ne ovatnyt ruotslaisia, surin osa tosin nyt eläkeläisiä ja siis painolastia Rotsin taloudelle.

Ruotsalaiset eivät siis pelkää ulkomaalaisia tunnepohjaisesti, kuten blogistin edustama ryhmittymä Suomessa pelkää ulkmaalaisia, mutta eivät he myöskään suhtaudu asiaan idelogisesti, hyväntekeväisytenä, vaan mielessä on että näitä ihmisiä tarvitaan pitämään yhteiskunnan koneisto pyörimässä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kun tuossa lueskelin Rosenbergin aikaisempia aivoituksia, niin kyllä enemmän olen Elon kanssa samaa mieltä asioista, vaikka en kaikkia hänenkään mielipiteitään komppaa.

Kumpikin esiintyi ihan hyvin ohjelmassa. Rauhallisesti mielipiteensä esille tuoden.

Tämä Elon purkaus oli kuitenkin huono veto. Asiallisempi kuva olisi jäänyt kaverista, jos blogi olisi jäänyt kirjoittamatta.

Silti täällä usarissa on tämän asian tiimoilta samanlainen tunnelma kuin usa-venäjä-väännöissä. Usa-viha saa ihannoimaan toista suurvaltaa, Venäjää. Persuviha saa taputtamaan toisen laidan äärimmäisyysihmiselle (Rosenberg) kätösiä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

"Kuten klisee kuuluu, pääosin myönteistä Useiden silmät aukenivat tärähtäneistölle, joka kutsuu itseään älymystöksi." En ole kertaakaan nähnyt tai kuullut kenenkään kuvaavan itseään älymystöksi. Tää on taas vaan tätä persuretoriikkaa; sanotaan että noi on ne muut, ne toiset, se "älymystö", ja me ei olla noita vaan me ollaan tälläsiä rehellisiä Ihan Tavallisia Suomalaisia. Ja sitten on helppo sanoa asiota tästä ryhmästä joka on ihan itse nimetty "älymystöksi".

Ei tarvitse kuulua mihinkään erityiseen "älymystöön" ollakseen monista asioista perussuomalaisten kanssa erimieltä. Mutta tätähän ei tietenkään perussuomalaisissa haluta myöntää. Halutaan kerätä kaikkien niiden äänet, jotka eivät koe kuuluvansa minkäänsortin älymystöön.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tärähtäneistön lanseerasi Soini blogissaan, jossa lateli "muutamia faktoja" avioliitosta. Nyt mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Tässä tapauksessa kuitenkin Soini tuntuu tarkoittavan tärähtäneistöllä niitä, jotka kannattavat sukupuolineutraalia avioliittolakia. Määritelmää voi näköjään käyttää ihan miten vain.

http://timosoini.fi/2014/06/muutama-fakta/

Jukka Mäkinen

Hyvä sana kun kelpaa moneen paikkaan.

Jari Vuorinen

Thors ja Rosenberg ne yhteen soppii,huomenna mennee pussauskoppiin.

Käyttäjän HenriKarjalainen kuva
Henri Karjalainen

Päätin sittenkin perua kommenttini, pahoittelen

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Sinänsä epäreilua Yleltä, että väkisin raahaa studioon kärpässarjalaisen Rosenbergin syötäväksi. Voi tuota punavihermedian suunnitelmallisuutta ja persu-uhria!
Siinä ei nyt auta mölväykset suuntaan lihaa syövät heterot, tärähtäneistöt eikä melonipipotkaan.
Taisi tulla takkiin Elo?

Niko Sillanpää

Söitkö tuon käsissäsi olevan sian?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Joo Sillanpää, kyllä se on syöty. On jo kolmen vuoden takainen kuva. Miten niin? Oletko kinkkua vailla?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #90

Ei ihmeempiä, kirjoititkin lihaa syövistä heteroista.

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen

Näkispäs joskus Rosenbergin ja Halla-ahon Pressiklubin lauteilla.

Niko Sillanpää

Ei siitä mitään tulisi. He eivät puhu yhteistä kieltä.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Halla-ahohan oli kerran pressiklubissa, eikä saanut suun vuoroa HS:n Saska Saarikoski ja äärivasemmisto kommari huusiivat Halla-ahon suuntaan, että sylkisuihkut näkyi, eikä antaneet vastata, lopuksi karjuivat, miksi et vastaa, tuolissaan ei pysyneet, keskustelu löytyy YouTubesta! Stilleri riemuitsi kuinka he pani "Jussin pussiin", mutta moinen riekunta satoikin Jussin laariin! Täytyisihän antaa vastausvuoro, jos perättömiä syytöksiä heitetään kiivaasti! Ylehän on vihervasurien pesäke, jossa tasapuolisuudesta ei ole tietoakaan, samoin kuin DDR:ssä aikoinaan?

Risto Koivula

" Sinänsä epäreilua Yleltä, että väkisin raahaa studioon kärpässarjalaisen Rosenbergin syötäväksi. "

Sitä YLE justiin yritti. Mutta munasi ennen kaikkea itsensä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ahaa semmoista. Elon ja muiden persujen sloganit on kyllä varsinaista herkkuani.

Ari Kemppainen

ihmettelen edelleenkin sitä käsitystä ja vertailua mitä tehdään kun etsitään asioille selityksiä. Esim perussuomalaiset halutaan esittää https://www.youtube.com/watch?v=uT4lWIqlU1A ja Ne jotka ovat ns. nykyistä puoluetta tai sen ajamia asioita vastaan edelleenkin palaavat asioissa menneisyyteen. Samaa vertauskuvallista esimerkkiä ei toki haluta tehdä omaan oraageliin http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiina_Rosenberg

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Dadaistinen runo piristää aina mitä tahansa ketjua.

Käyttäjän MikaSuikkanen kuva
Mika Suikkanen

Yleisesti sitä, että nainen ottaa/joutuu ottamaan miehen sukunimen mennessään naimisiin (miehen) kanssa, on pidetty patriarkaalisena jäänteenä menneiltä ajoilta. Feministit tekivät suuren työn Suomessa, jotta saivat sukunimilain muutettua niin, että nainen sai avioon mennessään joko pitää tyttönimensä, tai ottaa kaksiosaisen sukunimen, tyttönimen ja miehen sukunimen yhdistelmän.

Sitä taustaa vasten ihmettelenkin, että feminismin esitaistelijana esiintyvä Tiina Pursiainen haluaaa edelleenkin esiintyä ex-miehensä sukunimellä Rosenberg, vaikka on eronnut, ja myöskin löytänyt oikean sukupuolisen suuntautumisensa. Haluaako Tiina Pursiainen osoittaa edelleenkin olevansa herra Rosenbergin omaisuutta, nainen vailla omaa tahtoa ja nimeä?

Outoa toimintaa naiselta, joka on sanonut: "Miesten kanssa makaavat naiset ovat sukupuolenpettureita". Kun nyt kerran on päässyt miehestä eroon, luulisi hankkiutuvan eroon siitä sen sian sukunimestäkin.

Risto Koivula

Tämä on tosi kummallista! Ei kai ole sukua Terho Pursiaiselle tai Christer Pursiaiselle?

Veikko Penttinen

Tiina Pursiaisena Rosenbergin on helpompaa ottaa pesäero suomalaisiin juntteihin, jotka eivät ole vielä niin pitkälle aivopestyjä kuin ruotsalaiset lajitoverinsa.

Hän siis leimautuu mieluummin entiseen mieheensä kuin suomalaisuuteen. Aika inha epeli naisekseen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Elon olisi kannattanut pressikubin asiat sikseen. Selittelyn ja varsin sekavan blogin kirjoittaminen ei asiaa paranna vaan pahentaa. Rosenberg esintyi omana itsenään ja omine näkemyksineen Elo sensijaan oli kutsuttu ohjelmaan perussuomalaisena. Elon olisi pitänyt ymmärtää toimivansa tietyllä tavalla Rosenbergin "aisankannattajana" ja hänen kirjansa markkinamiehenä, mutta kun julkisuutta haetaan sokeasti näinkin voi käydä

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Oliko se joku "plagioitu" kirja? En kyllä antaisi penskojani tuollaisen muijan opastukseen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset