Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Perussuomalaisten jyrkempi linja eduskuntavaaleihin

Kuten puheenjohtaja Timo Soini on todennut, Perussuomalaisten linjaa täytyy jyrkentää. Linjan on myös oltava selkeä, hyvin perusteltu ja katsoa ennen kaikkea Suomen kansallista etua.

Kirjoituksessani on lukuisia esityksiä, joiden toivon olevan vahvasti esillä puolueen puheenvuoroissa ja joita ajan Perussuomalaisten Nuorten puheeniohtajana sekä eduskuntavaaliehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Viime aikojen talouskeskustelu tuntuu huvittavalta. Ensin Vasemmistoliitto on mukana hallituksessa kurittamassa vientiyrityksiä veronkorotuksilla ja lisäsääntelyllä. Sitten kun vienti ei vedä ja yritykset eivät pysty palkkaamaan, on Vasemmistonuorten ratkaisu oppositiossa vähentää työtunteja eli valtaosassa vientiyrityksissä leikata suoraan tuotantokyvystä. Samalla palkalla.

Jotta Vasemmistonuorten esityksen älyttömyys varmasti avautuu kaikille, avaan Suomen talouden huolestuttavia madonlukuja.

Teollisuustuotanto on Suomessa on pudonnut EU-maista lähes eniten: yli 20 prosentilla vuodesta 2008. Viennin osuus bruttokansantuotteesta on pudonnut lähes 50 prosentista selvästi alle neljänkymmenen vuodesta 2008. Vientituloja uupuu 20-30 miljardia euroa vuodessa, jotta julkinen sektori voidaan rahoittaa ilman lisävelkaantumista. Esimerkiksi tavaravienti on 15 prosenttia eli vuositasolla 10 miljardia euroa pienempi kuin ennen talouskriisiä.

Suomi ei pääse kasvuun tänäkään vuonna. Heinäkuun bruttokansantuote-ennusteiden keskiarvo oli Suomelle 0,1 prosenttia, mutta luku kääntyy miinusmerkkiseksi jos ja kun Venäjä-pakotteet kurittavat elintarviketeollisuutta vuoden loppuun asti. Saksan ennuste oli kaksi prosenttia ja Iso-Britannian kolme prosenttia. Naapurimme Ruotsi, joka on euroalueen ulkopuolella, kasvaa 2,5 prosentin vuosivauhtia. Teollisuustuotantoaan kasvattava Yhdysvallat kasvaa myös 1,6 prosentin vuosivauhtia.

Suomen julkinen velka on kasvanut vuodesta 2008 yli 100 miljardiin euroon ja valtionvelka on vajaassa kuudessa vuodessa tuplaantunut. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kuntien lainakanta on 2,5 kertaistunut. Suomen kokonaisveroaste lähentelee uhkaavasti 50 prosenttia.

Suomen työelämästä poistuu nyt enemmän ihmisiä eläkkeelle kuin nuoria tulee työelämään. Tämä ilmiö kestää noin vuoteen 2040 asti ja se heikentää vakavasti talouden kestävyyttä.

Valtiovallan on luotava lapsiperheille vahvempi yhteiskunnallinen pohja. Suomalaisten syntyvyys on saatava vahvaan kasvuun, jotta isänmaa on elinvoimainen myös silloin, kun nykyiset nuoret jättävät perintönsä seuraavalle sukupolvelle.

Suomen taloudellista selkärankaa heikentää omalta osaltaan pakkoruotsi. Kieliopintojen valinnanvapaus on paras tae hyvälle motivaatiolle, joka tuo hyviä oppimistuloksia. Suomalaisten kieliosaamista täytyy laajentaa, jota on kannattanut esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliitto. Perussuomalaiset on ainoa eduskuntapuolue, joka vaatii kieliopintojen valinnanvapautta, ja siitä on syytä pitää meteliä.

Suomalaista politiikkaa vaivaa pysähtyneisyys. Kaikki johtavat poliitikot toistavat kuin mantrana, että Suomi on taloudellisesti kestämättömällä tiellä. Mitään todellisia ratkaisuja ei kuitenkaan uskalleta esittää.

Julkisen talouden alijäämä ei ratkea kosmeettisin toimin kuten makeisveroa korottamalla. Tärkeintä on, että valtion ydintoiminnoista kuten turvallisuudesta ja hyvinvointipalveluista ei jouduta tinkimään.

Oy Suomi AB ei tuhlaa rahoja loputtomasta taikaseinästä, vaan juuri sinun kukkarostasi. Kestämätöntä talouslinjaa tehdään sinun rahoillasi. Jos Suomen korttitalo kaatuu, häviäjä ei ole eliitti, vaan peruskansalaiset, jotka lystin viime kädessä maksavat. Varakas voi aina siirtyä muille maille vierahille, vähävarainen on kotiseuturakas jo pakon sanelemana.

Esimerkkejä keinoista, joilla voidaan vahvistaa Suomen taloutta:

- Teollisuuden työvoimakustannukset täytyy saada pienemmiksi

- Rikkidirektiivi ja energiaverojen korotukset täytyy kumota

- Julkista sektoria on väistämättä supistettava

- Viron yritysveromalli on otettava käyttöön

- Ydinvoimalapäätöksissä on pysyttävä

- Väylämaksu on poistettava

- Ahvenanmaan tulonsiirtoja on kohtuullistettava

- Sekä kansallisella että EU-tasolla on kevennettävä sääntelyä

 

Minulla on unelma kansakuntien Euroopasta, jossa EU on vain kevyt kauppaliitto. Kauppa se on Suomelle joka kannattaa, mutta itsenäisyyttä ei saa myydä mistään hinnasta. Suomen täytyy erota EU:sta, jos ainoaksi vaihtoehdoksi esitetään liittovaltiota. Suomi ei enää voi osallistua EU:n tukipaketteihin kriisimaille.

Eurooppa voi siis kukoistaa, mutta EU on kuin Ottomaanien imperiumi viimeisinä päivinään: pöhöttynyt, itserakas ja epäonnistuneiden rakenteidensa tappama.

Perussuomalaisten Nuorten ohjelma antaa EU-linjalle hyvän lähtökohdan: EU-jäsenyyden ehdoista on neuvoteltava yhdessä esimerkiksi Iso-Britannian kanssa ja EU- ja euro-jäsenyydestä on järjestettävä kansanäänestys vuoden 2017 loppuun mennessä riippumatta neuvottelutuloksesta.

Perussuomalaisten on puhuttava enemmän siitä vaihtoehdosta, jonka tarjoamme maahanmuuttopolitiikassa. Otan esimerkkinä ajankohtaisen keskustelun väkivaltaisesta islamismista.

Suomen kansalaisuuslakia on muutettava siten, että se mahdollistaa kansallisen turvallisuuden vaarantavien kansalaisuuden menettämisen. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi todistetusti terroristikoulutuksen saaneet.

Islamistijärjestö Isis joudutaan kohtaamaan joko Irakissa tai Euroopan kaduilla. Meidän on päätettävä, että kummassa ja miten haluamme väistämättömän tapahtuvan. Tyhjien puheiden aika on ohi. YK:n on otettava rooli, joka sille jäsenmaiden hyväksynnällä kuuluu. Kansainvälisen yhteisön on merkittävästi kovennettava Isiksen vastaisia sotilaallisia toimia.

Isis on tuhottava täydellä voimalla, jotta pahuus pysähtyy porttiemme ulkopuolelle.

Mahdollinen Nato-jäsenyys puhuttaa suomalaisia. En ole Nato-haukka- tai kyyhky, vaan Nato-realisti. Haluan punnita tarkasti hyödyt ja haitat. Siinä otan mielelläni vastaan sekä kansalaispalautetta että asiantuntijanäkemyksiä. Tärkeintä on, että lopulta päätöksen tekee valistunut Suomen kansa eikä yksittäiset poliitikot. Sen paremmin minä kuin muutkaan. Perussuomalaiset Nuoret edistää hyvin perusteltua Nato-keskustelua järjestämällä yleisölle ja medialle avoimen seminaarin.

Venäjä toteuttaa rajoillaan reaalipolitiikkaa, jonka mukaisesti Ukraina kuuluu maan etupiiriin. Ukraina on Venäjälle strategisesti merkittävä sekä sotilaallisesti että geopoliittisesti. Vastaavasti Euroopan unioni haluaa tehdä Ukrainasta jäsenensä, jotta Ukraina ei ole Venäjän vaikutuspiirissä ja muut EU-maat pääsevät mahdollisimman tehokkaasti väkirikkaan maan kasvaville markkinoille.

Venäjän ja EU:n toiminta on reaalipoliittisesti ymmärrettävää ja ennustettavaa, mutta väliin jäävät tavalliset ukrainalaiset, jotka kärsivät sekä länsi- että itämielisten poliitikkojensa oikuista. Samoin kärsivät tavalliset suomalaiset talouspakotteiden vuoksi.

Suomen ja ukrainalaisten etu ei ole Ukraina, joka kuuluu Venäjän etupiiriin. Suomen ja ukrainalaisten etu ei ole Ukraina, joka on Euroopan unionin jäsen. Suomen ja ukrainalaisten etu on rauhallinen, itsenäinen ja demokraattinen Ukraina, jonka kansa päättää itse omasta kohtalostaan.

Suomi voi perinteisen ulkopoliittisen linjamme mukaisesti toimia sillanrakentajana Venäjän ja EU:n näkemysten välillä. Näin Tasavallan presidentti on ansiokkaasti toiminut.

Vaadin, että nykymuotoinen valtiojohtoinen kehitysapu lopetetaan. Nykyisellään kehitysapu ylläpitää korruptiota ja tehotonta byrokratiaa eikä lisää yksityistä taloudellista toimeliaisuutta tai peruskansalaisten hyvinvointia. Valtaeliitin tukeminen vie kohdemaan kansalaisten päätöksentekovaltaa ja murentaa demokratiakehitystä, jota kehitysavun väitetään tukevan.

Ratkaisu on peruskansalaisten keskinäisessä rajat ylittävässä yhteistyössä. Mikrolainat, suorat sijoitukset ja kummilapsitoiminta ovat esimerkkejä toimivista yksilöiden vaikutusmahdollisuuksista. Itse mikrolainoitan ihmisiä Kiva-palvelun kautta ja minulla on kenialainen kummilapsi.

Peruskansalaisen taloudellisen aseman vahvistaminen luo edellytykset todelliselle kansanvallalle ja pohjan terveelle talouskasvulle. Tämä uudenlainen yhteistyö antaa sillanpääaseman suomalaisille pk-yrityksille kasvaville markkinoille. Nykymuotoisen kehitysavun lopettaminen säästää vuositasolla Suomen valtiolta noin miljardi euroa ja auttaa osaltaan väistämättömässä julkisen sektorin supistamisessa.

 

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana ja eduskuntavaaliehdokkaana kannan oman korteni kekoon ja kierrän välittömästi syksystä lähtien markkinoita ja muita tilaisuuksia. Kokemukseni aiemmista eduskunta-, kunta- ja eurovaaleista on että tavallisten suomalaisten keskuudessa kuulee sen, missä maa makaa ja mihin suuntaan sen halutaan menevän.

Perussuomalaisten linjan täytyy olla kristallinkirkas: ensin suomalainen työ ja yrittäjyys, jonka pohjalle voidaan rakentaa perheiden hyvinvointi.

Hyvä, että puolue otti kopin nuorisojärjestön perustellusta esityksestä viinin ja a-oluen myymisestä ruokakaupoissa. Se osoittaa sitä rohkeutta, mitä tarvitaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Elo: "katsoa ennen kaikkea Suomen kansallista etua"

Tuo linja on kapealla pohjalla. Ei vedä vaaleissa, eikä tarvitsekaan.

Maailma on yksi. Ihmiskunta on ykseys. Maailman pilkkominen valtioiden rajoilla ja kinastelu eduista rajojen sisällä ("kansallinen etu") on matalamielistä.

Perussuomalaisten menestys 2011 vaaleissa kumpusi pääosin sosiaalisesta ja henkisestä pahoinvoinnista. Näiden asioiden ymmärrys on perussuomalaisilta nyt kadonnut. Niinpä kannatuskäyrä kulkee alaspäin.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

"Maailma on yksi. Ihmiskunta on ykseys. Maailman pilkkominen valtioiden rajoilla ja kinastelu eduista rajojen sisällä ("kansallinen etu") on matalamielistä."

Juuri tästä kansallisesta edusta ovat monet suomalaiset kiinnostuneita. Maailmanparannus on toki tärkeätä, mutta kotiovi tulee ensin. Olkoon se sitten itsekkyyttä, mutta tervettä sellaista.

Teppo Marttinen

Viimeaikainen kannatuksen lasku johtuu varmasti siitä, että puolue on vaiennut maahanmuuttopolitiikasta lähes kokonaan. Perussuomalaiset ovat vuoden 2011 jälkeen pyrkineet liialliseen salonkikelpoisuuteen. Maahanmuutosta täytyy uskaltaa puhua jälleen. Suurin osa suomalaisista tahtoisi rajoittaa maahanmuuttoa, mutta tällä hetkellä mikään eduskuntapuolue ei aktiivisesti aja sitä. Maahanmuuton ongelmista ei voi vaieta. Tällä tavallaan pelataan suoraan poliittisten vastustajien säännöillä. Maahanmuutto täytyy nostaa jälleen keskeiseksi teemaksi seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Hyvä että järjestätte Nato-seminaarin 1.9. Voin tulla paikalle - porttikieltoni Vanhalle lienee purettu, syyt eivät ole olleet varsinaisesti ulkopoliittisia.

Perinteinen puolueettomuuspoliittinen asetelma on vähän tylsä - emme me ole mikään "sillanrakentaja" idän ja lännen välissä vaan osa sitä länttä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Avain työvoimakustannusten pienentämiseen on sosiaalidemokraattisen ammattiyhdistysliikkeen alasajo, mikä tapantuu liittoihin kuulomattoman ulkomaisen halpatyövoiman dumppaamisella suomalaisille työmarkkinoille.

Tätähän jo Vanhasen toinen hallitus ja elinkeinoelmän keskusliitto tavoitteli nimittämällä hallitukseen maahanmuuttoministerin.

Hienoa jos perussuomalaiset jatkavat kyseistä linjaa!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Räväkkä vaalilinja ja sitten taas kilttinä poikana ja tyttönä kyttäämään ministerinpaikkoja?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tällainen ajatus itsellenikin tuli. Kyllä teemat pitää ottaa ensi vaalikaudelle, eikä vain vaaleihin.

Oletan kuitenkin, että otsikoinnissa tapahtui vain lapsus.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Äijäpuolue ei petä. Julkisia menoja supistettava. Julkisen sektorin työntekijöistä valtaosa on naisia. Muistaakseni jopa 80 %. En ole varma?

Jonne Sirén

Kunhan helpotatte työperäistä maahanmuuttoa, vähennätte rankasti ei-hyödyllistä maahanmuuttoa, puratte sosiaalisia tulonsiirtoja hyvätuloisille (tämä tulee ihan ikiomaan nilkkaan) ja ajatte PK-yrittäjyyttä tukevaa verotusta (ALV alaraja 80kE & maksuaika 3 kk, firmaan investointina laitettu voitto verotonta, perintövero pois jos siirtyy isältä pojalle), niin voisin jopa äänestääkin persuja tosissani. Viime kierros meni protestina sekoomuksen unohdettua kansallisen edun valvonnan.

Käyttäjän AnetteKarlsson kuva
Anette Karlsson

Enpä ole aikoihin ristiriitaisempaa ja populistista tekstiä nähnyt. Sinä et kyllä todellakaan ole tavallisen työntekijän, työttömän tai vähävaraisen puolella. Kirjoitat, että:
"Tärkeintä on, että valtion ydintoiminnoista kuten turvallisuudesta ja hyvinvointipalveluista ei jouduta tinkimään." Samaan aikaan sanot, että "Julkista sektoria on väistämättä supistettava" Miten ne kansalaisten hyvinvointipalvelut turvataan, kun sinä ensimmäisenä niistä haluat leikata.

Sitten sanot myös, että: "Suomen taloudellista selkärankaa heikentää omalta osaltaan pakkoruotsi. Suomalaisten kieliosaamista täytyy laajentaa." Millä rahalla sinä olet kielivalintaa laajentamassa, kun nytkin on pulaa osaavista opettajista - leikkaisitko lisää hyvinvointipalveluista vai onko ratkaisusi oikeasti se, että kieltenopetusta tulisi vähentää.

Sanot myös, että "Jos Suomen korttitalo kaatuu, häviäjä ei ole eliitti, vaan peruskansalaiset, jotka lystin viime kädessä maksavat." Et kutienkaan missään vaiheessa ehdota mitään toimia esimerkiksi veroparatiisien vastaisiin toimiin, veronkierron vastaisiin toimiin tai rikkaiden verotuksen kiristämiseksi. Veroparatiiseihin katoaa useita miljardeja euroja vuosittain. Ne ketkä tätä verokikkailua ja -kiertoa tekevät, eivät ole tavalliset kansalaiset vaan juuri rikkaat eli sinun kutsumasi eliitti. Mikäli verokierto saadaan pysäytettyä ei meidän talouden kestävyysvajetta enää olisi.

Sanot myös, että vientiyrityksille on kohdennettu veronkorotuksia ja lisäsääntelyä. Ensiksi, mitäköhän esim. yhteisöveron laskeminen oli ellei se ollut suuri verohelpotus yrityksille. Haluat meidän siirtyvän Viron yritysverotusmalliin. Viron mallissa varmasti on asioita, joita voisimme tuoda omaan järjestelmäämme. Mutta esimerkiksi osinkojen matalampi verotus on asia, joka Viron malliin liittyy. Tämä taas puolestaan tarkoittaa rikkaiden keveämpää verotusta. Eli se on toimi, joka edistää rikkaiden tilannetta ja heikentää tavallisten työläisten ja vähävaraisten tilannetta. Samalla haluat vielä, että " Teollisuuden työvoimakustannukset täytyy saada pienemmiksi". Eli haluat vähentää työntekijöiden määrää tai pienentää heidän palkkojaan. Molemmat vaihtoehdot rankaisevat työllisiä - tavallisia ihmisiä.

On totta, että Suomen työelämästä poistuu enemmän ihmisiä kuin uusia tulee tilalle. Tämä ei ole uutta eikä yllättävää. Mutta tämä tulee tarkoittamaan kahta asiaa, tarvitsemme tulevaisuudessa enemmän hyvinvointipalveluita, jotta voimme huolehtia ikäihmisistä ja tarvitsemme lisää ihmisiä työmarkkinoillemme. Tarvitsemme lisää nuoria kouluttautumaan sosiaali- ja terveysalalle. Meillä on esimerkiksi tällä hetkellä yli 100 000 alle 30-vuotiasta henkilöä, jotka ovat pelkän peruskoulutuksen varassa. Meidän on varmistettava, että heille tarjotaan mahdollisuus suorittaa toisen asteen tutkinto, esimerkiksi työn ohessa oppisopimusmallilla. Meillä on muutamia tuhansia nuoria, jotka vuosittain tippuvat pois koulupolultaan 15-16-vuotiaana. Nuorten koulutusmahdollisuudet ja työllistyminen ovat asioita, joihin meidän poliitikkojen tulee kiinnittää huomiota. Näin saadaan myös osaavaa ja jaksavaa työvoimaa työmarkkinoille. Myös työhyvinvointiin tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota. Leikkaamalla hyvinvoinnista esityksesi mukaan, kustannukset tulevat olemaan moninkertaiset leikkauksista saatuihin säästöihin nähden.

Olet sanonut lehtihaastattelussa olevasi populisti. Minäkin tiedän, että sinä olet populisti. Yhteiskuntamme ja kansalaisemme eivät kuitenkaan tarvitse lisää populisteja vaan ihmisiä, jotka tekevät töitä parantaakseen tavallisten ihmisten arkea ja samalla huolehtivat Suomi-veneen pinnalla pysymisestä ja eteenpäin liikkumisesta. Sinun teemasi ovat kärjistetysti: rikkaiden aseman parantaminen ja työntekijöiden sekä vähävaraisten tilanteen heikentäminen, sekä myös rasismi, ja konflikteihin ratkaisuna väkivalta. Itse kannatan politiikkaa, jossa työntekijöiden ja vähävaraisten asemaa pyritään parantamaan - tuloerojen kaventaminen sekä kaikille tarjolla olevat laadukkaat ja laajat hyvinvointipalvelut. Jokainen ihminen on arvokas, riippumatta hänen iästään, sukupuolestaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan, uskonnollisesta vakaumuksestaan, ihonväristään jne. Ja konfliktit, joita maailmalla tällä hetkellä on tulee ratkaista tekemällä kaikki mahdollinen sen eteen, että alueille syntyy rauha.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ne ketkä tätä verokikkailua ja -kiertoa tekevät, eivät ole tavalliset kansalaiset vaan juuri rikkaat eli sinun kutsumasi eliitti."

SDP ja Vasemmistoliitto on tämän käytännön hallituksessa hyväksynyt.

Hannu Töyri

Tuo on surkeaa populismia jossa kaikille annetaan kaikki, piittaamatta realiteeteistä. Vasemmistolta puuttuu kaikki analyysi ja se korvataan leimaamalla, haukkumalla ja suoranaisella valehtelulla.

Hyväntahtoinen hölmöys ja asenteelisuus ovat niitä viimeisiä keinoja joita Suomi tässä tilanteessa tarvitsee.
"Tosiasioden tunnustaminen on viisauden alku" on edelleenkin varteenotettava viisaus.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Anette Karlsson, painavaa tekstiä, kiitos!

Käyttäjän TeemuLinkoaho kuva
Teemu Linkoaho

Kiitos Anettelle, säästit kirjoittamisen vaivan suurelta osin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Esimerkeistäsi parantaa Suomen taloutta jäi uupumaan puoluetuen lakkauttaminen. Se on ollut kuitenkin perussuomalaisten kärkihanke vuosikymmenten ajan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset