Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Valtuustosta: En kanna Kaumaa

Olen ollut samoissa paneelikeskusteluissa Pia Kauman kanssa ja seurannut Espoon kokoomusryhmän äänestyskäyttäytymistä valtuustossa. Tiedän, että kokoomuslaiset eivät ole pyrkineet suitsimaan Espoon kaupungin rahankäyttöä monikulttuurisuuteen liittyen.

Päinvastoin, sillä Espoon kaupunki on kanavoinut satoja tuhansia euroja erityistukea monikulttuurisille kohteille. Yksi näistä on maahanmuuttajien palkkaaminen kaupungille, josta pystyin valtuustokysymykseni avulla osoittamaan, että rekrytoinnissa syrjitään kantasuomalaisia.

Kelan ja sosiaalitoimen maksamien etuuksien summat ovat tiedossa ja niiden osalta laki on kaikille sama. Määrittelemätön on täydentävä toimeentulotuki, jota myös harkinnanvaraiseksi toimeentulotueksi kutsutaan.

Täydentävä toimeentulotuki sisältää erityisistä tarpeista tai olosuhteista aiheutuvia menoja. Siitä ei kerrota, että millaisia summia ja millaisia asioita siitä maksetaan.

Mahdolliset väärät tiedot esimerkiksi Espoon kaupunki voisi korjata kertomalla millaisia summia ja millaisiin menoihin harkinnanvaraista tukea myönnetään. Muutoin väistämättä syntyy kertomuksia siitä kuinka kaikenlaista kultaa ja mirhamia tullaan ostamaan sossun maksusitoumuksella.

En kanna Kaumaa, vaikka kollega on nyt huomannut että eduskuntavaalit lähestyvät. Toivon vain, että kokoomuslaiset tekisivät muutakin maahanmuuttoon liittyvien asioiden suhteen kuin vain taputtelisivat minua selkään illanvietossa.

Toivon kaikille poliitikoille rohkeutta ajaa julkisesti sitä linjaa, minkä kokee oikeaksi.

Syrjintä ei ole koskaan positiivista, vaan kaikkia täytyy kohdella samoilla perusteilla ja vaatimuksilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Niko Sillanpää

Aihepiiri on aika matalamielinen, mutta kansanedustajaehdokas Elo on oikeassa siinä, että esitettyihin väitteisiin voidaan vastata vain esittämällä tilastot harkinnanvaraisten tukien maksatuksien toteutumista puheena oleville ryhmille. Pelkkä "laissa sanotaan sitä tai tätä" ei kerro toteutumasta mitään harkinnanvaraisuus huomioiden.

Janne Hilden

Niin miksei tilastoja voida julkaista. Läpinäkyvyys tässäkään asiassa ei pitäisi olla haitaksi.
Loppuisivat nuo huhupuheet.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Koska esim. lääkekorvaukset. Ei suomalaiset halua, että heidän sairaudet tulevat yleiseen tietoon tai kuinka köyhiä he ovat tai me olemme.

Janne Hilden

Ei siinä varmaan tarvitsisi eritellä jokaisen Mohammadin ja Ritvan sairaustietoja yksilöllisesti.
Exceliin vain summat yleisesti, ja a vot!

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #14

Eikö sen pysty jo nyt päättelemään yleisellä tasolla kun vilkaiset kaupungin tilinpäätöstä?

Jere Partanen Vastaus kommenttiin #20

Tilinpäätökset ovat tietysti Demlan väärennöksiä. Älä nyt tyhmäksi heittäydy.

Niko Sillanpää

Eipä tuossa tarvitsisi yksilöidä tai käsitellä harkinnanvaraisen tuen maksatuksen syytä.

Ryhmät aiempien tutkimusten mukaan 1) Suomessa syntynyt, vanhemmat Suomessa syntyneitä, 2) Suomessa syntynyt, molemmat vanhemmat ulkomailla syntyneitä, 3) Suomessa syntynyt, toinen vanhemmista ulkomailla syntynyt ja ulkomailla syntyneiden osalta vastaavat kategoriat. Sekä lisäksi jako lähtömaan osalta OECD-maihin ja ei-OECD-maihin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #19

Et vähän niin kuin et onx puolijuutalainen, neljäsosajuutalainen, täysjuutalainen vai puhdasrotuinen arjalainen, joka käy fattassa? :D

Mika Rajala Vastaus kommenttiin #22

Kun nyt kerran tuolle linjalle lähdit, niin voimmehan vähän niinku tehdä myös tilaston siitä, kuinka monta prosenttia Suomen veropotista puolijuutalainen, neljäsosajuutalainen, täysjuutalainen ja puhdasrotuinen arjalainen maksaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #22

Juuri niin. Vai ei kai sinun mielestäsi ole joku häpeä olla juutalainen?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

Koetas nyt vähän Jiri skarpata.

Tuo predikaattijoukko erottaa maahanmuuttajat, toisen polven maahanmuuttajat ja paluumuuttajat. Lisäksi jos maahanmuutto on vaikuttava tekijä, sillä voi mitata, onko kyseessä annos/vaste-suhde vai maahanmuutto sinänsä. OECD/ei-OECD erottelee kehittyneet maat kehitysmaista, mikä on perusteltua ottaen huomion tutkimuskenttä, jossa ensimmäinen on yleensä julkistaloudellisesti kannattavaa ja jälkimmäinen on taakka. Ja tässähän oli nyt kyseessä juuri tulonsiirrot.

Tuosta arjalaisuudesta voit kysyä vaikka niiltä tanskalaisilta ja norjalaisilta tutkijoilta, jotka mm. tätä jaottelua ovat käyttäneet.

Mitä muuten oikein pelkäät löydettävän? Totuus pelottaa?

Mika Rajala

Kompaten kommentteja #1 ja #2, kun salaillaan, tulee aika helposti mieleen, että on jotain salattavaa. Eilisessä a-studiossa Espoon sosiaalijohtajan hokema "laki on kaikille sama" ei ollut kovin vakuuttavaa eikä minkään sortin argumentti. Pelkkä toteamus ei riitä; vähintääkin toteamus pitäisi vahvistaa jollakin, kuten vaikkapa tilastolla.

Sampo Haarlaa

Tänään sain muun muassa sähköpostin kantasuomalaiselta, joka oli hakenut toimeentulotukea eikä saanut = Pia Kauma

Onko kansalaiselta saatu sähköposti lopullinen ja ehdoton totuus? Itse näkisin, että Kauma on tässä hakemassa poliittista näkyvyyttä ettei taivaspaikka mene katkolle seuraavissa vaaleissa.

Kaumaa ei esimerkiksi tunnu haittaavan se, että kouluissa annettaisiin opetusta Kreationismissa (kohdasta 31.20 eteenpäin) vaan nostaa sen ihan samantasoiseksi evoluution kanssa. Ymmärtäähän se, ettei mahdollista äänestäjää kannata karkoittaa olemalla liian rankasti mitään mieltä.

http://areena.yle.fi/radio/1534697

Eiköhän tämä ole vain savuverho jolla Kokoomus voi taas vähän nipistää ihan kaikkien, ennenkaikkea kantasuomalaisten sosiaaliturvaa, kun kansa purkaa agressiota nettifoorumeilla.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mika, ala sosiaalityöntekijäxi. Et ainoastaan pääse sisäpiiriin -- voit paljastaa Demlan salaliitot -- vaan myös virkavastuulla jakamaan harkinnanvaraisia tukia köyhille. :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Täydentävää toimeentulitukea saava voi olla esim. pitkäaikaista sairautta poteva henkilö, tälläiset asiat eivät kuulu julkisuuteen. Yleisesti voi todeta, ettei henkilöitä jotka joutuvat turvautumaan sosialitoimen palveluksiin kannata paljon kadehtia, eikä näillä täydentävällä toimeentuloilla ole suurtakaan merkitystä sos.turvan kokonaismenoissa. Politiikka tietysti on helppoa tälläisillä mielikuvilla tehdä, ellei tärkeimpiin asioihin tarttumiseen ole kykyä eikä halua.

Niko Sillanpää

Miten jostakin yksilöimättömästä numeromäärästä voi päätellä jonkun pitkäaikaissairauden (ei tietenkään mitenkään)?

Kyse ei ole muutoinkaan jonkun tuen saajan kadehtimisesta vaan siitä, ovatko kaikki tuen saajat samalla viivalla.

Sampo Haarlaa

Itselläni on tuttavana konkurssin tehnyt yrittäjä joka on nykyään sairaus/työkyvyttömyyseläkkeellä selkärankavamman takia.

Hän on sitä mieltä, että turha on itkeä jos joku "mamu muka saa enemmän kuin mä", koska kantasuomalainen voi hakea ihan samat asiat sossusta jos vain kehtaa mennä pyytämään.

On kertonut muutaman esimerkinkin miten on saanut haettua vähän ylimääräistä tukea kun on vain tarpeeksi "hyvin" pystynyt asian selittämään.

Joku voi toki kauhistella moista mutta en kritisoi. Sillä tuskin kukaan tännekään kirjoittajista ei olisi joskus tehnyt verosuunnittelua, hakenut verovapaata viinaa tai jollain muulla tavalla "sahannut kansakunnan oksaa".

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #7

Oletan, että moni kantasuomalainenkin kaipaisi tukia hakiessaan avukseen ammattitaitoisen tukihenkilön (jollainen lienee maahanmuuttajalla käytössään), jotta hän osasi ns. vaatia oikeuksiaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Puheena olevan ryhmän" sisällä voi olla myös pitkäaikaissairaita millä on merkitystä "ryhmän" saamasta kokonaissummassa. On syytä muistaa, virkamies joka päätöksiä tekee toimii aina virkavastuulla ja tuskin hän virka-asemaansa tietoisesti vaarantaa tekemällä laittomia päätöksiä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #10

No näitä (pitkäaikaissairaita) on varmasti molemmissa ryhmissä, todennäköisesti valtaväestön keskuudessa enemmänkin. Pitkäaikaissairaat saavat tuloinaan muuten työkyvyttömyyseläkettä ja muitakin sairauteen liittyviä etuisuuksia, ei pitäisi paljon toimentulotukea tarvita.

Laki on tässä asiassa siinä määrin lavea, että virkamiehellä on runsaasti liikkumavaraa tarvetta arvioidessaan.

Sampo Haarlaa: "Hän on sitä mieltä, että turha on itkeä jos joku "mamu muka saa enemmän kuin mä""

Niin. Kuitenkin tuolla naapuriblogien kommenteissa joitakin itkettää kovastikin, jos vaikka joku Lasse Männistö tienaa enemmän kuin itse.

Sampo Haarlaa Vastaus kommenttiin #12

En ole siellä itkemässä. Mikä oli pointtisi?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #13

Että itkemisellä ja itkemisellä on eroa. Siis riippuen siitä, onko pelissä mukana jokin yleistä uhristatusta nauttiva taho.

Sanoiko kaverisi muuten, miten kielitaidoton ja järjestelmää tuntematon maahanmuuttaja pystyy kuitenkin pyörittämään järjestelmää paremmin kuin kaverisi?

Sampo Haarlaa Vastaus kommenttiin #16

Pitänee ehkä kysyä kun seuraavan kerran tavataan. Hänellähän ei ole oman ilmoituksensa mukaan ollut mitään ongelmia saada kaikkia korvauksia, kuntoutusta tai taksimatkoja joita hän on tulkinnut itselleen kuuluvan.

Ja mikä osoittaa, että kaikki kielitaidottamat maahanmuuttajat saisivat automaattisesti enemmän rahaa sossusta kuin kantasuomalainen? Itsenikin osalta ovat joskus katsoneet sormien läpi enkä paheksu muidenkaan.

Esimerkiksi nuorempana olin kerran pitkään työttömänä ja epätoivoisena kokeilin puhelinmyyntiä. Irtisanoin itseni kuukauden jälkeen koska satasen kuukausipalkka ei paljoa lämmittänyt. Sanoivat sossussa, että koska erosin itse niin tulee karenssia, koska pykälät sanoo niin.

Kun mainitsin taikasanan "puhelinmyynti ja provikkapalkka" niin johan sossutäti nyökkäsi ja totesi vain, että "Ahaa, no se on eri asia. Ne onkin kaikki jotain bulvaaneja eikä sitä lasketa" ja korvaukset rupesivat taas tulemaan ilman ongelmia.

Toki niitä tyhmiäkin juttuja on tullut mutta minkäs teet.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #10

Esim. Briteissä virkamiehet eivät toimineet virkavastuun mukaisesti, niinkuin vähätellen sanoen.
1400 lasta kärsi groomingista, koska virkamiehet pelkäsivät rasisteiksi leimautumista.
Eivät virkamiehet mitään jumalia ole.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #15

Todelliset tasa-arvon kannattajat (samat tuet kaikille) joutuvat tässä kotimaisessa lastenvaunuversiossakin kärsimään rasistisyytöksistä.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #27

Kyllä. Rasistiksi leimautumisen uhka, se pahin uhka.
Nyt Kaumakin on ruvennut näköjään pyörtämään puheitaan.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #10

Häh???
Suomessa ei virkahenkilö joudu vastuuseen tekemistään virheistä.
Ei korppi korpin silmää noki.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turussa salailua yritettiin n. 5 vuotta sitten, mutta 8.9.2011 tietoa vuoti lehdistölle, mikä ei suinkaan parantanut yleisön luottamusta virkamiehiin ja poliitikkoihin.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/254922/Turku+yrit...

Jukka Mäkinen

Juu, itse kävin kerran yhtä mamukaveria tulkkaamassa. Turku maksoi yli 300 euroa parin tunnin "tulkkauksesta" mitä ei edes olisi tarvittu. En kieltäytynyt rahasta.

Jari Vuorinen

Kun maahanmuuttaja tulee Suomeen ei hänellä usein ole muuta kuin vaatteet yllään.

Aluksi he saavat harkinnanvaraisesti 6000e-7000e asunnon kalustamiseen juuri siksi ettei heillä ole mitään mitä tarvitaan nykyaikaiseen asumiseen Suomessa.Korostan:heillä ei ole mitään :puuttuu matot pesukoneet,kirjahyllyt astiastot jne.usein maahanmuuttjajanaisella saattaa olla alkava raskaus ja ostetaan sitten se uusi lastenvaunu.

Tarveharkintaisella 6000e-7000e saa paljon uutta tavaraa.Ja olen minäkin kuullut ettei näille käytetty kelpaa.

Kun he ovat tuon alkupaukun saaneet niin he saavat siitä edespäin aivan samalla tavalla kuin Suomalaiset ainakin pääpiirteittäin.

Ystäväni löysi muutama vuosi sitten paperiroskiin heitetyn perusturvan päätöksen osoitettu vierasperäiselle nimelle.Päätös oli myönteinen 6500 euroa.

Aslak Koivuila

KKO on poistanut netistä asiakirjan, jota nuivat paskiaiset levittivät sopivissa yhteyksissä- Siinä todettiin:

Suomeen saapunut etiopialainen kahden lapsen äiti sai sosiaalitukia 22 kuukauden aikana
lähes 56000 euroa:

Kansaneläkelaitokselta lapsilisää yhteensä 7488,75 €,
lasten kotihoidon tukea yhteensä 8708,10 € ja
äitiys- ja vanhempainrahaa yhteensä 2654 € sekä
Helsingin kaupungilta toimeentulotukea yhteensä 36872,27 €.

VEROTONTA tuloa kertyi keskimäärin 2500 euroa kuukaudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset